X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Czy któraś z Was zauważyła u swojego maleństwa częste czkawki po posiłku?
    Remek łapie pokarm bez opamiętania, przez co później męczy się z czkawkami. Położna zasugerowała, żeby karmić go nie później niż co dwie godziny (zamiast rekomendowanych 3godzin), ale niewiele to pomaga. Może Wy macie jakieś sposoby na to, żeby łykał mniej powietrza?
    (Chodzi o karmienie piersią)

U nas czkawka są w większości właśnie w ciągu dnia.

Borys bydzi się sam w większości do jedzonka

Mi tesciowa powiedziała o założeniu czapeczki do czkawka ale nie testowałam😅🤭

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruised wrote:
    Tulimy się od 5:15. Udało się SN, mam tylko jeden mały szew. Jak już się akcja rozkręciła to poszło na tyle szybko, że tatuś nie zdążył wrócić do szpitala i sama odcinałam pępowinę 🙈 Zuzia ma 3780 i 54cm, dwie godziny wisiała na piersi, a teraz odsypia, więc mam nadzieję, że mi też się uda złapać chociaż z pół godziny drzemki.

Gratulacje!!!🥰

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    A robiłyście coś z pierwszymi paznokciami? Olafek się już tak zadrapał, że zastanawiam się czy to czas żeby obciąć. Już wszędzie majda tymi paluszkami.

Nasz B. Też strasznie się drapie ale położna mówiła, żeby nie ruszać. I faktycznie zaczynają się "łamać" I mniej drapać buźkę

Elasure lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo, bardzo mi miło, że się tak martwiliście.

Wracam na lepsze tory, dosłownie...

A ja mam pytanie od siebie, jakieś rady na spanie na boczku? B. Nie lubi spać na jednej stronie i kompletnie nie wiem jak podczas snu zrobić aby pospałam dłużej jak 15min...wierci się i kręci....

Dobrego dnia dla Was !!💐

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺️
    Paima gratulacje! 🥰

Ja wczoraj wieczorem się mega zestresowałam. Totalnie nie wiem jak rozpoznać "te" skurcze. Miałam mnóstwo często takich ukłuć ale krótkich. Porodowe powinny być długie?

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Dzień dobry ☺️
    Paima gratulacje! 🥰

Ja wczoraj wieczorem się mega zestresowałam. Totalnie nie wiem jak rozpoznać "te" skurcze. Miałam mnóstwo często takich ukłuć ale krótkich. Porodowe powinny być długie?

Porodowe będą coraz dłuższe i coraz bardziej regularne. Mogą zacząć się od delikatnego dyskomfortu jak na miesiączkę i coraz bardziej się rozkręcać ale zawsze będą przybierać na sile. Jeżeli będą na takim etapie że już będziesz skupiała się tylko na tym bólu to powinno być to.

Oczywiście każda z nas ma inny prog bólu ale no nie ma opcji żeby te skurcze przegapić.

Mnie wczoraj trzymały 4h wymęczyły mnie okrutnie, tyle że nic z tego nie wyszło a już dosłownie zaczynałam się modlić żeby ruszyło 🤣🤧 u mnie jest tak że najpierw boli mnie krzyż za chwilę twardnieje mi brzuch i zaczyna boleć podbrzusze. Jak na skurcze przepowiadające to są dość silne już.

Mi szczerze to już wszystko jedno, chyba sama rodzic nie zacznę, miałam 2 indukcje i nie było to dla mnie nic traumatycznego, także jestem zwarta i gotowa żeby iść pod tą kroplówkę i już tulić synka. Boję się już na koniec o różne rzeczy, u mnie nie ma opcji żeby wiek ciąży był zawyżony z uwagi na to że wiem kiedy miałam owulacje a po 10 dniach wyszedł mi już pozytywny test więc czas i pora już dla maluszka wyskakiwać 🤭

Mam nadzieję że dziś lekarz powie mi coś konkretnego bo inaczej coś mnie chyba trafi 🙄

Dziękuję za kciuki i trzymam mocno swoje za pozostałe dzisiejsze wizyty ❤️

MaggLbn lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
‹‹ 629 630 631 632 633
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ