LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
czaranna wrote:Trzymam mocno kciuki, nie zawsze taki diabeł straszny jak go malują. Powodzenia mamuśka 💗 czekamy na wieści 😊
Dziewczyny Wy też się zastanawiacie gdzie nam KarolinaAnastazja zaginęła? Martwie się trochę, na Dinusiach też cicho..
Też się nad tym zastanawiałam.
Mam nadzieję, że całkowicie oddaje swój czas synkowi i po prostu nie w głowie jej forum 🥰Elasure, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
Bruised kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀
Paima trzymany kciuki 🍀❤️ oby wszystko już poszło bez problemów ❤️
Bibi24 trzymamy kciuki za szybką, bezproblemową i bezbolesną indukcję 🍀🍀🍀czaranna, Galena, juss92, Gusta Blu, pandzia 🐼, Przedszkolanka123, Elasure, Natalia K, Sparky, Bibi24, Jenny93, Makija, MaggLbn, Pati2804, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
Ależ się dzieje w tym listopadzie ❤️😍 Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek. I powodzenia dla pozostałych ❤️
U nas coraz lepiej. Jak przez pierwsze dni martwiłam się, że córka nie chce ssać, tak teraz robi się z niej mały cycoholik. Mieliśmy wczoraj wizytę położnej i mała przekroczyła już wagę urodzeniową.czaranna, Niaha, Czarna Dalia, juss92, pandzia 🐼, Waflut, redken, Elasure, Karmen, Makija, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Babajaga, Elasure gratulacje ❤️🥰 duże chłopaki, super że już jesteście razem ❤️
BabaJaga89, Elasure lubią tę wiadomość
-
Babajaga, Elasure ogromne gratulacje ❤️ dużo zdrówka dla Was i maluchów 🥹
Kciuki za dzisiejsze wizyty i mam nadzieję, że u mnie podziała pełnia. Bardzo się nastawilam na poród 15/16 😆
Też martwię się o KarolinaAnastazja, mam nadzieję że po prostu tuli maleństwo i nie w głowie jej forum:)BabaJaga89, Elasure, czaranna, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
Kamsi, Baba Jaga, Elasure - gratulacje mamusie 💖
Elasure, ale długi Olafek! Wow!
Mam nadzieję,że się już lepiej czujesz i się tulicie od rana ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2024, 08:16
BabaJaga89, Elasure lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Bibi24 wrote:Hej, melduję się z oddziału przyjęcie trwało ponad 2 h + badania i ktg. Jutro rano obchód i maja zdecydować co dalej ale już mówią żeby się szykować na balonik i oksy. Nie na to liczyłam, dziś po prostu pękłam całkowicie bo nie nastawiłam się jednak na indukcję. Ale cóż zrobić. Trzymajcie kciuki,
Elasure? Jak tam sytuacja ?
Coraz mniej nas nie rozpakowanych. Też bym już chciała zobaczyć się z Małą, mąż także to powtarza 🤭Bibi24 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Gratuluję nowym Mamusiom i tulaskuję urodzone już listopadowe Maluszki!
Ja zaczynam się chyba powoli frustrować. Mało to mądre. Wiem niby, że to będzie mój pierwszy poród i może być po terminie, ale naprawdę mam już dość. Jeszcze się stresuję, bo w niedzielę mam wizytę u prowadzącego w innym mieście (2h drogi w jedną stronę) i boję się, że jak na złość coś się zacznie dziać, gdy będę daleko od domu… to czekanie jest koszmarne 😖Elasure, Natalia K, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulacje ogromne! Dzięki za Wasze historie, one mi uświadamiają, że czasem sprawy nie pójdą po naszej myśli, ale skończy się dobrze 😊
Za mną dziwna noc, mała chyba schodziła lub wpasowywała się w kanał rodny, miałam kłucie i takie przeszywanie w kroczu i spojeniu łonowym. Już chciałam to liczyć ze stoperem, ale w końcu się uspokoiło i usnęłam. Trochę boli jak na miesiączkę, ale oprócz tego żadnych wód, żadnego czopa, żadnych regularnych skurczy. Jutro jeszcze robię ostatnie (chyba) badania i w poniedziałek wizyta u prowadzącej. Zaczynam czuć presję, tyle już tu dzieci 😃Gusta Blu, Czarna Dalia, juss92 lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Dziewczyny na razie krótko bo sił mi brak.
Indukcja nie udana rozwarcie 5-6cm i mlody nie zszedł w dół. Wody odeszły. Skurcze bolesne ale nie skuteczne na szczęście lekarz mnie nie meczył i wleciała cesarka. Olafcio nazwany na bloku porodowym smokiem urodził się 14.11 o 16.46, 4140g i 61cm 😱 nie jest pulpecikiem tylko długim chłopcem.
Nie mam jeszcze ładnej fotki cos podrzuce pozniej. Chwilę pociumkał i spał grzecznie non stop. Niestety cc też kiepsko odreagowałam wymioty dreszcze etc. O 6 mi go przywiozą to będziemy się dalej tulić.
Emocje i więcej opiszę później 😘 synek jest cudny rozplywam się na mysl o nim🥰
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych, i kciuki za tych w toku i tych czekających 🍀🤞Elasure lubi tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Gratuluję nowym Mamusiom i tulaskuję urodzone już listopadowe Maluszki!
Ja zaczynam się chyba powoli frustrować. Mało to mądre. Wiem niby, że to będzie mój pierwszy poród i może być po terminie, ale naprawdę mam już dość. Jeszcze się stresuję, bo w niedzielę mam wizytę u prowadzącego w innym mieście (2h drogi w jedną stronę) i boję się, że jak na złość coś się zacznie dziać, gdy będę daleko od domu… to czekanie jest koszmarne 😖
Ja dzień przed porodem byłam mocno poirytowana czekaniem, ale prawa jest taka że nigdy nie wiesz kiedy się zacznie. Możesz oczywiście przenosić, w pierwszej ciąży to częste, ale nigdy nie ma reguły 🤷🏻♀️ trzymam kciuki żeby do wizyty już nie doszło 😊Elasure, Gusta Blu lubią tę wiadomość
-
MonReve96 wrote:Ależ się dzieje w tym listopadzie ❤️😍 Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek. I powodzenia dla pozostałych ❤️
U nas coraz lepiej. Jak przez pierwsze dni martwiłam się, że córka nie chce ssać, tak teraz robi się z niej mały cycoholik. Mieliśmy wczoraj wizytę położnej i mała przekroczyła już wagę urodzeniową.
Super że się udało, u nas też problem z dostawieniem. Młody jest leniwy śpioszek póki co i ma cofniętą dolną wargę, u mnie duży cyc, małe sutki poki co najlepiej zasysa spod pachy. Więc czeka nas ostra walka 🤭 Zaraz przenoszą nas na oddział poporodowy i tam już będzie dostęp do CDL i neurologopedy.
Ale jak się bardzo będzie denerwowała moja oaza spokoju to wleci pewnie mm. Na noworodkach dostał w nocy mleczko z banku.
Ale i tak już jest prawie 200g do tyłu, takie kupki poszły😂
Jest bardzo wyrozumiały dla mnie 🤭 przy zmianie pierwszej pieluchy się spociłam a on ani się nie zniecierpliwił. Jak wszystko będzie dobrze to wyjdziemy w niedzielę, trzymajcie kciuki.
Czarna Dalia, MonReve96, Niaha, Bibi24, juss92, Makija, Galena lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
WYBACZCIE MI PROSZĘ!!!
Szpital prawie 2 tygodniowy dał mi w kosc bardzo mocno.
Liczę, że dzisiaj dostaniemy zielone światło na wyjście z tej jaskini.
Nasz mały wielki człowiek 😊
Borys 3100g, 53cm
https://zapodaj.net/plik-lOcnfyDvhsNatalia K, bambari, Fania017, czaranna, pandzia 🐼, Gusta Blu, Bruised, klopsik, MonReve96, miska122, Wero0707, Niaha, juss92, redken, Jenny93, Makija, Przedszkolanka123, Elasure, Galena, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Waflut wrote:Też kupiłam na wszelki wypadek MM i tak jak Niaha postawiłam na Nan optipro+. Wszędzie można je kupić i mają też kartoniki z gotowym płynem na czarną godzinę. Patrzyłam różne tabele składów to też dobrze wypadało
My również jesteśmy na Nanie, w szpitalu było łatwo dostępna i w innych sklepach teżNiaha lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:WYBACZCIE MI PROSZĘ!!!
Borys 3100g, 53cm
https://zapodaj.net/plik-lOcnfyDvhs
Nareszcie!!!
Wszystkie wyczekiwaliśmy wiadomości od Ciebie,i tu i na grudniowych ..co za ulga😌
witaj Borysku na świecie🩵
kciuki mocno zaciśnięte za wyjście ❤️✊✊✊
Kamsi, Baba Jaga, Elasure, KarolinaAnastazja gratulacje dziewczyny 🩷🩵Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2024, 10:53
Elasure, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:WYBACZCIE MI PROSZĘ!!!
Borys 3100g, 53cm
https://zapodaj.net/plik-lOcnfyDvhs
Cudownie 🥰
Gratuluję, Borysek jest cudny ❤️
Martwiłyśmy się ale najważniejsze że jesteście cali i zdrowi 💗
Dużo zdrówka! 😘KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Karolina Anastazja śliczny bobas 🧡 wracajcie już do domku ✊🏼✊🏼
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Wero0707 wrote:Dziewczyny gratulacje ogromne! Dzięki za Wasze historie, one mi uświadamiają, że czasem sprawy nie pójdą po naszej myśli, ale skończy się dobrze 😊
Za mną dziwna noc, mała chyba schodziła lub wpasowywała się w kanał rodny, miałam kłucie i takie przeszywanie w kroczu i spojeniu łonowym. Już chciałam to liczyć ze stoperem, ale w końcu się uspokoiło i usnęłam. Trochę boli jak na miesiączkę, ale oprócz tego żadnych wód, żadnego czopa, żadnych regularnych skurczy. Jutro jeszcze robię ostatnie (chyba) badania i w poniedziałek wizyta u prowadzącej. Zaczynam czuć presję, tyle już tu dzieci 😃 -
Podczytywałam forum, ale jak tylko miałam już pisać, to coś mnie wytrącało 🙃 Przede wszystkim ogromne gratulacje dla nowych mam 😍 Karolina, dobrze że się odezwałaś do nas, kciuki za wyjście do domu 🤞🏼
My dzisiaj wychodzimy 😍 Nie mogę się doczekać reakcji starszaka. Póki co, jak rozmawiamy na wideo to chce się przytulać do siostrzyczki, mówi że jest taaaka malutka i śpi na mamie 🤣 Laura ogólnie prowadzi raczej nocny tryb życia, nie dane mi było pospać w szpitalu, ale nie czuję się najgorzej. Cieszę się, że idzie nam z kp, bo tego się najbardziej bałam 🥰
A tu moja księżniczka 🩷
Wero0707, miska122, pandzia 🐼, Bruised, Czarna Dalia, bambari, czaranna, Niaha, Karmen, juss92, redken, Nina_02, Natalia K, Makija, Fania017, Przedszkolanka123, Elasure, Galena, Pati2804, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość