X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już mają obok swoje Bąble-pod pajacyki zakładacie im bodziaki, czy jest na tyle ciepło na oddziałach że wystarczy pielucha i pajac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2024, 20:23

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj kryzys. Wczoraj mały byl aniołkiem a dziś jest koszmar. Cały dzień marudzi, już niewiadomo o co chodzi. Ubrany, najedzony, Pielucha zmieniona. Wyszedł nam konflikt w wyniku którego mały ma żółtaczkę. Oczywiście nie udało się go naświetlić, ciągle płacze i nie chce leżeć. Cycka nie chce, na rękach źle, w łóżeczku jeszcze gorzej. Muszą podać mu immunoglobuliny i zobaczymy co dalej. Dodatkowo na USG widoczne są torbiele w główce, z jednej strony lekarka mówiła, że to się zdarza i zazwyczaj się wszystko samo wchłania, ale muszą go zbadać czy przypadkiem nie przeszłam cytomegalii w ciąży, wtedy ona byłaby winowajcą tego stanu. Pół dnia siedzę i płacze, rana po cc mnie ciągnie, głowa już boli. Do tego rodzina zasypuje mnie taką ilością wiadomości, że czuję się już totalnie przytłoczona. Musiałam sobie trochę ponarzekać.

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut, to normalne. Hormony szaleją a my tu jesteśmy żeby się wspierać! Podobno druga noc jest najgorsza, chyba ma nawet nazwe "syndromu drugiej doby". Maluch też musi się odnaleźć w nowym środowisku. Co do torbieli to w sumie dobrze, że szybko je znaleźli i będą monitorować. Napewno będzie dobrze! 🍀🍀🍀🍀 a telefon wycisz, albo przynajmniej czaty. Na upartego jak bardzo będą ciekawi to pytać mogą męża. Ty potrzebujesz teraz odpocząć i zebrać siły. To czas myślenia o sobie a nie o innych.

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Ja mam dzisiaj kryzys. Wczoraj mały byl aniołkiem a dziś jest koszmar. Cały dzień marudzi, już niewiadomo o co chodzi. Ubrany, najedzony, Pielucha zmieniona. Wyszedł nam konflikt w wyniku którego mały ma żółtaczkę. Oczywiście nie udało się go naświetlić, ciągle płacze i nie chce leżeć. Cycka nie chce, na rękach źle, w łóżeczku jeszcze gorzej. Muszą podać mu immunoglobuliny i zobaczymy co dalej. Dodatkowo na USG widoczne są torbiele w główce, z jednej strony lekarka mówiła, że to się zdarza i zazwyczaj się wszystko samo wchłania, ale muszą go zbadać czy przypadkiem nie przeszłam cytomegalii w ciąży, wtedy ona byłaby winowajcą tego stanu. Pół dnia siedzę i płacze, rana po cc mnie ciągnie, głowa już boli. Do tego rodzina zasypuje mnie taką ilością wiadomości, że czuję się już totalnie przytłoczona. Musiałam sobie trochę ponarzekać.

To jest kryzys drugiego dnia, też to przeszłam :( najgorzej było w nocy, jutro już powinno być lepiej ❤️

https://www.mamazone.pl/noworodek/syndrom-drugiej-doby-przeczytaj-jesli-niedlugo-czeka-cie-porod/

https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/porod/3039-druga-doba-zycia-noworodka

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, wody mi odeszły. Ale skurcze minimalne, więc teraz googluję ile mogę zwlekać z wyjazdem do szpitala.

Gusta Blu, pandzia 🐼, Paima, miska122, Natalia K, bambari, Waflut, Przedszkolanka123, Elasure, Galena, klopsik, Makija, Bibi24, Holibka, Sparky, MonReve96, juss92, Kofinka, MaggLbn lubią tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Trzymajcie kciuki, wody mi odeszły. Ale skurcze minimalne, więc teraz googluję ile mogę zwlekać z wyjazdem do szpitala.

🍀🍀🍀
    Kciuki zaciśnięte
    🍀🍀🍀

age.png
  • Czarna Dalia Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Trzymam kciuki! Wszystko będzie dobrze! ✊

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:

Na szkole nam mówili, że 6 godzin, ale jak nie ma skurczy, więc jak czujesz już skurcze, to w sumie nie wiem 🤷🏼‍♀️

Waflut - o kryzysie drugiej doby też mówili na szkole. Może chodzić o wszystko - uwiera pielucha, uwiera ubranko, jest za jasno, za twardo, za sucho, za mokro itp. itd. Będzie dobrze, jesteście pod opieką specjalistów. Dbaj o siebie, bo zmęczenie i ból nie są w tej sytuacji sprzymierzeńcami.

Ja narazie jestem mocna w teorii, typ kujona ze mnie był zawsze, ale ciekawa jestem jak wyjdzie w praktyce 😜

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Kciuki ✊🏼✊🏼🤩

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Mnie w pierwszym porodzie wody odeszły o 7:30, a pierwsze mocniejsze skurcze były ok 12/13. Pojechałam do szpitala szybko, bo nie wiedziałam jak to będzie wyglądać, a szpital 1,5h drogi. Z perspektywy czasu żałuję że byłam tak wcześnie. Pobierz sobie jakąś aplikację do liczenia skurczy, ona też powinna Ci powiedzieć kiedy jechać ☺️

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised kciuki ✊

U mnie zero wpływu pełni, jak nic się nie działo tak nadal nic :(

❤️

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Bruised kciuki ✊

U mnie zero wpływu pełni, jak nic się nie działo tak nadal nic :(

Spokojnie na mnie też nic nie działa 🙄 natura chyba robi tak żebym miała na tyle dość żeby uznać że poród jest najlepszym co mogło mnie spotkać 🤣
    Miałam trochę stracha, mój mały już wczoraj był spokojny ale na ktg wszystko okej, dziś też caĺy dzień muszę do niego dziubac zeby go rozruszać, teraz trochę się rozbrykał, nie wiem czy to przed porodem, czy z braku miejsca, już mnie to wszystko nerwowo wykańcza ...

Bruised mocno trzymam kciuki 🤞❣️

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised kciuki!

Czytam w miarę na bieżąco ale czasu brak na pisanie. Czekam aż odpocznę w domu, poki co blizna ciągnie i bark boli po cc. Lecę na przeciwbólowych. Walczę o laktację chociaż mm byłoby oczywistym krokiem przy problemach z przystawieniem. Ale dopiero minęła doba więc nie poddaję się a zaczynam. Próby przystawienia, mm, i jak młody już przysypia to wsiadam na laktator. Mąż jest zakochany w Olafku dziś mega mnie odciążył, przebrał, nakarmił, wziął na obchód po szpitalu. Miałam czas odetchnąć, zjeść, wziąć kąpiel.

Co do emocji porodowych najbardziej brakowało mi tego momentu kiedy mąż poznał syna ale patrząc na to teraz to nie potrzebnie. Ten wzrok pełen zachwytu i miłości jest bardzo czytelny na jego twarzy🥰
    Największym wrażeniem dla mnie był płacz małego jak go wyciągnęli. Musiałam na niego poczekać kilkanaście sekund ale jakoś w głowie oczekiwałam chłopięcego płaczu a usłyszałam delikatny niemowlęcy, to rozwaliło mnie na łopatki i zostało ze mną przez całą operację.
    Powolutku uczę się tej nowej cudownej istotki.
    Rodzinka też zakochana po uszy🤭 u teściów już wiszą zdjęcia Olafka obok naszych na ścianie 🥺 oczywiście hormony mam w akcji więc bardzo mnie rozczulają takie akcje.
    Jak uda się ogarnąć karmienie w jakikolwiek sposób ono się skończy to odetchnę trochę przed kolejnymi wyzwaniami. Byle dotrwać do wyjścia do domu💪🤞🍀

Halo Ciocie o to jestem!
    c7944b57e4ad8.jpghttps://zapodaj.net/plik-batw45XlOn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2024, 01:28

Niaha, Galena, klopsik, miska122, BabaJaga89, czaranna, pandzia 🐼, Natalia K, Czarna Dalia, Sparky, MonReve96, Bruised, juss92, Fania017, Makija, redken, MaggLbn lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Halo Ciocie o to jestem!
    c7944b57e4ad8.jpg

Cudowny chłopczyk 😍🥰❤️

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2024, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bruised kciuki! ❤️🍀❤️
    @Elasure gratulacje! ❤️ Olafku widaj na swiecie!

• czaranna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure Olafek jest przecudny 😍❤️

Bruised, Paima dalej mocno zaciskam kciuki 🤞🍀
    Mam nadzieję że u Was w porządku i tulicie już maleństwa 💗

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Spokojnie na mnie też nic nie działa 🙄 natura chyba robi tak żebym miała na tyle dość żeby uznać że poród jest najlepszym co mogło mnie spotkać 🤣
    Miałam trochę stracha, mój mały już wczoraj był spokojny ale na ktg wszystko okej, dziś też caĺy dzień muszę do niego dziubac zeby go rozruszać, teraz trochę się rozbrykał, nie wiem czy to przed porodem, czy z braku miejsca, już mnie to wszystko nerwowo wykańcza ...

Mnie też już wykancza, jestem już znudzona i zirytowana tym czekaniem. Piłam ta herbatę z liści malin, daktyle jadłam, sprzątałam, co wyjście na spacer czy sklep to wchodziłam na 4 piętro i już mi się nie chce. Teraz odpuszczam, w końcu i tak się urodzi 😂

❤️

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Mnie też już wykancza, jestem już znudzona i zirytowana tym czekaniem. Piłam ta herbatę z liści malin, daktyle jadłam, sprzątałam, co wyjście na spacer czy sklep to wchodziłam na 4 piętro i już mi się nie chce. Teraz odpuszczam, w końcu i tak się urodzi 😂

Prawidłowo, na prawdę ja żałuję tej indukcji 🙄 mogłam poczekać czy to na cc ze wzgledu na dużą wagę czy na naturalny początek. Indukcja mnie zabiła trochę więc następnym razem już bym na to nie poszła.
    Po cesarce też nie mam kolorowo ale cieszę się że malutki jest z nami. Na 95% wychodzimy dziś do domku późnym popołudniem 🥳🤞🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2024, 09:14

Kofinka, czaranna, Niaha, Ilona.., juss92, miska122, Przedszkolanka123, Makija, MaggLbn lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha u nas też są często czkawki po jedzeniu, nie wiem z czego to wynika , mówiłam pediatrze ale nic konkretnego na ten temat nie doradziła.. Ja jak ma czkawke to staram się go trzymać główką trochę wyżej, może spróbuje odbijania po karmieniu piersią chociaż niby nie trzeba 🤷‍♀️

U nas jest jeszcze problem z charczeniem, może spróbuje inhalacje zrobić dzisiaj Frankowi, zobaczymy czy pomoże.. nie chcę na siłę mu zakrapiać noska i odciągać bo nie wiem z czego to wynika , to charczenie , czy to w nosku czy w gardle 😔 ktos ma jakiś sposób? ????

No i strasznie się pręży po jedzeniu , cały czas robi kupy, takie rzadsze, pytanie czy to normalne ?? 🙄 aż ma pupie odparzoną, mamy masc na receptę i sparujemy..

Gratulacje nowym mamom 😊😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:

Bruised mocno trzymam kciuki 🤞❣️

Na mnie też nic nie działa, pełnia księżyca sobie poszła, ktg ok , ale jakoś chwilowo pogodziłam się z myślą, że trzeba dać czas :) tak więc czekam na naturalny start , pytanie czy się doczekam :) może jednak doczekam do Strzelca? Hahaha
    Mam intensywny weekend z urodzinami bratanicy, pytanie czy to przeżyje ;)

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ