Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Makija Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy dwóch poprzednich porodach czop odszedł jakieś 2-3h przed pierwszym skurczem porodowym. Najpierw taki przeźroczysty z nitkami krwi, a później taki właśnie brązowy. Teraz czuję, że musi być bardzo nisko bo jak stoję a on się ruszy to uderza głową w szyjkę na pewno. Wtedy ten ból w środku jest taki przeszywający 🙈

👩🏼32 lat

👦🏼07/19
    🧒🏼03/22
    preg.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie - niunia ładnie wpasowana w kanał rodny, szyjka miękka, ale zero rozwarcia. Poród może być za dwa dni lub za dwa tygodnie xD Mam się nie oszczędzać. To była ostatnia wizyta w ciąży u mojej ginekolog, w przyszłym tygodniu mam jechać na ktg do wybranego szpitala… Jakoś mnie to przytłoczyło, dopiero drugi raz poczułam, że to już końcówka, pierwszy był przy pakowaniu torby.

preg.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przed momentem miałam atak około minutowego bólu zlokalizowanego w okolicy pleców - dziwne, bo dość wysoko, na wysokości talii, po obu stronach kręgosłupa. Do tego na bieliźnie trochę brązowej wydzieliny. Nie wiem, czy to coś porodowego?

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Dziewczyny, przed momentem miałam atak około minutowego bólu zlokalizowanego w okolicy pleców - dziwne, bo dość wysoko, na wysokości talii, po obu stronach kręgosłupa. Do tego na bieliźnie trochę brązowej wydzieliny. Nie wiem, czy to coś porodowego?
    Również miałam takie bóle kregoslupa, bardzo nieprzyjemne, wysoko, nie lędźwiowy odcinek 🤔 ale to już w tamtym tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:32

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się zaczęło tym, że poszłam w nocy zrobić siku i wracając miałam wrażenie, że popuściłam jeszcze troszkę 🙈 na papierze miałam troszkę tylko przezroczystego śluzu i ciut się polało, ale myślałam że to pęcherz i wydzielina zwykła. wyszłam po raz drugi i znowu się polało tylko mocniej, wtedy wątpliwości mi już przeszły 😂 Czop brązowy odszedł z godzinę później, niedługo potem zaczęły się skurcze takie jak na miesiączkę. Z czasem mocniejsze i krótsze odstępy. Nie da się tego z niczym pomylić.

age.png
‹‹ 631 632 633 634 635
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ