LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nosia wrote:Jade za chwilę na kontrolę do ginekologa. Bo zatrzymał mi się prawdopodobnie połóg. Ogólnie to sobie płaczę od rana bo mam tych wszystkich "ginekologicznych przyjemności" dość. Przede wszystkim zaglądania między nogi i sprzecznych informacji od lekarzy. Psychicznie ciężko dzisiaj. Zostawiam mała w domu, odciągnęłam troche pokarmu. Mam nadzieję, że wystarczy i że szybko wrócę.
Scandi-B, Nosia lubią tę wiadomość
-
Tony wrote:Pytanie do dziewczyn, które już urodziły- wróciłyście już do swoich dawnych ubrań? Ja już nie mam w czym chodzić i tęsknię za moimi ciuchami 😭
Prawie cała ciąże chodziłam w swoich jedynie bieliznę zmieniłam na większa wyższa i wygodniejsza
Do wagi sprzed ciąży zostały mi 3 kg czyli spadło już 14 kg z tym ze moja waga była duża już na samym początku 🫣🫣Tony lubi tę wiadomość
-
Wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale w biodrach mam 4 centymetry więcej. W talii oczywiście też jestem szersza niż byłam. Chodzę w dresach, więc nie wiem czy stare ciuchy będą pasować
Tony lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Cześć. Dziewczyny gratulacje dla wszystkich rozpakowanych Mam 🙂, dla czekających powodzenia 💪.
Wpadłam na forum napisać Wam, może komuś się przyda. Nasz mały ma problem z cofającym się pokarmem, pediatra poleciła syrop gastrotus baby, nie wiem czy słyszeliście. Dzisiaj zacznę podawać, nie wiem czy u nas zadziała. Zostawiam Wam jednak to info jeżeli ktoś ma problem z refluksem, ulewaniem może się przydać. 🙂Scandi-B, Lalala, Aga300, Ultra-Dżasta, Nosia, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy waszym dzieciakom łuszczy się skórka? U Huberta od kilku dni na rączkach i nóżkach. Lekarz widział go w poniedziałek i powiedział, żeby narazie niczym nie smarować, ale biedak wygląda jakby zrzucał skórkę. Ogólnie smarujecie czymś maluchy? Bo i położna i lekarz mówili, żeby na razie niczego nie używać.
Scandi-B lubi tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
kid_aa wrote:Dziewczyny czy waszym dzieciakom łuszczy się skórka? U Huberta od kilku dni na rączkach i nóżkach. Lekarz widział go w poniedziałek i powiedział, żeby narazie niczym nie smarować, ale biedak wygląda jakby zrzucał skórkę. Ogólnie smarujecie czymś maluchy? Bo i położna i lekarz mówili, żeby na razie niczego nie używać.
kid_aa lubi tę wiadomość
-
kid_aa wrote:Dziewczyny czy waszym dzieciakom łuszczy się skórka? U Huberta od kilku dni na rączkach i nóżkach. Lekarz widział go w poniedziałek i powiedział, żeby narazie niczym nie smarować, ale biedak wygląda jakby zrzucał skórkę. Ogólnie smarujecie czymś maluchy? Bo i położna i lekarz mówili, żeby na razie niczego nie używać.
U nas luszczy sie szczegolnie na nozkach. Pielegniarka dziecieca powiedziala ze to calkowicie normalne na tym etapie, ze to dziecku nie przeszkadza. Powiedziala ze jak chcemy to mozemy dodawac pare kropel oliwki do kapieli, ale zeby na razie niczym nie smarowackid_aa lubi tę wiadomość
-
Odnośnie ulewania to po konsultacji z położną i doradca laktacyjną zagęszczam mój pokarm zagęstnikiem. Zabawy co nie miara, bo muszę najpierw odciągnąć pokarm laktatorem, zagęścić go, odczekac parę minut i dopiero podać. Z tego względu karmię mieszanie. W dzień moim mlekiem, w nocy mm. Problem ulewania zmniejszył się bardzo. Córka nie chlusta pokarmem, ładnie przybiera na wadze, ALE zaczęły się problemy brzuszkowe... Podajemy sab simplex, ale wg mnie niewiele pomaga. Położna mówi, że coś za coś. Mleka bezpośrednio z piersi w ogóle nie podaję, bo co najmniej 1/3 jak nie połowa zaraz będzie ulana. Szkoda, dopiero teraz doceniłam jakie kp było wygodne. A ja narzekałam na kapturki, przez które karmiłam starszą córkę... Mąż namawia mnie na całkowitą rezygnację z podawania młodej mleka z mojej piersi i przejście tylko na mm, ale muszę jeszcze do tego "dojrzeć". Czuję presję karmienia (chyba sama sobie ją narzuciłam) 🤷🏼♀️
-
Tony wrote:Pytanie do dziewczyn, które już urodziły- wróciłyście już do swoich dawnych ubrań? Ja już nie mam w czym chodzić i tęsknię za moimi ciuchami 😭
Ja glownie chodze w koszulach i t-shirtach do karmienia i szlafroku 😂 ale z racji ze zaraz idziemy do ludzi, a i tez z ciekawosci po Twoim pytaniu poprzymierzalam pare rzeczy i widze ze we wszystko co probowalam wchodze bez problemu. Co ciekawe po ciazy zrzucilam 10 kg z 15, wiec 5 kg jeszcze wisi na mnie, ale jakos sie to tak ulokowalo ze nawet moje wszystkie spodnie z wysokim stanem moge nosic. Brzuszek nie jest jeszcze tak samo plaski jak przed ciaza, ale jest maly i miekki wiec mysle ze jakos tam sie uklada pod ubraniami. Troche pewnie poszlo w cycki 🤣Tony lubi tę wiadomość
-
A jeszcze dodam ze kikut nam odpadl w nocy, wiec nie musialam byc tego swiadkiem na szczescie 😂 jak w nocy zmienialam pieluszke to wygladalo to srednio, tak jakby byla tam ropa. Przetarlam octeniseptem, i jak go przebieralam rano to juz wygladalo to o wiele lepiej 😊😊😊
Anita2022, Decemberry lubią tę wiadomość
-
U mnie po urodzeniu waga -10 kg, zostało jeszcze 5. O ile w koszulki mieszczę się bez problemu tak ze spodniami jest problem. Plus jeszcze brzuch 🙄. Mam nadzieję, że szybko się ogarnę, bo jak to tak 😂. Ogólnie to po ciąży czuję się po prostu wiotka. Serio. A najgorzej, że przez to nacięte krocze nie wrócę szybko do ćwiczeń siłowych 😳. Jedynie spacery wchodzą w grę. No nic.
Karolowi też łuszczy się skóra, wczoraj po kąpieli smarowałam mu nóżki olejkiem. Położna mówiła, że to całkiem normalne i można smarować delikatnymi emolientami. W ogóle mówiła, że można do kąpieli dodać kilka kropel oleju ze słodkich migdałów, by skóra od razu się natłuszczyła.
A i odnośnie Karolcia - dziś wstaje co 2h głodny 😳. Wjechało MM na pełnej... Na razie odciągnęłam pokarm 3x, przy czym najwięcej po nocy. No nic. Zobaczymy jak mój organizm sobie poradzi i czy w ogóle 😌.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Kurcze wy tak szybko wracacie do formy, ja nie skupiam się na kilogramach, bo nie mam wagi w domu🤣 Widzę, że trochę uda mi zeszły, ale brzucio to mam taki krąglutki jest. Tzn. szczególnie się tym nie przejmuję, moja mama była taka trochę krąglutka i uwielbiałam się do niej przytulać więc liczę na to, że Hubert doceni krągłości😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 14:45
Scandi-B, kamilamhm lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Mój Mały od początku ma mocno łuszczącą skórę. W szpitalu mówili, że tak mają dzieci przenoszone (mimo, że nie był) i pytali, czy miałam zielone wody, bo wtedy też tak bywa. Początkowo dawaliśmy tylko olejek ze słodkich migdałów do kąpieli, ale nie było poprawy, tym bardziej, że kąpiemy co drugi dzień. Na ten moment smaruję raz dziennie emolium emulsja do ciała i już jest lepiej. Co do oliwki, to położna mówiła (juz wcześniej o tym słyszałam), że można użyć, ale tylko dodaną do wody, bo użyta bezpośrednio na skórę daj efekt odwrotny-wysusza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 14:47
Scandi-B lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po wizycie u ginekologa i niestety jutro muszę się zgłosić do szpitala na czyszczenie macicy Mala chyba zostawię w domu, jakoś mąż ją będzie musiał ogarnąć razem z moją mamą.
Ja jeszcze narazie nie kąpałam małej. Tylko przemywałam ją ściereczką moczoną w ciepłej wodzie.
Skórka troszkę może się łuszczy. W szpitalu smarowali takie rzeczy zielonym alantanem.
Musze kupić olejek migdałowy do kąpieli. Podrzucicie jakiś link? -
Ja kapalam małego w 4 dobie pierwszy raz i co dwa dni do teraz - jeden dzień ominelam bo się bardzo złe czułam muszę iść do fizjo mam problem z plecami ale nie ledzwia tylko tak w połowie ze ciężko mi małego trzymać bo tak bolą. Już sobie ułatwiam i daje coś pod plecy jak go karmie butelka a jak cyce to na leżąco.
Kapie w płynie natłuszczającym ziajka i od kilku razy smaruje mleczkiem do ciała z ziajki tez
U nas skóra w miarę ładna dwa dni łuszczyly się nóżki i tyle na ten momentWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 16:18
-
Nosia wrote:Dziewczyny ja już po wizycie u ginekologa i niestety jutro muszę się zgłosić do szpitala na czyszczenie macicy Mala chyba zostawię w domu, jakoś mąż ją będzie musiał ogarnąć razem z moją mamą.
Ja jeszcze narazie nie kąpałam małej. Tylko przemywałam ją ściereczką moczoną w ciepłej wodzie.
Skórka troszkę może się łuszczy. W szpitalu smarowali takie rzeczy zielonym alantanem.
Musze kupić olejek migdałowy do kąpieli. Podrzucicie jakiś link?
Współczuję. Dobrze, że zareagowałaś. Rodzina na pewno sobie poradzi.
U nas pierwsza kąpiel była 5 dni po porodzie. Kąpiemy na razie co trzeci dzień - tak nam poradziła położna. Na razie nic się nie łuszczy, ale z tego co zrozumiałam, czeka to każdego dzidziusia.
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
Dzisiaj położna stwierdziła że mam rozejście mięśni na brzuchu - w części brzucha powyżej pępka. Te poniżej pępka o dziwo są ok. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Próbuję coś znaleźć w internecie, ale na każdej stronie są inne rady.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
Altair wrote:Dzisiaj położna stwierdziła że mam rozejście mięśni na brzuchu - w części brzucha powyżej pępka. Te poniżej pępka o dziwo są ok. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Próbuję coś znaleźć w internecie, ale na każdej stronie są inne rady.
Ja to mam od drugiego trymestru, byłam u fizjo, poleciła różne Ćwiczenia i naklejam sobie całą ciążę tejpy. Co do ćwiczeń one się różnią w zależności od etapu ciąży, a po porodzie ma mi dać jeszcze inne. Z tego co pamiętam mówiła, żeby po porodzie leżeć dużo na brzuchu i ćwiczyć mięśnie skośne, bez angażowania mięśni prostych. Najlepiej gdybyś się przeszła do fizjoterapeutki. Tejpy można kupić na allegro, a fizjo pokaże Ci jak przyklejać.
Altair, Decemberry lubią tę wiadomość
-
Nosia wrote:Dziewczyny ja już po wizycie u ginekologa i niestety jutro muszę się zgłosić do szpitala na czyszczenie macicy Mala chyba zostawię w domu, jakoś mąż ją będzie musiał ogarnąć razem z moją mamą.
Musze kupić olejek migdałowy do kąpieli. Podrzucicie jakiś link?
Ja mam ten z Rossmanna. Duża butla, opłaca się
http://www.rossmann.pl/Produkt/Surowce-kosmetyczne/Botanicapharma-olej-migdalowy-czysty-100-250-ml,240225,8779
Nosia lubi tę wiadomość