X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Meldujemy się rozpakowani.
    O 6:30 pojechaliśmy na izbę. W trakcie badań okazało sie, że wody płodowe niestety są zielone, do tego w trakcie ktg zaczęły mi się bardzo częste i intensywne skurcze, w trakcie których małemu spadało tętno. Rozwarcia praktycznie nie miałam więc padła decyzja o szybkim cięciu cesarskim.
    Gabryś jest już z nami, 3410g, 55cm. Na początku miał problemy z adaptacją, dostał 6/8/9pkt ale już jest wszystko okej. Poprzytulał się z tatą i teraz czekam aż przyjdzie do mnie :)

Gratulacje ❤️ Niech rośnie zdrowy 🥰

Waflut lubi tę wiadomość

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    O 6:30 pojechaliśmy na izbę. W trakcie badań okazało sie, że wody płodowe niestety są zielone, do tego w trakcie ktg zaczęły mi się bardzo częste i intensywne skurcze, w trakcie których małemu spadało tętno. Rozwarcia praktycznie nie miałam więc padła decyzja o szybkim cięciu cesarskim.
    Gabryś jest już z nami, 3410g, 55cm. Na początku miał problemy z adaptacją, dostał 6/8/9pkt ale już jest wszystko okej. Poprzytulał się z tatą i teraz czekam aż przyjdzie do mnie :)

Najważniejsze, że już jesteście razem ❤️

Dużo sił i zdrowia wam życzę ❤️

Waflut lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut gratulacje i dużo zdrówka dla Was ☺️☺️

Waflut lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Bibi24 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut Gratulacje 🥳 odpoczywajcie 🍀🍀🍀

Waflut lubi tę wiadomość

preg.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich ;)

Ja coś czuję, że ja jedyna zostanę na sam koniec haha

Ale dobrze, niech siedzi jak najdłużej :)

Objawów żadnych, jednorazowo jakieś lekkie bóle podbrzusza miałam we wtorek, ale to mega leciutkie.

Jedynie od około tygodnia strasznie non stop bulgocze mi brzuchu, przelewa się - czy to też może być sygnał, że powoli się zbliżamy do rozwiązania? :D

preg.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście mega, ogarniacie mimo komplikacji i przeciwności losu, kobiety mają moc, serio 💪🏻 Ja zdałam sobie sprawę właśnie, że o zachowaniu i pielęgnacji po cięciu nie wiem nic. Na szkole rodzenia głównie było o SN, o CC wiem jakieś technikalia, ale nic praktycznego… czy od razu się zaopatrzyć w te dodatkowe rzeczy z wyprawki? Może macie jakieś artykuły chociaż do polecenia, żeby sobie poczytać o tym

miska122 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Dalia wrote:
    Ojacie, trzymam kciuki! Czop odchodził już wcześniej czy kawałkami? Wysyłam dużo pozytywnej energii! ❤️
    Zaczął odchodzić razem z wodami na raty 🫣

Czarna Dalia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Czarna Dalia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dziewczyny, jesteście mega, ogarniacie mimo komplikacji i przeciwności losu, kobiety mają moc, serio 💪🏻 Ja zdałam sobie sprawę właśnie, że o zachowaniu i pielęgnacji po cięciu nie wiem nic. Na szkole rodzenia głównie było o SN, o CC wiem jakieś technikalia, ale nic praktycznego… czy od razu się zaopatrzyć w te dodatkowe rzeczy z wyprawki? Może macie jakieś artykuły chociaż do polecenia, żeby sobie poczytać o tym

Mam planowane CC, ale tak naprawdę nic szczególnego dodatkowego nie mam ze sobą. Zamówiłam tylko online opatrunek plaster miodu, który polecały położne w szpitalu na dniach otwartych i potem rozmawiałam o nim z doktorem. Maść na blizny też już mam, ale dlatego że rok temu miałam histerolaparoskopię i smarowałam. Do szpitala biorę wszystko tak, jak polecają na stronie szpitala (plus ręcznik papierowy do pierwszego prysznica, jest to bardziej higieniczne). Plus wody z dziubkiem, żeby było łatwiej pić na leżąco.

Wero0707 lubi tę wiadomość

• Czarna Dalia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Zaczął odchodzić razem z wodami na raty 🫣
    Pewnie ciśnienie od razu skoczyło do góry. Gratulacje dla Was! Odpoczywajcie 🧡

Waflut lubi tę wiadomość

• miska122 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut gratulacje ❤️ dobrze że szybko zadziałali, dużo zdrówka dla Was ❤️

Waflut lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Gratulacje dla wszystkich ;)

Ja coś czuję, że ja jedyna zostanę na sam koniec haha

Ale dobrze, niech siedzi jak najdłużej :)

Objawów żadnych, jednorazowo jakieś lekkie bóle podbrzusza miałam we wtorek, ale to mega leciutkie.

Jedynie od około tygodnia strasznie non stop bulgocze mi brzuchu, przelewa się - czy to też może być sygnał, że powoli się zbliżamy do rozwiązania? :D

Ja bym mogła być ostatnia, nawet na grudzień chciałam trochę wjechać 😅 psychicznie to jestem w jakimś stanie iluzji i nieuzasadnionego optymizmu.

Natomiast może to siła umysłu, ale też mam wrażenie, że od paru dni jest jakoś inaczej. Mała się bardzo rozpycha, czuję ją w całym brzuchu, ale to w sumie zrozumiałe, przecież cały czas rośnie. Czkawki = telepanie całego brzucha. Czasem nie wiem czy to skurcz, czy kopniak, czy żołądek

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero, ja do dzisiaj żyłam w swoim delulu, że poród mnie jeszcze nie dotyczy 😂 mąż się śmiał ze mnie w aucie, czy nie czułam że to może być już. Wydawało mi się że przecież jeszcze tyle czasu… niby 9 miesięcy ciąży a nie zdążyłam się do tego przygotowac 🙈

Czarna Dalia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Wero, ja do dzisiaj żyłam w swoim delulu, że poród mnie jeszcze nie dotyczy 😂 mąż się śmiał ze mnie w aucie, czy nie czułam że to może być już. Wydawało mi się że przecież jeszcze tyle czasu… niby 9 miesięcy ciąży a nie zdążyłam się do tego przygotowac 🙈

Oj tak, mi ciąża mega szybko zleciała i w ogóle jakoś nie dopuszczam myśli, że teraz to już w każdej chwili może się zacząć

preg.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:

Gratuluję 💗 najważniejsze że jesteście razem cali i zdrowi ❣️
    Dużo zdrówka 😘

Waflut lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • redken Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Gratulacje! 🍀

Waflut lubi tę wiadomość

preg.png
  • Czarna Dalia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Ja mam dokładnie tak samo. Tak się skupiłam, żeby się nastawić na funkcjonowanie z wizyty na wizytę, że teraz jestem w lekkim szoku, że już jest tak późno 🙈 W ogóle nie czuję się na to wszystko gotowa 😁

• Nowa1992 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że to pytanie juz padło ale myslalam ze nie będę musiała kupować laktatora a okazuje się że chyba jednak tak.. jak polecacie?

22.02.2024 transfer

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Dalia wrote:
    Ja mam dokładnie tak samo. Tak się skupiłam, żeby się nastawić na funkcjonowanie z wizyty na wizytę, że teraz jestem w lekkim szoku, że już jest tak późno 🙈 W ogóle nie czuję się na to wszystko gotowa 😁

Też nie byłam 🙈 dzisiaj jeszcze wieczorem miałam mieć normalnie wizytę u lekarza i we wtorek kolejna. Nawet nie brałam pod uwagę że ich nie doczekam 😅

preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaś jak się dowiedziałam o rozwarciu na 1.5cm to się bałam,że nie donoszę ciąży. A teraz też się raczej prędko nic nie zapowiada 😅😅

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Ja zaś jak się dowiedziałam o rozwarciu na 1.5cm to się bałam,że nie donoszę ciąży. A teraz też się raczej prędko nic nie zapowiada 😅😅

No właśnie ja na ostatniej wizycie tydzień temu miałam
    0,5cm… dzisiaj dojechałam na izbę ze skurczami co 6min i nadal tylko 0,5 😵‍💫 wody zaczęły odpływać, skurcze bardzo mocne co 2-3 min, a rozwarcie w ogóle nie ruszało. Także ewidentnie nie ma się tym co sugerować 🙈

preg.png
‹‹ 621 622 623 624 625
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ