LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Decemberry wrote:Ktory kupilas, alantan plus? 😅
Mi tez goraco i zimno na zmiane. Teraz sobie drzemalam w dzien i tak sie spocilam… jak mysz. Zwlaszcza przy czole - az pomyslalam, ze moze goraczke mam! A w nocy z kolei jak sie klade spac, to mi zimno i szczękam zebami. Po doslownie chwili sie rozgrzewam i juz jest ok 😂 i wez tu zrozum organizm 😂 na ogol mi jednak do tej pory bylo ciagle mega cieplo.
Tak, plus ten zielony 😊 -
Joanne wrote:Cieszę się że moja rada pomogła😊 i świetnie wiedzieć że na pupinę tak dobrze i szybko działa. Będziesz smarowała też prewencyjnie czy tylko jak będzie coś się działo? Daj znać.
Na razie smarujemy nią przy każdej zmianie pieluchy, bo ta maść jest naprawdę ultra lekka, ale widzimy, że skórka po niej zupełnie inna 😊 -
Ależ mam dziś atrakcje! Zaczął mi odchodzić czop. Zaobserwowałam na razie dwa niewielkie kawałki, takie wielkości guzika. Mam nadzieję, że nie zacznę rodzić, bo jeszcze się nie rozpoczął 37 tydzień i różne sprawy muszę ogarnąć 😮
A pogoda spacerowa wspaniała. Prawdziwa złota jesień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 19:22
Angelaaaa, Ultra-Dżasta, kid_aa, Decemberry, MamaNl lubią tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair wrote:Ależ mam dziś atrakcje! Zaczął mi odchodzić czop. Zaobserwowałam na razie dwa niewielkie kawałki, takie wielkości guzika. Mam nadzieję, że nie zacznę rodzić, bo jeszcze się nie rozpoczął 37 tydzień i różne sprawy muszę ogarnąć 😮
A pogoda spacerowa wspaniała. Prawdziwa złota jesień.
Super 😊 jak odchodzi zabarwiony krwią to poród blisko a jak tak odchodzi to nawet i 4 tygodnie przed porodem może 😊 No ale już się zaczyna coś dziać 🤩Altair lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dzasta pierwszy raz słyszę ze dłuższe spacery po 2 miesiącach.
Ja się z tym kompletnie nie zgadzam. Jestem typem powsinogi i jak tylko będę czuła się na siłach to będziemy dużo na spacerach. Wiadomo zima jest problem, bo smog ( jeszcze teraz jak ludzie pala czym się da ). Z pierworodnym całą zimę przespacerowaliśmy. Chusta, pies na smyczy i tak nam mijały dni.Olo323, Ultra-Dżasta, Nosia, Tony, kamilamhm, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Altair wrote:Ależ mam dziś atrakcje! Zaczął mi odchodzić czop. Zaobserwowałam na razie dwa niewielkie kawałki, takie wielkości guzika. Mam nadzieję, że nie zacznę rodzić, bo jeszcze się nie rozpoczął 37 tydzień i różne sprawy muszę ogarnąć 😮
A pogoda spacerowa wspaniała. Prawdziwa złota jesień.
Kuźwa a u mnie nic, a już 38 tydzień prawie. Nasze organizmy lubią nam płatać figle 😅. Jak na szpilkach czekam na czwartkową wizytę, bo mimo wnikliwych rozmów z Karolem nie zapowiada się na to, byśmy zameldowali się 1.11 na porodówce 😂🤣. Uparty po matce, co zrobić 🤷♀️.
kamilamhm lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Kuźwa a u mnie nic, a już 38 tydzień prawie. Nasze organizmy lubią nam płatać figle 😅. Jak na szpilkach czekam na czwartkową wizytę, bo mimo wnikliwych rozmów z Karolem nie zapowiada się na to, byśmy zameldowali się 1.11 na porodówce 😂🤣. Uparty po matce, co zrobić 🤷♀️.
-
Wiecie, że ja nie wiedziałam jak ten czop wygląda, aż musiałam w google grafika wrzucić, żeby nie przegapić xD
Przez całą ciążę podziwiałam organizmy kobiet za to, co potrafią, ale teraz podziwiam jeszcze bardziej. Takich cudów się człowiek co chwile dowiaduje, że hej.
Nosia, Angelaaaa, kid_aa, Olo323, Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:Wiecie, że ja nie wiedziałam jak ten czop wygląda, aż musiałam w google grafika wrzucić, żeby nie przegapić xD
Przez całą ciążę podziwiałam organizmy kobiet za to, co potrafią, ale teraz podziwiam jeszcze bardziej. Takich cudów się człowiek co chwile dowiaduje, że hej.
Podobno większość przegapia kiedy czop odpadł 😁
Oj tak te nasze ciała robią taką robotę że głowa mała 🤯 aż ciężko uwierzyć jak się ciało zmienia i ile jesteśmy wstanie udźwignąć 🤩
Także dziewczyny które jeszcze w dwupaku cieszmy się ta chwilą bo to nasze ostatnie dni z brzuszkami 🥹😍Decemberry, Olo323, Tony, Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyAngelaaa ostatnie ostatnie, ale za chwilę cudowne chwilę z +1 😁♥️
Mi już 2+3 i jakoś do nas nie dociera, że Perełka jest już z nami 😁♥️🤦🏼♀️
Dziękuję za rady o spacerku 🤗
Dziś słabo się czułam tzn rana mnie trochę bolała bo w nocy wstawałam częściej i ostatecznie nie wyszliśmy, ale jutro jak będzie tak jak dziś to wychodzimy 😁
-
Ja jak zawsze nocka z bani albo mój syn będzie nocny Marek albo się to naprawi jak urodzę siedzę i gram już 1,5 godz na telefonie bo mój śpi i wstaje za 1,5 godz do pracy 😅😅😅
Ale dziś wraca i jutro twardo jedzie ze mna ciekawe na jak długo bo trochę się boi 😅😊 -
Też miałam słabą noc, coś tam spałam ale nie za wiele 😅. Za to mam wenę nie tylko na szydełkowanie ale i na czytanie. No i właśnie czytam na raty (inaczej się nie da) "Dziewczyny z Wołynia". No masakra, co opowiadają kobiety, które przeżyły tamto piekło. Nawet mojemu nie opowiadam, bo zaraz by mnie opitolił (a już mi się dostało za "Dzieci getta", co skończyłam czytać w zeszłym tygodniu 😬).
Nie wiem która z Was pisała o prezentach na Mikołaja, ale też zaczęłam zaglądać 😆. Pewnie w tym roku kupię wszystkim dzieciom jakieś planszówki 😂. Już nie mogę się doczekać jak Karol podrośnie (😂😂😂) i zrobię kalendarz adwentowy dla całej rodziny. Na razie to mam w planach zrobić dla siebie i dla męża 😆. W tym roku planuję hasło "dzisiejszej nocy żona śpi, mąż karmi i zmienia pieluchy" .
kamilamhm lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Angelaaaa wrote:Podobno większość przegapia kiedy czop odpadł 😁
Oj tak te nasze ciała robią taką robotę że głowa mała 🤯 aż ciężko uwierzyć jak się ciało zmienia i ile jesteśmy wstanie udźwignąć 🤩
Także dziewczyny które jeszcze w dwupaku cieszmy się ta chwilą bo to nasze ostatnie dni z brzuszkami 🥹😍
O matko, nie chcialabym tego przegapic 😅 teraz sie bede jeszcze bardziej przygladac po kazdym siku 😂
A co do prezentow - my juz wszystkie kupilismy dwa tygodnie temu. W action sa fajne duperele, polecam
Zreszta to nic nowego, ja kazdego roku kompletuje prezenty bardzo szybko, raz miala gotowe we wrzesniu. Lubie takie zorganizowanie, potem nie ma tej nerwowki swiatecznej i narzekania, ze ceny sa wyzsze, bo wiadomo, ze na swieta wszystko drozeje.
Tez lubimy z Mezem planszowki ^^ jak Dzidziut podrosnie to bedziemy grac! ^^Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 07:39
Olo323 lubi tę wiadomość
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Ja w ogóle kocham Boże Narodzenie, cały klimat i spotkania z rodziną 🥰 I też bym już chętnie kupowała prezenty, światełka i te wszystkie pierdoly, ale narazie mamy tyle wydatków, że mąż by mnie chyba udusił xd
Po za tym w tym roku nie wiem jak się zorganizować w święta, pierwszy raz z psem I małym dzieckiem, musimy jechac przez pół Polski. Jeden brat też ma "nowe" dziecko a drugi nowego psa, z którym mój pies się nie dogaduje xD do tego nie mamy co zrobić z teściową, więc trzeba ją będzie zaprosić do moich rodziców, ale ona nie pójdzie bez swojego syna (brat meza), którego my nie chcemy bo jest okropnym człowiekiem. No i takie problemy 🤣Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
-
Tony, to faktycznie troche nielekko macie. Ale mam nadzieje, ze sie wszystko ulozy tak, zebyscie byli zadowoleni.
Tez uwielbiam Swieta. Od dawna juz slucham swiatecznych hitow, jak tylko liscie z drzew spadaja, to wypatruje sniegu 😅
Wiele osob denerwuje sie muzyka w sklepach i ogolem ta swiateczna goraczka, a ja ja uwieeelbiaaaam! Komercyjna strona swiat jest piekna i nic tego nie zmieni, hehe. Najlepsze jest to, ze jestesmy agnostykami, a mimo to - uwielbiamy swieta! Oczywiscie do kosciola nie idziemy, ani sie oplatkiem nie lamiemy, bo nie o te strone swiat nam chodzi. Za to piekna choinka, ozdoby.. nooo nie moge sie doczekac ❤️
Tony, Olo323, kamilamhm lubią tę wiadomość
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
Decemberry wrote:O matko, nie chcialabym tego przegapic 😅 teraz sie bede jeszcze bardziej przygladac po kazdym siku 😂
A co do prezentow - my juz wszystkie kupilismy dwa tygodnie temu. W action sa fajne duperele, polecam
Zreszta to nic nowego, ja kazdego roku kompletuje prezenty bardzo szybko, raz miala gotowe we wrzesniu. Lubie takie zorganizowanie, potem nie ma tej nerwowki swiatecznej i narzekania, ze ceny sa wyzsze, bo wiadomo, ze na swieta wszystko drozeje.
Tez lubimy z Mezem planszowki ^^ jak Dzidziut podrosnie to bedziemy grac! ^^
Mój odszedł nie wiem kiedy ale chyba z tych 5 razy tylko w 1 ciąży wiem kiedy odchodził 😂😂😂😂 -
Tony wrote:Ja w ogóle kocham Boże Narodzenie, cały klimat i spotkania z rodziną 🥰 I też bym już chętnie kupowała prezenty, światełka i te wszystkie pierdoly, ale narazie mamy tyle wydatków, że mąż by mnie chyba udusił xd
Po za tym w tym roku nie wiem jak się zorganizować w święta, pierwszy raz z psem I małym dzieckiem, musimy jechac przez pół Polski. Jeden brat też ma "nowe" dziecko a drugi nowego psa, z którym mój pies się nie dogaduje xD do tego nie mamy co zrobić z teściową, więc trzeba ją będzie zaprosić do moich rodziców, ale ona nie pójdzie bez swojego syna (brat meza), którego my nie chcemy bo jest okropnym człowiekiem. No i takie problemy 🤣
Tony, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Nocka dzisiaj przespaną, na 7:00 pojechałam pobrać krew przed wizytą 3-go, a teraz przyszedł pan od prania dywanów i odświeża materac w sypialni 😊 mąż się śmieje, że obcych chłopów sobie do domu spraszam i to jeszcze do sypialni 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 09:12