X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zawsze powtarzam, że Miłość się rozmnaża jak drożdże 😁

KaroInka, Olo323 lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu od 5 nie śpię. Budzę się i mam taki ból brzucha jak podczas okresu że zasnąć ponownie nie mogę. Rozumiem że wszystko ma prawo boleć ale aż tak i codziennie?😬

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Znowu od 5 nie śpię. Budzę się i mam taki ból brzucha jak podczas okresu że zasnąć ponownie nie mogę. Rozumiem że wszystko ma prawo boleć ale aż tak i codziennie?😬

Mój o 5 też się pytał dlaczego nie śpię, więc powiedziałam mu, że jak mam spać. Jeden bok i drugi bolą od tego ciągłego leżenia na nich jak nie powiem co. Gdy położę się na plecach to oddychać jest ciężko a jeszcze śniły mi się wypadające zęby to już w ogóle koszmar 🥴😵. O kroczu nie wspominam. Na dodatek wczoraj wieczorem, po złożeniu łóżeczka, pojechaliśmy jeszcze po komodę na rzeczy Karola i mąż tłukł się do 22, bo chciał ją złożyć i tak spałam-niespałam. Dziś w planie mam gotować wszystkie butelki i laktator oraz włożyć do komody ubranka. W sumie, to z tą komodą wyszło dosyć spontanicznie, bo tak z głupa wyskoczyła mi reklama z Jyska 🤣, 500 zł to nie tragedia i pojechalismy ją kupić.

Jeszcze wczoraj się śmialiśmy, że jak jedziemy w stronę szpitala, to w razie wu weźmiemy torbę. Oczywiście nie wzięliśmy jej ale w aucie brzuch zaczął boleć i pomyślałam "ocho, zaje.... " 😂. No ale to nie było to na szczęście 😂.

A my na razie nie myślimy o drugim dziecku, choć pewnie jeszcze dobrze nie urodzę a już niektórzy będą o nie pytać 🙄. Dla mnie ta ciąża była traumatyczna - szpitale, plamienia, zagrożenie przedwczesnym porodem... Kiedyś rozmawialiśmy o adopcji, że chcielibyśmy dać dom jakiemuś dziecku... Zobaczymy jeszcze jak to będzie. Tylko oczywiście jak o tym myślę to przy okazji martwię na zapas, czy dzieciaki się dogadają i czy nie będzie dogryzek 😕. Także wracam na razie do Karola i radosnego oczekiwania 😁.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się martwię jak ogarnę noworodka i małe dziecko 🙈 dopiero co wszystko w miarę uregulowane a tu się wywróci wszystko do góry nogami 🙃 mam tylko nadzieję że nie będzie problemów typu kolki itp. to już będzie duży sukces 🤭

Angie_33, Strata lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się wierciłam z prawego na lewy bok bo jak dłużej poleże to aż mi drętwieje 🥴 córka już o 6.30 się wyspała także nawet w ostatnie dni przed porodem nie dadzą się wyspać 🤣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KaroInka Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa mój też dzisiaj od 6 wariuje:D.
    Nawet nie mów o kolkach. U nas był jeszcze refluks. 4 miesiące syn spał tylko na nas:D.
    Lalala właśnie tego zmęczenia się boję. Przy synu byłam wykończona, przestałam jeździć autem bo nie byłam w stanie. Budzil się co 1-2h na karmienie. Do tej pory nie przesypia nocy, mimo że już dawno odstawiliśmy kp i w nocy nie je tylko ewentualnie pije wodę. A tu zaraz kolejne pobudki do kompletu. Ja bardzo źle znoszę niedobór snu.

Mam pytanie do dziewczyn, które mają starszaki w wieku wczesnodziecięcym:D czy Wy kupujecie jakiś prezent od noworodka dla starszego dziecka?

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tej nocy tez slabo spalam. Obudzilo mnie i tyle. Lezalam i nie moglam zasnac. Nad ranem chwile zasnęłam. Bolal nnie bardziej zołądek niż brzuch. Mialam taki uciśnięty jakby sie nie miescil.

• Joanne Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dźasta my też wczoraj wpadliśmy na pomysł że szybko musimy ogarnąć szafę dla małej i pojechaliśmy do ikea. Ceny zatrważające. Mi chodziło o taką z szerokością max 60cm żeby między lozeczkiem a ściana postawić bo nie mam innego miejsca. Jedna byla za ok 100€ ale musiałabym do niej organizery dokupić czyli dodatkowy koszt ok 30€ a druga fajna z szufladami 215€... Jeszcze potrzebujemy dywanu do pokoju. I z takich najpotrzebniejszych rzeczy to mop z takim wiaderkiem na pedal (polecam bardzo), odkurzacz i blender... więc zdecydowalam że na marktplaats popatrzę. Jak będzie to bierzemy a jak nie to mój wróci dzisiaj po tą za 215€. I znalazłam z drugiejbreki prawie nową (tak jest w opisie) właśnie taką z szufladami za 35€😅 Tak więc sorry Dziecko, ale mama znowu przyoszczędzić na tobie musi🤭

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy też w Jysk i znaleźliśmy stół, ławę i krzesła które też przywieźliśmy za darmo z ogłoszenia. Okazało się że 700€ musielibyśmy wydać. Krzesla widać że nie są nówka sztuka ale wypraliśmy je takim specjalnym odkurzaczem i jest spoko.
    Gdyby to było nasze mieszkanie, gdybyśmy planowali zostać w nl, to inaczej, a tak staramy się tanim kosztem. Ale mimo wszystko przytulnie nam się w domu robi😊

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak idę odwiedzić noworodka a jest starszak to zawsze kupuję również coś starszakowi i najpierw z nim rozmawiam. Gratuluję że jest starszym bratem/siostrą, pytam jak się czuje w tej roli, czy maluch jest grzeczny i nie budzi w nocy i gadam jaki ten starszak jest ważny i jaką ma ważną rolę etc. Dzieciory są mega zadowolone że ta pierwsza uwaga skupiona jest na nich i potem nie starają się za wszelką cenę skupiać uwagi na sobie czy nie są zazdrosne. Także i Waszym odwiedzającym polecam przybrać taką taktykę.
    Pamiętam jak urodził się mój najmłodszy brat a ten starszy nie mógł sobie z tą zazdrością poradzić. Tak więc ważne jest żeby nie skupiać uwagi tylko na najmłodszym ale też zaspokoić ego starszaka.

kamilamhm lubi tę wiadomość

age.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów spać poszłam po 3 i trochę na sile bo wogole mi się spać nie chciało i wstałam po 9 😂😂😂

U mnie odbyło się jakoś zawsze naturalnie wszystkie dzieci były angażowane do rożnej pomocy z maluchem i nie było nigdy zazdrości choć może była raz jak się urodził mój syn dziewczyny się kłóciły która idzie z nim na spacer i ciagle mówiły ze każda chce swojego brata żeby pomagać hahahah i jedynie taki objaw był

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas wczoraj sąsiadka zaprosiła na małą imprezkę bo mąż wrócił z Anglii i byli ich znajomi ale nie czuliśmy się obco, wręcz przeciwnie a mnie tak bolały plecy od tego siedzenia na krześle że nie mogłam zasnąć i w nocy bolało, macie tak że czujecie że bobasy się wbijają w miednicę? Ja mam takie nie raz uczucie że się wbija 🙄

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Nas wczoraj sąsiadka zaprosiła na małą imprezkę bo mąż wrócił z Anglii i byli ich znajomi ale nie czuliśmy się obco, wręcz przeciwnie a mnie tak bolały plecy od tego siedzenia na krześle że nie mogłam zasnąć i w nocy bolało, macie tak że czujecie że bobasy się wbijają w miednicę? Ja mam takie nie raz uczucie że się wbija 🙄
    U mnie mała wbija sie totalnie wszędzie :p

kamilamhm, Olo323 lubią tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardziej jak już atakuje woreczek żółciowy a w nim mam kamienie i wtedy jest mega nie przyjemnie …

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Strata Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dla starszaka prezent od "malego". Autko z efektem wow. Ogromną straż pożarna. Chcę żeby mu się dobrze kojarzyło pierwsze spotkanie.
    My jutro jedziemy na urlopik w góry 😋
    Macie jakieś fajne miejscówki w Wiśle to zobaczenia, zjedzenia ogólnie polecajki.
    Albo jest jakaś Górka, na którą można prawie że wjechać samochodem i przejść kawałek na szczyt?

Wrzesień 2020 💙
    Grudzień 2021👼
    Listopad 2022 💙

9523e01ecd.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strata wrote:
    Ja kupiłam dla starszaka prezent od "malego". Autko z efektem wow. Ogromną straż pożarna. Chcę żeby mu się dobrze kojarzyło pierwsze spotkanie.
    My jutro jedziemy na urlopik w góry 😋
    Macie jakieś fajne miejscówki w Wiśle to zobaczenia, zjedzenia ogólnie polecajki.
    Albo jest jakaś Górka, na którą można prawie że wjechać samochodem i przejść kawałek na szczyt?
    Podziwiam Cię 😱 ja do sklepu ze starym nie jeżdżę bo ci chwilę brzuch czuję spacer z psem wokoło domu to też wyczyn 🤣

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Witam się chyba już ostatni raz w dwupaku 😊

Bardzo się denerwuję.... Momentami mam tysiąc myśli na minutę, czasem ryczę czy aby wszystko się uda, ale po chwili przychodzi pokój do mojego serca i wiara, że TAK, będzie dobrze bo Bóg nad nami czuwa ♥️

Nie dam się okraść ze szczęścia i oszukiwać złemu, że będzie inaczej 💪

Ja właśnie pakuję ostatecznie torby po ostatnim pobycie w szpitalu - tym razem nie zapomnę o kubku i sztućcach oraz obligatoryjne gumki do włosów 😁

Czyli jutro będzie troje dzieci więcej na grupie 😁

Dziewczyny życzę Wam spokoju i opanowania 🤗

Angelaaaa, MamaTrójki, Nosia, Strata, MamaNl, Olo323, Decemberry, Altair, Kalli95, Ultra-Dżasta, Anita2022, Scandi-B, meggie94 lubią tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Cześć dziewczyny

Bardzo się denerwuję.... Momentami mam tysiąc myśli na minutę, czasem ryczę czy aby wszystko się uda, ale po chwili przychodzi pokój do mojego serca i wiara, że TAK, będzie dobrze bo Bóg nad nami czuwa ♥️

Ja właśnie pakuję ostatecznie torby po ostatnim pobycie w szpitalu - tym razem nie zapomnę o kubku i sztućcach oraz obligatoryjne gumki do włosów 😁

Powodzenia i czekamy na wieści ❤️

Sóweczka lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Cześć dziewczyny

Kochana będzie dobrze masz wsparcie i pozytywnie myśl ❤️
    Ja dopiero w czwartek dowiem się co i jak choć powiem wam ze mam już dość
    Tyle paracetamolu nie zjadłam przez 7 lat jak mieszkam w Holandii jak teraz na bol głowy ….

Mi dziś gotowania się zachciało i robiłam sajgonki i powiem wam ze ledwo żyje tak się złe czuje ….

Sóweczka lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka, o której masz cięcie? 😁 Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Z dziewczynami czekamy na info ❤.

Dziś jest nawet w miarę, zaraz budzę męża i będziemy robić coś dobrego do jedzenia i w międzyczasie gotować butelki, smoczki i laktator 😁. Powiem Wam, że zaczynam powoli czuć lekką ekscytację. Normalnie doczekać się już nie mogę, pomimo tego, że pewnie nie raz najdzie mnie ochota na wsadzenie chłopaka z powrotem do brzucha 😂🤣.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ