X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Dalia wrote:
    To chyba się tam gdzieś na oddziale spotkamy w Bytomiu 🙂 Rzeczywiście przykarmiłaś nieźle 😁 Trzymam kciuki!

A kiedy jesteś? :)

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Jestem po wizycie u lekarza, dostałam skierowanie do szpitala, poziom wód poniżej normy, więc jutro rano szpital.

Spakowałam się w dwie torby, na poród o na pobyt. I teraz mam rozkmine, jak jutro tam pójdę to mam ubrać "koszule do porodu"? 😆 Dziewczyny, które szły na planowana indukcje jak to wyglądało?

Ja się przebierałam na miejscu w koszulę ale jeszcze nie tą porodową, najpierw miałam balonik na patologii a na drugi dzień oxy już na oddziale porodowym (w tej samej koszuli byĺam)

bambari lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makija wrote:
    Ja w środę na wizycie liczę na ten masaż 😅 przy pierwszym porodzie pomogło 🙈
    Już nie mam siły. Ból bioder po spaniu, albo wysiadaniu z samochodu to tragedia.
    Kupiłam dziś ananasa 😂 jutro zjem całego.

Nie zostawiajcie mnie samej 🥲 moja gina powiedziala, ze nie chciała przy badaniu właśnie tam ruszać tej szyjki, żebym do porodu nie chodziła później plamiąc. Ponoć u niektórych kobiet niestety ten masaż narusza naczynia, a dziecko jak nie chce wyjść to i tak nie wyjdzie 😛

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coraz więcej epizodów bólowych. Raczej umiarkowana intensywność, przypominają okresowe, trwają jakieś 45-60sec. Raz są co 8 minut, innym razem co 12. Wzięłam nospę i postaram się zasnąć. Będzie co ma być. Jakoś mimo wszystko nie czuję dziś porodu ☺️

Elasure, Natalia K lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    U mnie coraz więcej epizodów bólowych. Raczej umiarkowana intensywność, przypominają okresowe, trwają jakieś 45-60sec. Raz są co 8 minut, innym razem co 12. Wzięłam nospę i postaram się zasnąć. Będzie co ma być. Jakoś mimo wszystko nie czuję dziś porodu ☺️

Właśnie ciekawa byłam czy już na porodówce jestes 😀

age.png
  • Makija Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2024, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

A po nospie się wyciszyły? Jak nie to jesteś na dobrej drodze 😁

👩🏼34 lat

👦🏼07/19 Alek
    🧒🏼03/22 Marcel
    👶🏼11/24 Julian
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

U mnie o 1 skurcze co 7-8 minut, a po 5 synek był już z nami 😁❤️

MaggLbn lubi tę wiadomość

• miska122 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Nie zostawiajcie mnie samej 🥲 moja gina powiedziala, ze nie chciała przy badaniu właśnie tam ruszać tej szyjki, żebym do porodu nie chodziła później plamiąc. Ponoć u niektórych kobiet niestety ten masaż narusza naczynia, a dziecko jak nie chce wyjść to i tak nie wyjdzie 😛

https://www.facebook.com/share/r/1AzDnLjHpm/

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Spokojnie jestem jeszcze ja 😁

Ja miałam masaż szyjki przy 1 ciąży, na mnie to nie podziałało, bólu co nie miara, a efekt taki że urodziłam i tak tydzień po terminie indukcją 😆
    Mi udało się trochę uspokoić i ogarnąć po wczorajszej wizycie, wczoraj przepłakalam pol wieczoru z tego stresu, tak czy siak nie mam wpływu na to kiedy poród się zacznie, cóż już bliżej niż dalej w koncu się przecież doczekam 🙈 jak widzę tą 40 na dole to niedowierzam że dobrnęłam do końca ..

Bambari trzymam za Ciebie mocno kciuki ❤️

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀

bambari trzymamy kciuki, aby indukcja przebiegła szybko i bezboleśnie 🍀❤️

Karmen, Natalia K, MaggLbn, redken, Jenny93, Sparky, juss92, Elasure, Makija, Przedszkolanka123, Galena lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero, nie jesteś sama. U mnie też się raczej nic nie szykuje, ba nawet przeczuwam,że w piątek kiedy mam się zgłosić do szpitala to mnie odeślą z terminem na wywołanie porodu...

Gusta Blu, jak sytuacja?

Redken, Bambari ✊🏼✊🏼

redken lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    https://www.facebook.com/share/r/1AzDnLjHpm/

O właśnie!
    Dziewczyny u progu porodu - dawajcie znać!

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj jedziemy na USG bioderek ❤

Przedszkolak przywlukł katar i niestety odciągamy przed karmieniem. Na szczęście nie jest tego dużo i pomogły plasterki Aromactiv baby i malutka śpi spokojnie.

Zamówiłam prezenty na Mikołaja i oczywiście na allegro przewidywana data to pic na wode 😡

Niaha, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

• redken Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie przy pierwszym porodzie masaż szyjki też nie zadziałał. Generalnie nic z tych polecanych metod nie zadziałało 🙃
    Teraz w ogóle o tym nie myślę, bo nie chce się nakręcać. Poczekam cierpliwie aż będzie gotowa. Mam tylko nadzieję, że samo się zacznie, chociaż miałoby to być nawet i tydzień po terminie.
    Czop mi odszedł 2 tyg temu, wiem że jest już bardzo nisko i szyjki praktycznie nie ma, organizm od 3 dni się sam oczyszcza ale to niestety dalej nic nie znaczy 🤷‍♀️

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    My dzisiaj jedziemy na USG bioderek ❤

Przedszkolak przywlukł katar i niestety odciągamy przed karmieniem. Na szczęście nie jest tego dużo i pomogły plasterki Aromactiv baby i malutka śpi spokojnie.

Zamówiłam prezenty na Mikołaja i oczywiście na allegro przewidywana data to pic na wode 😡

Trzymam kciuki, daj znać jak po wizycie.
    Dostałaś skierowanie od pediatry czy prywatnie idziesz na to?

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja, jeszcze ja jestem nierozpakowana, czop wypadł i co z tego …. Nic, kompletnie nic się nie dzieje, wyspana, czuję się wspaniale 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Trzymam kciuki, daj znać jak po wizycie.
    Dostałaś skierowanie od pediatry czy prywatnie idziesz na to?

Dostałam w szpitalu przy wypisie do domu

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowane mamy, jakie zabawki, gadżety byście wpisały w liście do mikołaja? 😁 Takie top top co Wam się przydało np. przy pierwszym dzieciątku?

• pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Rozpakowane mamy, jakie zabawki, gadżety byście wpisały w liście do mikołaja? 😁 Takie top top co Wam się przydało np. przy pierwszym dzieciątku?
    ja z tych nierozpakowanych ale mogę polecić maskotkę Mr B z lullalove. ma kontrastowe kolory a dodatkowo kieszonkę na wkład ogrzewający- super na spacerki albo na brzuszek, żeby go rozgrzać podczas kolek. kupiłam dobrych kilka lat temu dla chrześniaka, później jego rodzeństwo również się nim bawiło.
    dla swojej też już mam :)

Niaha, Jenny93 lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Ja jeszcze nierozpakowana (w czwartek już będę) mam listę mikołajkowo-świąteczną:

- Alilo
    - Mata interaktywna Dino Nukido
    - Baby Gym
    - Ubranka 68 albo większe (body,spodnie,bluzy bez kaptura, sweterki, kurtka wiosenna, pajacyki bez nóżek do spania)
    - Książeczki
    - Piłeczki sensoryczne
    - Kombinezon merino H&M
    - Żyrafa Sophie
    - https://natuli.pl/pl/p/Rabat-18-Wierszyki-Paluszkowe-Wierszyki-bliskosciowe-Wierszyki-na-dobranoc-Wierszyki-logopedyczne-Wierszyki-swiateczne/23295

I dopiszę jeszcze może tą maskotkę Mr B ;)

To będą głównie prezenty na przyszłość, ale pewnie będą pytać wszyscy to już pracuję nad taką przyszłościową listą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 12:54

Niaha, Jenny93 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ