LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
bambari wrote:Jestem po wizycie u lekarza, dostałam skierowanie do szpitala, poziom wód poniżej normy, więc jutro rano szpital.
Spakowałam się w dwie torby, na poród o na pobyt. I teraz mam rozkmine, jak jutro tam pójdę to mam ubrać "koszule do porodu"? 😆 Dziewczyny, które szły na planowana indukcje jak to wyglądało?
Ja się przebierałam na miejscu w koszulę ale jeszcze nie tą porodową, najpierw miałam balonik na patologii a na drugi dzień oxy już na oddziale porodowym (w tej samej koszuli byĺam)bambari lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Makija wrote:Ja w środę na wizycie liczę na ten masaż 😅 przy pierwszym porodzie pomogło 🙈
Już nie mam siły. Ból bioder po spaniu, albo wysiadaniu z samochodu to tragedia.
Kupiłam dziś ananasa 😂 jutro zjem całego.
Nie zostawiajcie mnie samej 🥲 moja gina powiedziala, ze nie chciała przy badaniu właśnie tam ruszać tej szyjki, żebym do porodu nie chodziła później plamiąc. Ponoć u niektórych kobiet niestety ten masaż narusza naczynia, a dziecko jak nie chce wyjść to i tak nie wyjdzie 😛
-
U mnie coraz więcej epizodów bólowych. Raczej umiarkowana intensywność, przypominają okresowe, trwają jakieś 45-60sec. Raz są co 8 minut, innym razem co 12. Wzięłam nospę i postaram się zasnąć. Będzie co ma być. Jakoś mimo wszystko nie czuję dziś porodu ☺️
Elasure, Natalia K lubią tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:U mnie coraz więcej epizodów bólowych. Raczej umiarkowana intensywność, przypominają okresowe, trwają jakieś 45-60sec. Raz są co 8 minut, innym razem co 12. Wzięłam nospę i postaram się zasnąć. Będzie co ma być. Jakoś mimo wszystko nie czuję dziś porodu ☺️
Właśnie ciekawa byłam czy już na porodówce jestes 😀 -
Gusta Blu wrote:U mnie coraz więcej epizodów bólowych. Raczej umiarkowana intensywność, przypominają okresowe, trwają jakieś 45-60sec. Raz są co 8 minut, innym razem co 12. Wzięłam nospę i postaram się zasnąć. Będzie co ma być. Jakoś mimo wszystko nie czuję dziś porodu ☺️
A po nospie się wyciszyły? Jak nie to jesteś na dobrej drodze 😁👩🏼34 lat
👦🏼07/19 Alek
🧒🏼03/22 Marcel
👶🏼11/24 Julian -
U mnie o 1 skurcze co 7-8 minut, a po 5 synek był już z nami 😁❤️MaggLbn lubi tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:Nie zostawiajcie mnie samej 🥲 moja gina powiedziala, ze nie chciała przy badaniu właśnie tam ruszać tej szyjki, żebym do porodu nie chodziła później plamiąc. Ponoć u niektórych kobiet niestety ten masaż narusza naczynia, a dziecko jak nie chce wyjść to i tak nie wyjdzie 😛
https://www.facebook.com/share/r/1AzDnLjHpm/
-
Wero0707 wrote:Nie zostawiajcie mnie samej 🥲 moja gina powiedziala, ze nie chciała przy badaniu właśnie tam ruszać tej szyjki, żebym do porodu nie chodziła później plamiąc. Ponoć u niektórych kobiet niestety ten masaż narusza naczynia, a dziecko jak nie chce wyjść to i tak nie wyjdzie 😛
Spokojnie jestem jeszcze ja 😁
Ja miałam masaż szyjki przy 1 ciąży, na mnie to nie podziałało, bólu co nie miara, a efekt taki że urodziłam i tak tydzień po terminie indukcją 😆
Mi udało się trochę uspokoić i ogarnąć po wczorajszej wizycie, wczoraj przepłakalam pol wieczoru z tego stresu, tak czy siak nie mam wpływu na to kiedy poród się zacznie, cóż już bliżej niż dalej w koncu się przecież doczekam 🙈 jak widzę tą 40 na dole to niedowierzam że dobrnęłam do końca ..
Bambari trzymam za Ciebie mocno kciuki ❤️
-
redken kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejszą wizytę ❤️🍀
bambari trzymamy kciuki, aby indukcja przebiegła szybko i bezboleśnie 🍀❤️Karmen, Natalia K, MaggLbn, redken, Jenny93, Sparky, juss92, Elasure, Makija, Przedszkolanka123, Galena lubią tę wiadomość
-
Wero, nie jesteś sama. U mnie też się raczej nic nie szykuje, ba nawet przeczuwam,że w piątek kiedy mam się zgłosić do szpitala to mnie odeślą z terminem na wywołanie porodu...
Gusta Blu, jak sytuacja?
Redken, Bambari ✊🏼✊🏼redken lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj jedziemy na USG bioderek ❤
Przedszkolak przywlukł katar i niestety odciągamy przed karmieniem. Na szczęście nie jest tego dużo i pomogły plasterki Aromactiv baby i malutka śpi spokojnie.
Zamówiłam prezenty na Mikołaja i oczywiście na allegro przewidywana data to pic na wode 😡Niaha, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
Na mnie przy pierwszym porodzie masaż szyjki też nie zadziałał. Generalnie nic z tych polecanych metod nie zadziałało 🙃
Teraz w ogóle o tym nie myślę, bo nie chce się nakręcać. Poczekam cierpliwie aż będzie gotowa. Mam tylko nadzieję, że samo się zacznie, chociaż miałoby to być nawet i tydzień po terminie.
Czop mi odszedł 2 tyg temu, wiem że jest już bardzo nisko i szyjki praktycznie nie ma, organizm od 3 dni się sam oczyszcza ale to niestety dalej nic nie znaczy 🤷♀️ -
monii wrote:My dzisiaj jedziemy na USG bioderek ❤
Przedszkolak przywlukł katar i niestety odciągamy przed karmieniem. Na szczęście nie jest tego dużo i pomogły plasterki Aromactiv baby i malutka śpi spokojnie.
Zamówiłam prezenty na Mikołaja i oczywiście na allegro przewidywana data to pic na wode 😡
Trzymam kciuki, daj znać jak po wizycie.
Dostałaś skierowanie od pediatry czy prywatnie idziesz na to? -
nick nieaktualny
-
Jenny93 wrote:Rozpakowane mamy, jakie zabawki, gadżety byście wpisały w liście do mikołaja? 😁 Takie top top co Wam się przydało np. przy pierwszym dzieciątku?
dla swojej też już mamNiaha, Jenny93 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Jenny93 wrote:Rozpakowane mamy, jakie zabawki, gadżety byście wpisały w liście do mikołaja? 😁 Takie top top co Wam się przydało np. przy pierwszym dzieciątku?
Ja jeszcze nierozpakowana (w czwartek już będę) mam listę mikołajkowo-świąteczną:
- Alilo
- Mata interaktywna Dino Nukido
- Baby Gym
- Ubranka 68 albo większe (body,spodnie,bluzy bez kaptura, sweterki, kurtka wiosenna, pajacyki bez nóżek do spania)
- Książeczki
- Piłeczki sensoryczne
- Kombinezon merino H&M
- Żyrafa Sophie
- https://natuli.pl/pl/p/Rabat-18-Wierszyki-Paluszkowe-Wierszyki-bliskosciowe-Wierszyki-na-dobranoc-Wierszyki-logopedyczne-Wierszyki-swiateczne/23295
I dopiszę jeszcze może tą maskotkę Mr B
To będą głównie prezenty na przyszłość, ale pewnie będą pytać wszyscy to już pracuję nad taką przyszłościową listąWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 12:54
Niaha, Jenny93 lubią tę wiadomość