X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2022 ❤️
Odpowiedz

LISTOPAD 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Tony Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Was przygotowania do Świąt? Ja pierwszy raz w życiu nie jadę do domu rodzinnego na Święta. Spędzimy w tym roku Wigilię z mężem, Laurą i psem. Myślałam, że będzie mi przykro, ale cieszę się, że stworzyliśmy sobie taką cudowną rodzinkę :) moi rodzice nas odwiedzą w drugi dzień świąt i zostaną parę dni.

Upiekłam piernik, zrobiłam kompot z suszu, śledzie z cebulą i z reszty śledzi sałatkę. Jutro zrobię na kolację karpia z ziemniakami i kapustą, mam barszcz od Krakusa i uszka z Auchan 😂 więcej i tak we dwójkę nie zjemy. Pierogów nie będzie, bo nie ma u mnie w rodzinie takiej tradycji.
    Strasznie się cieszę, że możemy tak na spokojnie spędzić ten czas 💕

Asia11, MamaTrójki lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroInka wrote:
    Nosia przykro mi z powodu pieska. Jak byłam w poprzedniej ciąży odszedł mój kotek, był z nami 13 lat, bardzo to przeżyłam i rozumiem jak Ci ciężko.

Angelaaa pisałaś, że jesteście chorzy, może to przez to takie wyniki?

Decemberry u nas problemy skórne, takie szorstkie placki prawdopodobnie są związane z porą roku. Też było podejrzenie alergii ale w końcu nie zostało to potwierdzone. W tamtym roku w zimie i teraz znowu wychodzą takie szorstkie miejsca u starszego synka. Może to być przez zanieczyszczenie powietrza albo zbyt suche powietrze w domu. Tak nam mówiła pediatra. W sumie wszystko może być przyczyną🥴 :D. U młodszego wyszła wysypka na brzuchu i ja już myślałam, że to alergia na bmk ale jak przestałam używać oliwki z mustelii z awokado to zeszła. Uzylam po paru dniach i znowu brzuszek był w krostkach więc stawiam na oliwkę.

My też na Święta sami. Mój Tato ma coś grypopodobnego więc nie ma mowy o odwiedzinach w święta. Stanęło też na tym, że jeszcze wstrzymamy się z dalszymi podróżami. Po pierwszych szczepieniach wyruszymy w odwiedziny i wtedy może zrobimy chrzciny. Znowu nie wiem kogo wziąć na chrzestną bo nie mam rodzeństwa :D.

Wyniki potwierdziły że faktycznie jakaś tak infekcja jest stąd ten katar, ale niestety na resztę wyników nie ma to wpływu.. także pozostaje tylko czekać do wtorku żeby powtórzyć 😞

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nosia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało. Mnie chrzciny narazie przerażają. Chyba, że małej tłumik na buzie założę 😂 inaczej w kościele nikt księdza nie usłyszy xd

Tony, u mnie mama szaleje ze świętami i wszystko przygotowuje w tym roku bo ja odpadam. Pokroiłam tylko orzechy. Ciągle jestem przy małej bo jest taka absorbująca. 5 minut przyśnie i płacz. Wieczorem dała chwilę oddechu bo pospala z godzinkę to posprzątałam troszkę i poprasowałam. Wigilia będzie u mnie w domu, przyjezdzaja siostry z mężami i dziećmi. Będą prezenty pod choinka, ale ogolnie z humorami kiepsko.
    Cieszcie się swoją trójeczką i chwilą ❤️

Marta ja też sobie nie wyobrażalam, że będę musiala pożegnać się ze swoim psiakiem. Dalej jest mi ciężko.. 😒

• Nosia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Co do chrostek to mój mąż tak wrażliwą skórę, że mu wychodzą na skroni po stronie na której śpi. Potem w ciągu dnia schodzą.

A z innej beczki. Jakoś od lipca miałam od lekarza szlaban na miłostki, bo skracała mi się szyjka. Po ostatniej wizycie u gin i zielonym świetle mieliśmy swój drugi pierwszy raz. To był jakiś koszmar. Ból I pieczenie niesamowite. Okazało się, że mam popękaną śluzówkę w przedsionku pochwy. Myślicie, że to może być spowodowane hormonami? Nie wiem jak mam sobie to podleczyć, bo szczypie nawet przy załatwianiu.
    Asia ja narazie nie wyobrażam sobie przytulanek. Jestem ponad 5 tyg po porodzie i moje podwozie wygląda jak na mój gust zle. Wszystko takie rozciągnięte i podrażnione, przekrwione. Wizytę u ginekologa mam po świętach dopiero. Zastanawiam się czy to wszystko się obkurczy? Podobno jak się karmi piersią to wolniej pochwa sie obkurcza. O seksie narazie nie myślę. Nawet mialabym ochotę, ale boję się narazie i jakieś mam kompleksy.. Chyba zdecyduje się dopiero po wizycie u ginekologa.

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosia wrote:
    Asia ja narazie nie wyobrażam sobie przytulanek. Jestem ponad 5 tyg po porodzie i moje podwozie wygląda jak na mój gust zle. Wszystko takie rozciągnięte i podrażnione, przekrwione. Wizytę u ginekologa mam po świętach dopiero. Zastanawiam się czy to wszystko się obkurczy? Podobno jak się karmi piersią to wolniej pochwa sie obkurcza. O seksie narazie nie myślę. Nawet mialabym ochotę, ale boję się narazie i jakieś mam kompleksy.. Chyba zdecyduje się dopiero po wizycie u ginekologa.

Ale ja miałam cesarke 🙄

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Asia, też miałam CC i ogólnie z przytulankach jest niby ok, ale czuje mega podrażnienie w środku i nie każda pozycja wchodzi w grę, bo mnie piecze 🤔 Też mnie to zastanawiało, że przecież finalnie miałam CC, ale z drugiej strony ja miałam prawie cała pierwsza fazę porodu, szyjkę to mi już zmasakrowali tymi ciągłymi badaniami w trakcie, No i chyba jednak w ciąży tam też się wszystko jakiś rozciąga itp i teraz wraca do normy, sama nie wiem, ale tez się zastanawiam kiedy mi to przejdzie…

My wigilie jesteśmy u siebie tak jak Tony, nasza trójka i psinka 😊 W I dzień świąt mamy mnóstwo roboty, bo w Szczepana robimy chrzciny i wtedy zobaczymy się z całą rodzinką ;) Na jutro szykujemy sobie barszcz czerwony z uszkami (Tony, u nas z Winiary 😂), pierogi z kapustą i grzybami, rybę po grecku, sałatkę z tuńczyka i mój mąż dla siebie jeszcze śledzie ;)

Tony, Asia11 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro bede robic rybe po grecku. Mialam zrobic dzis, ale… zapomnialam. Mialam dzis taka mgle mozgowa ze nawet mialam problem ze zrobieniem zupy pomidorowej i zrozumienieniem tego co maz do mnie mowi 🙈 na wigilie bedziemy u mojej siostry. Cala rodzina juz przechorowala wiec mam nadzieje ze nic nowego nie wisi w powietrzu.

Podalam dzis synkowi witamine D po poludniu zamiast przed snem, i dostal problemow brzuszkowych wczesniej. Zastanawiam sie czy rodzaj kropel moze byc przyczyna. Jest napisane ze w skladzie jest tylko olej kokosowy i witamina D. Pamietam ze ktoras z Was pisala, ze zmienila marke i bylo lepiej. Moglabys podac jakie to krople? Moze bym kupila dopoki jestem w Polsce.

Podjelam decyzje kupic dzis laktator zeby miec mozliwosc w przyszlosci zostawic synka na dluzej z mezem lub babcia. Zdecydowalam sie na Babyono, glownie dlatego ze ma etui i latwo wszystko trzymac w porzadku. Czy ktoras z Was korzysta, i czy jest ok?

Zdrowych i spokojnych Swiat zycze Wam dziewczynki i waszym rodzinom 🫶🎄

Asia11 lubi tę wiadomość

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Jak tam u Was przygotowania do Świąt? Ja pierwszy raz w życiu nie jadę do domu rodzinnego na Święta. Spędzimy w tym roku Wigilię z mężem, Laurą i psem. Myślałam, że będzie mi przykro, ale cieszę się, że stworzyliśmy sobie taką cudowną rodzinkę :) moi rodzice nas odwiedzą w drugi dzień świąt i zostaną parę dni.

Upiekłam piernik, zrobiłam kompot z suszu, śledzie z cebulą i z reszty śledzi sałatkę. Jutro zrobię na kolację karpia z ziemniakami i kapustą, mam barszcz od Krakusa i uszka z Auchan 😂 więcej i tak we dwójkę nie zjemy. Pierogów nie będzie, bo nie ma u mnie w rodzinie takiej tradycji.
    Strasznie się cieszę, że możemy tak na spokojnie spędzić ten czas 💕
    U mnie też święta z mężem Alicja i psem, też się cieszę że mam swoją rodzinę z którą mogę spędzić święta ❤️😍 u nas filet z ryby sałatka jarzynowa i barszcz, ryba po grecku od teściowej 😍też więcej we 2 nie zjemy i nie zamierzam więcej robić, bez sensu. W 1 dzień świąt chrzestny Ali ma być z narzeczoną i teściowa z partnerem a w drugi moja siostra i mój Tata z żoną, a moja mamusia patrzy na nas z góry 😭❤️😍 Dziewczyny wesołych spokojnych, rodzinnych a przede wszystkim zdrowych dla naszych maluszków Świat ❤️😍 Oby te święta były spokojne nie płaczliwe i spokojne🧑‍🎄🧑‍🎄🧑‍🎄🧑‍🎄

Tony, Asia11 lubią tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi-B wrote:
    Ja jutro bede robic rybe po grecku. Mialam zrobic dzis, ale… zapomnialam. Mialam dzis taka mgle mozgowa ze nawet mialam problem ze zrobieniem zupy pomidorowej i zrozumienieniem tego co maz do mnie mowi 🙈 na wigilie bedziemy u mojej siostry. Cala rodzina juz przechorowala wiec mam nadzieje ze nic nowego nie wisi w powietrzu.

Podalam dzis synkowi witamine D po poludniu zamiast przed snem, i dostal problemow brzuszkowych wczesniej. Zastanawiam sie czy rodzaj kropel moze byc przyczyna. Jest napisane ze w skladzie jest tylko olej kokosowy i witamina D. Pamietam ze ktoras z Was pisala, ze zmienila marke i bylo lepiej. Moglabys podac jakie to krople? Moze bym kupila dopoki jestem w Polsce.

Podjelam decyzje kupic dzis laktator zeby miec mozliwosc w przyszlosci zostawic synka na dluzej z mezem lub babcia. Zdecydowalam sie na Babyono, glownie dlatego ze ma etui i latwo wszystko trzymac w porzadku. Czy ktoras z Was korzysta, i czy jest ok?

Zdrowych i spokojnych Swiat zycze Wam dziewczynki i waszym rodzinom 🫶🎄
    Polecam kupić też kolektor neno,u mnie podczas karmienia z drugiej piersi wycieka tyle ze z dwóch karmien mam na porcje do mrożenia, połowę kolektora muszę uważać żeby nie wylało się, czasem jest mniej ale to chyba zależy ile mała ściągnie , też myślę czy Wit d nie szkodzi małej i inna chcę kupić,vigantol niektórym pomaga bo to lek chyba ja mam d vitum obecnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2022, 03:21

Scandi-B, Asia11 lubią tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy vigantol 😊

Wesołych, zdrowych i spokojnych Świąt w rodzinnym gronie dziewczyny ❤️❤️

Scandi-B, KaroInka, Asia11, Aga300, Smerfetk_a, Decemberry lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czołem😃 my w końcu w komplecie w domu! Niestety z deszczu pod rynnę bo starsza córka chora (dziś będzie 5 dzień wysokich gorączek) ale stajemy na głowie żeby ją izolować od reszty🙈 jak tak ma wyglądać cały następny rok to osiwieje przecież 🙈 Na wigilie mieliśmy jechać do teściów do Muszyny ale wiadomo… kolejny rok z rzędu dzieci miały inne plany🤣 także my również święta w domu 😃 ale teściowa nas zaskoczyła i praktycznie całą kolacje przysłała kurierem 🙈 mi zostaje zrobić barszcz (sama zrobiłam zakwas) i usmażyć rybkę 😃

Dziewczyny kochane! Ten rok był pełen wyzwań, nowości i niejednej wywrócił świat do góry nogami wiec w nowym życzę Wam przede wszystkim spokoju i zdrowia 😊 a Świąt ciepłych i rodzinnych 😘

61598638ff1b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2022, 11:56

KaroInka, Anita2022, Angelaaaa, Tony, meggie94, Decemberry, Asia11, Aga300, Kalli95, Scandi-B, MamaNl, Smerfetk_a lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • KaroInka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Dziewczyny!🎄🎁❤

My mamy dwa rodzaje pierogów, uszka, barszczyk, śledzie, sernika, makowca. Dzisiaj jeszcze usmażę rybkę i chyba starczy. Oczywiście wszystko albo z zamrażarki albo zamówione :D.

Angelaaaa, Tony, Asia11, Aga300, Smerfetk_a, Decemberry lubią tę wiadomość

7.01.19. Aniołek👼💔
    20.04.21 Synek M 👶💙
    17.11.22 Synek A 👶💙
  • Tysia1985 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia 🌲
    A ja nie wiem kiedy się wyrobię bo jak zawsze w pierwszy dzień świąt mamy gosci. Mąż ma urodziny jutro a dzisiaj imieniny więc tradycja od 13 lat święta u nas. Rodzice i rodzeństwo z dziećmi przyjeżdżają więc będzie nas 20 osób. Ale w tym roku idę na łatwiznę i mam już sernik i jabłecznik, sałatkę warzywną i z makaronem i rukola. Jutro upieke udka i karkówkę i rybę w sosie szpinakowym. Robią się flaki, a bigos w czwartek ugotowałam. Do tego zimne przystawki już mąż zrobi. No i z dzisiaj zostanie barszczyk czerwony z uszkami i pierogi I jak tak pisze to zastanawiam się czy nie przesadziłam 😅

Tony, Asia11, Decemberry, KaroInka lubią tę wiadomość

UFmbp2.png
  • Decemberry Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziekuje za zyczenia i takze zycze Wam, byscie spedzily Swieta wspaniale, spokojnie i z napelnionymi brzuszkami :)

My jedziemy do Tesciow, bedzie fajnie :) Maz upiekl beze pavlowej, a reszte jedzonka zrobila Tesciowa.

Ostatnio jestem strasznie obolala, boli mnie nawet kolano 😬 a glowa mi doslownie peka… nie wiem co jest grane.

Asia11, Aga300, meggie94, Nosia, Smerfetk_a, KaroInka lubią tę wiadomość

Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨

15.03 - beta 26.7 <3
    17.03 - beta 73.9 <3
    23.03 - beta 1379.6 <3 <3!
    Maleństwo rozwija się idealnie <3
    07.07.22 - 320g mężczyzny <3
    24.07 - 540g <3
    29.08 - 1146g <3
    22.09 - 1669g <3
    19.10 - 2450g <3
    4.11 - 2930g <3
  • Nosia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Zdrowych Świąt!!! ❤️ 🎄

Tony, Asia11, Aga300, meggie94, MamaTrójki, Smerfetk_a, Decemberry, KaroInka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam oraz Waszym bliskim zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia ♥️
    Aby w tym szczególnym czasie zwolnić i zastanowić się nad tym, gdzie Jezus potrzebuje narodzić się na nowo, aby dzielić się sobą z bliskimi i nauczyć się kochać ich "pomimo", a nie "za" ♥️🎄

Asia11, Aga300, meggie94, MamaTrójki, Tony, Nosia, Smerfetk_a, Decemberry, KaroInka lubią tę wiadomość

• Smerfetk_a Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i Wesołych Świąt dla Was i Waszych rodzin!

Asia11, Aga300, Tony, Nosia, Decemberry, KaroInka lubią tę wiadomość

• Aga300 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia 😊
    Również życzę Wam i Waszym rodzinom zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia pełnych wiary, nadziei i miłości.

Tony, Nosia, Asia11, Smerfetk_a, Decemberry, KaroInka lubią tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane
    Dużo zdrówka w te nasze pierwsze wspólne z maluszkami święta, spełnienia marzeń i wszystkiego najlepszego.

A0-DAE73-D-99-C8-48-A9-908-D-90-AFEDD3692-C.jpg

MamaTrójki, Angelaaaa, Tony, Kalli95, Asia11, Smerfetk_a, Decemberry, Scandi-B, KaroInka lubią tę wiadomość

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż sie wzruszyłam. Tak niedawno widziałyśmy dwie kreseczki na testach, potem czekałyśmy na bicie serduszek i pierwsze krągłości brzuszków, a już mamy nasze maluszki i ich pierwsze święta. Pamiętam jak w zeszłym roku po świętach ruszałam z zastrzykami do in vitro 😍
    Życzę przede wszystkim zdrówka dla naszych maluchów i dla nas siły i cierpliwości. Resztę sobie ogarniemy! 🎅☃️🌲

Smerfetk_a, Decemberry, Tony, MamaNl, Angelaaaa, Scandi-B, MamaTrójki, KaroInka lubią tę wiadomość

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ