LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak tam u Was przygotowania do Świąt? Ja pierwszy raz w życiu nie jadę do domu rodzinnego na Święta. Spędzimy w tym roku Wigilię z mężem, Laurą i psem. Myślałam, że będzie mi przykro, ale cieszę się, że stworzyliśmy sobie taką cudowną rodzinkę moi rodzice nas odwiedzą w drugi dzień świąt i zostaną parę dni.
Upiekłam piernik, zrobiłam kompot z suszu, śledzie z cebulą i z reszty śledzi sałatkę. Jutro zrobię na kolację karpia z ziemniakami i kapustą, mam barszcz od Krakusa i uszka z Auchan 😂 więcej i tak we dwójkę nie zjemy. Pierogów nie będzie, bo nie ma u mnie w rodzinie takiej tradycji.
Strasznie się cieszę, że możemy tak na spokojnie spędzić ten czas 💕Asia11, MamaTrójki lubią tę wiadomość
-
KaroInka wrote:Nosia przykro mi z powodu pieska. Jak byłam w poprzedniej ciąży odszedł mój kotek, był z nami 13 lat, bardzo to przeżyłam i rozumiem jak Ci ciężko.
Angelaaa pisałaś, że jesteście chorzy, może to przez to takie wyniki?
Decemberry u nas problemy skórne, takie szorstkie placki prawdopodobnie są związane z porą roku. Też było podejrzenie alergii ale w końcu nie zostało to potwierdzone. W tamtym roku w zimie i teraz znowu wychodzą takie szorstkie miejsca u starszego synka. Może to być przez zanieczyszczenie powietrza albo zbyt suche powietrze w domu. Tak nam mówiła pediatra. W sumie wszystko może być przyczyną🥴 . U młodszego wyszła wysypka na brzuchu i ja już myślałam, że to alergia na bmk ale jak przestałam używać oliwki z mustelii z awokado to zeszła. Uzylam po paru dniach i znowu brzuszek był w krostkach więc stawiam na oliwkę.
My też na Święta sami. Mój Tato ma coś grypopodobnego więc nie ma mowy o odwiedzinach w święta. Stanęło też na tym, że jeszcze wstrzymamy się z dalszymi podróżami. Po pierwszych szczepieniach wyruszymy w odwiedziny i wtedy może zrobimy chrzciny. Znowu nie wiem kogo wziąć na chrzestną bo nie mam rodzeństwa .
Wyniki potwierdziły że faktycznie jakaś tak infekcja jest stąd ten katar, ale niestety na resztę wyników nie ma to wpływu.. także pozostaje tylko czekać do wtorku żeby powtórzyć 😞Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angela trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało. Mnie chrzciny narazie przerażają. Chyba, że małej tłumik na buzie założę 😂 inaczej w kościele nikt księdza nie usłyszy xd
Tony, u mnie mama szaleje ze świętami i wszystko przygotowuje w tym roku bo ja odpadam. Pokroiłam tylko orzechy. Ciągle jestem przy małej bo jest taka absorbująca. 5 minut przyśnie i płacz. Wieczorem dała chwilę oddechu bo pospala z godzinkę to posprzątałam troszkę i poprasowałam. Wigilia będzie u mnie w domu, przyjezdzaja siostry z mężami i dziećmi. Będą prezenty pod choinka, ale ogolnie z humorami kiepsko.
Cieszcie się swoją trójeczką i chwilą ❤️
Marta ja też sobie nie wyobrażalam, że będę musiala pożegnać się ze swoim psiakiem. Dalej jest mi ciężko.. 😒
-
Asia11 wrote:Co do chrostek to mój mąż tak wrażliwą skórę, że mu wychodzą na skroni po stronie na której śpi. Potem w ciągu dnia schodzą.
A z innej beczki. Jakoś od lipca miałam od lekarza szlaban na miłostki, bo skracała mi się szyjka. Po ostatniej wizycie u gin i zielonym świetle mieliśmy swój drugi pierwszy raz. To był jakiś koszmar. Ból I pieczenie niesamowite. Okazało się, że mam popękaną śluzówkę w przedsionku pochwy. Myślicie, że to może być spowodowane hormonami? Nie wiem jak mam sobie to podleczyć, bo szczypie nawet przy załatwianiu. -
Nosia wrote:Asia ja narazie nie wyobrażam sobie przytulanek. Jestem ponad 5 tyg po porodzie i moje podwozie wygląda jak na mój gust zle. Wszystko takie rozciągnięte i podrażnione, przekrwione. Wizytę u ginekologa mam po świętach dopiero. Zastanawiam się czy to wszystko się obkurczy? Podobno jak się karmi piersią to wolniej pochwa sie obkurcza. O seksie narazie nie myślę. Nawet mialabym ochotę, ale boję się narazie i jakieś mam kompleksy.. Chyba zdecyduje się dopiero po wizycie u ginekologa.
Ale ja miałam cesarke 🙄 -
Kurde Asia, też miałam CC i ogólnie z przytulankach jest niby ok, ale czuje mega podrażnienie w środku i nie każda pozycja wchodzi w grę, bo mnie piecze 🤔 Też mnie to zastanawiało, że przecież finalnie miałam CC, ale z drugiej strony ja miałam prawie cała pierwsza fazę porodu, szyjkę to mi już zmasakrowali tymi ciągłymi badaniami w trakcie, No i chyba jednak w ciąży tam też się wszystko jakiś rozciąga itp i teraz wraca do normy, sama nie wiem, ale tez się zastanawiam kiedy mi to przejdzie…
My wigilie jesteśmy u siebie tak jak Tony, nasza trójka i psinka 😊 W I dzień świąt mamy mnóstwo roboty, bo w Szczepana robimy chrzciny i wtedy zobaczymy się z całą rodzinką Na jutro szykujemy sobie barszcz czerwony z uszkami (Tony, u nas z Winiary 😂), pierogi z kapustą i grzybami, rybę po grecku, sałatkę z tuńczyka i mój mąż dla siebie jeszcze śledzieTony, Asia11 lubią tę wiadomość
-
Ja jutro bede robic rybe po grecku. Mialam zrobic dzis, ale… zapomnialam. Mialam dzis taka mgle mozgowa ze nawet mialam problem ze zrobieniem zupy pomidorowej i zrozumienieniem tego co maz do mnie mowi 🙈 na wigilie bedziemy u mojej siostry. Cala rodzina juz przechorowala wiec mam nadzieje ze nic nowego nie wisi w powietrzu.
Podalam dzis synkowi witamine D po poludniu zamiast przed snem, i dostal problemow brzuszkowych wczesniej. Zastanawiam sie czy rodzaj kropel moze byc przyczyna. Jest napisane ze w skladzie jest tylko olej kokosowy i witamina D. Pamietam ze ktoras z Was pisala, ze zmienila marke i bylo lepiej. Moglabys podac jakie to krople? Moze bym kupila dopoki jestem w Polsce.
Podjelam decyzje kupic dzis laktator zeby miec mozliwosc w przyszlosci zostawic synka na dluzej z mezem lub babcia. Zdecydowalam sie na Babyono, glownie dlatego ze ma etui i latwo wszystko trzymac w porzadku. Czy ktoras z Was korzysta, i czy jest ok?
Zdrowych i spokojnych Swiat zycze Wam dziewczynki i waszym rodzinom 🫶🎄
Asia11 lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Jak tam u Was przygotowania do Świąt? Ja pierwszy raz w życiu nie jadę do domu rodzinnego na Święta. Spędzimy w tym roku Wigilię z mężem, Laurą i psem. Myślałam, że będzie mi przykro, ale cieszę się, że stworzyliśmy sobie taką cudowną rodzinkę moi rodzice nas odwiedzą w drugi dzień świąt i zostaną parę dni.
Upiekłam piernik, zrobiłam kompot z suszu, śledzie z cebulą i z reszty śledzi sałatkę. Jutro zrobię na kolację karpia z ziemniakami i kapustą, mam barszcz od Krakusa i uszka z Auchan 😂 więcej i tak we dwójkę nie zjemy. Pierogów nie będzie, bo nie ma u mnie w rodzinie takiej tradycji.
Strasznie się cieszę, że możemy tak na spokojnie spędzić ten czas 💕Tony, Asia11 lubią tę wiadomość
-
Scandi-B wrote:Ja jutro bede robic rybe po grecku. Mialam zrobic dzis, ale… zapomnialam. Mialam dzis taka mgle mozgowa ze nawet mialam problem ze zrobieniem zupy pomidorowej i zrozumienieniem tego co maz do mnie mowi 🙈 na wigilie bedziemy u mojej siostry. Cala rodzina juz przechorowala wiec mam nadzieje ze nic nowego nie wisi w powietrzu.
Podalam dzis synkowi witamine D po poludniu zamiast przed snem, i dostal problemow brzuszkowych wczesniej. Zastanawiam sie czy rodzaj kropel moze byc przyczyna. Jest napisane ze w skladzie jest tylko olej kokosowy i witamina D. Pamietam ze ktoras z Was pisala, ze zmienila marke i bylo lepiej. Moglabys podac jakie to krople? Moze bym kupila dopoki jestem w Polsce.
Podjelam decyzje kupic dzis laktator zeby miec mozliwosc w przyszlosci zostawic synka na dluzej z mezem lub babcia. Zdecydowalam sie na Babyono, glownie dlatego ze ma etui i latwo wszystko trzymac w porzadku. Czy ktoras z Was korzysta, i czy jest ok?
Zdrowych i spokojnych Swiat zycze Wam dziewczynki i waszym rodzinom 🫶🎄Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2022, 03:21
Scandi-B, Asia11 lubią tę wiadomość
-
Cześć czołem😃 my w końcu w komplecie w domu! Niestety z deszczu pod rynnę bo starsza córka chora (dziś będzie 5 dzień wysokich gorączek) ale stajemy na głowie żeby ją izolować od reszty🙈 jak tak ma wyglądać cały następny rok to osiwieje przecież 🙈 Na wigilie mieliśmy jechać do teściów do Muszyny ale wiadomo… kolejny rok z rzędu dzieci miały inne plany🤣 także my również święta w domu 😃 ale teściowa nas zaskoczyła i praktycznie całą kolacje przysłała kurierem 🙈 mi zostaje zrobić barszcz (sama zrobiłam zakwas) i usmażyć rybkę 😃
Dziewczyny kochane! Ten rok był pełen wyzwań, nowości i niejednej wywrócił świat do góry nogami wiec w nowym życzę Wam przede wszystkim spokoju i zdrowia 😊 a Świąt ciepłych i rodzinnych 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2022, 11:56
KaroInka, Anita2022, Angelaaaa, Tony, meggie94, Decemberry, Asia11, Aga300, Kalli95, Scandi-B, MamaNl, Smerfetk_a lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Wesołych Świąt Dziewczyny!🎄🎁❤
My mamy dwa rodzaje pierogów, uszka, barszczyk, śledzie, sernika, makowca. Dzisiaj jeszcze usmażę rybkę i chyba starczy. Oczywiście wszystko albo z zamrażarki albo zamówione .
Angelaaaa, Tony, Asia11, Aga300, Smerfetk_a, Decemberry lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Wesołych zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia 🌲
A ja nie wiem kiedy się wyrobię bo jak zawsze w pierwszy dzień świąt mamy gosci. Mąż ma urodziny jutro a dzisiaj imieniny więc tradycja od 13 lat święta u nas. Rodzice i rodzeństwo z dziećmi przyjeżdżają więc będzie nas 20 osób. Ale w tym roku idę na łatwiznę i mam już sernik i jabłecznik, sałatkę warzywną i z makaronem i rukola. Jutro upieke udka i karkówkę i rybę w sosie szpinakowym. Robią się flaki, a bigos w czwartek ugotowałam. Do tego zimne przystawki już mąż zrobi. No i z dzisiaj zostanie barszczyk czerwony z uszkami i pierogi I jak tak pisze to zastanawiam się czy nie przesadziłam 😅Tony, Asia11, Decemberry, KaroInka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziekuje za zyczenia i takze zycze Wam, byscie spedzily Swieta wspaniale, spokojnie i z napelnionymi brzuszkami
My jedziemy do Tesciow, bedzie fajnie Maz upiekl beze pavlowej, a reszte jedzonka zrobila Tesciowa.
Ostatnio jestem strasznie obolala, boli mnie nawet kolano 😬 a glowa mi doslownie peka… nie wiem co jest grane.Asia11, Aga300, meggie94, Nosia, Smerfetk_a, KaroInka lubią tę wiadomość
Baby G. Już z nami 🥰 16.11.22, 54 cm Szczęścia ❤️✨
15.03 - beta 26.7
17.03 - beta 73.9
23.03 - beta 1379.6 !
Maleństwo rozwija się idealnie
07.07.22 - 320g mężczyzny
24.07 - 540g
29.08 - 1146g
22.09 - 1669g
19.10 - 2450g
4.11 - 2930g -
nick nieaktualnyDziewczyny życzę Wam oraz Waszym bliskim zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia ♥️
Aby w tym szczególnym czasie zwolnić i zastanowić się nad tym, gdzie Jezus potrzebuje narodzić się na nowo, aby dzielić się sobą z bliskimi i nauczyć się kochać ich "pomimo", a nie "za" ♥️🎄Asia11, Aga300, meggie94, MamaTrójki, Tony, Nosia, Smerfetk_a, Decemberry, KaroInka lubią tę wiadomość
-
Aż sie wzruszyłam. Tak niedawno widziałyśmy dwie kreseczki na testach, potem czekałyśmy na bicie serduszek i pierwsze krągłości brzuszków, a już mamy nasze maluszki i ich pierwsze święta. Pamiętam jak w zeszłym roku po świętach ruszałam z zastrzykami do in vitro 😍
Życzę przede wszystkim zdrówka dla naszych maluchów i dla nas siły i cierpliwości. Resztę sobie ogarniemy! 🎅☃️🌲Smerfetk_a, Decemberry, Tony, MamaNl, Angelaaaa, Scandi-B, MamaTrójki, KaroInka lubią tę wiadomość