X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Trzymam mocno kciuki, nie zawsze taki diabeł straszny jak go malują. Powodzenia mamuśka 💗 czekamy na wieści 😊

Dziewczyny Wy też się zastanawiacie gdzie nam KarolinaAnastazja zaginęła? Martwie się trochę, na Dinusiach też cicho..

Też się nad tym zastanawiałam.
    Mam nadzieję, że całkowicie oddaje swój czas synkowi i po prostu nie w głowie jej forum 🥰

Elasure, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀

Paima trzymany kciuki 🍀❤️ oby wszystko już poszło bez problemów ❤️

Bibi24 trzymamy kciuki za szybką, bezproblemową i bezbolesną indukcję 🍀🍀🍀

czaranna, Galena, juss92, Gusta Blu, pandzia 🐼, Przedszkolanka123, Elasure, Natalia K, Sparky, Bibi24, Jenny93, Makija, MaggLbn, Pati2804, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się dzieje w tym listopadzie ❤️😍 Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek. I powodzenia dla pozostałych ❤️

U nas coraz lepiej. Jak przez pierwsze dni martwiłam się, że córka nie chce ssać, tak teraz robi się z niej mały cycoholik. Mieliśmy wczoraj wizytę położnej i mała przekroczyła już wagę urodzeniową.

czaranna, Niaha, Czarna Dalia, juss92, pandzia 🐼, Waflut, redken, Elasure, Karmen, Makija, Pati2804 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babajaga, Elasure gratulacje ❤️🥰 duże chłopaki, super że już jesteście razem ❤️

BabaJaga89, Elasure lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babajaga, Elasure ogromne gratulacje ❤️ dużo zdrówka dla Was i maluchów 🥹

Kciuki za dzisiejsze wizyty i mam nadzieję, że u mnie podziała pełnia. Bardzo się nastawilam na poród 15/16 😆

Też martwię się o KarolinaAnastazja, mam nadzieję że po prostu tuli maleństwo i nie w głowie jej forum:)

BabaJaga89, Elasure, czaranna, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

❤️

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsi, Baba Jaga, Elasure - gratulacje mamusie 💖
    Elasure, ale długi Olafek! Wow!
    Mam nadzieję,że się już lepiej czujesz i się tulicie od rana ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2024, 08:16

BabaJaga89, Elasure lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:
    Hej, melduję się z oddziału przyjęcie trwało ponad 2 h + badania i ktg. Jutro rano obchód i maja zdecydować co dalej ale już mówią żeby się szykować na balonik i oksy. Nie na to liczyłam, dziś po prostu pękłam całkowicie bo nie nastawiłam się jednak na indukcję. Ale cóż zrobić. Trzymajcie kciuki,

Elasure? Jak tam sytuacja ?
    Kciuki zaciśnięte ✊🏼 daj znać jak sytuacja 😊
    Coraz mniej nas nie rozpakowanych. Też bym już chciała zobaczyć się z Małą, mąż także to powtarza 🤭

Bibi24 lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym Mamusiom i tulaskuję urodzone już listopadowe Maluszki!
    Ja zaczynam się chyba powoli frustrować. Mało to mądre. Wiem niby, że to będzie mój pierwszy poród i może być po terminie, ale naprawdę mam już dość. Jeszcze się stresuję, bo w niedzielę mam wizytę u prowadzącego w innym mieście (2h drogi w jedną stronę) i boję się, że jak na złość coś się zacznie dziać, gdy będę daleko od domu… to czekanie jest koszmarne 😖

Elasure, Natalia K, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje ogromne! Dzięki za Wasze historie, one mi uświadamiają, że czasem sprawy nie pójdą po naszej myśli, ale skończy się dobrze 😊

Za mną dziwna noc, mała chyba schodziła lub wpasowywała się w kanał rodny, miałam kłucie i takie przeszywanie w kroczu i spojeniu łonowym. Już chciałam to liczyć ze stoperem, ale w końcu się uspokoiło i usnęłam. Trochę boli jak na miesiączkę, ale oprócz tego żadnych wód, żadnego czopa, żadnych regularnych skurczy. Jutro jeszcze robię ostatnie (chyba) badania i w poniedziałek wizyta u prowadzącej. Zaczynam czuć presję, tyle już tu dzieci 😃

Gusta Blu, Czarna Dalia, juss92 lubią tę wiadomość

age.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BabaJaga89 wrote:
    Melduję, ze poprzez CC przyszedł nasz synek ❤ o 12:21, 4260g, 10pkt. Póki co najgłośniejszy i najbardziej przytulaśny noworodek na oddziale. I najcięższy 😆
    Gratulacje! 🍀

preg.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Dziewczyny na razie krótko bo sił mi brak.
    Indukcja nie udana rozwarcie 5-6cm i mlody nie zszedł w dół. Wody odeszły. Skurcze bolesne ale nie skuteczne na szczęście lekarz mnie nie meczył i wleciała cesarka. Olafcio nazwany na bloku porodowym smokiem urodził się 14.11 o 16.46, 4140g i 61cm 😱 nie jest pulpecikiem tylko długim chłopcem.
    Nie mam jeszcze ładnej fotki cos podrzuce pozniej. Chwilę pociumkał i spał grzecznie non stop. Niestety cc też kiepsko odreagowałam wymioty dreszcze etc. O 6 mi go przywiozą to będziemy się dalej tulić.
    Emocje i więcej opiszę później 😘 synek jest cudny rozplywam się na mysl o nim🥰

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych, i kciuki za tych w toku i tych czekających 🍀🤞
    Gratulacje! 🍀

Elasure lubi tę wiadomość

preg.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Gratuluję nowym Mamusiom i tulaskuję urodzone już listopadowe Maluszki!
    Ja zaczynam się chyba powoli frustrować. Mało to mądre. Wiem niby, że to będzie mój pierwszy poród i może być po terminie, ale naprawdę mam już dość. Jeszcze się stresuję, bo w niedzielę mam wizytę u prowadzącego w innym mieście (2h drogi w jedną stronę) i boję się, że jak na złość coś się zacznie dziać, gdy będę daleko od domu… to czekanie jest koszmarne 😖

Ja dzień przed porodem byłam mocno poirytowana czekaniem, ale prawa jest taka że nigdy nie wiesz kiedy się zacznie. Możesz oczywiście przenosić, w pierwszej ciąży to częste, ale nigdy nie ma reguły 🤷🏻‍♀️ trzymam kciuki żeby do wizyty już nie doszło 😊

Elasure, Gusta Blu lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96 wrote:
    Ależ się dzieje w tym listopadzie ❤️😍 Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek. I powodzenia dla pozostałych ❤️

U nas coraz lepiej. Jak przez pierwsze dni martwiłam się, że córka nie chce ssać, tak teraz robi się z niej mały cycoholik. Mieliśmy wczoraj wizytę położnej i mała przekroczyła już wagę urodzeniową.

Super że się udało, u nas też problem z dostawieniem. Młody jest leniwy śpioszek póki co i ma cofniętą dolną wargę, u mnie duży cyc, małe sutki poki co najlepiej zasysa spod pachy. Więc czeka nas ostra walka 🤭 Zaraz przenoszą nas na oddział poporodowy i tam już będzie dostęp do CDL i neurologopedy.
    Ale jak się bardzo będzie denerwowała moja oaza spokoju to wleci pewnie mm. Na noworodkach dostał w nocy mleczko z banku.
    Ale i tak już jest prawie 200g do tyłu, takie kupki poszły😂

Jest bardzo wyrozumiały dla mnie 🤭 przy zmianie pierwszej pieluchy się spociłam a on ani się nie zniecierpliwił. Jak wszystko będzie dobrze to wyjdziemy w niedzielę, trzymajcie kciuki.

Czarna Dalia, MonReve96, Niaha, Bibi24, juss92, Makija, Galena lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WYBACZCIE MI PROSZĘ!!!

Szpital prawie 2 tygodniowy dał mi w kosc bardzo mocno.

Liczę, że dzisiaj dostaniemy zielone światło na wyjście z tej jaskini.

Nasz mały wielki człowiek 😊

Borys 3100g, 53cm

https://zapodaj.net/plik-lOcnfyDvhs

Natalia K, bambari, Fania017, czaranna, pandzia 🐼, Gusta Blu, Bruised, klopsik, MonReve96, miska122, Wero0707, Niaha, juss92, redken, Jenny93, Makija, Przedszkolanka123, Elasure, Galena, Pati2804 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Też kupiłam na wszelki wypadek MM i tak jak Niaha postawiłam na Nan optipro+. Wszędzie można je kupić i mają też kartoniki z gotowym płynem na czarną godzinę. Patrzyłam różne tabele składów to też dobrze wypadało :)

My również jesteśmy na Nanie, w szpitalu było łatwo dostępna i w innych sklepach też

Niaha lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    WYBACZCIE MI PROSZĘ!!!

Borys 3100g, 53cm

Nareszcie!!!
    Wszystkie wyczekiwaliśmy wiadomości od Ciebie,i tu i na grudniowych ..co za ulga😌
    witaj Borysku na świecie🩵
    kciuki mocno zaciśnięte za wyjście ❤️✊✊✊

Kamsi, Baba Jaga, Elasure, KarolinaAnastazja gratulacje dziewczyny 🩷🩵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2024, 10:53

Elasure, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

• czaranna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    WYBACZCIE MI PROSZĘ!!!

Borys 3100g, 53cm

Cudownie 🥰
    Gratuluję, Borysek jest cudny ❤️

Martwiłyśmy się ale najważniejsze że jesteście cali i zdrowi 💗

Dużo zdrówka! 😘

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Anastazja śliczny bobas 🧡 wracajcie już do domku ✊🏼✊🏼

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • Czarna Dalia Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dziewczyny gratulacje ogromne! Dzięki za Wasze historie, one mi uświadamiają, że czasem sprawy nie pójdą po naszej myśli, ale skończy się dobrze 😊

Za mną dziwna noc, mała chyba schodziła lub wpasowywała się w kanał rodny, miałam kłucie i takie przeszywanie w kroczu i spojeniu łonowym. Już chciałam to liczyć ze stoperem, ale w końcu się uspokoiło i usnęłam. Trochę boli jak na miesiączkę, ale oprócz tego żadnych wód, żadnego czopa, żadnych regularnych skurczy. Jutro jeszcze robię ostatnie (chyba) badania i w poniedziałek wizyta u prowadzącej. Zaczynam czuć presję, tyle już tu dzieci 😃
    Miałam w nocy dokładnie tak samo, nijak nie dało się ułożyć i kłucie było dokuczliwe, a od rana mam wrażenie mocnego ucisku na dnie miednicy i na spojenie łonowe. Wystarczy 5 min chodzenia i czuję tępy ból brzucha jak na miesiączkę. Tylko zastanawiam się jak to jest, bo mam niewspółmierność i może dlatego to schodzenie niżej tak mnie boli 😢

• Sparky Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytywałam forum, ale jak tylko miałam już pisać, to coś mnie wytrącało 🙃 Przede wszystkim ogromne gratulacje dla nowych mam 😍 Karolina, dobrze że się odezwałaś do nas, kciuki za wyjście do domu 🤞🏼

My dzisiaj wychodzimy 😍 Nie mogę się doczekać reakcji starszaka. Póki co, jak rozmawiamy na wideo to chce się przytulać do siostrzyczki, mówi że jest taaaka malutka i śpi na mamie 🤣 Laura ogólnie prowadzi raczej nocny tryb życia, nie dane mi było pospać w szpitalu, ale nie czuję się najgorzej. Cieszę się, że idzie nam z kp, bo tego się najbardziej bałam 🥰

A tu moja księżniczka 🩷

IMG-20241115-101047.jpg

Wero0707, miska122, pandzia 🐼, Bruised, Czarna Dalia, bambari, czaranna, Niaha, Karmen, juss92, redken, Nina_02, Natalia K, Makija, Fania017, Przedszkolanka123, Elasure, Galena, Pati2804, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ