X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Może jakaś nietolerancja pokarmowa? Masz możliwość podpytania o to położną?
    Dzisiaj napiszę SMS do położnej może coś doradzi. 😀

• Nowa1992 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was po porodzie ma spuchnięte topy i kostki? W ciazy mi puchły ale to co się dzieje teraz to jakaś masakra..

22.02.2024 transfer

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀

Bibi24, Paima mam nadzieję, że indukcja przebiegła sprawnie i już tulicie bobaski ❤️ Dajcie znać co tam u Was ❤️

klopsik a jak tam u Ciebie? Trzymasz się tam jakoś do powrotu męża?

Makija jak tam u Juliana? Nadal na swoim miejscu? 😊🍀

Gusta Blu, Elasure lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety wsparcie potrzebne! Ciężko mi znaleźć konkrety jak się ogarniać po cc. Jak macie jakieś fajne artykuły to przygarnę.

W jakich pozycjach spałyście/ śpicie w pierwszych tygodniach po, smaruje czyms bliznę? Itp.

Wczoraj to ja miałam kryzys drugiej doby bardziej niż nasz syn🙈 stwierdziłam że nie będę karmić piersią, wyspałam się (nawet nie słyszałam jak młody krzyczal mi za uchem, mąż wszystko ogarnął 💙) i dziś już odciagnęłam ze 2 ml siary po jakiś 18h przerwy od stymulacji💪 jaram się tą kroplą w oceanie 😂
    Nie jestem przekonana czy karmienie nam wyjdzie, na pewno na mm jest nam wygodniej skoro mąż też może wszystko wtedy z młodym zrobić.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
  • Waflut Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduję po kryzysie. Przedwczorajszy dzień i noc były katastrofą, ale chyba bardziej dla mnie niż Gabrysia. Niestety potwierdza się to, że dzieci czują nasze nerwy i też się denerwują. Było bardzo źle, ale dzięki położnym aniołom wróciliśmy na dobre tory :) ile łez wypłakałam to moje, mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. Niestety, małemu wyszła żółtaczka przez konflikt serologiczny :( podali immunoglobuliny, do tego naświetlaliśmy się 36h i teraz czekamy na badania i wizytę pediatry czy problem już zażegnany, bo Gabryś kiepsko te lampy znosi. Karmimy się piersią, przystawiam małego co 3h lub częściej jeżeli potrzebuje i widzę, że ładnie się rozkręca. Jedynym problemem jest OGROMNY ból brodawek. Błagam, powiedzcie, że macie na to super sposób, bo w nocy byłam bliska odstawienia małego od piersi już… lanolina i kompresy multimum włączone, narazie niewiele to daje. Zamówiłam też nakładki żelowe do chłodzenia, ale może jest jeszcze coś co polecacie?

preg.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    I ja się melduję po kryzysie. Przedwczorajszy dzień i noc były katastrofą, ale chyba bardziej dla mnie niż Gabrysia. Niestety potwierdza się to, że dzieci czują nasze nerwy i też się denerwują. Było bardzo źle, ale dzięki położnym aniołom wróciliśmy na dobre tory :) ile łez wypłakałam to moje, mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. Niestety, małemu wyszła żółtaczka przez konflikt serologiczny :( podali immunoglobuliny, do tego naświetlaliśmy się 36h i teraz czekamy na badania i wizytę pediatry czy problem już zażegnany, bo Gabryś kiepsko te lampy znosi. Karmimy się piersią, przystawiam małego co 3h lub częściej jeżeli potrzebuje i widzę, że ładnie się rozkręca. Jedynym problemem jest OGROMNY ból brodawek. Błagam, powiedzcie, że macie na to super sposób, bo w nocy byłam bliska odstawienia małego od piersi już… lanolina i kompresy multimum włączone, narazie niewiele to daje. Zamówiłam też nakładki żelowe do chłodzenia, ale może jest jeszcze coś co polecacie?

Ja tylko powiem, że sposobu nie mam, też mnie w szpitalu bardzo bolały, młody pogryzł mi do krwi... Ale to mija. Dziecko się uczy, sutki się przyzwyczają i potem już jest ok. Pilnuj tylko żeby łapał całą otoczkę piersi, a nie samego sutka.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:
    A czy któraś z was po porodzie ma spuchnięte topy i kostki? W ciazy mi puchły ale to co się dzieje teraz to jakaś masakra..
    Kochana u mnie też wszystko napuchniete juz od dwóch nocy
    Ze szpitala wychodzilam w crocsach męża, wnic innego mi stopa nie wchodzi🙈

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:
    U mnie po cc też był ten problem.. stopy miałam tak spuchnięte że masakra. W szpitalu mówili że tak może być i żeby odpoczywać jak najwięcej z nogami w górze ale samo minęło po jakimś tygodniu . Pij dużo wody i ruszaj stopami 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Rozumiem Was dziewczyny.. też miałam kryzys bo mleka nie miałam w piersiach, młodego przystawialam żeby rozkręcił laktacje i walczyłam z tym kilka dni.. sutki miałam też poranione aż do krwi.. robiłam okłady właśnie z żelowych nakładek na piersi ale jak były gorące, na brodawki robiłam kompresy z mulitmum właśnie i tyle. No i brałam w domu paracetamol. Nic więcej nie da się zrobić, niestety trzeba to przeczekać i wytrwać 😔🫂 też chciałam się poddać ale teraz jestem sobie wdzięczna że tego nie zrobiłam bo dzięki temu moje dziecko dostaje ode mnie mleko , czyli to co najzdrowsze 🙂 ale rozumiem też te z Was które zdecydowały się na mm, każda musi sama podjąć decyzję 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
‹‹ 626 627 628 629 630
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ