LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Danio gratulacje!🎉🎉🎉 Dużo zdrówka dla Was❤️
Olo u mnie też potrafi się tak wybić i jeszcze przemieszczać z jednego boku na drugi. Wygląda to jakby alien miał wyjść z brzucha😅
Altair moje bardzo ruchliwe dziecko też potrafi mnie wystraszyć ale wtedy myślę sobie że przecież musi też odpocząć po tych wygibasach. Czasami jak poklepię w brzuch albo głaskam brzuch i do niej mówię żeby dała jakiś znak to zaczyna się ruszać❤️ Ale że dwa razy już miałam taką sytuację że byłam mocno przydygana.Olo323, Altair, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Danio, gratulacje! ✨Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Danio wrote:Cześć dziewczyny. Przestałam się udzielać już dawno ale trochę was podczytuje.mimo to postanowiłam napisać, żeby podbić statystyki kto urodził kto jeszcze nie. Gratulacje dla wszystkich ropakowanych mam 🙂. My od czwartku 27.10tez już w komplecie. Ciąża rozwiązana w 37+6, synek ważył 3890gr.czujemy się dobrze, być może dziś nawet wrócimy do domu.
Powodzenia dla wszystkich oczekujących na poród. 🙂💪
Gratulacje kochana i dużo zdrówka 😊😊 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Danio wrote:Cześć dziewczyny. Przestałam się udzielać już dawno ale trochę was podczytuje.mimo to postanowiłam napisać, żeby podbić statystyki kto urodził kto jeszcze nie. Gratulacje dla wszystkich ropakowanych mam 🙂. My od czwartku 27.10tez już w komplecie. Ciąża rozwiązana w 37+6, synek ważył 3890gr.czujemy się dobrze, być może dziś nawet wrócimy do domu.
Powodzenia dla wszystkich oczekujących na poród. 🙂💪
Gratulacje ✨🥰 bardzo fajnie ze dalas znac! Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia 🤭😊 -
Danio gratulacje! 🥰 Super, że się odezwałaś. Życzę zdrówka i przespanych nocy! ☺
Kalli95 jesteś tu jeszcze? Dawno nic nie pisałaś 🤭.
Sóweczka ja bym szła. Położna mówiła na szkole rodzenia, że jak jest ciepło to można wyjść na 30 min. Dopiero po 2 miesiącach na jakieś dłuższe spacery. Korzystaj z pogody! Bo jak przyjdzie zima to nie będzie się chciało wychodzić na mróz 🥶.
Olo, u mnie aż takich widocznych wygibasów nie ma. Mój jest odwrócony tyłkiem i plecami do świata, więc jego ruchy to są takie fale tsunami. A rękami gmera mi w środku, dziś w Kościele to chyba czułam nawet, że coś ruszał przy odbycie (w sensie jakieś pobliskie tkanki), serio. Nie polecam 😵😂🤣.
Jejku, dziś mam jakieś uderzenia gorąca. Gdybym nie była w ciąży, pomyślałabym, że to menopauza 😂🤣.Olo323, Altair lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Danio serdeczne gratulacje 🥳
Ja zaliczam dzisiaj do grona, które nie przespały nocy. O 3:00 pobudka na siku i mamy taką starszą sąsiadkę, która w okresie jesienno-zimowym pali na klatce i cały dym leci do mieszkania przez drzwi (musimy lepiej uszczelnić). Pali takie tanie papierosy jeden za drugim, nie otwiera okna, na klatce jest czarno...a kobieta ma balkon mieszkaniu i co roku toczę z nią boję. Aż mnie mdliło od tego zapachu, więc wyszłam i poprostu zwróciłam jej uwagę no ale nerwy zostały... Otworzyłam okna i nie mogłam usnąć. Mój mąż oczywiście nawet nie otworzył oczu i nic go nie ruszyło.
Ostatnio męczy mnie bezsilność i spinanie brzucha po każdej czynności, czy chodzeniu. Wczoraj spakowałam walizkę.
Z ruchami ja w 28 tc przeczekałam 3 dni zanim ruszyłam na IP. To nie było tak że nic nie czułam ale słabiej i mimo, że wszystko było ok zostawili mnie na obserwacji. Pamiętam swoje rozkminy... Moja ginekolog na ruchy poleca coś słodkiego (u mnie leci herbata zimowa z plastrami pomarańczy, cytryną i miodem - po tym mała robi imprezę) i pozycja kolankowa-łokciowa - powinien dzidziuś zareagować 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 13:51
Altair, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Danio gratulacje, wszystkiego dobrego 🥰
Dżasta z ta noga to jeszcze nie jest szczyt możliwości 😂 potrafi wypchnąć dużo mocniej i jeździ tak od boku to boku (mocna sredniawka😂) i wydaje mi się, ze pupkę wychyla tak niżej brzucha po lewej stronie i wtedy to prawdziwe fale dunaju + alien próbuje się wydostać przez brzuch 😂
My dziś po długim spacerku z psem, bo taka ładna pogoda u nas 😊
Za chwile obiadek a popołudniu jeszcze pojedziemy na groby, bo te dalsze cmentarze odpuszczamy 1go bo nie wyobrażam sobie tyle czasu w aucie siedzieć jak będą korki 🙄kamilamhm lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Danio, gratulacje!
Dziękuję Wam za rady, fajnie że jesteście!
Poszłam na spacer, zjadłam dwie kanapki z miodem i młody się na szczęście rozruszał. W tym tygodniu wybieram się pierwszy raz na KTG, więc już IP sobie odpuściłam, bo chyba jednak nic strasznego się nie dzieje. Detektora tętna nie mam i raczej już na samą końcówkę nie będę inwestować.
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Dzasta, mi tez jest tak goraco 🥵 raczej nigdy nie poce sie w nocy, a od kilku dni budze sie mokra. Maz zwykle chodzi o wiele za lekko urbany, jak to na wikinga przystalo, a tym razem to on chce wlaczac grzejniki - ja mu zabraniam, mowie zeby sie ubieral na cebulke 😂
Dzis widze roznice w brzuszku - chyba sie troszke opuscil, a wyglada to tak ze jeszcze bardziej sie zrobil jak pilka tylko tak jakby nizej.
Dzis skreslilam tez ostatnia pozycja z listy rzeczy do zrobienia przed porodem - pomalowanie komody. Takze teraz to juz nie ma przepros, maly musi wykonac krok od siebie ✌️Ultra-Dżasta, kamilamhm, Decemberry, Tony, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Scandi-B wrote:Dzasta, mi tez jest tak goraco 🥵 raczej nigdy nie poce sie w nocy, a od kilku dni budze sie mokra. Maz zwykle chodzi o wiele za lekko urbany, jak to na wikinga przystalo, a tym razem to on chce wlaczac grzejniki - ja mu zabraniam, mowie zeby sie ubieral na cebulke 😂
Dzis widze roznice w brzuszku - chyba sie troszke opuscil, a wyglada to tak ze jeszcze bardziej sie zrobil jak pilka tylko tak jakby nizej.
Dzis skreslilam tez ostatnia pozycja z listy rzeczy do zrobienia przed porodem - pomalowanie komody. Takze teraz to juz nie ma przepros, maly musi wykonac krok od siebie ✌️
W nocy tez czasami mi duszno i gorąco i idę na boso do łazienki żeby sie troszkę ochłodzić
kamilamhm, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Sóweczka my pierwszy raz wyszliśmy przy okazji wizyty w przychodni, do której mamy jakieś 350m w 5 dobie i od tamtej pory wychodzimy codziennie tylko, że właśnie na krótko 😊 Dziś nawet pojezdzilismy po cmentarzach i tez rozkładaliśmy wózek z bagażnika i Wika zaliczyła i wycieczkę autem i spacer 😁
kamilamhm, Olo323, Scandi-B, Sóweczka lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:A i dziękuje Wam za polecenie Alantanu! Rewelacja, w 2 dni pozbyliśmy się odparzeń 😊
Ktory kupilas, alantan plus? 😅
Mi tez goraco i zimno na zmiane. Teraz sobie drzemalam w dzien i tak sie spocilam… jak mysz. Zwlaszcza przy czole - az pomyslalam, ze moze goraczke mam! A w nocy z kolei jak sie klade spac, to mi zimno i szczękam zebami. Po doslownie chwili sie rozgrzewam i juz jest ok 😂 i wez tu zrozum organizm 😂 na ogol mi jednak do tej pory bylo ciagle mega cieplo.Olo323, Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Mi też ciągle ciepło, a mąż chce grzanie włączać ;d narazie jest po mojemu, każe mu się ubierać i przypominam o cenach energii
Dziewczyny ja dziś przeszłam 6km. Zrobiliśmy sobie spacer po lesie z psem, pod koniec już ledwo szłam ale dałam radę 💪Olo323, Scandi-B, kamilamhm, Asia11 lubią tę wiadomość
-
meggie94 wrote:A i dziękuje Wam za polecenie Alantanu! Rewelacja, w 2 dni pozbyliśmy się odparzeń 😊
Cieszę się że moja rada pomogła😊 i świetnie wiedzieć że na pupinę tak dobrze i szybko działa. Będziesz smarowała też prewencyjnie czy tylko jak będzie coś się działo? Daj znać.meggie94 lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Mi też ciągle ciepło, a mąż chce grzanie włączać ;d narazie jest po mojemu, każe mu się ubierać i przypominam o cenach energii
Dziewczyny ja dziś przeszłam 6km. Zrobiliśmy sobie spacer po lesie z psem, pod koniec już ledwo szłam ale dałam radę 💪
Ja dzisiaj caly dzien w domu bo u nas padal deszcz i szarówka
kamilamhm lubi tę wiadomość
-
Mój mąż to sam może robić za grzejnik, więc spoko, że chociaż teraz się dogadujemy 😂. Wczoraj teściowa tak napaliła w piecu, że kaloryfer skręciliśmy i wietrzyliśmy pokój dopóki na termometrze nie pokazało się 20 stopni 😂.
Napiszę Wam szczerze, że jakieś czarne chmury nade mną wiszą 🤭. Mam nerwa na wszystko i wszystkich, na dodatek wahania nastrojów. Czy to się kiedyś skończy? Najgorzej jak mi to po ciąży zostanie 😳.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki