Listopad ! 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
sandiklove wrote:Kurde dziewczyny, kiedy przychodzą te mdłości 😭
Ja już chyba tydzień z nimi „walcze”... codziennie to złe samopoczucie, ja nawet nie mogę funkcjonować we własnym domu, a co dopiero mówić o wyjściu na dwór , na spacer przewietrzyć się... wytrzymać już nie mogę.
Czy wy tez tak macie dzień w dzień? 😫
Ja wczoraj miałam straszne turbulencje żołądkowe .dziś jak narazie spokój .. Mówią ,że do końca pierwszego trymestru ale znam kobiety co przez całą ciaz odczuwały
-
Virad wrote:Domyślilam się że chodzi o UK... kurde, tyle tygodni bez usg. No nic, nie pozostało nic innego jak czekać cierpliwie.
✊✊
Tak dokładnie . Tu trochę inne reguły ,choć i tak się dużo zmieniło jeśli chodzi o podejście teraz a 9 lat temu , kiedy rodziłam moją córkę. Kiedyś to nie było mowy ,żeby się Tobą zajęli do 12 tygodnia a teraz to nawet leki na podtrzymanie dają.
Paolina91 Witaj !!! Gratulacje 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 12:18
-
sandiklove wrote:Kurde dziewczyny, kiedy przychodzą te mdłości 😭
Ja już chyba tydzień z nimi „walcze”... codziennie to złe samopoczucie, ja nawet nie mogę funkcjonować we własnym domu, a co dopiero mówić o wyjściu na dwór , na spacer przewietrzyć się... wytrzymać już nie mogę.
Czy wy tez tak macie dzień w dzień? 😫 -
Wróblowa wrote:Ja się nie nadaje chyba do bycia w ciąży dziewczyny. Tyle lat starań ze człowiek naczytał się i różnych przypadkach ze teraz wszystko mnie niepokoi. Przestały mnie bolec piersi. Już panikuje. Przecież to jest nienormalne....
-
Oj tak najgorsze jest za duzo wiedziec 😩
Co do mdłości to mnie dopadaja tylko gdy moj żołądek nie ma co robic 🤷♀️😂 Np zjem sniadanie jest ok ale do obiadu nie dotrwam bo kolo 11 robi mi sie niedobrze i czuje taaaaaka pustke w zoladku ze az mnie boli, musze zjesc kanapke i znow jest ok i przed obiadem to samo i tak w kolko! Musze jesc wtedy jest ok a jak dopuszcze do pustki w zoladlu to mnie mdli 🤦♀️11.02.2016r Aniołek
-
Dzien dobry w sobotę,
Ja też umieram od mdłości. W ostatniej ciąży wymiotowalam niemal do porodu, mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej.
Teoretycznie mdłości zazwyczaj mijają, gdy sie łożysko wyksztalca, a więc z końcem pierwszego trymestru, niestety różnie jednak z tym bywa.
Wróblowa, nie przejmuj się objawami. Ich brak o niczym nie świadczy.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Wróblowa wrote:Ja się nie nadaje chyba do bycia w ciąży dziewczyny. Tyle lat starań ze człowiek naczytał się i różnych przypadkach ze teraz wszystko mnie niepokoi. Przestały mnie bolec piersi. Już panikuje. Przecież to jest nienormalne....
Mnie piersi przestały boleć jakoś w 8tc. Minęły też mdłości.
Do kolejnego usg czekałam jak na szpilkach. Na szczęście wszystko było ok.
Mam nadzieje, że u ciebie będzie tak samo ☺️✊
Niestety, przez bagaż naszych doświadczeń ciężko jest cieszyć się z ciąży i żyć bezstrosko
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Paolina91 wrote:Oj tak najgorsze jest za duzo wiedziec 😩
Co do mdłości to mnie dopadaja tylko gdy moj żołądek nie ma co robic 🤷♀️😂 Np zjem sniadanie jest ok ale do obiadu nie dotrwam bo kolo 11 robi mi sie niedobrze i czuje taaaaaka pustke w zoladku ze az mnie boli, musze zjesc kanapke i znow jest ok i przed obiadem to samo i tak w kolko! Musze jesc wtedy jest ok a jak dopuszcze do pustki w zoladlu to mnie mdli 🤦♀️Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wrote:Rozumiem cie doskonale.
Mnie piersi przestały boleć jakoś w 8tc. Minęły też mdłości.
Do kolejnego usg czekałam jak na szpilkach. Na szczęście wszystko było ok.
Mam nadzieje, że u ciebie będzie tak samo ☺️✊
Niestety, przez bagaż naszych doświadczeń ciężko jest cieszyć się z ciąży i żyć bezstrosko
Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia 😘 zaczynam je czuć z powrotem wiec pewnie to krótki odpoczynek... mam
Taka nadzieje
Co do mdłości to mnie męczyły od 6 do 8 tygodnia. Dzień w dzień. Teraz tylko od czasu do czasu jak mnie jakiś zapach podrażni
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualny
-
Macie rację, niedobrze jest wiedzieć za dużo. Przez moją przygodę w szpitalu (z podejrzeniem cp) jestem kłębkiem nerwów. Nie wiem jak wytrwam do końca,bo mnie najbardziej stresuje jak już się ruchy zaczną ☹️
Jeszcze przeczytałam ostatnio tutaj wiele waszych "schiz" i niestety mi się udzieliły, choć wcześniej nawet nie myślałam o takich rzeczach☹️ z jednej strony forum to super wsparcie, a z drugiej niepotrzebne nerwy dla wielu z nas. Trzeba znaleźć złoty środek,żeby nie oszaleć,bo to dopiero początek ciąży.
Słaba forma u mnie dzisiaj. Trzymajcie się ciepło, zdrówka dla nas wszystkich! ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 16:26
-
Mnie nie męczą żadne mdłości, wymioty, jednak wieczorami bardzo jestem zmęczona i czuje się jakbym...miała kaca, serio. Dziwne uczucie na żołądku, jestem słaba, trochę kręci mi się w głowie. Najchętniej to bym leżala pod kocem. Rano jest spoko, a gdy nadchodzi wieczór... Poza tym ok😊
Dziewczyny, już nie mogę się doczekać jak będziemy sobie opowiadać o badaniach prenatalnych, o płci naszych dzidzi, wybranych imionach, potem o przygotowaniach do porodu itp. itd. 😁😁😊😊😘😘sandiklove lubi tę wiadomość
-
Ja na obiad jadłam dziś wątróbkę, wiem, że ma dużo wit. A i nie jest zalecana w ciazy, ale jakoś miałam mega ochotę (moze mam niedobory żelaza stąd taka ochota), a raz na jakiś czas lekarz zezwolił.
-
Moniiiikaaaa wrote:Tysia, ja bede wciagala w przyszlym tygodniu bo bedzie swieza dostawa miesa :p
A dzis slonce wyszlo i tak mi sie przypomnialo jedzenie z kociolka zeliwnego. np. golonka w kiszonej kapuscie z kociolkaMoniiiikaaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie od 7-12 tyg wymioty. Liczę na to ze w tej ciąży też tak będzie... już 10tc wiec może zleci. Daniela... do porodu 😳😳😳😳 matko! Ja bym nie zniesła...😱 ale mam nadzieję ze po 12tyg klimat forum sie zmieni bo ten najgorszy 1 trym będzie za nami 😊 i właśnie będziemy rozmawiać o płci, wyprawkach, imionach itp😍😊
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin