X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    No i zmierzyłam to ciśnienie kolejny raz - 145/92.. niby tragedii nie ma, ale napisałam do lekarza co mam robić..

Wizytę mam w poniedziałek u niego, więc może jakoś dotrzymam.
    Mam nadzieję, że to taki jednorazowy dzień.. ale cała ciąża minęła mi dość gładko, więc może na końcówce muszę sobie odbić... ;(

Wymień baterie jeszcze, bo na końcówce może tak szwankować.

Mi lekarka powiedziała, że jak będę mieć powyżej 140/90 i będzie z 4 takie pomiaru się utrzymując to mam jechać na szpital (możliwy stan przedrzucawkowy u mnie)

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Wymień baterie jeszcze, bo na końcówce może tak szwankować.

Mi lekarka powiedziała, że jak będę mieć powyżej 140/90 i będzie z 4 takie pomiaru się utrzymując to mam jechać na szpital (możliwy stan przedrzucawkowy u mnie)

No ja myślę, że pewnie lekarz powie mi, żeby obserwować i pewnie jakiś lek włączy, albo szpital.

Spróbuję z tymi bateriami przed następnym pomiarem.

age.png
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie mężusiów to u mnie to samo było, wieczny luz , kłótnie mieliśmy o to że ja mu mówiłam żeby się chociaż raz czymś przejął 😂 hormony robią swoje a gadki typu nie panikuj tylko otwierają mi nóż w kieszeni ;) mam nadzieję że z 2 będzie lepiej bo po pierwsze ja będę spokojniejsza( oby) a i on będzie miał większe zrozumienie potrzeb i stanu. Ale mam wrażenie że tego im się nie da przetłumaczyć 🙈

Elasure lubi tę wiadomość

• zulka Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu na parę dni przed cc jest wybrane imię. Będzie Antoś .

Mój mąż oczywiście jest szczęśliwy, nie może się doczekać synka . Mówi że będzie zajebiscie itd. Ja niestety zdaję sobie sprawę, że aż tak kolorowo nie będzie. On pojdzie do pracy a ja będę walczyć z dwójką dzieciaków. Młodej będę musiała ograniczyć przedszkole ze względu na choroby. Nie wiem jak po czasie będzie się zachowywać. Karmienie, kolki, kupy, skoki , szczepienia itd. Mam nadzieję, że Antoś będzie jednak bezproblemowy i te pierwsze miesiące jakoś przeżyjemy.

Co do skurczy tego nie da się pomylić, przeoczyć. Twardnienie brzucha mam dość często w ciągu dnia ale nie są to bóle takie jak miesiączkowe.

Ogólnie to zaginął nam duży przewijak na komodę i okazało się że już tych dużych nie ma więc trzeba było kupić mniejszy a co za tym idzie dokupić mniejszy przewijak miękki bo duży nie pasuje. Wykorzystam go później na łóżko do przewijania . Termin oczekiwania na przewijak długi wiec kobita się zlitowała i sprzedażą nam ten sklepowy z wystawy.

Najlepsze jest to, że nadal nie mamy fotelika. Czekamy na odbiór samochodu wiec nie możemy go kupić. Miał być już końcem września ale te całe procedury się przeciągają i może w przyszłym tygodniu mąż odbierze i pojedzie sam po ten fotelik a jak nie to muszę pożyczyć od koleżanki.

Nie wspomne ile jeszcze , rzeczy jest nie gotowych. Mój mąż na wszystko ma czas po co się spieszyc. Przebite koła od wózka wozi już 3 tygodnie do naprawy. I jak się tu nie denerwować. Dobrze, że chociaż dostawka jest złożona i przygotowana wiec młody będzie mieć gdzie spać.

Elasure, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

• BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój tak o porodzie, kiedy mówię do niego, że się boję i przeżywam to on mi na to: DOBRZE BĘDZIE 😂
    Ostatnio fotoradar zrobił mu zdjęcie i przeżywał okropnie ile miał na szafie i ile może dostanie mandatu. To ja na to, nie martw się, dobrze będzie 😅
    Od razu zrozumiał 😂
    A to nasz drugi poród, chyba zapomniał jak wyglądał pierwszy 🤪

MaggLbn, Elasure, Przedszkolanka123, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

• Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja już po KTG i badaniu. Szyjka na opuszek, ale zamknięte. KTG idealne zero skurczy. Dostałam skierowanie do szpitala mam stawić się 4 listopada. Mam nadzieję, że zacznie się szybciej akcja. 😀

MaggLbn, Elasure, Kofinka, juss92, zulka, Niaha, miska122, Pati2804, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

202411064780.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Kofinka, Paima, MaggLbn gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳

Przedszkolanka123 kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀

Fania017 🍀🍀🍀

Dziekuje 😍 Coraz bliżej do poznania z maluszkiem, to takie nierealne się wydaje.

Frania trzymam mocno kciuki, najważniejsze, że jesteście w rękach fachowców. Jesteś bardzo dzielna 😊

Mój mąż wyluzowany. Nigdy nie miał na ręce niemowlaka ani małego dziecka, więc dziwi mnie jego spokój 😂 Twierdzi, że damy radę. Oby tak było. Chodziliśmy razem na szkole rodzenia więc liczę na to, że coś mu w głowie zostanie 😃
    U nas ostatnie przygotowania, zrobiło się poważnie. Musimy przewijak złożyć i ogarnąć kącik małej w sypialni.
    Dzisiaj badania w laboratorium a w poniedziałek ostatnia (chyba) wizyta.

Elasure, Niaha, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Dziewczyny, czy trzeba się jakoś przygotowywać do pobrania GBS?

Mam w poniedziałek i w necie są różne informacje.

Nie słyszałam nic na temat specjalnego przygotowania do pobrania GBS.
    Na fotelu lekarz wymazówką pobierze materiał i gotowe 😉

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 9.30, w 34+6 tc droga CC urodził się Mikołaj. Waży 1860g i ma 47cm . ,🩵
    Mały jest dzielny, oddycha za pomocą tlenu ,parametry ma dobre, pobrałam.mu strzykawka siarę, pięknie wypił.

pS. Odezwę się i opisze Wam wszystko jak dojdę do siebie.

Paima, Elasure, Waflut, zulka, agatka06, Bruised, redken, Niaha, miska122, Natalia K, Ilona.., Gusta Blu, Kofinka, Bibi24, juss92, MaggLbn, MonReve96, Pati2804, pandzia 🐼, Karmen, Sparky, KarolinaAnastazja, czaranna, Makija lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Mały jest dzielny, oddycha za pomocą tlenu ,parametry ma dobre, pobrałam.mu strzykawka siarę, pięknie wypił.

Gratulacje 🥹🥰

Ważne, że oboje jesteście bezpieczni.
    Czekamy na wieści od Ciebie.

Zdrówka!

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Fania gratulacje Mamuśka 🥳 powoli do przodu teraz, dużo zdrówka dla Ciebie i Mikołaja 🥰

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania ogromne gratulacje ♥️ dużo zdrowia dla Ciebie i Mikołaja 🍀

age.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:

Ogromne gratulacje ❤
    Dużo zdrówka dla was .

• Niaha Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Czy ty masz tego 28 cc czy wtedy do szpitala a na drugi dzień cc?

Szczerze mówiąc nie wiem. Na 28.10 jestem zapisana do szpitala, ale mam czekać na telefon od nich. Mogą być różne opcje:
    - mogą zadzwonić w niedzielę, żebym przyjechała w poniedziałek na czczo
    - mogą zadzwonić w niedzielę, żebym przyjechała w niedzielę ale operacja w poniedziałek
    - moga zadzwonić w poniedziałek, żebym zjawiła się tego samego dnia, ale operacja we wtorek
    - mogą zadzwonić w poniedziałek, żebym przejechała na czczo we wtorek

Strasznie niefajne jest to, że to jest taka niewiadoma. No ale nic na to nie poradzę. A czasami nawet szpital zapomina zadzwonić 🙃 i wtedy trzeba samemu się upominać. Kosmos... 🤯

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Mój też na "luzie".
    Mówi, że misze go wszystkiego nauczyć, ale, że będzie kapac, przebierać i inne rzeczy 🤣

Śmiać mi się chce, bo on jak mówi to w takim przyszłym czasie jak dziecko będzie mieć z 1.5roku 😂😂

Rozmawialiśmy ostatnio o hormonach po porodzie i mówiłam mu, jak może sytuacja wyglądać. Na co usłyszałam, po co tak negatywnie myślę i mam czarne chmury nad sobą. Mam myśleć pozytywnie 🙈

Będzie wesoło coś czuję 🤣

Najważniejsze, że chce pomagać, a reszta...no cóż, nauczę 😂

Chyba wszystkie mamy tego samego męża 😅🤣

Elasure, MaggLbn, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Dziewczyny, czy trzeba się jakoś przygotowywać do pobrania GBS?

Mam w poniedziałek i w necie są różne informacje.

Niee, to będzie wyglądało podobnie jak cytologia, tylko z dwóch miejsc.

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Hejka. Ja już po KTG i badaniu. Szyjka na opuszek, ale zamknięte. KTG idealne zero skurczy. Dostałam skierowanie do szpitala mam stawić się 4 listopada. Mam nadzieję, że zacznie się szybciej akcja. 😀

Będziesz miała indukcję 4.11?

Też jestem po ktg, zero skurczy, młody ewidentnie nie chciał być zbadany, ale ostatecznie wszystko OK 👍

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 października 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:

Gratulacje 🥰
    Wypoczywajcie ❤️❤️

Fania017 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 25 października 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Będziesz miała indukcję 4.11?

Też jestem po ktg, zero skurczy, młody ewidentnie nie chciał być zbadany, ale ostatecznie wszystko OK 👍
    4.11 mam się zgłosić o 7 do szpitala jak będą mieli miejsce to mnie przyjmą, a jak nie to we wtorek mam spróbować ponownie.
    Tak mam mieć indukcję. I strasznie jej nie chce, więc mam nadzieję, że do tego czasu coś się rozkręci. Nie oszczędzam się robię wszytko, noże zakupy, chodzę po schodach, a szyjka jak była zamknięta tak dalej jest. W dodatku mała chyba nie będzie taka mała, bo już ma ponad 3300g. 🙈

202411064780.png

Wysłany: 25 października 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:

Gratulacje. Zdrówka i szybkiego powrotu do domu 🎉🎊

Fania017 lubi tę wiadomość

202411064780.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ