X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki. Dopytam w pracy w poniedziałek, bo chyba to umknęło. Dżasta jak ten kanalik masować bardziej pod okiem czy wzdłuż nosa. Nam miała położna pokazać, ale Mały się karmił i zagadałyśmy się i już nie wróciłyśmy do tematu oka. Poszperałam w sieci, ale ostatecznie nie jestem pewna jak to robić.

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Karolnka wydaje mi się, że doktorce chodziło o laktozę w mlekach modyfikowanych. I mówiła, by sobie kupić zagęstnik do mm.

To by miało sens:D. Są gotowe mleka AR przeciw ulewaniu ale pewnie macie już swoje mleko wybrane to nie ma pewnie co mieszać w brzuszku. Ja też podawałam nutriton przez chwilę ale u nas potęgował problemy z brzuszkiem. W końcu pogodziłam się, z tym, że chodzę obrzygana cały dzień:D. Wtedy było lato to też inaczej bo mogłam po domu w samej bieliźnie chodzić:D. Ale dosłownie nie mam miejsca w domu, które nie zostało obrzygane przez pierwszego syna :D. Drugi też mnie dzisiaj obrzygał ale tylko raz:D.
    Nie mogę uwierzyć, że czas tak szybko leci, za tydzień mój maluszek z noworodka stanie się już niemowlakiem 🥺.

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Tony Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chyba nie dam rady Was nadrobić, ale pobieżnie poczytałam, widzę że niestety sporo maluszków ma problemy ze zdrowiem :( powiem Wam, że jak sobie pomyślę o tym że Laura zacznie w końcu chorować to mi się chce płakać, jest taka malutka i drobniutka, bezbronna... naprawdę nie rozumiałam macierzyństwa, niesamowite co hormony robią nam z głową, że można się w kimś tak natychmiastowo i bezgranicznie zakochać ❤️

Joanne, Ultra-Dżasta, Asia11 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co z Laurą nie ma problemów, jest kompletnie bezproblemowa. Wczoraj wieczorem nas wypisali, dziś głównie śpi, parę razy ją karmiłam a tak miałam czas dla siebie i męża, ogarnęliśmy dom itp. Oby taka była dalej 🙏

Niestety tak jak przypuszczałam mamy ogromny problem z psem. Wczoraj szczekał na nią cały czas, denerwował się, skakał. A jak zaczyna płakać to już w ogóle dramat :( wczoraj mąż go wpakowal do samochodu i pojechali do weta po coś na uspokojenie, kolegą nam przywiózł słuchawki ochronne na uszy dla niemowlaka bo raz szczekał przy samej główce i się przerazilismy, że jej uszkodził słuch :/ leki na początku podziałały średnio, dołożyliśmy dawkę, nacpal się i spał resztę nocy. Dziś trochę lepiej, ale widać że jest zestresowany, nieufny, jak Laura placze to ten zaczyna szczekać i skakać. Umówiliśmy behawiorystę na poniedziałek. Narazie pracujemy z nim jak umiemy no i na wieczór znowu dostanie lek.
    Od wczoraj placzę co chwilę bo jestem przerażona, ile będzie trwała ta adaptacja i żeby jej krzywdy nie zrobił:(

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, kochana 🤗

Współczuję sytuacji z psiakiem, ale na pewno wszystko szybko się ułoży. Rozumiem, że teraz hormony nie pomagają 🤦🏼‍♀️ ale sądzę, że w poniedziałek behawiorysta coś poradzi. Psina czuję się również dziwnie, zwłaszcza, że on nie rozumie co się dzieje 🤗

A co do miłości ♥️
    Uskrzydla 😇🦋

Tony lubi tę wiadomość

• Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    ok dzięki. Dopytam w pracy w poniedziałek, bo chyba to umknęło. Dżasta jak ten kanalik masować bardziej pod okiem czy wzdłuż nosa. Nam miała położna pokazać, ale Mały się karmił i zagadałyśmy się i już nie wróciłyśmy do tematu oka. Poszperałam w sieci, ale ostatecznie nie jestem pewna jak to robić.
    Nie musisz Ty zgłaszać u siebie może też zgłosić tatuś. U mnie wszystkie dzieci są zgłoszone przy mężu bo on miał umowę na czas nieokreślony jak się Zosia urodziła więc pewniejsze że nie będzie zmian. Trzeba zawsze pamiętać że w razie zmiany pracy to jeśli miało się dzieci przy sobie ubezpieczone to należy u nowego pracodawcy też je zgłosić od nowa.

kid_aa lubi tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masowania to 11 lat temu Zosi kazali masować od wewnętrznego kącika oka wzdłuż nosa i docisnąć nie tak delikatnie. Ale może niech się Dzasta wypowie bo po 11 latach coś się mogło zmienic.

kid_aa lubi tę wiadomość

UFmbp2.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 5ki jak Diana ????

Joanne lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wspolczuje U mnie Blanka przyjęła małego spokojnie. Raz na czas pozwalam jej podejść powąchać gole stopki. Ostatnio próbowała go polizać po uchu 😅😅😅
    Musicie wszystko robić powoli, ale myśle ze jak mała płacze to ty zajmuj się mała a twój niech ogarnia psa tak żeby odwrócić jego uwagę od małej i żeby nie czuł się odrzucony.

Tony lubi tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pod rząd 3 mega wodniste żółte kupki, ale cuchnące. Nie takie jak poprzednie. Te wodniste mają inny zapach :/ Wiem, że przy karmieniu piersią to normalne, że mogą być wodniste ale chyba nie aż tak. Dzisiaj od południa kiepsko. Mala się wije, poplakuje, puszcza baczki robi kupki. Teraz próbujemy uśpić.

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masowania, to dr kazała nam uciskać wewnętrzny kącik oka, w sumie zaraz po, by wydzielina miała gdzie wyjść. I ważne, mówiła, by robić to ciepłym palcem, wystarczy potrzec o kciuka. No i nie wiem jak u Was z paznokciami, lepiej by były krótsze.

Zaliczam fizyczny spadek formy. Odystni raz tak miałam 5 lat temu na sesji w trakcie studiów. Towarzyszy mi ból głowy, oczu a obiad, to myślałam, że zwymiotuje. Wzięłam apap, niby lepiej. Mąż przejął Młodego i bylo super, dopóki sam nie usnął... Wybudzam go, by szedł do Młodego, bo ja ledwie żyje.

W ogóle mamy problem z temp. i jej odczuwaniem. Jak w ciąży było mi zimno, tak teraz śpię w staniku i spodenkach. Mąż mówi, że jest w sam raz a Karol przegrzany. Mąż wciska kit, że jest okej. No to mówię dotknij karku - gorący maks. Nie wiem już sama jak rozwiązać ten problem 🥺.

Wybaczcie, mam ciulowy dzień. Jeszcze żeby Młody nie dawal czadu w dzień to byłoby lepiej 😖. Niby teraz śpi, zobaczymy co dalej noc przyniesie 😭. No ale mąż jak go pilnował a ja się przebudziłam na chwilę, to prawie się rozpłakał. Totalnie nie spodziewał się tego, że jak Karol ma słabe dni i bolący brzuszek jest taki zajmujący. Najbardziej i tak miałam bekę z męża nieogarnięcia 🤣. Choć tyle śmiechu przez cały dzień xD.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2022, 23:08

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dr mówiła coś o zagęstnikach. Będę obserwować do wtorku. Przyjedzie położna i może coś będziemy działać z tematem.

Karol dostał moje mleko na noc i nie widziałam, by dużo ulał - raczej standardowo. Może to też wina tego, że w dzień jest mocno ruchliwy (ciągle "gada", kręci głową na prawo i lewo) a w nocy to śpi. No kurde, jeszcze raz się powtórzę - będę obserwować.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2022, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze do tego kącika (wykorzystując magiczne działanie apapu) 🤣. Masowałam dziś kilka razy i nic nie uchodziło. Myślę, że pediatra swoim masażem wszystko "wyjęła", bo oko w dzień na prawdę bezproblemowe 🤔.

Tony, współczuję sytuacji z psem 😪. Sama myślałam, że będziemy mieć problem z maltańczykiem teściowej i o ile przy mnie czy mężu jest do dziecka super nastawiony - pilnuje, wącha itd. to jak do dziecka zbliży się teściowa (jego mamusia kochana) to jest zazdrosny. Może nie agresywny ale stara się zwrócić teściowej uwagę - biega, szczeka, skacze na teściowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2022, 23:17

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2022, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja bym bez Was zrobiła.. też nie zgłosiłam do ubezpieczenia dzidziuta jeszcze, bo nie wiedziałam, że trzeba... Czasem mam wrażenie, że jestem nieżyciowa :D Mam swoją firmę, Mąż też, a jakoś żadna z naszych księgowych nam nie powiedziała o tym, że trzeba dziecko do ubezpieczenia wpisać... a my nie pomyśleliśmy. Znowu nas ratujecie, dziękuję :D

Aga, jeszcze sobie przypomniałam o tym, co usłyszałaś, że dajesz dziecku McDonalda... LUDZIE, zagryzłabym taką babę. Przynajmniej w myślach. Bo też słyszałam przykre rzeczy od położnych i zamiast im odszczekać, to w cichości płakałam w poduszkę. Dzisiaj pod prysznicem rozmyślałam, na ile ta moja walka o kp jest z wyboru i realnej potrzeby serca, a na ile jestem po prostu pod wpływem laktoterroru, który wywiercił mi dziurę w poczuciu winy. Who knows...

Dżasta, super tip z tym masowaniem kanalika, nasz też ma z prawym okiem problem, póki co kropimy tylko solą fizjo.

Tony, na maxa współczuję reakcji piesy. Mam nadzieję, że szybko problem rozwiążecie i będziesz się cieszyć spokojem.

Nosiu, trzymam kciuki za szybkie polepszenie zdrówka Maleństwa.

Czy Wasze Maluchy mają może naczyniaki? Nasz ma na prawym oku, na górnej powiece. Położna napisała w książeczce, że to naczyniak płaski. Jak zaczęłam googlować, to się przeraziłam i do niej napisałam w tej sprawie, ale ona mi odpisała, że co drugie dziecko to ma, a potocznie nazywa się to uszczypnięciem bociana i mam się nie przejmować.

Dzidziut nam ostatnio mało kupek robi. Jak patrzę w pampersa, to mocz jest zawsze + taki mikro kleks i nie wiem, czy zaliczać to jako kupę, czy nie...

Za przeproszeniem ocipieć można z tych wszystkich domysłów XD

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2022, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry starszak miał na obydwu powiekach. Teraz już nie ma śladu.

Decemberry lubi tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry, obie za nią nie przepadamy ale Hafija ma post o kupach, nawet ze zdjęciami! 😆 Sprawdzałam ile to minimum na dobę, bo nasz robi 4-5 i myślałam, że to mało a to w sam raz. Natomiast dużo sika. Nie ma żadnego odwodnienia, myślę, że może to przez mleko. Siara była gęstsza i mało co ulewał. Mleko właściwe jest takie rozwodnione, że aż dziw mnie bierze o jakiś jego cudownych mocach xD.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

My dziś wyjątkowo na nogach od 6:30, ale jestem wyspana. Mała właśnie zasypia mi ja rękach 🥰

Oczka już super 👍

Decembery Marlenka ma 2 duże naczyniaki 1) na tyle głowy, 2) na karku

Kupki też robi wlasciwe ze 4-5, a później siku zazwyczaj z kleksem

No i zasnęła 😁 uwielbiam jak mi zasypia na rękach 🥰 mogę ją wtedy buziakować w nosek ile chcę 😁♥️

• Joanne Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas bez buziaków przez ten trądzik niemowlęcy😔 Mocno ją zsypało aż serce matczyne boli.

Decemberry u nas jest naczyniak na czole powyżej noska, na szczęście delikatny.

Kupki w każdym pampie jeszcze. Mocno wodniste a to co gęste zostaje na pieluszce. I siusiu duzo robi. Muszę wysoko zakładać pampa bo czasami to za pampem i jedno i drugie🙈

Na szczęście lubi przebieranki albo jak ją pielęgnuję😊 Urocza taka wtedy jest, zadowolina😊

Decemberry, Sóweczka lubią tę wiadomość

age.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry, nasz syncio ma czerwona plamke na powiece, ktora staje sie bardziej wyraznie jak marudzi i placze, a blednie jak jest spokojny i spi. W przychodni powiedzieli ze to zniknie jak bedzie starszy. Ma tez late z tylu glowy tak jak pisze Soweczka.

Joanne u nas byly tez wypryski, glownie na brodzie i kolo ust, wiec przyjelam strategie zeby nie wycierac buzi po ulewaniu zbyt czesto ta sama pielucha. Nie wiem czy to od tego, ale teraz faktycznie cofa sie to. Natomiast maly ma na calej twarzy duzo takich bialych kropeczek, w przychodni powiedzieli ze to hormonalne ale tez nic z tym nie robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2022, 11:38

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B ja mam tą czerwoną plamę do dziś😌 Wychodzi jak płaczę takie średniej wielkości znamie po prawej stronie poniżej oka.Jak nie placze to nic nie widać.

Mała przy ustach nie ma nic. Zsypana od noska w górę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2022, 14:00

age.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ