X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    No i zmierzyłam to ciśnienie kolejny raz - 145/92.. niby tragedii nie ma, ale napisałam do lekarza co mam robić..

Wizytę mam w poniedziałek u niego, więc może jakoś dotrzymam.
    Mam nadzieję, że to taki jednorazowy dzień.. ale cała ciąża minęła mi dość gładko, więc może na końcówce muszę sobie odbić... ;(

Wymień baterie jeszcze, bo na końcówce może tak szwankować.

Mi lekarka powiedziała, że jak będę mieć powyżej 140/90 i będzie z 4 takie pomiaru się utrzymując to mam jechać na szpital (możliwy stan przedrzucawkowy u mnie)

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Wymień baterie jeszcze, bo na końcówce może tak szwankować.

Mi lekarka powiedziała, że jak będę mieć powyżej 140/90 i będzie z 4 takie pomiaru się utrzymując to mam jechać na szpital (możliwy stan przedrzucawkowy u mnie)

No ja myślę, że pewnie lekarz powie mi, żeby obserwować i pewnie jakiś lek włączy, albo szpital.

Spróbuję z tymi bateriami przed następnym pomiarem.

preg.png
  • Kofinka Ekspertka

Wysłany: 25 października, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie mężusiów to u mnie to samo było, wieczny luz , kłótnie mieliśmy o to że ja mu mówiłam żeby się chociaż raz czymś przejął 😂 hormony robią swoje a gadki typu nie panikuj tylko otwierają mi nóż w kieszeni ;) mam nadzieję że z 2 będzie lepiej bo po pierwsze ja będę spokojniejsza( oby) a i on będzie miał większe zrozumienie potrzeb i stanu. Ale mam wrażenie że tego im się nie da przetłumaczyć 🙈

Elasure lubi tę wiadomość

• zulka Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu na parę dni przed cc jest wybrane imię. Będzie Antoś .

Mój mąż oczywiście jest szczęśliwy, nie może się doczekać synka . Mówi że będzie zajebiscie itd. Ja niestety zdaję sobie sprawę, że aż tak kolorowo nie będzie. On pojdzie do pracy a ja będę walczyć z dwójką dzieciaków. Młodej będę musiała ograniczyć przedszkole ze względu na choroby. Nie wiem jak po czasie będzie się zachowywać. Karmienie, kolki, kupy, skoki , szczepienia itd. Mam nadzieję, że Antoś będzie jednak bezproblemowy i te pierwsze miesiące jakoś przeżyjemy.

Co do skurczy tego nie da się pomylić, przeoczyć. Twardnienie brzucha mam dość często w ciągu dnia ale nie są to bóle takie jak miesiączkowe.

Ogólnie to zaginął nam duży przewijak na komodę i okazało się że już tych dużych nie ma więc trzeba było kupić mniejszy a co za tym idzie dokupić mniejszy przewijak miękki bo duży nie pasuje. Wykorzystam go później na łóżko do przewijania . Termin oczekiwania na przewijak długi wiec kobita się zlitowała i sprzedażą nam ten sklepowy z wystawy.

Najlepsze jest to, że nadal nie mamy fotelika. Czekamy na odbiór samochodu wiec nie możemy go kupić. Miał być już końcem września ale te całe procedury się przeciągają i może w przyszłym tygodniu mąż odbierze i pojedzie sam po ten fotelik a jak nie to muszę pożyczyć od koleżanki.

Nie wspomne ile jeszcze , rzeczy jest nie gotowych. Mój mąż na wszystko ma czas po co się spieszyc. Przebite koła od wózka wozi już 3 tygodnie do naprawy. I jak się tu nie denerwować. Dobrze, że chociaż dostawka jest złożona i przygotowana wiec młody będzie mieć gdzie spać.

Elasure, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

• BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój tak o porodzie, kiedy mówię do niego, że się boję i przeżywam to on mi na to: DOBRZE BĘDZIE 😂
    Ostatnio fotoradar zrobił mu zdjęcie i przeżywał okropnie ile miał na szafie i ile może dostanie mandatu. To ja na to, nie martw się, dobrze będzie 😅
    Od razu zrozumiał 😂
    A to nasz drugi poród, chyba zapomniał jak wyglądał pierwszy 🤪

MaggLbn, Elasure, Przedszkolanka123, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

• Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 25 października, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja już po KTG i badaniu. Szyjka na opuszek, ale zamknięte. KTG idealne zero skurczy. Dostałam skierowanie do szpitala mam stawić się 4 listopada. Mam nadzieję, że zacznie się szybciej akcja. 😀

MaggLbn, Elasure, Kofinka, juss92, zulka, Niaha, miska122, Pati2804, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

• MaggLbn Autorytet

Wysłany: 25 października, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Kofinka, Paima, MaggLbn gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳

Przedszkolanka123 kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀

Fania017 🍀🍀🍀

Dziekuje 😍 Coraz bliżej do poznania z maluszkiem, to takie nierealne się wydaje.

Frania trzymam mocno kciuki, najważniejsze, że jesteście w rękach fachowców. Jesteś bardzo dzielna 😊

Mój mąż wyluzowany. Nigdy nie miał na ręce niemowlaka ani małego dziecka, więc dziwi mnie jego spokój 😂 Twierdzi, że damy radę. Oby tak było. Chodziliśmy razem na szkole rodzenia więc liczę na to, że coś mu w głowie zostanie 😃
    U nas ostatnie przygotowania, zrobiło się poważnie. Musimy przewijak złożyć i ogarnąć kącik małej w sypialni.
    Dzisiaj badania w laboratorium a w poniedziałek ostatnia (chyba) wizyta.

Elasure, Niaha, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 25 października, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Dziewczyny, czy trzeba się jakoś przygotowywać do pobrania GBS?

Mam w poniedziałek i w necie są różne informacje.

Nie słyszałam nic na temat specjalnego przygotowania do pobrania GBS.
    Na fotelu lekarz wymazówką pobierze materiał i gotowe 😉

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 25 października, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 9.30, w 34+6 tc droga CC urodził się Mikołaj. Waży 1860g i ma 47cm . ,🩵
    Mały jest dzielny, oddycha za pomocą tlenu ,parametry ma dobre, pobrałam.mu strzykawka siarę, pięknie wypił.

pS. Odezwę się i opisze Wam wszystko jak dojdę do siebie.

Paima, Elasure, Waflut, zulka, agatka06, Bruised, redken, Niaha, miska122, Natalia K, Ilona.., Gusta Blu, Kofinka, Bibi24, juss92, MaggLbn, MonReve96, Pati2804, pandzia 🐼, Karmen, Sparky, KarolinaAnastazja, czaranna, Makija lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 25 października, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Mały jest dzielny, oddycha za pomocą tlenu ,parametry ma dobre, pobrałam.mu strzykawka siarę, pięknie wypił.

Gratulacje 🥹🥰

Ważne, że oboje jesteście bezpieczni.
    Czekamy na wieści od Ciebie.

Zdrówka!

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 25 października, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Fania gratulacje Mamuśka 🥳 powoli do przodu teraz, dużo zdrówka dla Ciebie i Mikołaja 🥰

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 25 października, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania ogromne gratulacje ♥️ dużo zdrowia dla Ciebie i Mikołaja 🍀

preg.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 25 października, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:

Ogromne gratulacje ❤
    Dużo zdrówka dla was .

• Niaha Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Czy ty masz tego 28 cc czy wtedy do szpitala a na drugi dzień cc?

Szczerze mówiąc nie wiem. Na 28.10 jestem zapisana do szpitala, ale mam czekać na telefon od nich. Mogą być różne opcje:
    - mogą zadzwonić w niedzielę, żebym przyjechała w poniedziałek na czczo
    - mogą zadzwonić w niedzielę, żebym przyjechała w niedzielę ale operacja w poniedziałek
    - moga zadzwonić w poniedziałek, żebym zjawiła się tego samego dnia, ale operacja we wtorek
    - mogą zadzwonić w poniedziałek, żebym przejechała na czczo we wtorek

Strasznie niefajne jest to, że to jest taka niewiadoma. No ale nic na to nie poradzę. A czasami nawet szpital zapomina zadzwonić 🙃 i wtedy trzeba samemu się upominać. Kosmos... 🤯

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Mój też na "luzie".
    Mówi, że misze go wszystkiego nauczyć, ale, że będzie kapac, przebierać i inne rzeczy 🤣

Śmiać mi się chce, bo on jak mówi to w takim przyszłym czasie jak dziecko będzie mieć z 1.5roku 😂😂

Rozmawialiśmy ostatnio o hormonach po porodzie i mówiłam mu, jak może sytuacja wyglądać. Na co usłyszałam, po co tak negatywnie myślę i mam czarne chmury nad sobą. Mam myśleć pozytywnie 🙈

Będzie wesoło coś czuję 🤣

Najważniejsze, że chce pomagać, a reszta...no cóż, nauczę 😂

Chyba wszystkie mamy tego samego męża 😅🤣

Elasure, MaggLbn, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Dziewczyny, czy trzeba się jakoś przygotowywać do pobrania GBS?

Mam w poniedziałek i w necie są różne informacje.

Niee, to będzie wyglądało podobnie jak cytologia, tylko z dwóch miejsc.

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Hejka. Ja już po KTG i badaniu. Szyjka na opuszek, ale zamknięte. KTG idealne zero skurczy. Dostałam skierowanie do szpitala mam stawić się 4 listopada. Mam nadzieję, że zacznie się szybciej akcja. 😀

Będziesz miała indukcję 4.11?

Też jestem po ktg, zero skurczy, młody ewidentnie nie chciał być zbadany, ale ostatecznie wszystko OK 👍

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:

Gratulacje 🥰
    Wypoczywajcie ❤️❤️

Fania017 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 25 października, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Będziesz miała indukcję 4.11?

Też jestem po ktg, zero skurczy, młody ewidentnie nie chciał być zbadany, ale ostatecznie wszystko OK 👍
    4.11 mam się zgłosić o 7 do szpitala jak będą mieli miejsce to mnie przyjmą, a jak nie to we wtorek mam spróbować ponownie.
    Tak mam mieć indukcję. I strasznie jej nie chce, więc mam nadzieję, że do tego czasu coś się rozkręci. Nie oszczędzam się robię wszytko, noże zakupy, chodzę po schodach, a szyjka jak była zamknięta tak dalej jest. W dodatku mała chyba nie będzie taka mała, bo już ma ponad 3300g. 🙈

Wysłany: 25 października, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:

Gratulacje. Zdrówka i szybkiego powrotu do domu 🎉🎊

Fania017 lubi tę wiadomość

‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ