LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanka123 kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę 🍀
Elasure, agatka06, czaranna, Jenny93, Karmen, MaggLbn, juss92, Asioreq, Bruised, KarolinaAnastazja, Natalia K, Makija, Galena, Przedszkolanka123, zulka, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
monii wrote:Ja z matką jestem na dystans po tym, jak zrobiła z siebie wariatke dzwoniąc do szpitala, że chce porwać własnego syna. Dorobiła sobie z tym skutkiem, że już nie weszła do szpitala, a ja przyciegłam sobie, że drugim razem wytoczę zakaz zbliżania. Wiem, że to matka, ale ona jest nienormalna!
Nie do wiary 🙄 .. współczuję Ci ..
Co do noszenia, tak jak napisała Wero podpisuje się pod tym,nosić, nosić i tulić, jak gdzieś wygrzebię to wrzucę Wam badania na temat wyplakiwania się dziecka, a skłonności do wchodzenia w patologiczne związki i ukształtowanie osobowości zależnej i zaburzeń lękowych, gdzieś kiedyś czytałam może znajdę.
Poza tym u mnie to 3 dziecko, wiem jak szybko dzieci rosną i tego czasu na przytulachy jest niewiele, później bardzo do tego tęskno a ten okres nie wróci, a korzyści z bliskości i więzi jaką da się dziecku sa nie do odzyskania.
Co do porodu, ja mam zamiar obwieścić po, moja mama się nerwowo wykończy jak jej powiem że jadę rodzic, a jeszcze pracuje więc nie chce jej fundować stresu, a teściowa mnie wykończy telefonami i smsami, a wtedy szlag to mnie trafi 😅 zadzwonimy po wszystkim jak nasze emocje już opadną i pocieszymy się maluszkiem.
Niaha, juss92, Asioreq lubią tę wiadomość
-
czaranna wrote:Nie do wiary 🙄 .. współczuję Ci ..
Co do noszenia, tak jak napisała Wero podpisuje się pod tym,nosić, nosić i tulić, jak gdzieś wygrzebię to wrzucę Wam badania na temat wyplakiwania się dziecka, a skłonności do wchodzenia w patologiczne związki i ukształtowanie osobowości zależnej i zaburzeń lękowych, gdzieś kiedyś czytałam może znajdę.
Poza tym u mnie to 3 dziecko, wiem jak szybko dzieci rosną i tego czasu na przytulachy jest niewiele, później bardzo do tego tęskno a ten okres nie wróci, a korzyści z bliskości i więzi jaką da się dziecku sa nie do odzyskania.
Co do porodu, ja mam zamiar obwieścić po, moja mama się nerwowo wykończy jak jej powiem że jadę rodzic, a jeszcze pracuje więc nie chce jej fundować stresu, a teściowa mnie wykończy telefonami i smsami, a wtedy szlag to mnie trafi 😅 zadzwonimy po wszystkim jak nasze emocje już opadną i pocieszymy się maluszkiem.
U nas jest identyczny plan. Wolę uniknąć telefonów i wiadomości co 5 minut czy to już 🙈 -
A wiecie, że nam nawet tak doradzali na szkole rodzenia? Żeby poinformować jak już dziecko będzie na świecie, tata może napisać smsa jak będzie mama kangurowała. Dokładnie jak piszecie - unikniemy wtedy telefonów od całej rodziny i stresu, a i naszym bliskim to dobrze zrobi, bo poród może trwać i 18 godzin i oni wtedy też będą cały czas w napięciu.
czaranna, Niaha, juss92 lubią tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:A wiecie, że nam nawet tak doradzali na szkole rodzenia? Żeby poinformować jak już dziecko będzie na świecie, tata może napisać smsa jak będzie mama kangurowała. Dokładnie jak piszecie - unikniemy wtedy telefonów od całej rodziny i stresu, a i naszym bliskim to dobrze zrobi, bo poród może trwać i 18 godzin i oni wtedy też będą cały czas w napięciu.👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
U nas taka sama sytuacja, musimy dać znać moim rodzicom żeby przyjechali psiaka do siebie zabrać, ale planuje poprosić ich, żeby nic nikomu sami nie mówili. Pewnie mąż da znać swoim rodzicom też, ale oni są tacy że nas napewno nie zamęczą telefonami, tylko będą czekać na kontakt od nas. Rodzeństwo się dowie już jak mały będzie na świecie 😁 przyjaciele napewno tak samo.
-
Hehe my to na pewno damy znać ze szpitala jak będziemy pewni, że się zaczęło. W różnych sytuacjach wzajemnie sobie kibicujemy w rodzinnym gronie więc to będzie naturalne. Telefony zawsze możemy wyciszyć ale raczej nasze rodziny ogarnięte i nie będą oczekiwać relacji co 5 minut 😂 ale potem na pewno zostaną zasypani fotkami. Planujemy założyć folder na google dysku i tam wrzucać, jak będą chcieli to zajrzą sobie tam bez ciągłego spamowania i pikających powiadomień.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
monii wrote:Ja z matką jestem na dystans po tym, jak zrobiła z siebie wariatke dzwoniąc do szpitala, że chce porwać własnego syna. Dorobiła sobie z tym skutkiem, że już nie weszła do szpitala, a ja przyciegłam sobie, że drugim razem wytoczę zakaz zbliżania. Wiem, że to matka, ale ona jest nienormalna!
Że co? 🤣🤣🤣 co jej się w głowie urodziło, że matka chce porwać dziecko, które właśnie urodziła? To w ogóle możliwe? -
Natalia K wrote:Że co? 🤣🤣🤣 co jej się w głowie urodziło, że matka chce porwać dziecko, które właśnie urodziła? To w ogóle możliweE]
Chciała zabłysnać inteligencją 😂 skończyło się zakazem wchodzenia do szpitala 😂 -
Niaha wrote:A masz może jakieś ciekawe artykuły, strony na ten temat? Jak najbardziej się z tym zgadzam, ale teściowa już raczy mnie złotymi radami, aby nie nosić bo się przyzwyczai 🙄
Chciałabym się odpowiednio przygotować na tę konfrontację przedstawiając jej konkretne argumenty.
Na razie chcę się powołać na niepotrzebny wyrzut kortyzolu, który można ograniczyć.
Mąż ma takie podejście, żeby wysłuchać i zrobić swoje, ale mi hormony nie pozwalają tego przemilczeć, bo później może być gorzej.
A co do "dobrych rad" to są takie, które można przemilczeć i takie, które trzeba prostować na bieżąco, bo potem będzie już tylko gorzej. Jak babcia założy dziecku skarpetki, to nic się nie stanie, ale jak słyszę, że kiedyś to 4-miesięczne dzieci już jadły kaszki z butelki, to nie odpuszczam.Niaha, juss92 lubią tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
My powiedzieliśmy rodzicom, że jedziemy do szpitala i potem telefon wylądował wyciszony w torbie i jakoś do niego nie zaglądaliśmy. Szczerze to wtedy miałam wywalone czy ktoś dzwoni i się martwi czy nie. Były ważniejsze rzeczy do zrobienia 😁
Elasure lubi tę wiadomość
-
Lusia 1234 wrote:Próby wątrobowe i kwasy żółciowe. Mam drugi raz cholestaze. I kwasy miałam poza normą a próby wątrobowe w normie w połowie widełek.
Hej, pamiętasz może swoje wyniki ? Czekam na wiadomość od prowadzącej
Na pewno mam podwyższone ALP
Ogólnie po wczorajszej wizycie u nas tak średnio,
Młody odwrócony pupą w dół- wg lekarza marne szanse na poród naturalny, wyniki toxo też wyszły średnio muszę zrobić awidność co w ogóle mnie dziwi bo w 2021 r miałam badanie i wyszło, że przechodziłam- kolejne 1 w ciąży, że nie przechodziłam, a teraz znów jestem teoretycznie po toxo już tego nie rozumiem.
I jeszcze antybiotyk mocny dostałam no jakiś grzyb mi się przyplątał nie wiadomo skąd.
Dobrego dnia 💚
-
Gusta Blu wrote:Co do robota sprzątającego, to mamy Roombę, ale u nas zupełnie się nie sprawdziła. Na początku trzeba było przygotować mieszkanie, żeby gdzieś nie utknęła, w czasie sprzątania często się gubiła i wariowała.
W końcu kupiliśmy odkurzacz stojący Dysona i przepadłam. Bijemy się o odkurzanie-zwłaszcza, gdy jest ciemno i można użyć laserowej szczotki. Najbardziej satysfakcjonująca czynność ever!
Czasem wystarczy wyczyścić czujniki, żeby roomba się nie gubiła. Ja mam model z funkcją wykrywania i omijania przeszkód i zero problemów, a nie trzeba po niej poprawiać. -
Cześć 🙂 już po wizycie zapis ktg bardo ładny, mała przybiera na wadze już 2500g, więc będzie raczej drobnym dzieckiem, gbs pobrany. Szyjka zamknięta. Kolejna wizyta za 3 tygodnie 25.10. No i przez te trzy tygodnie co piątek mam ktg. 🙂
Elasure, BabaJaga89, juss92, Niaha, czaranna, agatka06, Paima, Asioreq, Jenny93, MaggLbn, miska122, Paula29, Fania017, Pati2804, Bruised lubią tę wiadomość
-
Bibi24 wrote:Hej, pamiętasz może swoje wyniki ? Czekam na wiadomość od prowadzącej
Na pewno mam podwyższone ALP
Ogólnie po wczorajszej wizycie u nas tak średnio,
Młody odwrócony pupą w dół- wg lekarza marne szanse na poród naturalny, wyniki toxo też wyszły średnio muszę zrobić awidność co w ogóle mnie dziwi bo w 2021 r miałam badanie i wyszło, że przechodziłam- kolejne 1 w ciąży, że nie przechodziłam, a teraz znów jestem teoretycznie po toxo już tego nie rozumiem.
I jeszcze antybiotyk mocny dostałam no jakiś grzyb mi się przyplątał nie wiadomo skąd.
Dobrego dnia 💚
Będziesz próbować tych ćwiczeń spinning baby żeby młody się odwrócił?
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Też dzisiaj miałam KTG u położnej - wszystko wyszło OK i również od dzisiaj co tydzień to badanie będzie powtarzane aż do porodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 15:49
Elasure, Przedszkolanka123, Asioreq, juss92, Jenny93, MaggLbn, miska122, Paula29, Pati2804, Bruised lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Będziesz próbować tych ćwiczeń spinning baby żeby młody się odwrócił?
Właśnie rozmawiałam na ten temat z moją prowadzącą - i mówiła żeby się jednak oszczędzać i nie przekombinować. Natomiast takie podstawowe jak podniesienie bioder w pozycji leżącej, czy podniesienie tułowia na kolanach i łokciach mogę jak najbardziej wdrożyć, co więcej pić dużo wody i starać się siedzieć w pozycji z wyprostowanymi plecami i wypiętym brzuchem.
Ty też masz ten sam problem ? -
Niaha wrote:Też dzisiaj miałam KTG u położnej - wszystko wyszło OK i również od dzisiaj co tydzień to badanie będzie powtarzane aż do porodu.
Super, pisały Ci się jakieś skurcze?
Ja mam KTG dopiero w 37+3 🙈 ale oprócz samego KTG jest też wizyta u lekarza z omówieniem wszystkiego więc liczę, że coś o możliwościach porodowych dowiem się więcej.
Info ze strony szpitala w skład wizyty wchodzą:
- przygotowanie przez położną (wywiad, pomiar parametrów, edukacja, kontrola badań, wystawienie skierowań, itp.)
- KTG
- wizyta u lekarza (wywiad, badanie przedmiotowe, ocena zapisu KTG, wykonanie USG, ocena indywidualnego ryzyka ciążowego, wydanie zaleceń)
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Bibi24 wrote:Właśnie rozmawiałam na ten temat z moją prowadzącą - i mówiła żeby się jednak oszczędzać i nie przekombinować. Natomiast takie podstawowe jak podniesienie bioder w pozycji leżącej, czy podniesienie tułowia na kolanach i łokciach mogę jak najbardziej wdrożyć, co więcej pić dużo wody i starać się siedzieć w pozycji z wyprostowanymi plecami i wypiętym brzuchem.
Ty też masz ten sam problem ?
Na szczęście nie, syn od dawna konsekwentnie główką w dół ułożony. Ale jakbym miała taką sytuację to na pewno próbowałbym ćwiczeń ale już na obrót zewnętrzny bym się nie zdecydowała. Któraś z dziewczyn na grupie październikowej robiła te ćwiczenia chyba też z pomoca urofizjo i dzieciątko się obróciło ostatnio.Bibi24 lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat