LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem bardzo ciekawa co u Joanne… Pytała wczoraj o doświadczenia z balonikiem - ja miałam dokladnie takie same, okropny ból, skurcze, prosiłam położna żeby mi to wyjęła 🙈
Naszej Wikuni kikut odpadł w 11 dobie. Skórka tez się miejscami łuszczy, używam oliwki na noc.
Ja niestety nie jestem taka szczęściara jak Wy… w ciąży przybralam ok 21,5 kg, a spadło jedynie 9kg… Wyglądam po prostu bardzo zle, mam spory obwisły brzuch, mnóstwo potwornych rozstępów, chodzę w legginsach ciagle, najwygodniej mi w ciążowych… jeansów nawet swoich nie wyciągam, nadal nie włożyłam obrączki na palec Wiec pod tym względem mam zalamke -
Nosia wrote:Dziewczyny ja już po wizycie u ginekologa i niestety jutro muszę się zgłosić do szpitala na czyszczenie macicy Mala chyba zostawię w domu, jakoś mąż ją będzie musiał ogarnąć razem z moją mamą.
Ja jeszcze narazie nie kąpałam małej. Tylko przemywałam ją ściereczką moczoną w ciepłej wodzie.
Skórka troszkę może się łuszczy. W szpitalu smarowali takie rzeczy zielonym alantanem.
Musze kupić olejek migdałowy do kąpieli. Podrzucicie jakiś link?
Przykro mi, że masz takie nieprzyjemne „przygody” To tylko jednodniowy pobyt ? -
meggie94 wrote:Przykro mi, że masz takie nieprzyjemne „przygody” To tylko jednodniowy pobyt ?
Jeśli nie możesz założyć obrączki to znaczy, że jeszcxe dużo wody jest w tobie Powoli organizm wyrzuca z siebie wodę także cierpliwości
-
meggie94 wrote:Ja niestety nie jestem taka szczęściara jak Wy… w ciąży przybralam ok 21,5 kg, a spadło jedynie 9kg… Wyglądam po prostu bardzo zle, mam spory obwisły brzuch, mnóstwo potwornych rozstępów, chodzę w legginsach ciagle, najwygodniej mi w ciążowych… jeansów nawet swoich nie wyciągam, nadal nie włożyłam obrączki na palec Wiec pod tym względem mam zalamke
Spokojnie, daj sobie czas. Mało czasu minęło. Tak naprawdę podobno powrót to formy (i figury) może potrwać nawet rok i nie jest to nic złego. Jeśli masz troszkę więcej kilogramów, to lepiej zrzucać powoli niż za szybko.
Swoją drogą, strzeliłam dzisiaj focha po głupim komentarzu męża:
ja: o, ważę już tyle, co przed ciążą!
mąż wskazując na ramiona: właśnie widzę, że ci tu skóra zwisa
Potem się głupio tłumaczył, że przecież żartował. Niektórzy faceci to w ogóle nie mają wyczucia
meggie94 lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest , badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Altair wrote:Spokojnie, daj sobie czas. Mało czasu minęło. Tak naprawdę podobno powrót to formy (i figury) może potrwać nawet rok i nie jest to nic złego. Jeśli masz troszkę więcej kilogramów, to lepiej zrzucać powoli niż za szybko.
Swoją drogą, strzeliłam dzisiaj focha po głupim komentarzu męża:
ja: o, ważę już tyle, co przed ciążą!
mąż wskazując na ramiona: właśnie widzę, że ci tu skóra zwisa
Potem się głupio tłumaczył, że przecież żartował. Niektórzy faceci to w ogóle nie mają wyczucia
Ale mój mąż to samoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 19:07
-
Dziewczyny, szybkie pytanie: polecacie coś na rozmiękczanie kupy? To jakaś masakra, co mi się porobiło przez lewatywę, nacięcie krocza i w końcu poród 🥺. Już nie wiem co mam robić. Dziewczyny po nacięciu - też macie taki problem? 😔11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Dziewczyny, szybkie pytanie: polecacie coś na rozmiękczanie kupy? To jakaś masakra, co mi się porobiło przez lewatywę, nacięcie krocza i w końcu poród 🥺. Już nie wiem co mam robić. Dziewczyny po nacięciu - też macie taki problem? 😔
-
Ultra-Dżasta wrote:Dziewczyny, szybkie pytanie: polecacie coś na rozmiękczanie kupy? To jakaś masakra, co mi się porobiło przez lewatywę, nacięcie krocza i w końcu poród 🥺. Już nie wiem co mam robić. Dziewczyny po nacięciu - też macie taki problem? 😔
Nie miałam lewatywy, ale po cc wszystko stanęło więc w szpitalu w 2 czy 3 dobie dali mi czopka glicerynowego i bardzo sprawnie podziałał, aż kupiłam sobie do domu.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Nosia wrote:Mam nadzieję, że jednodniowy. Nie są mi w stanie powiedzieć. Wszystko zależy od wyników. Najgorzej malutka zostawić bo karmie piersią.
Jeśli nie możesz założyć obrączki to znaczy, że jeszcxe dużo wody jest w tobie Powoli organizm wyrzuca z siebie wodę także cierpliwości
No ale jeśli się wazy 12 kg więcej to i palce „tyją” 🙈 -
Próbowałaś lactulose? Tylko nie wiem czy to można przy karmieniu piersią. -
Dżasta, a pijesz dużo? Bo przy karmieniu łatwo się odwodnić a wtedy i stolec twardy. Po za tym probiotyki, wspomniana lactulosa, owoce, jogurty...
-
Ja jestem po wizycie u położnej, byliśmy razem z mężem. KTG ładne, rozwarcie na palec, szyjka dalej dość długa, ale mówi, że bardziej miękka niż tydzień temu więc powoli, powoli coś tam się dzieje.
Plan jest taki: czekamy do 40tc, czyli do wtorku. Jeśli nie ruszy to środa/czwartek lecimy z balonikiem albo oksytocyną.
Na pytanie męża, co można zrobić żeby przyspieszyć poród odpowiedziała - współżyć. Więc zapowiedział, że dziś się bierze do roboty xD No zobaczymy co z tego będzieKalli95, Asia11, meggie94, Scandi-B, Decemberry, Sóweczka lubią tę wiadomość
-
A i mierzyła mi miednicę pelwinometrem, wymiary książkowe, więc powiedziała, że nawet z dużym dzieckiem (do 4300g) nie powinnam mieć problemów, ale mimo wszystko wolałaby mniejsze. No ja zdecydowanie też
U mnie 10,5kg na plusie, także też liczę na szybki powrót do starych ciuchów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 21:14
Aga300 lubi tę wiadomość
-
My od dzisiaj w domku 🥰 Maja chodzi i całuje główkę i dotyka ☺️ Ja się rozryczałam jak tylko weszłam i zobaczyłam córkę bo tak bardzo tęskniłam 🥹 zobaczymy jak pierwsza noc i czy Ala będzie wybudzać Majkę płaczem 🙈 może być wesoło 😂
Tony, MamaTrójki, Scandi-B, Nosia, MamaNl, Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Nosiu jak dobrze ze ogarnelas tego lekarza 🫶 trzymam kciuki zeby jutro szybko poszlo i zebys szybko mogla wrocic do corci 🍀
Mysle tez o Joanne, mam nadzieje ze juz jest razem z malutka…Nosia lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny na dobre słowa. Liczę, że jutro szybko wyjdę. Mam mieć jakieś chwilowe znieczulenie dożylne, jakiegoś takiego usypiacza. Oby obyło się bez powikłań i zeby crp było ok to wtedy mnie wypuszcza szybko do domku.
Tony, Decemberry, Kalli95 lubią tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:My od dzisiaj w domku 🥰 Maja chodzi i całuje główkę i dotyka ☺️ Ja się rozryczałam jak tylko weszłam i zobaczyłam córkę bo tak bardzo tęskniłam 🥹 zobaczymy jak pierwsza noc i czy Ala będzie wybudzać Majkę płaczem 🙈 może być wesoło 😂
Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:A i mierzyła mi miednicę pelwinometrem, wymiary książkowe, więc powiedziała, że nawet z dużym dzieckiem (do 4300g) nie powinnam mieć problemów, ale mimo wszystko wolałaby mniejsze. No ja zdecydowanie też
U mnie 10,5kg na plusie, także też liczę na szybki powrót do starych ciuchów.Tony lubi tę wiadomość