X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚LISTOPAD 2021💚
Odpowiedz

💚LISTOPAD 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Aniołek85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pierwszy raz nie mogłam zasnąć. Poszłam dopiero o 1 w nocy gdzie padałam o 21/22.

Odrzuciło mnie od mięsa i wielu rzeczy. Rano kawa bo po niej mi mdłości przechodzą. Potem dopiero mogę się ogarnąć 😂😂😂 śniadanie dopiero jak mega zgłodnieje bo mam wtedy dopiero na coś ochotę.

f2w390bvn9840dlx.png
  • Cytrynka49 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam wizytę że względu na wcześniejsze poronienie.
    5t4d pojedynczy pęcherzyk ciążowy 11mm, pęcherzyk żółtkowy 3mm i było widać chyba echo zarodka ale to było takie malutkie 1mm więc nawet nie opisywał.
    Delikatnie jestem uspokojona. Myślicie że dobre parametry na ta chwilę?

futuremama lubi tę wiadomość

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;) dawno nie pisałam miałam dużo do zrobienia przed świętami a mało siły i w wolnej chwili drzemka bo nie mam sił na nic są dni jak wczoraj że przeleżałam cały dzień zwlekałam się tylko żeby dziecko ogarnąć dobrze że mąż był w domu to wszystko ogarnął choć też nie miał siły na nic po zakrapianych świętach. martwiłam się jak będzie z jedzeniem u rodziców w święta bo nie chcieliśmy jeszcze nic mówić o ciąży ale nawet spoko wszystko mogłam zjeść nawet mi smakowało za to wczoraj masakra zamówiliśmy burgery na obiad z ledwością zjadłam pół mojego ulubionego burgera a taki był niedobry że hohoh.. ogólnie mdłości mam cały dzień rano jak wstaje to jest rzyg i wieczorem bardzo mnie ciągnie , okropny posmak w buzi cały dzień chyba najbardziej mnie dręczy i jeszcze to że nie mogę pić nic mi nie smakuje kawy też już nie pije w ogóle bo mi po niej niedobrze a w ciąży powinno się pić dużo i tak się zmuszam ale ciężko jest . Jutro mam pierwszą wizytę

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka49 wrote:
    Ja dzisiaj miałam wizytę że względu na wcześniejsze poronienie.
    5t4d pojedynczy pęcherzyk ciążowy 11mm, pęcherzyk żółtkowy 3mm i było widać chyba echo zarodka ale to było takie malutkie 1mm więc nawet nie opisywał.
    Delikatnie jestem uspokojona. Myślicie że dobre parametry na ta chwilę?
    Myślę że lekarz by powiedział jakby coś było nie tak.

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach dziewczyny widzę, że wszystkie jedziemy na tym samym wózku, ja wczoraj robiłam tortille z indykiem i warzywami i normalnie zawsze to wcinam aż się uszy trzęsą a wczoraj już przy gotowaniu było mi źle, zjadłam kęs i odstawiłam. Najchętniej jadłabym tylko arbuza, kalarepkę...Makuś też mi chodzi po głowie, w zeszłym tygodniu się 2 razy skusiłam ale z wielkim moralniakiem skończyłam. Własnie zrobiłam sobie koktajl na śniadanie bo nic innego mi nie podchodzi, muli mnie na samą myśl o jedzeniu. Z kawą to samo co u was, no nie da się. Jest mi niedobrze i nie mogę jeść, potem jest mi niedobrze z głodu chyba już i tak w kółko. Czuje wstręt do jedzenia ale jeśc coś trzeba. Miałam większy brzuch tak z tydzień dwa temu, ale myślę ze to kwestia wzdęć i zaparć. Teraz cos tam jest ale zanim się dowiedziałam o ciaży też mogłam udawać, że w niej jestem :P Ja jestem szczuplutka, ledwo 50 kg ważę, zastanawiam się jaki ten brzuszek będzie, ale pewnie piłeczka.

Obiecałam sobie, że jeśli z dzidzią będzie wszystko w porządku to będę cała ciążę ćwiczyć, jestem dość aktywna, cwiczę jogę, jeżdze na rolkach, dzwigam sobie ciężary na siłowni i całkiem dobrze wyglądam, w Polsce jest to niepopularne i najepiej kazdą ciężarną by krytykowano za treningi siłowe, ale w Stanach dziewczyny nawet ze sporymi brzuszkami robią spokojnie treningi, tylko w zmodyfikowanej wersji. Przez aktualne samopoczucie, totalny brak siły, niejedzenie itd nawet nie zbieram się żeby się porozciągać. Taki człowiek się jakiś rozlazły zrobił.

Myślałam, że będę też bardziej przestraszona jeśli chodzi o to czy wszystko z Kropkiem w porządku, póki co jestem aż nadwyraz spokojna, bo gdyby byly zawody w panikowaniu i snuciu czarnych scenariuszy to już dawno miałabym półkę wypełnioną pucharami za pierwsze miejsca :D. Mam koleżankę położną i ona mnie dość uspokoiła mówiąc, że póki nie ma jasnoczerwonej krwi to wszystko jest w porządku :)

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja zaniedługo się zbieram na wizytę, dzisiaj otrzymałam wynik posiewu moczu i wyszła mi bakteria e-coli 😩 Mam nadzieję, że uda mi się wyleczyć to dziadostwo, pewnie dostanę jakiś antybiotyk

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski,
    Ja ogolem ledwo zyje, od ponad tygodnia mdlosci wymioty, sennosc jestem juz wykonczona a to dopiero poczatek. Pytala ktoras z was czy to do 12 tyg... tak myslalam w ciazy z corka, ale gdzie tam... z corka mialam okropne wymioty i mdlosci do 16 tyg !! zatem jestem przerazona ;/ w ciazy z corka bylam 2 x hospitalizowana z powodu wymiotow, teraz raz ze covid dwa ze corka w domu to juz nie pojde do szpitala i poprosilam lekarza o leki. proponuje mi TORECAN . Ulotka nie zachęca do brania, lekarz tez mowil zeby brac jak najpozniej ale ze moze mi przepisac. CO UWAZACIE? bierze ktoras z was? jest po tym poprawa? macie jakies swoje opinie ????? Bede wdzieczna za kazda, bo kurcze no nie mam sily zyc... a to dopiero poczateczek
    odruch wymiotny mam na kazde kazde jedzenie, nic a nic nie wchodzi, nawet woda. zmuszam sie i wymiotuje ;/

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi lepiej ze nie jestem z tym sama ;) Moja to 6 ciąża a dwie donoszone wiec napewno tez brzuch to stad ze rozstęp mięśni jest i mięśnie nie takie . Z tym
    Maćkiem to tez kończę z moralniakiem . W nocy tsz nie mogę spać . Dziś jeszcze dwulatek mnie skopał . Zabierał
    Kołdrę i jak mnie budził
    To mdłości miałam wiec początek ciąży a tu już takie samopoczucie .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi lepiej ze nie jestem z tym sama ;) Moja to 6 ciąża a dwie donoszone wiec napewno tez brzuch to stad ze rozstęp mięśni jest i mięśnie nie takie . Z tym
    Maćkiem to tez kończę z moralniakiem . W nocy tsz nie mogę spać . Dziś jeszcze dwulatek mnie skopał . Zabierał
    Kołdrę i jak mnie budził
    To mdłości miałam wiec początek ciąży a tu już takie samopoczucie .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Luna_5 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Hej dziewczyny, ja zaniedługo się zbieram na wizytę, dzisiaj otrzymałam wynik posiewu moczu i wyszła mi bakteria e-coli 😩 Mam nadzieję, że uda mi się wyleczyć to dziadostwo, pewnie dostanę jakiś antybiotyk

miałam w pierwszej ciąży taki wynik posiewu i dostałam Monural - saszetka do picia, raz starczyło i spokój do końca ciąży. Dzidzia zdrowa, wszystko ok, więc będzie dobrze!

A z mdłościami ja się trzymam jednak wersji, że szybciej przejdą... w tamtej ciąży w 10+4 poczułam się dużo lepiej, liczę, że teraz będzie podobnie, nie biorę pod uwagę innego scenariusza ;D
    dziś jest trochę lepiej niż wczoraj, jem kisiel... wchodzi

nzjdugpjtzqoyanm.png
  • Luna_5 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jutro moja córeczka kończy 2 latka a ja siedzę i nie mam na nic siły, inaczej sobie wyobrażałam to jutrzejsze świętowanie :(
    mam nadzieję, że dam chociaż radę upiec jej tort...

MeggiGirl lubi tę wiadomość

nzjdugpjtzqoyanm.png
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenka mam to samo z arbuzem, mogłabym jeść codziennie haha. Wiele rzeczy mi nie podchodzi, nie zmuszam się, bo wymiotuje r codziennie rano. Potem już wszystko fajnie. Najlepiej jeść mniej, a częściej.

Paulinaaa brałam torecan 2 razy. Z dzidziutkiem wszystko dobrze było po dwóch dawkach, napewno lepiej wziąć niż męczyć się cały dzień. Ja brałam tylko kiedy miałam kryzys największy i wymiotowałam cały dzień. Polecam gumy Pregna Vomi, u mnie sprawdzają się cudownie dziewczyny.

Dzisiaj w nocy miałam lekkie różowe plamienie, zastanawiam się czy jechać do gina szybko czy czekać do piątkowej wizyty. Sama nie wiem, a nie chcę panikować. Mam możliwość pojechać i tak się zastanawiam 🙈

Czy którąś z Was boli brzuch po obu stronach naprzemiennie? Jestem trochę zdziwiona tym bólem.

atdcjw4zrf5hk46x.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch boli w zasadzie cały czas, ból taki jak przed okresem.
    Nawet nie wiedziałam, że są takie gumy, poczytam sobie o tym :) A arbuzem to mnie inna koleżanka w ciąży zaraziła :D ciekawe to wszystko :)

Może to plamienie po seksie? Nie kochałaś sie ze swoim może? Teraz całe ciało jest bardzo delikatne i wrażliwe.

• beamyx Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie właśnie, mamy zakaz niestety. Podejrzewam, ze to od progesteronu, bo biorę dopochwowo.

atdcjw4zrf5hk46x.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beamyx lepiej jedź sprawdzić czy coś się nie dzieje będziesz spokojniejsza jak pójdziesz do przychodni i powiesz o co chodzi to na pewno przyjmie cię lekarz. Lepiej sprawdzić i być spokojnym w ciąży to ważne. Plamienie i ból to lepiej nie czekać

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• castaway Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenka wrote:
    Mnie brzuch boli w zasadzie cały czas, ból taki jak przed okresem.
    Nawet nie wiedziałam, że są takie gumy, poczytam sobie o tym :) A arbuzem to mnie inna koleżanka w ciąży zaraziła :D ciekawe to wszystko :)

Może to plamienie po seksie? Nie kochałaś sie ze swoim może? Teraz całe ciało jest bardzo delikatne i wrażliwe.

Fajnie,że chcesz być aktywna w ciąży i uprawiać sport, tylko czy to na pewno dobry pomysł jeśli cały czas masz ból brzucha jak na okres? Mi przy takim bólu w pierwszej ciąży lekarz kazal leżeć i duphaston. Ból jak na okres w ciąży to chyba skurczowy. Co na to twój lekarz?

rfxgugpj6y62ulmz.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak sie dobrze czułam, tak od wczoraj strasznie dziwnie.. :(
    Ogólnie slabo.. niby mnie nie mdli, ale totalnie nie chce mi się jesc, muszę się zmuszać, na niektóre jedzenie nie mogę w ogóle patrzeć bo mi się cofa 🙈
    Jak chodzę i coś robie to boli mnie żołądek..
    Ogólnie czuje się strasznie zmęczona, glowa mnie boli..

A tak idealnie się czułam do niedzieli 🤣

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.. nawet jak przeczytałam to co napisalam, to stwierdzam, że nawet z myśleniem u mnie slabo 🤣🤣

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • mimi00 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam skurcze okresowe przez całą pierwszą ciążę, po 30 tygodniu silne skurcze z krzyża, brałam przy tym końskie dawki progesteronu 3x2 duphaston, 2x2 Luteina. Potem łożysko przodujące więc o ćwiczeniach mogłam zapomnieć. Teraz nie mam nawet na to siły, 15 minutowy spacer z psem mnie wykańcza, a po drodzę z 5 razy mnie cofnie.
    Po ciąży jeżeli wszystko pójdzie ok wrócę do długich spacerów, ponadto u mnie karmienie piersią pomogło w utracie wagi, 5 miesięcy po porodzie ważyłam mniej niz przed ciąża:)

p19uflw17yl8ggyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castaway wrote:
    Fajnie,że chcesz być aktywna w ciąży i uprawiać sport, tylko czy to na pewno dobry pomysł jeśli cały czas masz ból brzucha jak na okres? Mi przy takim bólu w pierwszej ciąży lekarz kazal leżeć i duphaston. Ból jak na okres w ciąży to chyba skurczowy. Co na to twój lekarz?

Nic mi nie wspominała, progesteron też mam w normie.

castaway lubi tę wiadomość

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ