LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Podczytywałam forum, ale jak tylko miałam już pisać, to coś mnie wytrącało 🙃 Przede wszystkim ogromne gratulacje dla nowych mam 😍 Karolina, dobrze że się odezwałaś do nas, kciuki za wyjście do domu 🤞🏼
My dzisiaj wychodzimy 😍 Nie mogę się doczekać reakcji starszaka. Póki co, jak rozmawiamy na wideo to chce się przytulać do siostrzyczki, mówi że jest taaaka malutka i śpi na mamie 🤣 Laura ogólnie prowadzi raczej nocny tryb życia, nie dane mi było pospać w szpitalu, ale nie czuję się najgorzej. Cieszę się, że idzie nam z kp, bo tego się najbardziej bałam 🥰
A tu moja księżniczka 🩷
Wero0707, miska122, pandzia 🐼, Bruised, Czarna Dalia, bambari, czaranna, Niaha, Karmen, juss92, redken, Nina_02 lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Super że się udało, u nas też problem z dostawieniem. Młody jest leniwy śpioszek póki co i ma cofniętą dolną wargę, u mnie duży cyc, małe sutki poki co najlepiej zasysa spod pachy. Więc czeka nas ostra walka 🤭 Zaraz przenoszą nas na oddział poporodowy i tam już będzie dostęp do CDL i neurologopedy.
Ale jak się bardzo będzie denerwowała moja oaza spokoju to wleci pewnie mm. Na noworodkach dostał w nocy mleczko z banku.
Ale i tak już jest prawie 200g do tyłu, takie kupki poszły😂
Jest bardzo wyrozumiały dla mnie 🤭 przy zmianie pierwszej pieluchy się spociłam a on ani się nie zniecierpliwił. Jak wszystko będzie dobrze to wyjdziemy w niedzielę, trzymajcie kciuki.
U nas był bardzo podobny problem. Malutka też ma cofniętą dolną wargę. Mi położna mówiła żeby przy każdym karmieniu najpierw dostawiać do piersi żeby sobie bobas popróbował mimo wszystko. I jak się nie uda to wtedy nakarmić odciągniętym mlekiem. Najważniejsze żeby dać bobasowi spróbować. Trzymam kciuki 🍀❤️ -
KarolinaAnastazja gratulacje ❤️🥰
Ja przy karmieniu czasem stosowałam taką sztuczkę że draznilam usta sutkiem wtedy boboś szerzej otwierał buzię i wpychalam mu sutka, tak żeby złapał całą otoczkę, a nie końcówkę.
Co do dużych piersi, jak mam dużo mleka to małemu ciężej złapać sutka, wtedy dobrze jest troszkę odciągnąć i wtedy podać pierś. Maksowi i tak się udaje złapać, ale jest dużo trudniej. -
Sparky wrote:Podczytywałam forum, ale jak tylko miałam już pisać, to coś mnie wytrącało 🙃 Przede wszystkim ogromne gratulacje dla nowych mam 😍 Karolina, dobrze że się odezwałaś do nas, kciuki za wyjście do domu 🤞🏼
My dzisiaj wychodzimy 😍 Nie mogę się doczekać reakcji starszaka. Póki co, jak rozmawiamy na wideo to chce się przytulać do siostrzyczki, mówi że jest taaaka malutka i śpi na mamie 🤣 Laura ogólnie prowadzi raczej nocny tryb życia, nie dane mi było pospać w szpitalu, ale nie czuję się najgorzej. Cieszę się, że idzie nam z kp, bo tego się najbardziej bałam 🥰
A tu moja księżniczka 🩷
Ale fajnie że będziecie już w domku 😍
Trzymam kciuki za spotkanie z braciszkiem ❤️
Laura jest przecudna ❣️🥰 -
Sparky, ale kruszynka 😍 fajnie,że już do domu wracacie, nawet można być niewyspanym ale w swoim łóżku to jednak w swoim.
Miska, doradczyni w szkole rodzenia właśnie mówiła,żeby podrażnić sutkiem nad górną wargą aby dziecko otworzyło szeroko buzię i uchwyciło pierś2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Jesteśmy po ostatnim ktg, zapis prawidłowy, piszą się regularne, ale lekkie skurcze. Dzisiaj też zaczął odchodzić czop, więc coraz mocniej liczę na magiczne działanie pełni 😂
czaranna, Niaha, miska122, juss92, Kofinka, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
KarolinaAnastazja wrote:WYBACZCIE MI PROSZĘ!!!
Szpital prawie 2 tygodniowy dał mi w kosc bardzo mocno.
Liczę, że dzisiaj dostaniemy zielone światło na wyjście z tej jaskini.
Nasz mały wielki człowiek 😊
Borys 3100g, 53cm
https://zapodaj.net/plik-lOcnfyDvhs
Gratulacje 🥰 -
Niaha wrote:Bruised kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀
Paima trzymany kciuki 🍀❤️ oby wszystko już poszło bez problemów ❤️
Bibi24 trzymamy kciuki za szybką, bezproblemową i bezbolesną indukcję 🍀🍀🍀
Dziękuję 😘
Ruszamy z indukcją i zobaczymy jak będzie szło 😊
Kciuki dla pozostałych 🤞🤞🤞miska122, Niaha, czaranna, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-