X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki ale uśmiech 😍 mam nadzieję że święta spędzicie wszyscy razem w domu ❤️ dużo zdrówka dla was ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decemberry wrote:
    Dżasta, aj fil ju 😅 wczoraj mnie tak ten brak snu rozwalił, że eh.. ja się robię wtedy mocno płaczliwa. Ryczę jak bóbr i widzę wszystko w ciemnych barwach. Mąż uznał, że to widać, kiedy mi brak snu wjeżdża na głowę.

Z tym świetlikiem serio google odradza? O kuźwa 😅 mi położna poradziła, więc nie szukałam już w googlu czy można, tylko apteki, która to ziele ma, bo podobno tak szybko się sprzedaje, że ciężko dorwać. Anyway nam po 2 dniach pomógł tak, że ten mały słodki chłop w końcu nie ma wydzieliny ropnej. Także co mogę powiedzieć - no nam zadziałało 😁

Ponownie potwierdzam, że chyba herbata malinowa i z liści malin i pokrzywa naprawdę zwiększają laktację, bo ze słodem chwilowo odpuściłam (smak ma specyficzny 🙄) i jem go mniej, za to herbatek napierdzielam w chooolerę no i dzisiaj już mamy 380ml, a godzina jeszcze młoda ❤️

Też macie takiego cuga na słodkie? Zamieniłam się w cukrowego potworka i non stop muszę coś słodkiego wcinać 🤭

Czym smarujecie dzidziutki po kąpieli? My niczym, ale pomyślałam sobie, że raz na jakiś czas by sie przydało skórkę zabezpieczyć.

Ja w ciąży non stop jadłam słodycze, nigdy w życiu nie miałam takiej chcicy na słodycze, mój mąż siatkami kupował w sklepie zapas batoników, kinderek i mleczek w tubce 🙈 A po porodzie jak ręka odjął, czasem coś skubne, ale nie mam potrzeby 😊 co nie zmienia faktu, że 10 kg do zrzucenia po ciąży zostało… :p a już zachodząc w ciąże nie byłam zadowolona z wagi 🙄

age.png

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama5, Diana to silna dziołcha, jak dobrze ze jest poprawa 😍 serio Cię podziwiam, jak i wszystkie inne mamy z więcej niż jednym dzieckiem. Szczególnie po dzisiaj, gdzie jestem sama z Laurą i psem i już odliczam godziny aż mąż wróci z dyżuru (jeszcze 11h 😵). Na szczęście mój przyjaciel wziął piesa na długi spacer, bo ja go tylko wypuszczam do ogródka i bawię się z nim w domu jak tylko Laura śpi.

Też mam ciągle ochotę na słodkie. Brakuje mi już tylko 2kg do wagi z przed ciąży, ale przy tym obżarstwie obawiam się, że pójdzie w drugą stronę ;d

My od kilku dni też mamy problem z ropiejącym oczkiem, raz jest lepiej raz gorzej, wydaje mi się że najwięcej dają masaże kanalika.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wszystkiego dobrego dla Was i żeby w Święta całą piątka była razem w domku❤.

Heh ja mogłabym się żywić teraz tylko słodyczami:D najlepiej krówkami a już najbardziej wchodzą mi te czekoladki krówkowe z Wawelu:D jednak połóg powoli się kończy, niedługo Nowy Rok, to czas się ogarnąć bo zostało mi 6kg na plusie 😅. A jak będę się tak objadać to jeszcze przytyje. Niestety ale właśnie przez brak snu tak mnie ciągnie do słodyczy.

Dzisiaj Oluś kończy miesiąc😍.

Decemberry lubi tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak super widzieć taki uśmiech na jej twarzy😍 Dianka to silna wojowniczka. Obyście na święta wyszły do domciu.
    Mój mąż jako 3 miesięczne niemowle też przeszedł ciężkie zapalenie płuc, już lekarze przewidywali najgorsze. A teraz silny chłop i mało kiedy go coś bierze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 22:38

MamaTrójki lubi tę wiadomość

• Nosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mnie straszył, że to powoduje otylosc u dziecka ale też bardzo ciągnie mnie do słodyczy. Chyba organizm próbuje nabrać sił. Zwykle jedzenie nie daje mi takiej energii. Musialby mi ktoś specjalnie gotować a i powiem Wam, że nawet jesc mi się nie chce.. Najgorzej..

Wczoraj mój pies się zataczał. Dostał kroplówkę, kolejna dostaliśmy do domu zeby podłączyć w domu bo jest niedziela. Wczoraj wieczorem zaczął wymiotować czyms krwawym.. 😒 Próbowałam się uspokoic..przez godzinę dzwoniłyśmy do naszej weterynarz. Nie odbierały bo były na wyjazdach weekendowych. Myślałam, że się wykończymy z mamą. Chyba ten stres udzielił się mojej małej bo bardzo płakałam i ona też zaczęła płakać (chociaż od rana była ciągle na rękach) i dostała takiego ataku kolki :( noc bardzi zła, teraz jej dalam jeść i śpi koło mnie ale co chwilę się wybudza i wije :(

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala dzisiaj charczy i jakieś gile odciagnelismy 😔 mąż przeziębiony.. także pewnie zaraz wszyscy będziemy chorzy 🤦‍♀️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My dalej na gastrologii 😞
    Niestety raczej na Święta nie wyjdziemy 😭
    Mała ma dużo krwi, czekamy na posiew (ujemny minimum 4 doby)
    Opcje 3
    1 alergia pokarmowa - ja dostałam właśnie restrykcyjne wytyczne bo karmię i przez 3 dni poki moje mleko się nie oczyści z alergenów mała dostała okropne w smaku mleko, takie na mega alergie. Przez te 3 dni mam się odciągać i wylewać mleko

2. Bakteria powodująca zapalenie jelita
    3, jakaś choroba o której nawet nie mówię

Więc tak...

No.

Nie chce mi się pisać.

• Tony Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosiu, mam nadzieje, ze z psinką lepiej :( w większych miastach są lecznice całodobowe, można próbować do nich dzwonić w pilnych sytuacjach. Też zawsze mocno przeżywam, gdy coś się dzieje moim zwierzakom, a dzieci podobno bardzo chloną emocje rodziców...

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Hej

Opcje 3
    1 alergia pokarmowa - ja dostałam właśnie restrykcyjne wytyczne bo karmię i przez 3 dni poki moje mleko się nie oczyści z alergenów mała dostała okropne w smaku mleko, takie na mega alergie. Przez te 3 dni mam się odciągać i wylewać mleko

Więc tak...

No.

Nie chce mi się pisać.

Biedactwo🥺

Diana tez miała krew w kupce, jeszcze w szpitalu za poprzednim razem wyszedł norowirus (odpowiedzialny za typową jelitowke). Dodatkowo tez kazali dokarmiać nutramigenem żeby odciążyć układ pokarmowy. Przeszło po ok 10 dniach. Trzymam kciuki za Was 🥺

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Tony Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, Sóweczka, trzymajcie się, oby dziewczyny szybko wyzdrowiały :(

Angelaaaa lubi tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama5 to wielkie pocieszenie 🤗 Dziękuję 🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony dziękuję 🤗

Jak dajesz radę bez M??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ala dzisiaj charczy i jakieś gile odciagnelismy 😔 mąż przeziębiony.. także pewnie zaraz wszyscy będziemy chorzy 🤦‍♀️

Zdrówka dla Was. Niech to wszystko od Was odejdzie!

Angelaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama5 Marlena dostała mleko PURAMINO
    Jest okropne w smaku 🤮 ale wypiła dzielna dziewczynka ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że nie spada z wagi tylko przybiera. W piątek wieczorem miała 5535g, a dziś rano 5685g

Tony, MamaTrójki, Angelaaaa lubią tę wiadomość

• Tony Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Tony dziękuję 🤗

Jak dajesz radę bez M??

Dzień był w miarę ok, w nocy gorzej bo małą chyba bolał brzuszek i się wybudzała a pies dostał biegunki i co chwilę chciał wychodzić na zewnątrz i zaraz z powrotem 🤦‍♀️ także niewyspałam się zupełnie, ale teraz mi się udało trochę odespać. Jakoś przetrwaliśmy :D

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Dzień był w miarę ok, w nocy gorzej bo małą chyba bolał brzuszek i się wybudzała a pies dostał biegunki i co chwilę chciał wychodzić na zewnątrz i zaraz z powrotem 🤦‍♀️ także niewyspałam się zupełnie, ale teraz mi się udało trochę odespać. Jakoś przetrwaliśmy :D

Będzie dobrze 😉
    Nauczymy się żyć w nowym życiu 😁 ważne aby być dobrej nadziei

Tony lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka wrote:
    Hej

Opcje 3

Więc tak...

No.

Nie chce mi się pisać.

Bardzo Ci współczuje kochana :( oby okazało się, że to żadna okropna choroba, trzymam za Was kciuki ✊🏻❤️

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony a mieliście w końcu tego behawioryste? My którejś nocy jak mała miała pierwszy skok wartowalisny na zmianę z Wiką na dole, a drugie spało na gorze. Udało mi się ją w końcu uspac i położyłam się spać pod kocem na narożniku, a o 4 nasza Nela przyszła do mnie, obudziła mnie lizaniem po twarzy i piszczeniem, żeby ją wypuścić na dwór, gdzie nigdy w nocy nie chce na dwór 🙈 Byłam wtedy najbardziej niewyspana ze wszystkich nocy chyba, jak nie jedna to druga 😂

age.png

age.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ