X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Czy któraś z Was zauważyła u swojego maleństwa częste czkawki po posiłku?
    Remek łapie pokarm bez opamiętania, przez co później męczy się z czkawkami. Położna zasugerowała, żeby karmić go nie później niż co dwie godziny (zamiast rekomendowanych 3godzin), ale niewiele to pomaga. Może Wy macie jakieś sposoby na to, żeby łykał mniej powietrza?
    (Chodzi o karmienie piersią)

U nas może nie po posiłku ale czkawki są dosyć często. Na szybkie pozbycie się czkawki polecam grube skarpetki i przykrycie, dogrzanie maluszka grubym kocykiem. Chwilą takiego dogrzania i czkawką mija dosłownie od razu.

P.s. my właśnie dojeżdżamy do domku 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:53

Niaha lubi tę wiadomość

22.02.2024 transfer

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już mają obok swoje Bąble-pod pajacyki zakładacie sobie im bodziaki, czy jest na tyle ciepło na oddziałach że wystarczy pielucha i pajac?

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • Waflut Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj kryzys. Wczoraj mały byl aniołkiem a dziś jest koszmar. Cały dzień marudzi, już niewiadomo o co chodzi. Ubrany, najedzony, Pielucha zmieniona. Wyszedł nam konflikt w wyniku którego mały ma żółtaczkę. Oczywiście nie udało się go naświetlić, ciągle płacze i nie chce leżeć. Cycka nie chce, na rękach źle, w łóżeczku jeszcze gorzej. Muszą podać mu immunoglobuliny i zobaczymy co dalej. Dodatkowo na USG widoczne są torbiele w główce, z jednej strony lekarka mówiła, że to się zdarza i zazwyczaj się wszystko samo wchłania, ale muszą go zbadać czy przypadkiem nie przeszłam cytomegalii w ciąży, wtedy ona byłaby winowajcą tego stanu. Pół dnia siedzę i płacze, rana po cc mnie ciągnie, głowa już boli. Do tego rodzina zasypuje mnie taką ilością wiadomości, że czuję się już totalnie przytłoczona. Musiałam sobie trochę ponarzekać.

preg.png
‹‹ 624 625 626 627 628
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ