LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Też zawsze powtarzam, że Miłość się rozmnaża jak drożdże 😁
KaroInka, Olo323 lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Joanne wrote:Znowu od 5 nie śpię. Budzę się i mam taki ból brzucha jak podczas okresu że zasnąć ponownie nie mogę. Rozumiem że wszystko ma prawo boleć ale aż tak i codziennie?😬
Mój o 5 też się pytał dlaczego nie śpię, więc powiedziałam mu, że jak mam spać. Jeden bok i drugi bolą od tego ciągłego leżenia na nich jak nie powiem co. Gdy położę się na plecach to oddychać jest ciężko a jeszcze śniły mi się wypadające zęby to już w ogóle koszmar 🥴😵. O kroczu nie wspominam. Na dodatek wczoraj wieczorem, po złożeniu łóżeczka, pojechaliśmy jeszcze po komodę na rzeczy Karola i mąż tłukł się do 22, bo chciał ją złożyć i tak spałam-niespałam. Dziś w planie mam gotować wszystkie butelki i laktator oraz włożyć do komody ubranka. W sumie, to z tą komodą wyszło dosyć spontanicznie, bo tak z głupa wyskoczyła mi reklama z Jyska 🤣, 500 zł to nie tragedia i pojechalismy ją kupić.
Jeszcze wczoraj się śmialiśmy, że jak jedziemy w stronę szpitala, to w razie wu weźmiemy torbę. Oczywiście nie wzięliśmy jej ale w aucie brzuch zaczął boleć i pomyślałam "ocho, zaje.... " 😂. No ale to nie było to na szczęście 😂.
A my na razie nie myślimy o drugim dziecku, choć pewnie jeszcze dobrze nie urodzę a już niektórzy będą o nie pytać 🙄. Dla mnie ta ciąża była traumatyczna - szpitale, plamienia, zagrożenie przedwczesnym porodem... Kiedyś rozmawialiśmy o adopcji, że chcielibyśmy dać dom jakiemuś dziecku... Zobaczymy jeszcze jak to będzie. Tylko oczywiście jak o tym myślę to przy okazji martwię na zapas, czy dzieciaki się dogadają i czy nie będzie dogryzek 😕. Także wracam na razie do Karola i radosnego oczekiwania 😁.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ja też się martwię jak ogarnę noworodka i małe dziecko 🙈 dopiero co wszystko w miarę uregulowane a tu się wywróci wszystko do góry nogami 🙃 mam tylko nadzieję że nie będzie problemów typu kolki itp. to już będzie duży sukces 🤭
Angie_33, Strata lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaa mój też dzisiaj od 6 wariuje:D.
Nawet nie mów o kolkach. U nas był jeszcze refluks. 4 miesiące syn spał tylko na nas:D.
Lalala właśnie tego zmęczenia się boję. Przy synu byłam wykończona, przestałam jeździć autem bo nie byłam w stanie. Budzil się co 1-2h na karmienie. Do tej pory nie przesypia nocy, mimo że już dawno odstawiliśmy kp i w nocy nie je tylko ewentualnie pije wodę. A tu zaraz kolejne pobudki do kompletu. Ja bardzo źle znoszę niedobór snu.
Mam pytanie do dziewczyn, które mają starszaki w wieku wczesnodziecięcym:D czy Wy kupujecie jakiś prezent od noworodka dla starszego dziecka?7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Dźasta my też wczoraj wpadliśmy na pomysł że szybko musimy ogarnąć szafę dla małej i pojechaliśmy do ikea. Ceny zatrważające. Mi chodziło o taką z szerokością max 60cm żeby między lozeczkiem a ściana postawić bo nie mam innego miejsca. Jedna byla za ok 100€ ale musiałabym do niej organizery dokupić czyli dodatkowy koszt ok 30€ a druga fajna z szufladami 215€... Jeszcze potrzebujemy dywanu do pokoju. I z takich najpotrzebniejszych rzeczy to mop z takim wiaderkiem na pedal (polecam bardzo), odkurzacz i blender... więc zdecydowalam że na marktplaats popatrzę. Jak będzie to bierzemy a jak nie to mój wróci dzisiaj po tą za 215€. I znalazłam z drugiejbreki prawie nową (tak jest w opisie) właśnie taką z szufladami za 35€😅 Tak więc sorry Dziecko, ale mama znowu przyoszczędzić na tobie musi🤭
-
Byliśmy też w Jysk i znaleźliśmy stół, ławę i krzesła które też przywieźliśmy za darmo z ogłoszenia. Okazało się że 700€ musielibyśmy wydać. Krzesla widać że nie są nówka sztuka ale wypraliśmy je takim specjalnym odkurzaczem i jest spoko.
Gdyby to było nasze mieszkanie, gdybyśmy planowali zostać w nl, to inaczej, a tak staramy się tanim kosztem. Ale mimo wszystko przytulnie nam się w domu robi😊 -
Jak idę odwiedzić noworodka a jest starszak to zawsze kupuję również coś starszakowi i najpierw z nim rozmawiam. Gratuluję że jest starszym bratem/siostrą, pytam jak się czuje w tej roli, czy maluch jest grzeczny i nie budzi w nocy i gadam jaki ten starszak jest ważny i jaką ma ważną rolę etc. Dzieciory są mega zadowolone że ta pierwsza uwaga skupiona jest na nich i potem nie starają się za wszelką cenę skupiać uwagi na sobie czy nie są zazdrosne. Także i Waszym odwiedzającym polecam przybrać taką taktykę.
Pamiętam jak urodził się mój najmłodszy brat a ten starszy nie mógł sobie z tą zazdrością poradzić. Tak więc ważne jest żeby nie skupiać uwagi tylko na najmłodszym ale też zaspokoić ego starszaka.kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Ja znów spać poszłam po 3 i trochę na sile bo wogole mi się spać nie chciało i wstałam po 9 😂😂😂
U mnie odbyło się jakoś zawsze naturalnie wszystkie dzieci były angażowane do rożnej pomocy z maluchem i nie było nigdy zazdrości choć może była raz jak się urodził mój syn dziewczyny się kłóciły która idzie z nim na spacer i ciagle mówiły ze każda chce swojego brata żeby pomagać hahahah i jedynie taki objaw był -
Nas wczoraj sąsiadka zaprosiła na małą imprezkę bo mąż wrócił z Anglii i byli ich znajomi ale nie czuliśmy się obco, wręcz przeciwnie a mnie tak bolały plecy od tego siedzenia na krześle że nie mogłam zasnąć i w nocy bolało, macie tak że czujecie że bobasy się wbijają w miednicę? Ja mam takie nie raz uczucie że się wbija 🙄
-
Marta93 wrote:Nas wczoraj sąsiadka zaprosiła na małą imprezkę bo mąż wrócił z Anglii i byli ich znajomi ale nie czuliśmy się obco, wręcz przeciwnie a mnie tak bolały plecy od tego siedzenia na krześle że nie mogłam zasnąć i w nocy bolało, macie tak że czujecie że bobasy się wbijają w miednicę? Ja mam takie nie raz uczucie że się wbija 🙄
kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam dla starszaka prezent od "malego". Autko z efektem wow. Ogromną straż pożarna. Chcę żeby mu się dobrze kojarzyło pierwsze spotkanie.
My jutro jedziemy na urlopik w góry 😋
Macie jakieś fajne miejscówki w Wiśle to zobaczenia, zjedzenia ogólnie polecajki.
Albo jest jakaś Górka, na którą można prawie że wjechać samochodem i przejść kawałek na szczyt? -
Strata wrote:Ja kupiłam dla starszaka prezent od "malego". Autko z efektem wow. Ogromną straż pożarna. Chcę żeby mu się dobrze kojarzyło pierwsze spotkanie.
My jutro jedziemy na urlopik w góry 😋
Macie jakieś fajne miejscówki w Wiśle to zobaczenia, zjedzenia ogólnie polecajki.
Albo jest jakaś Górka, na którą można prawie że wjechać samochodem i przejść kawałek na szczyt? -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Witam się chyba już ostatni raz w dwupaku 😊
Bardzo się denerwuję.... Momentami mam tysiąc myśli na minutę, czasem ryczę czy aby wszystko się uda, ale po chwili przychodzi pokój do mojego serca i wiara, że TAK, będzie dobrze bo Bóg nad nami czuwa ♥️
Nie dam się okraść ze szczęścia i oszukiwać złemu, że będzie inaczej 💪
Ja właśnie pakuję ostatecznie torby po ostatnim pobycie w szpitalu - tym razem nie zapomnę o kubku i sztućcach oraz obligatoryjne gumki do włosów 😁
Czyli jutro będzie troje dzieci więcej na grupie 😁
Dziewczyny życzę Wam spokoju i opanowania 🤗
Angelaaaa, MamaTrójki, Nosia, Strata, MamaNl, Olo323, Decemberry, Altair, Kalli95, Ultra-Dżasta, Anita2022, Scandi-B, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Sóweczka wrote:Cześć dziewczyny
Bardzo się denerwuję.... Momentami mam tysiąc myśli na minutę, czasem ryczę czy aby wszystko się uda, ale po chwili przychodzi pokój do mojego serca i wiara, że TAK, będzie dobrze bo Bóg nad nami czuwa ♥️
Ja właśnie pakuję ostatecznie torby po ostatnim pobycie w szpitalu - tym razem nie zapomnę o kubku i sztućcach oraz obligatoryjne gumki do włosów 😁
Powodzenia i czekamy na wieści ❤️
Sóweczka lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Sóweczka wrote:Cześć dziewczyny
Kochana będzie dobrze masz wsparcie i pozytywnie myśl ❤️
Ja dopiero w czwartek dowiem się co i jak choć powiem wam ze mam już dość
Tyle paracetamolu nie zjadłam przez 7 lat jak mieszkam w Holandii jak teraz na bol głowy ….
Mi dziś gotowania się zachciało i robiłam sajgonki i powiem wam ze ledwo żyje tak się złe czuje ….
Sóweczka lubi tę wiadomość
-
Sóweczka, o której masz cięcie? 😁 Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Z dziewczynami czekamy na info ❤.
Dziś jest nawet w miarę, zaraz budzę męża i będziemy robić coś dobrego do jedzenia i w międzyczasie gotować butelki, smoczki i laktator 😁. Powiem Wam, że zaczynam powoli czuć lekką ekscytację. Normalnie doczekać się już nie mogę, pomimo tego, że pewnie nie raz najdzie mnie ochota na wsadzenie chłopaka z powrotem do brzucha 😂🤣.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki