LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie sugeruję się tym że nie da się przeoczyć tych właściwych, więc moje to na bank przepowiadające. Nie wiem czy powinnam je czymś łagodzić/wyciszać czy nie trzeba?
Nospy nie brałam nigdy, magnez odstawiłam tydzień temu wspomagam się tylko odpoczynkiem i ciepłym prysznicem.
A i jeszcze od 3 dni mam takie wzdęcia i gazy, że aż strach przebywać koło mnie 🙈🙈 nie wiem co jest grane.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Dobry wieczór, mam pytanie do dziewczyn które otrzymują zasiłek chorobowy bezpośrednio z ZUS. Dostałam tylko część wynagrodzenia od pracodawcy i 2 część powinnam dostać z Zusu- pytanie ile się czeka na zasiłek, czy coś dodatkowo trzeba wypełnić czy wszystko przekazuje pracodawca?
-
Kofinka wrote:Dobry wieczór, mam pytanie do dziewczyn które otrzymują zasiłek chorobowy bezpośrednio z ZUS. Dostałam tylko część wynagrodzenia od pracodawcy i 2 część powinnam dostać z Zusu- pytanie ile się czeka na zasiłek, czy coś dodatkowo trzeba wypełnić czy wszystko przekazuje pracodawca?
Pracodawca musi złożyć wszystkie dokumenty, Ty już nic nie musisz. Jak masz konto na PUE to możesz sprawdzić czy jest wystawiona decyzja, tam też są daty wypłat i ich kwoty. Na aplikacji mZUS można też prowadzić korespondencję z nimi, pisałam kiedyś czy wszystkie potrzebne dokumenty od księgowej dotarły, sprawdzali i odpisywali max na drugi dzień
Elasure myślałam, że z tymi gazami tylko ja mam taką jazdę od kilku dni 🫣😂
Niaha jak samopoczucie na 4 dni przed planowanym CC? 😍
Kofinka lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:No właśnie sugeruję się tym że nie da się przeoczyć tych właściwych, więc moje to na bank przepowiadające. Nie wiem czy powinnam je czymś łagodzić/wyciszać czy nie trzeba?
Nospy nie brałam nigdy, magnez odstawiłam tydzień temu wspomagam się tylko odpoczynkiem i ciepłym prysznicem.
A i jeszcze od 3 dni mam takie wzdęcia i gazy, że aż strach przebywać koło mnie 🙈🙈 nie wiem co jest grane.
Jak są do wytrzymania to chyba nie ma potrzeby 🤔 co do problemów jelitowych, to zauważyłam większą regularność w wypróżnianiu, kiedyś to było co dwa dni, teraz to tak średnio dwa razy dziennie. -
Waflut wrote:Niaha jak samopoczucie na 4 dni przed planowanym CC? 😍
No nie dociera to do mnie 😅
Nie stresuje mnie wizja operacji, tylko bardziej to, że w ostatniej chwili zmienią zdanie i nakażą mi rodzic naturalnie 🫣 na co nie jestem gotowa. (A czytałam o takich przypadkach tam)Waflut lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Też się pod ty podpisuję, kondycja zerowa.
U mnie kurz leży i ja też leze...czekam tylko na pomoc mamy, bo ma mieć prze doorodem urlop, żeby ogarnąć dom gruntownie...🫠🫠Niaha lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:No nie dociera to do mnie 😅
Nie stresuje mnie wizja operacji, tylko bardziej to, że w ostatniej chwili zmienią zdanie i nakażą mi rodzic naturalnie 🫣 na co nie jestem gotowa. (A czytałam o takich przypadkach tam)
Jak masz skierowanie to normalnie mąż niech tam z nimi dyskutuje i koniec tematu.
Ale emocje i adrenalinka 🥰🥰
Będziemy mieć równe 3 tygodnie pomiędzy dzieciaczkami 😊😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 23:08
-
KarolinaAnastazja wrote:Jak masz skierowanie to normalnie mąż niech tam z nimi dyskutuje i koniec tematu.
Ale emocje i adrenalinka 🥰🥰
Będziemy mieć równe 3 tygodnie pomiędzy dzieciaczkami 😊😁
To prawda, nadal ciężko mi pojąć, że to się naprawdę dzieje. Już niedługo całe nasze życie się zmieni 😍 -
Hej, wspominałam Wam ostatnio, że coś brzuch mi sie ciągle spina, ale nospa nie pomagała, więc dla spokojnej głowy umówiłam się do lekarza dzisiaj na 21.20....
Wylądowałam w szpitalu, że skierowaniem pilnym, z wielowodziem.. 😞
tu się jeszcze okazało że coś nie tak jest z łożyskiem, dzidziuś przez dwa tyg nic nie przybral.. póki co dostałam leki kroplówki, pobrali krew...
Czekam na jutro, cała w nerwach, trzese się jak galaretka że strachu.....😢😞😢 I pomyśleć że dwa tyg temu na wizycie było książkowo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 00:26
-
Fania017 wrote:Hej, wspominałam Wam ostatnio, że coś brzuch mi sie ciągle spina, ale nospa nie pomagała, więc dla spokojnej głowy umówiłam się do lekarza dzisiaj na 21.20....
tu się jeszcze okazało że coś nie tak jest z łożyskiem, dzidziuś przez dwa tyg nic nie przybral.. póki co dostałam leki kroplówki, pobrali krew...
Czekam na jutro, cała w nerwach, trzese się jak galaretka że strachu.....😢😞😢 I pomyśleć że dwa tyg temu na wizycie było książkowo..
O kurcze 🥺 mega współczuję, ale najważniejsze, że wyłapałaś to i jesteś już w dobrych rękach ❤️ -
Fania017 wrote:Hej, wspominałam Wam ostatnio, że coś brzuch mi sie ciągle spina, ale nospa nie pomagała, więc dla spokojnej głowy umówiłam się do lekarza dzisiaj na 21.20....
Czekam na jutro, cała w nerwach, trzese się jak galaretka że strachu.....😢😞😢 I pomyśleć że dwa tyg temu na wizycie było książkowo.. -
Fania trzymaj się mocno, dobrze, że intuicja zadziałała i zostało to wyłapane.
Od razu mi lepiej na myśl, że mimo iż nie mam już w planie wizyt u prowadzącego to jednak mam to KTG co tydzień i szybkie USG.
Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku 🤞🍀💚
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Co do skurczy. Nie mam pojęcia jak Wy je odczuwacie, ja mam jedynie takie twardnienia brzucha albo bóle miesiączkowe. W pierwszej ciąży w ogóle nie liczyłam tego jak skurczy 🙈 mogę Wam za to napisać jak odczuwałam skurcze porodowe - dostałam dopiero kilka godzin po odejściu wód. Przede wszystkim były bardzo silne i bolesne. Jak przychodził skurcz robiło mi się okropnie gorąco i nie byłam w stanie siedzieć/leżeć. Gdy przechodził w momencie robiło mi się okropnie zimno i musiałam się przykrywać kocem. Skurcze były coraz mocniejsze. Nie jestem w stanie powiedzieć czy były krzyżowe czy z brzucha - po prostu wszystko bolało i ciągle chciałam żeby już się skończyło 😂. Ja w ogóle miałam wrażenie że od początku mam parte 🙈 aczkolwiek końcówka porodu gdzie to parcie miało sens była dla mnie łatwiejsza, bo przynajmniej wiedziałam co robić, praca z oddechem w pierwszej części mam wrażenie że w ogóle mi nie szła 🙈
Przedszkolanka123, Elasure, Natalia K, Pati2804, zulka lubią tę wiadomość
-
Kofinka, Paima, MaggLbn gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳
Przedszkolanka123 kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀
Fania017 🍀🍀🍀Elasure, Bruised, czaranna, agatka06, Paima, Kofinka, pandzia 🐼, Natalia K, Sparky, KarolinaAnastazja, Przedszkolanka123, Pati2804, juss92, MaggLbn, Makija, Karmen lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Kofinka, Paima, MaggLbn gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳
Przedszkolanka123 kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀
Fania017 🍀🍀🍀
Dziękuję za pamięć Niaha ❤️
Teraz czekamy na poród 🥰Niaha lubi tę wiadomość
-
Czekam na jutro, cała w nerwach, trzese się jak galaretka że strachu.....😢😞😢 I pomyśleć że dwa tyg temu na wizycie było książkowo..
Kurcze, dobrze że to wyłapałaś i udalaś się do lekarza.
Zrobili po przyjęciu jakieś badania?
Jak się czujesz?
Będą coś działać czy póki co obserwacje?
Trzymamy kciuki aby wszystko było dobrze 🤞🤞🤞 -
Franiu, Twoja czujność i reakcja jak najbardziej na miejscu 👍🏼 ja pewnie bym nic nie wyłapala bo zrzuciła bym to na wzdęcia. Jak zjem cokolwiek to od razu brzuch twardy.
Absolutnie nie czytaj nic w internecie, czekaj na badania i decyzję lekarzy. Zaciskam mocno kciuki kochana. ✊🏼🍀
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'