X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo ciekawa co u Joanne… Pytała wczoraj o doświadczenia z balonikiem - ja miałam dokladnie takie same, okropny ból, skurcze, prosiłam położna żeby mi to wyjęła 🙈

Naszej Wikuni kikut odpadł w 11 dobie. Skórka tez się miejscami łuszczy, używam oliwki na noc.

Ja niestety nie jestem taka szczęściara jak Wy… w ciąży przybralam ok 21,5 kg, a spadło jedynie 9kg… Wyglądam po prostu bardzo zle, mam spory obwisły brzuch, mnóstwo potwornych rozstępów, chodzę w legginsach ciagle, najwygodniej mi w ciążowych… jeansów nawet swoich nie wyciągam, nadal nie włożyłam obrączki na palec :( Wiec pod tym względem mam zalamke

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie u ginekologa i niestety jutro muszę się zgłosić do szpitala na czyszczenie macicy :( Mala chyba zostawię w domu, jakoś mąż ją będzie musiał ogarnąć razem z moją mamą.
    Ja jeszcze narazie nie kąpałam małej. Tylko przemywałam ją ściereczką moczoną w ciepłej wodzie.
    Skórka troszkę może się łuszczy. W szpitalu smarowali takie rzeczy zielonym alantanem.
    Musze kupić olejek migdałowy do kąpieli. Podrzucicie jakiś link? :)

Przykro mi, że masz takie nieprzyjemne „przygody” :( To tylko jednodniowy pobyt ?

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Przykro mi, że masz takie nieprzyjemne „przygody” :( To tylko jednodniowy pobyt ?
    Mam nadzieję, że jednodniowy. Nie są mi w stanie powiedzieć. Wszystko zależy od wyników. Najgorzej malutka zostawić bo karmie piersią.
    Jeśli nie możesz założyć obrączki to znaczy, że jeszcxe dużo wody jest w tobie :) Powoli organizm wyrzuca z siebie wodę także cierpliwości :)

• Altair Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Ja niestety nie jestem taka szczęściara jak Wy… w ciąży przybralam ok 21,5 kg, a spadło jedynie 9kg… Wyglądam po prostu bardzo zle, mam spory obwisły brzuch, mnóstwo potwornych rozstępów, chodzę w legginsach ciagle, najwygodniej mi w ciążowych… jeansów nawet swoich nie wyciągam, nadal nie włożyłam obrączki na palec :( Wiec pod tym względem mam zalamke

Spokojnie, daj sobie czas. Mało czasu minęło. Tak naprawdę podobno powrót to formy (i figury) może potrwać nawet rok i nie jest to nic złego. Jeśli masz troszkę więcej kilogramów, to lepiej zrzucać powoli niż za szybko.
    Swoją drogą, strzeliłam dzisiaj focha po głupim komentarzu męża:
    ja: o, ważę już tyle, co przed ciążą!
    mąż wskazując na ramiona: właśnie widzę, że ci tu skóra zwisa
    Potem się głupio tłumaczył, że przecież żartował. Niektórzy faceci to w ogóle nie mają wyczucia :(

meggie94 lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Spokojnie, daj sobie czas. Mało czasu minęło. Tak naprawdę podobno powrót to formy (i figury) może potrwać nawet rok i nie jest to nic złego. Jeśli masz troszkę więcej kilogramów, to lepiej zrzucać powoli niż za szybko.
    Swoją drogą, strzeliłam dzisiaj focha po głupim komentarzu męża:
    ja: o, ważę już tyle, co przed ciążą!
    mąż wskazując na ramiona: właśnie widzę, że ci tu skóra zwisa
    Potem się głupio tłumaczył, że przecież żartował. Niektórzy faceci to w ogóle nie mają wyczucia :(
    Nioo słabe, przede wszystkim w tym stanie w którym jesteśmy. Strajne emocje i ciężko o dystans ;)
    Ale mój mąż to samo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 19:07

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szybkie pytanie: polecacie coś na rozmiękczanie kupy? To jakaś masakra, co mi się porobiło przez lewatywę, nacięcie krocza i w końcu poród 🥺. Już nie wiem co mam robić. Dziewczyny po nacięciu - też macie taki problem? 😔

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny, szybkie pytanie: polecacie coś na rozmiękczanie kupy? To jakaś masakra, co mi się porobiło przez lewatywę, nacięcie krocza i w końcu poród 🥺. Już nie wiem co mam robić. Dziewczyny po nacięciu - też macie taki problem? 😔
    Ja jeszcze przed ale całą ciążę się z tym bujam. Najlepsza medoda na mnie to dużo kefiru. Możesz też spróbować sok z kiszonek jak dasz radę tylko po tym to już biegunka może się pojawić.

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    U mnie w ciąży działała owsianka i suszone śliwki.
    Nie miałam lewatywy, ale po cc wszystko stanęło więc w szpitalu w 2 czy 3 dobie dali mi czopka glicerynowego i bardzo sprawnie podziałał, aż kupiłam sobie do domu.

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Mam nadzieję, że jednodniowy. Nie są mi w stanie powiedzieć. Wszystko zależy od wyników. Najgorzej malutka zostawić bo karmie piersią.
    Jeśli nie możesz założyć obrączki to znaczy, że jeszcxe dużo wody jest w tobie :) Powoli organizm wyrzuca z siebie wodę także cierpliwości :)

No ale jeśli się wazy 12 kg więcej to i palce „tyją” 🙈

age.png

age.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta może kawa inka z mlekiem, musy owocowe, śliwki. Chyba, że użyjesz czopków.

• Danio Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Próbowałaś lactulose? Tylko nie wiem czy to można przy karmieniu piersią.

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta, a pijesz dużo? Bo przy karmieniu łatwo się odwodnić a wtedy i stolec twardy. Po za tym probiotyki, wspomniana lactulosa, owoce, jogurty...

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie u położnej, byliśmy razem z mężem. KTG ładne, rozwarcie na palec, szyjka dalej dość długa, ale mówi, że bardziej miękka niż tydzień temu więc powoli, powoli coś tam się dzieje.
    Plan jest taki: czekamy do 40tc, czyli do wtorku. Jeśli nie ruszy to środa/czwartek lecimy z balonikiem albo oksytocyną.

Na pytanie męża, co można zrobić żeby przyspieszyć poród odpowiedziała - współżyć. Więc zapowiedział, że dziś się bierze do roboty xD No zobaczymy co z tego będzie :D

Kalli95, Asia11, meggie94, Scandi-B, Decemberry, Sóweczka lubią tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mierzyła mi miednicę pelwinometrem, wymiary książkowe, więc powiedziała, że nawet z dużym dzieckiem (do 4300g) nie powinnam mieć problemów, ale mimo wszystko wolałaby mniejsze. No ja zdecydowanie też :D

U mnie 10,5kg na plusie, także też liczę na szybki powrót do starych ciuchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 21:14

Aga300 lubi tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dzisiaj w domku 🥰 Maja chodzi i całuje główkę i dotyka ☺️ Ja się rozryczałam jak tylko weszłam i zobaczyłam córkę bo tak bardzo tęskniłam 🥹 zobaczymy jak pierwsza noc i czy Ala będzie wybudzać Majkę płaczem 🙈 może być wesoło 😂

Tony, MamaTrójki, Scandi-B, Nosia, MamaNl, Decemberry, kamilamhm lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Scandi-B Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosiu jak dobrze ze ogarnelas tego lekarza 🫶 trzymam kciuki zeby jutro szybko poszlo i zebys szybko mogla wrocic do corci 🍀

Mysle tez o Joanne, mam nadzieje ze juz jest razem z malutka…

Nosia lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny na dobre słowa. Liczę, że jutro szybko wyjdę. Mam mieć jakieś chwilowe znieczulenie dożylne, jakiegoś takiego usypiacza. Oby obyło się bez powikłań i zeby crp było ok to wtedy mnie wypuszcza szybko do domku.

Tony, Decemberry, Kalli95 lubią tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    My od dzisiaj w domku 🥰 Maja chodzi i całuje główkę i dotyka ☺️ Ja się rozryczałam jak tylko weszłam i zobaczyłam córkę bo tak bardzo tęskniłam 🥹 zobaczymy jak pierwsza noc i czy Ala będzie wybudzać Majkę płaczem 🙈 może być wesoło 😂
    ❤️

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    A i mierzyła mi miednicę pelwinometrem, wymiary książkowe, więc powiedziała, że nawet z dużym dzieckiem (do 4300g) nie powinnam mieć problemów, ale mimo wszystko wolałaby mniejsze. No ja zdecydowanie też :D

U mnie 10,5kg na plusie, także też liczę na szybki powrót do starych ciuchów.
    Tony spokojnie wrócisz do swoich ubran sprzed ciąży :) Będzie dobrze. Mnie od razu uciekło prawie 9 kg. Teraz mam jeszcze 3 kg do zrzucenia, brzuszek już prawie plaski. Obym tylko wyszła z tych swoich dolegliwości i myślę, że powoli figura wróci do normy. Narazie się tym nie przejmuje. Jest zima :)

Tony lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Trzymam kciuki żeby poszło gładko z przywróceniem krwawienia 😘
    Kalii dziękuję ❤️

‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ