LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie, pewnych rzeczy nie da się przewidzieć a zazwyczaj wszystkie takie wypadki dzieją się z „głupich” przypadków (wiem co mówię, tez miałam kilka złamań i szyć z niepozornych „przypadków”😂)
Najważniejsze, ze maluchy całe i zdrowe 😊
Trzymajcie się dziewczyny ❤️👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Szpacza223 wrote:DZIEWCZYNY Z ZZA GRANICY mam dużą prośbę - jestem terapeutą , chciałabym zacząć pracować z dziećmi z zza granicy online. Mam takiego jednego pacjenta zresztą specjalizuje się w terapii online między innymi. Podpowiedzcie gdzie wg was szukać pacjentów ? Mi do głowy przyszły tylko grupy na FB Polacy w Danii, Polacy w Londynie itp. wiem że są tu dziewczyny z Holandii, Szwecji? Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Przypomnij się jutro wieczorem to napiszę Ci w jakich grupach dla mam ja jestem w Holandii.
Dzisiaj jeszcze w pracy ale ostatni dzień i zwolnienie😁 aż mi ulżyło jak z szefem pogadałam. Bo ten brzuch dalej taki twardy, a doktorka mówi "może taka pani fizjonomia"🤦🏻♀️😅
A jak tydzień temu byłam w szpitalu okazało się że badanie moczu wykazało zapalenie pęcherza moczowego tylko asystentka lekarza zapisała wyniki w systemie i nie położyła kartki z wynikami na biurku żeby się do mnie odezwać. Doktorka zdziwiona "jak to pani nie dostała antybiotyku?!"😅 ale o dziwo samo przeszło. Nie wiem po co płacę ubezpieczenie 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Szpacza223 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a mam pytanie, zapomniałam zadać lekarzowi, a głupio mi trochę o to pisać do lekarza😂
Czy skrócona szyjka może się wydłużyć? Czy jedyne co to można utrzymać na tej samej długości?👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Joanne wrote:Przypomnij się jutro wieczorem to napiszę Ci w jakich grupach dla mam ja jestem w Holandii.
Dzisiaj jeszcze w pracy ale ostatni dzień i zwolnienie😁 aż mi ulżyło jak z szefem pogadałam. Bo ten brzuch dalej taki twardy, a doktorka mówi "może taka pani fizjonomia"🤦🏻♀️😅
A jak tydzień temu byłam w szpitalu okazało się że badanie moczu wykazało zapalenie pęcherza moczowego tylko asystentka lekarza zapisała wyniki w systemie i nie położyła kartki z wynikami na biurku żeby się do mnie odezwać. Doktorka zdziwiona "jak to pani nie dostała antybiotyku?!"😅 ale o dziwo samo przeszło. Nie wiem po co płacę ubezpieczenie 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Olo323 wrote:Dziewczyny a mam pytanie, zapomniałam zadać lekarzowi, a głupio mi trochę o to pisać do lekarza😂
Czy skrócona szyjka może się wydłużyć? Czy jedyne co to można utrzymać na tej samej długości?
Podobno może się wydłużyć, ale ręki nie dam sobie uciąć 🤔Olo323 lubi tę wiadomość
-
Szpacza223 wrote:DZIEWCZYNY Z ZZA GRANICY mam dużą prośbę - jestem terapeutą , chciałabym zacząć pracować z dziećmi z zza granicy online. Mam takiego jednego pacjenta zresztą specjalizuje się w terapii online między innymi. Podpowiedzcie gdzie wg was szukać pacjentów ? Mi do głowy przyszły tylko grupy na FB Polacy w Danii, Polacy w Londynie itp. wiem że są tu dziewczyny z Holandii, Szwecji? Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Ja tylko znam na FB grupy, duzo czlonkow jest w «Norwegia - Kupie, sprzedam, wynajme, zatrudnie /m.in. Forum Dyskusyjne» i raczej ta grupa jest dosc aktywna. Sa tez mniejsze grupy lokalne dla roznych miast ale mysle ze wiecej sensu ma takie ogloszenie na grupie ogolnej. -
Ultra Dzasta, wspolczucie ze masz takie przejscia ale dobrze ze juz pod kontrola.
Decemberry, zawsze mnie dziwi ze ludzie potrafia takie teksty walic bez zazenowania, a szegolnie Ci co maja za zadanie Ci pomoc… tak jakby zatracili wrazliwosc na drugiego czlowieka 🤷♀️Decemberry lubi tę wiadomość
-
Scandi, przyznam Ci się szczerze, że też się zszokowałam. Ogółem mam czasem wrażenie, że za bardzo sobie na takie teksty pozwalam, ale jest to zwykle w sytuacjach, kiedy czuję się bezbronna - w końcu chodzi o maleństwo.
Inna sytuacja, dość kiepska, z tego typu tekstami była, gdy robiłam biopsję guzów piersi. 4 guzy w piersiach, 3 w tarczycy, wszystko do pobrania. Radiolożka tak mnie nastraszyła, że dosłownie wymiotowałam ze stresu. Prosiłam lekarza i pielęgniarkę, by byli delikatni, czy mają może jakieś znieczulenie... Wyśmiali mnie tak okrutnie, że łzy same płynęły mi z oczu podczas zabiegu. Z tego też się śmiali. Ból był prze, przeogromny. Minęły 3 lata, ja nadal go pamiętam. Nie wiem jak w tych zawodach utrzymują się ludzie, którzy nie mają nawet grosza empatii. Chyba jedynie dlatego, że mamy w Polsce braki kadrowe. Choć biopsję robiłam prywatnie, to nawet to nie zapewniło lepszej obsługi. Zresztą w tej samej, khe khe sieci ortopeda mi powiedział, że jestem nadpobudliwa i nie wierzy w moją depresję, a nadpobudliwość na pewno spowodowana jest psychotropami.
Myślę, że wszyscy byśmy zyskali, gdyby na studiach medycznych był osobny obowiązkowy przedmiot z nauki empatii
kid_aa lubi tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Cześć dziewczyny , jestem z grupy Grudzień 2022 , u nas ostatnio coś cicho na grupie .. wiekszość dziewczyn poszła na grupe na facebooku. Ogolnie jestem nowa na tym forum i chcialabym sie zapytac czy moge u Was zostac 😊 narazie termin 16 Grudnia , ale 3 sierpnia mamy połówkowe moze cos sie zmieni 😊 to jest moja pierwsza ciąża i moze u was na forum sie czegos dowiem 😊
Angelaaaa, MamaTrójki, Nosia, kid_aa, Ultra-Dżasta, paulity, meggie94, Asia11, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Olo323 wrote:Dziewczyny a mam pytanie, zapomniałam zadać lekarzowi, a głupio mi trochę o to pisać do lekarza😂
Czy skrócona szyjka może się wydłużyć? Czy jedyne co to można utrzymać na tej samej długości?
Tak, mi się wydłużyła z 27 mm do ponad 40 mm. Cały czas słyszę, ze to mięsień i w zależności od aktywności fizycznej zmienia lekko długość.Olo323, olanowak90x lubią tę wiadomość
-
Mlina wrote:Cześć dziewczyny , jestem z grupy Grudzień 2022 , u nas ostatnio coś cicho na grupie .. wiekszość dziewczyn poszła na grupe na facebooku. Ogolnie jestem nowa na tym forum i chcialabym sie zapytac czy moge u Was zostac 😊 narazie termin 16 Grudnia , ale 3 sierpnia mamy połówkowe moze cos sie zmieni 😊 to jest moja pierwsza ciąża i moze u was na forum sie czegos dowiem 😊Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Decemberry, ja kiedy mialam taka akcje ze poszlam do Pani ginekolog, ktora na wywiadzie zapytala z czym przyszlam. To byla moja pierwsza ever wizyta u ginekologa, mialam juz grubo ponad 20. Powiedzialam miedzy innymi ze wlasnie rozpoczelam wspolzycie i wiem ze jest zalecenie zeby wizyta sie wtedy odbyla. Pani zapytala czy uzywam tamponow, gdy potwierdzilam to zaczela sie smiac ze i tak juz od dawna nie jestem dziewica. Wogole z dupy komentarz, jeszcze powiedziala go w tak drwiacy sposob ze poczulam sie upokorzona i lzy same mi zaczely leciec i nie przestaly nawet gdy pobierala mi cytologie. Pani zrobila tylko skonsternowana mine i kazala wrocic po otrzymaniu wynikow. Co sie oczywiscie nigdy nie stalo 🤦🏼♀️
-
Jak napisała Scandi-B wyżej - braki kadrowe, to jest to. A też nie każdy kto jest lekarzem nadaje się na lekarza przez to są hasła jakie są. Zresztą mój doktorek też jest dobry, jak się chodzi do niego prywatnie to do rany przyłóż a na NFZ to zależy od humoru 😆.
Przenieśli mnie dziś na patologię ciąży. Za moją salą blok porodowy, już byłam świadkiem jednego porodu 😆. Mega to słychać, aż mnie ciary przeszły jak usłyszałam krzyk kobiety a później płacz dziecka. Położna mi obiecała, że jak ogarną salę to mnie tam zabierze, bym się oswoiła z tematem 😆. I serio, znów zaczęłam się zastanawiać nad cesarką. Jedna pani już krzyczy 3 godzinę z tej porodówki... Moja psychika zaraz siadnie, serioooo. Plus na sali jestem z dwoma paniami, w dosyć zaawansowanej ciąży. I jedna z nich ma takie bóle, że też stęka i jęczy, i mówi do siebie pod nosem. A u drugiej mąż siedzi od 9 i to trochę mnie krępuje. Zaraz niby wyjdzie ale wróci przed 14. Nie ma nudy 🥴.
Z nami wszystko w porządku, ale znowu - przeszłam 100 m i brzuch twardy jak skała i normalnie ból jak na okres. Wyniki z krwi w normie... Pani doktor mówiła, że nie wypuści mnie dopóki te bóle nie przejdą, także tak 😅.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziewczyny te komentarze, które usłyszałyście w ogóle nie powinny mieć miejsca. Nawet jeśli lekarz/pielęgniarka coś sobie pomyślą (bo wiadomo, wszyscy jestesmy ludzmi) to nie powinni sypać takimi komentarzami.
Olo323 lubi tę wiadomość
-
Natknęłam się na wywiad z Olą Domańską, gdzie mówi o macierzyństwie. Polecam Wam wszystkim, szczególnie tym które jak np ja nie czują jeszcze więzi z dzieckiem, boją się, że będą złą matką itp. Godzinka do posłuchania przy gotowaniu, sprzątaniu czy prasowaniu, a serio układa w głowie:)
https://open.spotify.com/episode/0KfL3mn7iAtu9D09PMCjrJ?si=VCjDxijDTMOlCzdNPpbd8Q&utm_source=native-share-menu
Ultra-Dżasta, Olo323, paulity lubią tę wiadomość
-
Ej dobra już wiem, te panie są na cesarki, na dziś. Jedna po drugiej.
Edit. Dwóch Leonów będzie 😂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 12:26
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Tony wrote:Natknęłam się na wywiad z Olą Domańską, gdzie mówi o macierzyństwie. Polecam Wam wszystkim, szczególnie tym które jak np ja nie czują jeszcze więzi z dzieckiem, boją się, że będą złą matką itp. Godzinka do posłuchania przy gotowaniu, sprzątaniu czy prasowaniu, a serio układa w głowie:)
https://open.spotify.com/episode/0KfL3mn7iAtu9D09PMCjrJ?si=VCjDxijDTMOlCzdNPpbd8Q&utm_source=native-share-menu
Słuchałam już i tez szczerze polecam😊 ja tez spojrzałam z większym „spokojem” na „przyszłość” 😊Tony lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Lekarze i w ogóle ludzie z tej branży mają czasem straszne odzywki. Z drugiej strony nie ma chyba trudniejszej pracy. Dzień w dzień spotykają się z cierpieniem, czasem ze śmiercią. Czują rozpacz i bezsilność. Myślę, że muszą sobie wyrobić twardą skorupę, bo bez tego mogliby tego wszystkiego nie znieść psychicznie.
Ultra-Dżasta, trzymaj się!40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Ja mam za tydzień wizytę i już wariuje 🥴
Infekcja przechodzi już się nie męczę więc o tyle dobrze, ale za to mam delikatne bóle nawet nie wiem jak to nazwać raz z prawej raz z lewej strony, gdzieś koło jajników. I też czasami mam wrażenie jakby brzuch mi twardniał ale jak dotykam to nie jest źle. Także mam nadzieję że to nie ta skracają szyjka a wszystko się rozciąga bo mała rośnie .
Takie zdjęcie z dzisiaj 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 15:50
Paulina12345, Decemberry lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️