X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Trzymam mocno kciuki, nie zawsze taki diabeł straszny jak go malują. Powodzenia mamuśka 💗 czekamy na wieści 😊

Dziewczyny Wy też się zastanawiacie gdzie nam KarolinaAnastazja zaginęła? Martwie się trochę, na Dinusiach też cicho..

Też się nad tym zastanawiałam.
    Mam nadzieję, że całkowicie oddaje swój czas synkowi i po prostu nie w głowie jej forum 🥰

Elasure, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀

Paima trzymany kciuki 🍀❤️ oby wszystko już poszło bez problemów ❤️

Bibi24 trzymamy kciuki za szybką, bezproblemową i bezbolesną indukcję 🍀🍀🍀

czaranna, Galena, juss92, Gusta Blu, pandzia 🐼, Przedszkolanka123, Elasure, Natalia K, Sparky, Bibi24, Jenny93, Makija, MaggLbn, Pati2804, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się dzieje w tym listopadzie ❤️😍 Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek. I powodzenia dla pozostałych ❤️

U nas coraz lepiej. Jak przez pierwsze dni martwiłam się, że córka nie chce ssać, tak teraz robi się z niej mały cycoholik. Mieliśmy wczoraj wizytę położnej i mała przekroczyła już wagę urodzeniową.

czaranna, Niaha, Czarna Dalia, juss92, pandzia 🐼, Waflut, redken, Elasure, Karmen, Makija, Pati2804 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babajaga, Elasure gratulacje ❤️🥰 duże chłopaki, super że już jesteście razem ❤️

BabaJaga89, Elasure lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babajaga, Elasure ogromne gratulacje ❤️ dużo zdrówka dla Was i maluchów 🥹

Kciuki za dzisiejsze wizyty i mam nadzieję, że u mnie podziała pełnia. Bardzo się nastawilam na poród 15/16 😆

Też martwię się o KarolinaAnastazja, mam nadzieję że po prostu tuli maleństwo i nie w głowie jej forum:)

BabaJaga89, Elasure, czaranna, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

❤️

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsi, Baba Jaga, Elasure - gratulacje mamusie 💖
    Elasure, ale długi Olafek! Wow!
    Mam nadzieję,że się już lepiej czujesz i się tulicie od rana ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2024, 08:16

BabaJaga89, Elasure lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:
    Hej, melduję się z oddziału przyjęcie trwało ponad 2 h + badania i ktg. Jutro rano obchód i maja zdecydować co dalej ale już mówią żeby się szykować na balonik i oksy. Nie na to liczyłam, dziś po prostu pękłam całkowicie bo nie nastawiłam się jednak na indukcję. Ale cóż zrobić. Trzymajcie kciuki,

Elasure? Jak tam sytuacja ?
    Kciuki zaciśnięte ✊🏼 daj znać jak sytuacja 😊
    Coraz mniej nas nie rozpakowanych. Też bym już chciała zobaczyć się z Małą, mąż także to powtarza 🤭

Bibi24 lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym Mamusiom i tulaskuję urodzone już listopadowe Maluszki!
    Ja zaczynam się chyba powoli frustrować. Mało to mądre. Wiem niby, że to będzie mój pierwszy poród i może być po terminie, ale naprawdę mam już dość. Jeszcze się stresuję, bo w niedzielę mam wizytę u prowadzącego w innym mieście (2h drogi w jedną stronę) i boję się, że jak na złość coś się zacznie dziać, gdy będę daleko od domu… to czekanie jest koszmarne 😖

Elasure, Natalia K, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje ogromne! Dzięki za Wasze historie, one mi uświadamiają, że czasem sprawy nie pójdą po naszej myśli, ale skończy się dobrze 😊

Za mną dziwna noc, mała chyba schodziła lub wpasowywała się w kanał rodny, miałam kłucie i takie przeszywanie w kroczu i spojeniu łonowym. Już chciałam to liczyć ze stoperem, ale w końcu się uspokoiło i usnęłam. Trochę boli jak na miesiączkę, ale oprócz tego żadnych wód, żadnego czopa, żadnych regularnych skurczy. Jutro jeszcze robię ostatnie (chyba) badania i w poniedziałek wizyta u prowadzącej. Zaczynam czuć presję, tyle już tu dzieci 😃

Gusta Blu, Czarna Dalia, juss92 lubią tę wiadomość

age.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BabaJaga89 wrote:
    Melduję, ze poprzez CC przyszedł nasz synek ❤ o 12:21, 4260g, 10pkt. Póki co najgłośniejszy i najbardziej przytulaśny noworodek na oddziale. I najcięższy 😆
    Gratulacje! 🍀

preg.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Dziewczyny na razie krótko bo sił mi brak.
    Indukcja nie udana rozwarcie 5-6cm i mlody nie zszedł w dół. Wody odeszły. Skurcze bolesne ale nie skuteczne na szczęście lekarz mnie nie meczył i wleciała cesarka. Olafcio nazwany na bloku porodowym smokiem urodził się 14.11 o 16.46, 4140g i 61cm 😱 nie jest pulpecikiem tylko długim chłopcem.
    Nie mam jeszcze ładnej fotki cos podrzuce pozniej. Chwilę pociumkał i spał grzecznie non stop. Niestety cc też kiepsko odreagowałam wymioty dreszcze etc. O 6 mi go przywiozą to będziemy się dalej tulić.
    Emocje i więcej opiszę później 😘 synek jest cudny rozplywam się na mysl o nim🥰

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych, i kciuki za tych w toku i tych czekających 🍀🤞
    Gratulacje! 🍀

Elasure lubi tę wiadomość

preg.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Gratuluję nowym Mamusiom i tulaskuję urodzone już listopadowe Maluszki!
    Ja zaczynam się chyba powoli frustrować. Mało to mądre. Wiem niby, że to będzie mój pierwszy poród i może być po terminie, ale naprawdę mam już dość. Jeszcze się stresuję, bo w niedzielę mam wizytę u prowadzącego w innym mieście (2h drogi w jedną stronę) i boję się, że jak na złość coś się zacznie dziać, gdy będę daleko od domu… to czekanie jest koszmarne 😖

Ja dzień przed porodem byłam mocno poirytowana czekaniem, ale prawa jest taka że nigdy nie wiesz kiedy się zacznie. Możesz oczywiście przenosić, w pierwszej ciąży to częste, ale nigdy nie ma reguły 🤷🏻‍♀️ trzymam kciuki żeby do wizyty już nie doszło 😊

Elasure, Gusta Blu lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96 wrote:
    Ależ się dzieje w tym listopadzie ❤️😍 Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek. I powodzenia dla pozostałych ❤️

U nas coraz lepiej. Jak przez pierwsze dni martwiłam się, że córka nie chce ssać, tak teraz robi się z niej mały cycoholik. Mieliśmy wczoraj wizytę położnej i mała przekroczyła już wagę urodzeniową.

Super że się udało, u nas też problem z dostawieniem. Młody jest leniwy śpioszek póki co i ma cofniętą dolną wargę, u mnie duży cyc, małe sutki poki co najlepiej zasysa spod pachy. Więc czeka nas ostra walka 🤭 Zaraz przenoszą nas na oddział poporodowy i tam już będzie dostęp do CDL i neurologopedy.
    Ale jak się bardzo będzie denerwowała moja oaza spokoju to wleci pewnie mm. Na noworodkach dostał w nocy mleczko z banku.
    Ale i tak już jest prawie 200g do tyłu, takie kupki poszły😂

Jest bardzo wyrozumiały dla mnie 🤭 przy zmianie pierwszej pieluchy się spociłam a on ani się nie zniecierpliwił. Jak wszystko będzie dobrze to wyjdziemy w niedzielę, trzymajcie kciuki.

Czarna Dalia, MonReve96, Niaha, Bibi24, juss92, Makija, Galena lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WYBACZCIE MI PROSZĘ!!!

Szpital prawie 2 tygodniowy dał mi w kosc bardzo mocno.

Liczę, że dzisiaj dostaniemy zielone światło na wyjście z tej jaskini.

Nasz mały wielki człowiek 😊

Borys 3100g, 53cm

https://zapodaj.net/plik-lOcnfyDvhs

Natalia K, bambari, Fania017, czaranna, pandzia 🐼, Gusta Blu, Bruised, klopsik, MonReve96, miska122, Wero0707, Niaha, juss92, redken, Jenny93, Makija, Przedszkolanka123, Elasure, Galena, Pati2804 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Też kupiłam na wszelki wypadek MM i tak jak Niaha postawiłam na Nan optipro+. Wszędzie można je kupić i mają też kartoniki z gotowym płynem na czarną godzinę. Patrzyłam różne tabele składów to też dobrze wypadało :)

My również jesteśmy na Nanie, w szpitalu było łatwo dostępna i w innych sklepach też

Niaha lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    WYBACZCIE MI PROSZĘ!!!

Borys 3100g, 53cm

Nareszcie!!!
    Wszystkie wyczekiwaliśmy wiadomości od Ciebie,i tu i na grudniowych ..co za ulga😌
    witaj Borysku na świecie🩵
    kciuki mocno zaciśnięte za wyjście ❤️✊✊✊

Kamsi, Baba Jaga, Elasure, KarolinaAnastazja gratulacje dziewczyny 🩷🩵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2024, 10:53

Elasure, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

• czaranna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    WYBACZCIE MI PROSZĘ!!!

Borys 3100g, 53cm

Cudownie 🥰
    Gratuluję, Borysek jest cudny ❤️

Martwiłyśmy się ale najważniejsze że jesteście cali i zdrowi 💗

Dużo zdrówka! 😘

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Anastazja śliczny bobas 🧡 wracajcie już do domku ✊🏼✊🏼

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • Czarna Dalia Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dziewczyny gratulacje ogromne! Dzięki za Wasze historie, one mi uświadamiają, że czasem sprawy nie pójdą po naszej myśli, ale skończy się dobrze 😊

Za mną dziwna noc, mała chyba schodziła lub wpasowywała się w kanał rodny, miałam kłucie i takie przeszywanie w kroczu i spojeniu łonowym. Już chciałam to liczyć ze stoperem, ale w końcu się uspokoiło i usnęłam. Trochę boli jak na miesiączkę, ale oprócz tego żadnych wód, żadnego czopa, żadnych regularnych skurczy. Jutro jeszcze robię ostatnie (chyba) badania i w poniedziałek wizyta u prowadzącej. Zaczynam czuć presję, tyle już tu dzieci 😃
    Miałam w nocy dokładnie tak samo, nijak nie dało się ułożyć i kłucie było dokuczliwe, a od rana mam wrażenie mocnego ucisku na dnie miednicy i na spojenie łonowe. Wystarczy 5 min chodzenia i czuję tępy ból brzucha jak na miesiączkę. Tylko zastanawiam się jak to jest, bo mam niewspółmierność i może dlatego to schodzenie niżej tak mnie boli 😢

• Sparky Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytywałam forum, ale jak tylko miałam już pisać, to coś mnie wytrącało 🙃 Przede wszystkim ogromne gratulacje dla nowych mam 😍 Karolina, dobrze że się odezwałaś do nas, kciuki za wyjście do domu 🤞🏼

My dzisiaj wychodzimy 😍 Nie mogę się doczekać reakcji starszaka. Póki co, jak rozmawiamy na wideo to chce się przytulać do siostrzyczki, mówi że jest taaaka malutka i śpi na mamie 🤣 Laura ogólnie prowadzi raczej nocny tryb życia, nie dane mi było pospać w szpitalu, ale nie czuję się najgorzej. Cieszę się, że idzie nam z kp, bo tego się najbardziej bałam 🥰

A tu moja księżniczka 🩷

IMG-20241115-101047.jpg

Wero0707, miska122, pandzia 🐼, Bruised, Czarna Dalia, bambari, czaranna, Niaha, Karmen, juss92, redken, Nina_02, Natalia K, Makija, Fania017, Przedszkolanka123, Elasure, Galena, Pati2804, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ