Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio gratulacje!🎉🎉🎉 Dużo zdrówka dla Was❤️

Olo u mnie też potrafi się tak wybić i jeszcze przemieszczać z jednego boku na drugi. Wygląda to jakby alien miał wyjść z brzucha😅

Altair moje bardzo ruchliwe dziecko też potrafi mnie wystraszyć ale wtedy myślę sobie że przecież musi też odpocząć po tych wygibasach. Czasami jak poklepię w brzuch albo głaskam brzuch i do niej mówię żeby dała jakiś znak to zaczyna się ruszać❤️ Ale że dwa razy już miałam taką sytuację że byłam mocno przydygana.

Olo323, Altair, kamilamhm lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio, gratulacje! ✨

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Cześć dziewczyny. Przestałam się udzielać już dawno ale trochę was podczytuje.mimo to postanowiłam napisać, żeby podbić statystyki kto urodził kto jeszcze nie. Gratulacje dla wszystkich ropakowanych mam 🙂. My od czwartku 27.10tez już w komplecie. Ciąża rozwiązana w 37+6, synek ważył 3890gr.czujemy się dobrze, być może dziś nawet wrócimy do domu.
    Powodzenia dla wszystkich oczekujących na poród. 🙂💪

Gratulacje kochana i dużo zdrówka 😊😊

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio gratulacje 🤗💐🎉

Ja też w 37 nie czułam ruchów, a na usg i ktg jak trafiłam na IP to mała się ruszała

Altair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy wyjść z małą na dwór?? Dziś u nas śliczna pogoda bez wiatru i myślałam aby wyjść na 15-20 min

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Cześć dziewczyny. Przestałam się udzielać już dawno ale trochę was podczytuje.mimo to postanowiłam napisać, żeby podbić statystyki kto urodził kto jeszcze nie. Gratulacje dla wszystkich ropakowanych mam 🙂. My od czwartku 27.10tez już w komplecie. Ciąża rozwiązana w 37+6, synek ważył 3890gr.czujemy się dobrze, być może dziś nawet wrócimy do domu.
    Powodzenia dla wszystkich oczekujących na poród. 🙂💪

Gratulacje ✨🥰 bardzo fajnie ze dalas znac! Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia 🤭😊

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕
    age.png
    5.11.2024 💔 6+4
    21.11.2025 💔 12+5
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio gratulacje! 🥰 Super, że się odezwałaś. Życzę zdrówka i przespanych nocy! ☺

Kalli95 jesteś tu jeszcze? Dawno nic nie pisałaś 🤭.

Sóweczka ja bym szła. Położna mówiła na szkole rodzenia, że jak jest ciepło to można wyjść na 30 min. Dopiero po 2 miesiącach na jakieś dłuższe spacery. Korzystaj z pogody! Bo jak przyjdzie zima to nie będzie się chciało wychodzić na mróz 🥶.

Olo, u mnie aż takich widocznych wygibasów nie ma. Mój jest odwrócony tyłkiem i plecami do świata, więc jego ruchy to są takie fale tsunami. A rękami gmera mi w środku, dziś w Kościele to chyba czułam nawet, że coś ruszał przy odbycie (w sensie jakieś pobliskie tkanki), serio. Nie polecam 😵😂🤣.

Jejku, dziś mam jakieś uderzenia gorąca. Gdybym nie była w ciąży, pomyślałabym, że to menopauza 😂🤣.

Olo323, Altair lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Aga300 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio serdeczne gratulacje 🥳
    Ja zaliczam dzisiaj do grona, które nie przespały nocy. O 3:00 pobudka na siku i mamy taką starszą sąsiadkę, która w okresie jesienno-zimowym pali na klatce i cały dym leci do mieszkania przez drzwi (musimy lepiej uszczelnić). Pali takie tanie papierosy jeden za drugim, nie otwiera okna, na klatce jest czarno...a kobieta ma balkon mieszkaniu i co roku toczę z nią boję. Aż mnie mdliło od tego zapachu, więc wyszłam i poprostu zwróciłam jej uwagę no ale nerwy zostały... Otworzyłam okna i nie mogłam usnąć. Mój mąż oczywiście nawet nie otworzył oczu i nic go nie ruszyło.
    Ostatnio męczy mnie bezsilność i spinanie brzucha po każdej czynności, czy chodzeniu. Wczoraj spakowałam walizkę.
    Z ruchami ja w 28 tc przeczekałam 3 dni zanim ruszyłam na IP. To nie było tak że nic nie czułam ale słabiej i mimo, że wszystko było ok zostawili mnie na obserwacji. Pamiętam swoje rozkminy... Moja ginekolog na ruchy poleca coś słodkiego (u mnie leci herbata zimowa z plastrami pomarańczy, cytryną i miodem - po tym mała robi imprezę) i pozycja kolankowa-łokciowa - powinien dzidziuś zareagować 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 13:51

Altair, Decemberry lubią tę wiadomość

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio gratulacje, wszystkiego dobrego 🥰

Dżasta z ta noga to jeszcze nie jest szczyt możliwości 😂 potrafi wypchnąć dużo mocniej i jeździ tak od boku to boku (mocna sredniawka😂) i wydaje mi się, ze pupkę wychyla tak niżej brzucha po lewej stronie i wtedy to prawdziwe fale dunaju + alien próbuje się wydostać przez brzuch 😂

My dziś po długim spacerku z psem, bo taka ładna pogoda u nas 😊
    Za chwile obiadek a popołudniu jeszcze pojedziemy na groby, bo te dalsze cmentarze odpuszczamy 1go bo nie wyobrażam sobie tyle czasu w aucie siedzieć jak będą korki 🙄

kamilamhm lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️

24.12 - ⏸️🥹
    29.12- beta: 439 prog. 17,60
    31.12- beta: 841
    26.01- 2 cm fasolki 😍
    17.02- 4,98 cm dzidziorka 🥰
    20.02- I prenatalne idealnie, 5,46 cm dziewczynki (?) 💝🥹

preg.png
  • Altair Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio, gratulacje!

Dziękuję Wam za rady, fajnie że jesteście! :D
    Poszłam na spacer, zjadłam dwie kanapki z miodem i młody się na szczęście rozruszał. W tym tygodniu wybieram się pierwszy raz na KTG, więc już IP sobie odpuściłam, bo chyba jednak nic strasznego się nie dzieje. Detektora tętna nie mam i raczej już na samą końcówkę nie będę inwestować.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta, mi tez jest tak goraco 🥵 raczej nigdy nie poce sie w nocy, a od kilku dni budze sie mokra. Maz zwykle chodzi o wiele za lekko urbany, jak to na wikinga przystalo, a tym razem to on chce wlaczac grzejniki - ja mu zabraniam, mowie zeby sie ubieral na cebulke 😂

Dzis widze roznice w brzuszku - chyba sie troszke opuscil, a wyglada to tak ze jeszcze bardziej sie zrobil jak pilka tylko tak jakby nizej.
    Dzis skreslilam tez ostatnia pozycja z listy rzeczy do zrobienia przed porodem - pomalowanie komody. Takze teraz to juz nie ma przepros, maly musi wykonac krok od siebie ✌️

Ultra-Dżasta, kamilamhm, Decemberry, Tony, Olo323 lubią tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕
    age.png
    5.11.2024 💔 6+4
    21.11.2025 💔 12+5
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Dzasta, mi tez jest tak goraco 🥵 raczej nigdy nie poce sie w nocy, a od kilku dni budze sie mokra. Maz zwykle chodzi o wiele za lekko urbany, jak to na wikinga przystalo, a tym razem to on chce wlaczac grzejniki - ja mu zabraniam, mowie zeby sie ubieral na cebulke 😂

Dzis widze roznice w brzuszku - chyba sie troszke opuscil, a wyglada to tak ze jeszcze bardziej sie zrobil jak pilka tylko tak jakby nizej.
    Dzis skreslilam tez ostatnia pozycja z listy rzeczy do zrobienia przed porodem - pomalowanie komody. Takze teraz to juz nie ma przepros, maly musi wykonac krok od siebie ✌️
    U mnie tez walka o grzejniki :D mezowi zimno a mnie gorąco :D
    W nocy tez czasami mi duszno i gorąco i idę na boso do łazienki żeby sie troszkę ochłodzić :)

kamilamhm, Scandi-B lubią tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio gratulacje :) Rodziłaś naturalnie? Duzy ten twój bejbiś 🥳🎊🤩

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka my pierwszy raz wyszliśmy przy okazji wizyty w przychodni, do której mamy jakieś 350m w 5 dobie i od tamtej pory wychodzimy codziennie tylko, że właśnie na krótko 😊 Dziś nawet pojezdzilismy po cmentarzach i tez rozkładaliśmy wózek z bagażnika i Wika zaliczyła i wycieczkę autem i spacer 😁

kamilamhm, Olo323, Scandi-B, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziękuje Wam za polecenie Alantanu! Rewelacja, w 2 dni pozbyliśmy się odparzeń 😊

kamilamhm, Decemberry, Nosia, Joanne lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    A i dziękuje Wam za polecenie Alantanu! Rewelacja, w 2 dni pozbyliśmy się odparzeń 😊

Ktory kupilas, alantan plus? 😅

Mi tez goraco i zimno na zmiane. Teraz sobie drzemalam w dzien i tak sie spocilam… jak mysz. Zwlaszcza przy czole - az pomyslalam, ze moze goraczke mam! A w nocy z kolei jak sie klade spac, to mi zimno i szczękam zebami. Po doslownie chwili sie rozgrzewam i juz jest ok 😂 i wez tu zrozum organizm 😂 na ogol mi jednak do tej pory bylo ciagle mega cieplo.

Olo323, Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Tony Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ciągle ciepło, a mąż chce grzanie włączać ;d narazie jest po mojemu, każe mu się ubierać i przypominam o cenach energii :D

Dziewczyny ja dziś przeszłam 6km. Zrobiliśmy sobie spacer po lesie z psem, pod koniec już ledwo szłam :D ale dałam radę 💪

Olo323, Scandi-B, kamilamhm, Asia11 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:

Cieszę się że moja rada pomogła😊 i świetnie wiedzieć że na pupinę tak dobrze i szybko działa. Będziesz smarowała też prewencyjnie czy tylko jak będzie coś się działo? Daj znać.

meggie94 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Mi też ciągle ciepło, a mąż chce grzanie włączać ;d narazie jest po mojemu, każe mu się ubierać i przypominam o cenach energii :D

Dziewczyny ja dziś przeszłam 6km. Zrobiliśmy sobie spacer po lesie z psem, pod koniec już ledwo szłam :D ale dałam radę 💪
    Ja mam te same argumenty do męża :D tez mu często mówię, ze jak mu zimno to zeby sie poruszał xd

Ja dzisiaj caly dzien w domu bo u nas padal deszcz i szarówka :(

kamilamhm lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to sam może robić za grzejnik, więc spoko, że chociaż teraz się dogadujemy 😂. Wczoraj teściowa tak napaliła w piecu, że kaloryfer skręciliśmy i wietrzyliśmy pokój dopóki na termometrze nie pokazało się 20 stopni 😂.

Napiszę Wam szczerze, że jakieś czarne chmury nade mną wiszą 🤭. Mam nerwa na wszystko i wszystkich, na dodatek wahania nastrojów. Czy to się kiedyś skończy? Najgorzej jak mi to po ciąży zostanie 😳.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ