X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad ! 2020
Odpowiedz

Listopad ! 2020

Oceń ten wątek:
  • Virad Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Ja zrobiłam drozdzowki z serem i drożdżówki z cynamonem:) śniadanie na weekend z głowy:)
    A mi słodkie wogole nie podchodzi w ciąży 🤦🏼‍♀️
    Mam ochotę albo na kwaśne albo słone. Oby tylko nie słodkie

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Poziomka66 Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś bete i progesteron. Beta w normie, tylko progesteron kosmiczny 176. Miałyście tak? Biorę luteinę wieczorem i duphaston 3 razy dziennie. Lekarz mi nie odpisuje i nie wiem co robić.

• Virad Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    to ja już nie dopijam się w spodnie 😢
    Wiesz co, ja chyba tez trochę mam z tym problem... chociaż nie wiem, czy to wydecie nie jest u mnie od progesteronu 🤦🏼‍♀️

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Virad Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka66 wrote:
    Zrobiłam dziś bete i progesteron. Beta w normie, tylko progesteron kosmiczny 176. Miałyście tak? Biorę luteinę wieczorem i duphaston 3 razy dziennie. Lekarz mi nie odpisuje i nie wiem co robić.
    Jakie jednostki prog?
    Duphaston nie wychodzi we krwi 😉
    Progesteronu nigdy za dużo 😀

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 🙋‍♀️ Podczytuje sobie Was juz od dluzszego czasu ale dziś dopiero moge oficjalnie sie wpisac 😊 Może troche o mnie... Mam za sobą dwie ciążę, pieresza poronilam okolo 10tc,z drugiej mam 3 letniego synusie ❤️ Kolejna ciaze planowana dluuuugo, wyczekiwalismy odpowiedniego, idealnego momentu i jak sie zdecydowalismy to co? Pandemia 🤦‍♀️ Kosmos!!! Ostatnia miesiaczke mialam 18.02 i bylam pewna ze do zaplodniania doszlo miedzy 2 a 3 marca ale na pierwszej wizycie 25.03 okazalo się ze albo cos jest nie tak albo jednak zapłodnienie bylo pozniej 🤷‍♀️ bo byl co prawda widoczny pecherzyk ale bardzo bardzo malusienki. Zrobilam dwa razy bete wyszlo ok, dzis bylam na kolejnej wizycie i wszystko ok 👍 Pecherzyk urusl, w srosku 2,5mm człowieka i juz co prawda ledwo zauwazalne ale pikajace serduszko ❤️ Wedlug miesiaczki to 6t4d ale wedlug usg 5t6d szok ze juz serduszko co?? Nie wiem dokladnie na kiedy termin powiedział ze na następnej wizycie to ustali dokladniej z usg ale poki co z miesiaczki 25.11

Zula36, Malamii26, Daniela, blair. lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Poziomka66 Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    Jakie jednostki prog?
    Duphaston nie wychodzi we krwi 😉
    Progesteronu nigdy za dużo 😀
    176 mg/nl. Jestem po in vitro więc może to dlatego. Na razie się nie denerwuje, bo już mam dość stresów. Idę coś zjeść.

• Virad Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka66 wrote:
    176 mg/nl. Jestem po in vitro więc może to dlatego. Na razie się nie denerwuje, bo już mam dość stresów. Idę coś zjeść.
    Bardzo ładny. Nie masz powodu by się denerwować :)
    Lepszy wyższy wynik niż za niski.

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Cześć wszystkim 🙋‍♀️ Podczytuje sobie Was juz od dluzszego czasu ale dziś dopiero moge oficjalnie sie wpisac 😊 Może troche o mnie... Mam za sobą dwie ciążę, pieresza poronilam okolo 10tc,z drugiej mam 3 letniego synusie ❤️ Kolejna ciaze planowana dluuuugo, wyczekiwalismy odpowiedniego, idealnego momentu i jak sie zdecydowalismy to co? Pandemia 🤦‍♀️ Kosmos!!! Ostatnia miesiaczke mialam 18.02 i bylam pewna ze do zaplodniania doszlo miedzy 2 a 3 marca ale na pierwszej wizycie 25.03 okazalo się ze albo cos jest nie tak albo jednak zapłodnienie bylo pozniej 🤷‍♀️ bo byl co prawda widoczny pecherzyk ale bardzo bardzo malusienki. Zrobilam dwa razy bete wyszlo ok, dzis bylam na kolejnej wizycie i wszystko ok 👍 Pecherzyk urusl, w srosku 2,5mm człowieka i juz co prawda ledwo zauwazalne ale pikajace serduszko ❤️ Wedlug miesiaczki to 6t4d ale wedlug usg 5t6d szok ze juz serduszko co?? Nie wiem dokladnie na kiedy termin powiedział ze na następnej wizycie to ustali dokladniej z usg ale poki co z miesiaczki 25.11
    Kochana Witamy, u mnie serduszko też było wczesnie wg usg 5t5d według om było 6t0d:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 20:22

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nova Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem w 6t4d ciąży, zarodek jest, niestety nie jest widoczne serduszko, czy któraś z Was tak miała, proszę o informację

nova
  • Poziomka66 Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz odpisał, że ten wysoki progesteron jest ok. I mam nie zmniejszać dawki. Problem z głowy

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nova wrote:
    Witam, jestem w 6t4d ciąży, zarodek jest, niestety nie jest widoczne serduszko, czy któraś z Was tak miała, proszę o informację
    Mysle ze jest jeszcze wczesnie. Serduszko roznie sie pojawia. A zarodek wymiarami pasuje do terminu z miesiaczki?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nova Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Mysle ze jest jeszcze wczesnie. Serduszko roznie sie pojawia. A zarodek wymiarami pasuje do terminu z miesiaczki?

tak,zarodek się rozwija, wielkość jest odpowiednia

nova
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nova wrote:
    tak,zarodek się rozwija, wielkość jest odpowiednia
    Lekarz ustalił Ci jakos teraz niedlugo kolejna wizyte zeby to skontrolować? Za tydzien raczej juz na pewno powunno być 🤔

Pauliśka lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nova Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Lekarz ustalił Ci jakos teraz niedlugo kolejna wizyte zeby to skontrolować? Za tydzien raczej juz na pewno powunno być 🤔

tak

nova
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, jakie wymiary ma zarodek? Do 6 mm bodajże powinno pojawić się serduszko.

Paolina, w poprzedniej ciąży miałam serduszko w 5t1d. Owulacja była w 8dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 21:36

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie nadaje chyba do bycia w ciąży dziewczyny. Tyle lat starań ze człowiek naczytał się i różnych przypadkach ze teraz wszystko mnie niepokoi. Przestały mnie bolec piersi. Już panikuje. Przecież to jest nienormalne....

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ja się nie nadaje chyba do bycia w ciąży dziewczyny. Tyle lat starań ze człowiek naczytał się i różnych przypadkach ze teraz wszystko mnie niepokoi. Przestały mnie bolec piersi. Już panikuje. Przecież to jest nienormalne....
    Skąd ja to znam... Nie jest dobrze mieć dużą wiedzę, nie jest dobrze czytać o różnych przypadkach, bo potem są takie wkrętki, że ciężko się ogarnąć i myśleć pozytywnie... :/

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Skąd ja to znam... Nie jest dobrze mieć dużą wiedzę, nie jest dobrze czytać o różnych przypadkach, bo potem są takie wkrętki, że ciężko się ogarnąć i myśleć pozytywnie... :/
    Dokładnie. Jak widze jak znajome beztrosko przechodzą pierwsze miesiące ciąży to aż im zazdroszczę.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, kiedy przychodzą te mdłości 😭
    Ja już chyba tydzień z nimi „walcze”... codziennie to złe samopoczucie, ja nawet nie mogę funkcjonować we własnym domu, a co dopiero mówić o wyjściu na dwór , na spacer przewietrzyć się... wytrzymać już nie mogę.
    Czy wy tez tak macie dzień w dzień? 😫

• Bassia Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:

U mnie też glowa pracuje . Za każdym razem jak idę do toalety to się stresuje ,że coś czerwonego zobaczę ..... W pierwszej ciąży nawet nie pomyślałam przez chwilę ,że coś może być nie tak .później poroniłam i już każda następna jest dla mnie stresująca....ja tak naprawdę uwierzę jak zacznę ruchy odczuwać....

16.05.20 💔
    19.06.10 💔
    qb3canlili6hwtyj.png
    klz9vcqgskxl48c3.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ