LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dziewczyny znów problem z główką na takie coś
osteopata twierdzi że to nie asymetia i kazał szczotkować a pediatra układać na tej stronie ale ona już na boku nie chce spać a głowę różnie przekręca a zauważyłam że w ta stronę ma bardziej przechylona głowę jak ja trzymam przed sobą a jak do odbicia to na mojej lewej ręce oatrzyw swoje prawo a jak ja mam ja na prawej to w lewo gorzej jej to idzie ale to moja wina bo ja ciągle na lewej nosiłam dziś na prawej i trochę już lepiej ale masakra nie wiem jak ta główkę jej wyrównać 😭
11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Tony, my mieliśmy Ebilfumin. On ogólnie jest od 10 kg, nie ma dawek na prawie 7 kg, więc to był dodatkowy atut do przyjęcia na oddział. Nie rozumiem tej spiny. Doktorka tak około mojego wieku, obstawiam staż lub specjalizację. W ogóle... Nawet go nie zbadała przy przyjęciu. Stwierdziła, że jak już mamy skierowanie do szpitala to bez sensu jest badać go ponownie. I mówię: pani pediatra mówiła, że ma spuchnietą tchawicę i krtań a ona: nic takiego nie widzę. Skoro nie zbadała to jak ma widzieć.... Żeby nami się normalnie zajęto, czyli, żeby zlecili dodatkowe badania, musiałam dzwonić do teściowej, żeby ona zadzwoniła do oddziałowej, żeby oddziałowa powiedziała parę słów o nas ordynatorowi. 🤦♀️ Paranoja. Po co ja płacę te składki: pytam się.
Pisałyście o ząbkowaniu. Mój jak skończył 2 miesiące to zaczął wpychać palce do buzi. Muszę się rozglądnąć za jakimiś gryzakami 😅.
Marta93 nie mam pojęcia co polecić. Mój znów jest lewostronny i w prawo gorzej ale przez zabawy jakoś to się wyrównało. A może jakoś samo zniknie?
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
MamaTrójki wrote:Dzasta jak ja Cię rozumiem! Tez ostatnio miałam taką sąsiadkę co chyba szpital z hotelem pomyliła 🙈
Nie cierpię takich mamusiek. Ona może wszystko ale jak Ty się ruszysz to OJEJU. Mój mąż to ma taki dar, że po pierwszym spojrzeniu na człowieka widzi jaki to typ. I tak wszedł po południu i mówi po cichu: przewalone, co nie?
Najbardziej w szpitalu denerwują mnie odwiedziny. Mój przychodził na max godzinę. Kąpaliśmy Karola, on go ogarniał do spania + karmienie, ja szłam się w tym samym czasie umyć i ok. Wczoraj tej babki mąż był od 16 do prawie 21. W pewnym momencie było nas 6 osób dorosłych na 20 m2. Taki zaduch i gorąc, że hej. Przyszła pielęgniarka i mówi, że ten rodzic co jest najdłużej ma wyjść. To oboje się obruszyli. I mój mówi: dobra wyjdę. Mąż tej Anety tak samo. A tamta babka zadowolona 🤦♀️. Kocham ludzi ❤🙃.
A kuwa jej porady to złoto. Mówiła jakby conajmniej 5 wychowała. Choć moja teściowa po swojej 4 tak się nie mądrzy.
A jaka afera była na hasło wietrzenie 🤣. Nie zgadzam się i tyle. Co zrobisz jak żadne sensowne argumenty nie przemawiają. Chyba TVP oglądają, bo tak zacofani... 😅kamilamhm lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Tony, my mieliśmy Ebilfumin. On ogólnie jest od 10 kg, nie ma dawek na prawie 7 kg, więc to był dodatkowy atut do przyjęcia na oddział. Nie rozumiem tej spiny. Doktorka tak około mojego wieku, obstawiam staż lub specjalizację. W ogóle... Nawet go nie zbadała przy przyjęciu. Stwierdziła, że jak już mamy skierowanie do szpitala to bez sensu jest badać go ponownie. I mówię: pani pediatra mówiła, że ma spuchnietą tchawicę i krtań a ona: nic takiego nie widzę. Skoro nie zbadała to jak ma widzieć.... Żeby nami się normalnie zajęto, czyli, żeby zlecili dodatkowe badania, musiałam dzwonić do teściowej, żeby ona zadzwoniła do oddziałowej, żeby oddziałowa powiedziała parę słów o nas ordynatorowi. 🤦♀️ Paranoja. Po co ja płacę te składki: pytam się.
Pisałyście o ząbkowaniu. Mój jak skończył 2 miesiące to zaczął wpychać palce do buzi. Muszę się rozglądnąć za jakimiś gryzakami 😅.
Marta93 nie mam pojęcia co polecić. Mój znów jest lewostronny i w prawo gorzej ale przez zabawy jakoś to się wyrównało. A może jakoś samo zniknie?11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
11.2024 start starania o drugie dzieciątko -
Dobrze, że to tylko dwa dni, bo idzie zwariować, chyba bym błagała o zmianę sali
Ebilfumin to właśnie oseltamiwir, rzeczywiście nie ma takich małych dawek, my się bawiliśmy w dzielenie kapsułek, rozpuszczanie w mleku i podawanie strzykawką
Ale to było profilaktycznie, bo odwiedził nas mój tata z grypą
Marta, moja też preferuje jedną stronę, ale czaszkę ma raczej symetryczną. I też ją od zawsze noszę na lewym ramieniu, próbowałam na prawym ale strasznie mi niewygodnie i jakoś nie mogę jej dobrze złapać. W ogóle od paru dni staram się ją nie nosić, bo mnie szyja strasznie boli, ale jak jest duży ryk to nie ma wyjścia.
My dzisiaj dostaliśmy Rotateq. Wydaje mi się, że ją brzuszek po tym bolał, więc dałam paracet i narazie jest spokojnie. -
Arta93 a byliście u fizjo z główką? Wiem że czasami zalecają specjalne poduszki ale to właśnie ona musi to zalecić i dobrać odpowiednią.
Jak starasz córką jeździłam do fizjo to normalnie głowę też jej masowała bo była spięta teraz jeżdżę do innej tu w Toruniu ale z polecenia tamtej fizjo i ta ma jakiś certyfikat twarzoczaszki więc może taki fizjo bardziej się zna na takich sprawach ?
Nawet do tej fizjo rodzice z roczną córka przyjeżdża z Austrii co 2 tygodnie bo dzięki jakiś ćwiczeniom mała może uniknąć operacji w głowie. A w Austrii nikogo takiego nie znaleźli. Ja nie wiem jak tyle godzin autem z rocznym dzieckiem dają radę jechać no ale sprawa poważna więc pewnie też bym to wolała niż operacja 😬Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:KaroInka jak zrezygnowałaś z nakładek na cycki ? Bo jak dobrze pamiętam to w 1 ciąży uzywałaś a potem udało ci się bez tego karmić 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 23:18
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
KaroInka wrote:Jakoś jak miał chyba 4 albo 5 miesiący to załapał bez. Zawzięłam się i próbowałam bez nakładek. Chyba buzia musiała mu "dorosnąć". Jak trochę zjadł to ściągałam nakładki i różnie to szło. W końcu zaczął chwytać coraz lepiej i wywaliłam wreszcie to ustrojstwo
Ja próbuję i narazie nie wychodzi 😞Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ogólnie ten tydzień bym masakryczny dla nas. Wczoraj straciłam węch i smak. Zrobiłam test dzisiaj i wyszla wielka, czerwona, tłusta krecha przy covidzie. No ja pier****! Domownicy już raczej bez objawów, wyglądają na zdrowych a ja się od poniedziałku męczę, teraz doszedł kaszel i duszności. Jestem po 4 dawkach i uj z tego. Znowu przez pół roku będę kaszleć i się dusic bo mam nadreaktywnosc oskrzeli dlatego staram się unikać infekcji.
Zastanawiam się czy jak mąz zaczął chorować w czwartek tydzień temu, syn starszy w sobotę a ja w poniedzialek i do tej pory Olek nie ma objawów to jest szansa, że już nic się nie rozwinie?7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Angelaaaa wrote:Ja próbuję i narazie nie wychodzi 😞7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Dziewczyny jak to jest z tą gorączką u naszych niemowlaków? Wg pomiaru w którym miejscu uznać, że jest gorączka?
Młody jakoś tak stękał w nocy, obudziłam go ok 12 bo wydawał mi się dziwnie ciepły, pomyślałam, że może zbyt rozgrzany pod przykryciem. Termometr bezdotykowy mierzył na czole między 37,2 a 38 (mocrolife nie no name, ale zamierzam go wywalić). Później obserwowałam, zmierzyłam elektronicznym i rtęciowym pod pachą - 37,8, rtęciowym w pupie 38 (ale tylko 2 min, bo się kręcił niemiłosiernie) i 40min później w pupie 37,8 - gdzieś czytałam, że pod pachą jest najmniejsza temp., za to w pupie największa więc trzeba odjąć 0,5.
To wg którego pomiaru, w którym miejscu liczyć gorączkę, bo zgłupiałam totalnie? (a że Dzidz jadł normalnie, sikał, był dość uśmiechnięty i gadał do balonika, to na razie się wstrzymałam z pedicetamolem).
Nie wiem czy moje pytanie jest logiczne, ale pomóżcie:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 04:18
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
ok o 6 miał pod pachą 38,3 więc podaliśmy pedicetamol (szkoda że nie zaopatrzyłam się w czopki).
Nie ma kataru (choć że dwie białe kozy dziennie wyciągałam katarkiem) nie kaszle, owszem śliniaczki się i wkłada piastki, ale jakoś trudno uwierzyć, że to ząbki - ma 3 i pół mca.
Teraz pytanie - czy do szpitala dziecięcego - Decemberry u nas jest w Chorzowie, czy na świąteczną i nocną opiekę med?
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
Poobserwuj małego jak się będzie zachowywał, czy je czy sika. I mierz temperaturę. A jak Cię będzie coś niepokoić to na świąteczna opiekę bo raczej na SOR to nie ma wskazania i się tam tylko wyczekacie wśród chorych.
Jak Leon miał 5 tygodni to tylko z gorączka 38,3 w nocy do przychodni poszliśmy i nas pediatra do szpitala skierowała bo takie małe dziecko. Musieliśmy przejść przez cały SOR, i zostaliśmy przyjęci na oddział i tak naprawdę nie miał już potem temperatury wyższej niż 37,5 stopnia i nawet pol grama paracetamolu w szpitalu nie dostał tylko nas obserwowali. Ale 2 doby niestety w szpitalu spędziliśmy….
Wiadomo, że każdy przypadek jest inny ale ja bym teraz unikała miejsc z chorymi bo to można się gorzej załatwić.
Swoją droga byliśmy w szpitalu Żeromskiego w Krakowie i warunki na salach i opieka na oddziale pediatrycznym bardzo na pluskid_aa lubi tę wiadomość
-
Kid_aa jak nie ma innych objawów i humor dopisuje to ja bym chyba tez obserwowała. No i ważne żeby tej temperatury nie mierzyć zaraz po karmieniu albo jak dziecko jest pozawijane mocno w kocyki, ale to napewno wiesz.
U nas czasami występowała taka "gorączka" ale zwałam na termometr albo na to, ze mała chwilę wcześniej poplakiwala albo się złościła. I na główce temp była wtedy wyższa. Trudno ocenić u niemowlaka te temperaturęponoć jak dziecko ma gorączkę to, to widać po nim. Daj znać czy pojechałaś. Zdrówka!
kid_aa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, no nie ukrywam, że się stresuję. Teraz mierzyłam i ma 36,9 - dłużej sobie poleżał sam, więc miarodajne. Acz wydaje mi się, że to jakoś długo schodzi - od podania o 6:30. Kupię od razu czopki.
Postanowiliśmy podjechać koło południa na tą opiekę, przynajmniej niech osłucha czy do gardła zajrzy, bo na tyle ile mogę zobaczyć jak ziewa, jest ok, no ale gardła jako tako nie widać.
Oby to jakieś chwilowe było.
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
Jezu dziewczyny dziś pożałowałam ze skończyłam kp. Jak mnie okres zalał to w rzeźni jest mniej krwi 😕 tampon wymieniam co godzinę. Miała tak któraś? Wcześniej miałam okresy takie przeciętne. Załamka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 12:51
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹