X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 25 października, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Hej, wspominałam Wam ostatnio, że coś brzuch mi sie ciągle spina, ale nospa nie pomagała, więc dla spokojnej głowy umówiłam się do lekarza dzisiaj na 21.20....
    Wylądowałam w szpitalu, że skierowaniem pilnym, z wielowodziem.. 😞
    tu się jeszcze okazało że coś nie tak jest z łożyskiem, dzidziuś przez dwa tyg nic nie przybral.. póki co dostałam leki kroplówki, pobrali krew...

Czekam na jutro, cała w nerwach, trzese się jak galaretka że strachu.....😢😞😢 I pomyśleć że dwa tyg temu na wizycie było książkowo..

Fania, najważniejsze teraz, że jesteś pod okiem lekarzy i że zareagowałaś.

Wiem, że ciężko mówić ale postaraj się ograniczyć stres i nerwy-dla dziecka.

Czekamy na dalsze wieści od Cuwbue, musi być dobrze!!

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 25 października, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania, dobrze, że zaufalas swojej intuicji 🙏🏼 Trzymam kciuki, daj znać w wolnej chwili jak sytuacja u Ciebie 🤗

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵

Wysłany: 25 października, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Co do skurczy. Nie mam pojęcia jak Wy je odczuwacie, ja mam jedynie takie twardnienia brzucha albo bóle miesiączkowe. W pierwszej ciąży w ogóle nie liczyłam tego jak skurczy 🙈 mogę Wam za to napisać jak odczuwałam skurcze porodowe - dostałam dopiero kilka godzin po odejściu wód. Przede wszystkim były bardzo silne i bolesne. Jak przychodził skurcz robiło mi się okropnie gorąco i nie byłam w stanie siedzieć/leżeć. Gdy przechodził w momencie robiło mi się okropnie zimno i musiałam się przykrywać kocem. Skurcze były coraz mocniejsze. Nie jestem w stanie powiedzieć czy były krzyżowe czy z brzucha - po prostu wszystko bolało i ciągle chciałam żeby już się skończyło 😂. Ja w ogóle miałam wrażenie że od początku mam parte 🙈 aczkolwiek końcówka porodu gdzie to parcie miało sens była dla mnie łatwiejsza, bo przynajmniej wiedziałam co robić, praca z oddechem w pierwszej części mam wrażenie że w ogóle mi nie szła 🙈

To przybijam poatke, bo moje skurcze na chwilę obecną porównuje do boli właśnie miesiączkowych mieszających się z bólami na problemy żołądkowe (jakbym miała jelitowe dolegliwości mieć a ich nie mam😅)

Nie czuje tego mocno, nie biorę nospy bo przechodzi w miarę sprawnie.

Ogólnie jak miałaś bóle parte to tylko pozazdrościć, ja w trakcie ciąży miałam bóle krzyża i fizjo mówiła, że gdybym miała porod SN to najprawdopodobniej bym też tylko takie bóle odczuwała 😶‍🌫️

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 25 października, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Kofinka, Paima, MaggLbn gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳

Przedszkolanka123 kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀

Fania017 🍀🍀🍀
    Dziękuję za trzymanie kciuków. Właśnie zbieram się na KTG i wizytę. I mam nadzieję, że coś zacznie się dziać. 😀

Gratulacje donoszonych ciąż 🤩

Fania trzymam kciuki za Was 🍀

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 25 października, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania - jesteśmy z Tobą! Dobrze, że posłuchałaś ciała, teraz już jesteś w rękach lekarzy, więc kibicujemy im, że zrobią co należy.

To jest naprawdę okropne, że w badaniach wszystko ok, a potem na ostatniej prostej coś się dzieje. To taki mój lęk muszę Wam powiedzieć, że właśnie jeszcze przez te parę tygodni coś się wykrzaczy lub przy porodzie coś pójdzie nie tak 😣 Mam też czasem takie myśli, z którymi mi trudno, że po porodzie to przecież nie mija, że potem już stale się martwisz o tę istotę, nasłuchujesz każdego oddechu.

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 25 października, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedźcie mi proszę jak Wasi partnerzy się mają teraz przed przyjściem dzieciątka?

Mój to żyje chyba w jakiejś utopii, bez stresu, zastanawiania się jak to będzie...
    Jak mówię, że będzie inna dynamika teraz, może być dużo płaczu w domu, mało snu to mówi, że się nakręcam. Obawiam się, że dostanie maczugą po głowie od życia jak wrócę z Olafkiem do domu 🫣
    Z dzieciakami dobrze sobie radzi (lepiej i chętniej niż ja zabawia moich bratanków i bratanice) więc tu spoko ale zastanawiam się jak to będzie z niemowlaczkiem.
    Oprócz szkoły rodzenia i tego co usłyszy ode mnie i kolegi w pracy to nic więcej nie wie. Ma swoją książkę ktorejnawet nie ruszył. Taki totalny lajt i radosne oczekiwanie, zazdroszczę mu nie powiem 😂

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj jakiś dziwny dzień - rano zmierzyłam ciśnienie 127/93, potem drugi raz to było jeszcze wyższe, ale poszłam siku, bo czułam że mam pełny pęcherz, i znowu zmierzyłam i jeszcze wyższe.. po tym razie odpuściłam, bo mówię pewnie się nakręcam i rośnie, zmierzę gdzieś za godzinę, dwie, jak się nie zmieni dam znać lekarzowi :(

Mam nadzieję, że się unormuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 10:08

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 25 października, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Powiedźcie mi proszę jak Wasi partnerzy się mają teraz przed przyjściem dzieciątka?

Mój to żyje chyba w jakiejś utopii, bez stresu, zastanawiania się jak to będzie...
    Jak mówię, że będzie inna dynamika teraz, może być dużo płaczu w domu, mało snu to mówi, że się nakręcam. Obawiam się, że dostanie maczugą po głowie od życia jak wrócę z Olafkiem do domu 🫣
    Z dzieciakami dobrze sobie radzi (lepiej i chętniej niż ja zabawia moich bratanków i bratanice) więc tu spoko ale zastanawiam się jak to będzie z niemowlaczkiem.
    Oprócz szkoły rodzenia i tego co usłyszy ode mnie i kolegi w pracy to nic więcej nie wie. Ma swoją książkę ktorejnawet nie ruszył. Taki totalny lajt i radosne oczekiwanie, zazdroszczę mu nie powiem 😂

U nas tak samo! Wydaje mu się, że na wszystko jest jeszcze czas, ma oełen luz, jakoś to będzie, damy radę 😂 powtarzam mu tylko co chwilę, żeby pamiętał, że za tydzień ciąża będzie odnoszona, więc wszystko się może zdarzyć, szczególnie że mam to cholerne nadciśnienie, które niewiadomo jak się skończy 🫣 wie tylko to co ja mu powiem. Na szkole rodzenia chodziliśmy razem, więc na szczęście pielęgnację chociaż ogarnia, kazałam mu przejrzeć 10 razy wszystkie szuflady w komodzie małego, żeby przy przewijaniu potem mnie nie wołał co gdzie jest i czego ma użyć lub w co przebrać, bo go uduszę 🙈 wydaje mi się, że faceci tak po prostu mają, idą na żywioł 😅 chociaż nie wątpię że mój mąż będzie super ojcem (mam czasem wrażenie, że lepszym niż ja matka 🫣) to czeka go jednak zderzenie z rzeczywistością 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 10:11

Elasure lubi tę wiadomość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 października, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Kofinka, Paima, MaggLbn gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳

Przedszkolanka123 kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀

Fania017 🍀🍀🍀
    Gratulacje dziewczyny 😘🥳
    Przedszkolanka123 kciuki za wizytę ✊😘
    Fania daj znać co u Was, cały czas o Was myślę 🥺✊

Karmen lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • monii Ekspertka

Wysłany: 25 października, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ❤

Niestety wychodzimy dopiero dzisiaj o 13. Ja z bólu głowy dostałam wymiotów. No niestety głowa boli do dzisiaj, ale już nie tak mocno. Jadę na ketonalu i boje się że może za silno i w domu zaczne brać ibuprom. Wczoraj miałam dzień spokoju bez boli. Dobrze też działa na to mocna czarna kawa i coca cola.

Malutkiej wyszła bilubirina 13 wczoraj ze skóry i z krwi. Lekarz powiedział mi że to nie dużo i może nas wypisać, ale lepiej by było 1-2 dób zostać i się naświetlać niż wrócić na pediatrie. Ja się z lekarzem zgodziłam i zostałam i dzisiaj bez zółtaczki wychodzimy ❤

Sąsiadka z łóżka tak błagała wczoraj lekarza że ją wypisał z żółtą skórą dziecka...

Pati2804, Niaha, zulka, juss92, Elasure, Waflut lubią tę wiadomość

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2019 - syn Staś ❤ ( rozszczep lewostronny całkowity, autyzm, opóźnienie rozwoju, zaburzenia koordynacji ruchowej, afazja, adhd )
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 25 października, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    Hejo ❤

Niestety wychodzimy dopiero dzisiaj o 13. Ja z bólu głowy dostałam wymiotów. No niestety głowa boli do dzisiaj, ale już nie tak mocno. Jadę na ketonalu i boje się że może za silno i w domu zaczne brać ibuprom. Wczoraj miałam dzień spokoju bez boli. Dobrze też działa na to mocna czarna kawa i coca cola.

Malutkiej wyszła bilubirina 13 wczoraj ze skóry i z krwi. Lekarz powiedział mi że to nie dużo i może nas wypisać, ale lepiej by było 1-2 dób zostać i się naświetlać niż wrócić na pediatrie. Ja się z lekarzem zgodziłam i zostałam i dzisiaj bez zółtaczki wychodzimy ❤

Sąsiadka z łóżka tak błagała wczoraj lekarza że ją wypisał z żółtą skórą dziecka...
    Cieszę się że u Was lepiej i że dzisiaj będziecie już w domku ❤ mam nadzieję że ból głowy minie całkiem i nie wróci 😘✊

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • monii Ekspertka

Wysłany: 25 października, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Cieszę się że u Was lepiej i że dzisiaj będziecie już w domku ❤ mam nadzieję że ból głowy minie całkiem i nie wróci 😘✊

Kiedyś napewno. Z tego co czytałam ten zespół utrzymuje się do nawet 2 tygodni. No mam nadzieje że niedługo odpuści.

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2019 - syn Staś ❤ ( rozszczep lewostronny całkowity, autyzm, opóźnienie rozwoju, zaburzenia koordynacji ruchowej, afazja, adhd )
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    No nie dociera to do mnie 😅

Nie stresuje mnie wizja operacji, tylko bardziej to, że w ostatniej chwili zmienią zdanie i nakażą mi rodzic naturalnie 🫣 na co nie jestem gotowa. (A czytałam o takich przypadkach tam)
    Czy ty masz tego 28 cc czy wtedy do szpitala a na drugi dzień cc?

Wysłany: 25 października, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:

Mój też na "luzie".
    Mówi, że misze go wszystkiego nauczyć, ale, że będzie kapac, przebierać i inne rzeczy 🤣

Śmiać mi się chce, bo on jak mówi to w takim przyszłym czasie jak dziecko będzie mieć z 1.5roku 😂😂

Rozmawialiśmy ostatnio o hormonach po porodzie i mówiłam mu, jak może sytuacja wyglądać. Na co usłyszałam, po co tak negatywnie myślę i mam czarne chmury nad sobą. Mam myśleć pozytywnie 🙈

Będzie wesoło coś czuję 🤣

Najważniejsze, że chce pomagać, a reszta...no cóż, nauczę 😂

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:

Mój też totalnie na luzie :D

Mówi damy radę, mówię, że ze mną może być różnie, a on mówi skąd wiesz że będzie źle? :D może będzie dobrze :D

A ja pytam, a co jak będzie źle? Tego nie wiesz :D

Wie, tyle co ja wiem, to nasze pierwsze dziecko więc mam nadzieję, że damy radę 🫣

Więc to chyba ogólnie faceci tak na luzie podchodzą widzę :D

preg.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy trzeba się jakoś przygotowywać do pobrania GBS?

Mam w poniedziałek i w necie są różne informacje.

preg.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    odnośnie prawdziwych skurczy - u mnie wyznacznikiem była coraz większa regularność (od 10 minut przez godzinę i potem w dół, jechaliśmy jak było co 5-6 minut, do szpitala mamy 20 minut drogi), a nie aż tak bardzo ból.
    Bo takie naprawdę bolesne to zaczęły się dopiero między ktg a badaniem u lekarza i okazało się, że już było 7cm rozwarcia.

Elasure, Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

3cs
    16.02 ⏸️(11dpo)
    20.02 💉Beta 554
    22.02 💉Beta 1189
    01.03 🩺 jest pęcherzyk
    08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
    14.03 💉I badania krwi
    20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
    03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
    18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
    06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
    12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
    10.07 🩺 695g (24+6)
    14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
    20.08 🩺 1416g (30+5)
    29.08 🩺 1738g (31+6)
    02.09 🩺 1840g (32+4)
    25.09 🩺 2400g (35+6)

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:

Ja swojego nawet o to zapytałam, bo siedzi obok a wiadomo, że co mi się wydaje niekoniecznie może mieć pokrycie w rzeczywistości😅Odpowiedział, że dziwnie bo wie, że nie może w żaden sposób się na to przygotować i wyszedł z założenia, że najważniejsze to kochać córkę. Jest dobrej myśli, bo stwierdził, że łatwo przystosowuje się do nowych sytuacji.
    Czasami wydaje mi się, że podchodzi na większym "luzie" niż ja, ale też zaczął się martwić i to ON mnie gania, żeby już tę torbę do szpitala spakować (tak, wciąż niespakowana). 😂
    Myślę, że mamy podobnie. On był lekkoduchem wcześniej, teraz jestem ja. Oboje nie wiemy jak to będzie i raczej wychodzimy z założenia, że wypracujemy to jak ta sytuacja nas już zastanie.

preg.png

👩🏻32 lat
    👨🏼‍🦲38 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    Ja swojego nawet o to zapytałam, bo siedzi obok a wiadomo, że co mi się wydaje niekoniecznie może mieć pokrycie w rzeczywistości😅Odpowiedział, że dziwnie bo wie, że nie może w żaden sposób się na to przygotować i wyszedł z założenia, że najważniejsze to kochać córkę. Jest dobrej myśli, bo stwierdził, że łatwo przystosowuje się do nowych sytuacji.
    Czasami wydaje mi się, że podchodzi na większym "luzie" niż ja, ale też zaczął się martwić i to ON mnie gania, żeby już tę torbę do szpitala spakować (tak, wciąż niespakowana). 😂
    Myślę, że mamy podobnie. On był lekkoduchem wcześniej, teraz jestem ja. Oboje nie wiemy jak to będzie i raczej wychodzimy z założenia, że wypracujemy to jak ta sytuacja nas już zastanie.

Myślę, że szczególnie, jak to pierwsze dziecko jak u nas, to na to nie da się przygotować.

Wszystko musi wyjść w praniu.

Natalia K, Elasure lubią tę wiadomość

preg.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zmierzyłam to ciśnienie kolejny raz - 145/92.. niby tragedii nie ma, ale napisałam do lekarza co mam robić..

Wizytę mam w poniedziałek u niego, więc może jakoś dotrzymam.
    Mam nadzieję, że to taki jednorazowy dzień.. ale cała ciąża minęła mi dość gładko, więc może na końcówce muszę sobie odbić... ;(

preg.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ