Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Makija Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środę na wizycie liczę na ten masaż 😅 przy pierwszym porodzie pomogło 🙈
    Już nie mam siły. Ból bioder po spaniu, albo wysiadaniu z samochodu to tragedia.
    Kupiłam dziś ananasa 😂 jutro zjem całego.

Czarna Dalia, Elasure lubią tę wiadomość

👩🏼32 lat

👦🏼07/19
    🧒🏼03/22
    preg.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Dalia wrote:
    To chyba się tam gdzieś na oddziale spotkamy w Bytomiu 🙂 Rzeczywiście przykarmiłaś nieźle 😁 Trzymam kciuki!

A kiedy jesteś? :)

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 18 listopada, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Jestem po wizycie u lekarza, dostałam skierowanie do szpitala, poziom wód poniżej normy, więc jutro rano szpital.

Spakowałam się w dwie torby, na poród o na pobyt. I teraz mam rozkmine, jak jutro tam pójdę to mam ubrać "koszule do porodu"? 😆 Dziewczyny, które szły na planowana indukcje jak to wyglądało?

Ja się przebierałam na miejscu w koszulę ale jeszcze nie tą porodową, najpierw miałam balonik na patologii a na drugi dzień oxy już na oddziale porodowym (w tej samej koszuli byĺam)

bambari lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 18 listopada, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makija wrote:
    Ja w środę na wizycie liczę na ten masaż 😅 przy pierwszym porodzie pomogło 🙈
    Już nie mam siły. Ból bioder po spaniu, albo wysiadaniu z samochodu to tragedia.
    Kupiłam dziś ananasa 😂 jutro zjem całego.

Nie zostawiajcie mnie samej 🥲 moja gina powiedziala, ze nie chciała przy badaniu właśnie tam ruszać tej szyjki, żebym do porodu nie chodziła później plamiąc. Ponoć u niektórych kobiet niestety ten masaż narusza naczynia, a dziecko jak nie chce wyjść to i tak nie wyjdzie 😛

preg.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 18 listopada, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coraz więcej epizodów bólowych. Raczej umiarkowana intensywność, przypominają okresowe, trwają jakieś 45-60sec. Raz są co 8 minut, innym razem co 12. Wzięłam nospę i postaram się zasnąć. Będzie co ma być. Jakoś mimo wszystko nie czuję dziś porodu ☺️

Elasure lubi tę wiadomość

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 18 listopada, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    U mnie coraz więcej epizodów bólowych. Raczej umiarkowana intensywność, przypominają okresowe, trwają jakieś 45-60sec. Raz są co 8 minut, innym razem co 12. Wzięłam nospę i postaram się zasnąć. Będzie co ma być. Jakoś mimo wszystko nie czuję dziś porodu ☺️

Właśnie ciekawa byłam czy już na porodówce jestes 😀

preg.png
  • Makija Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

A po nospie się wyciszyły? Jak nie to jesteś na dobrej drodze 😁

👩🏼32 lat

👦🏼07/19
    🧒🏼03/22
    preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 18 listopada, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

U mnie o 1 skurcze co 7-8 minut, a po 5 synek był już z nami 😁❤️

age.png
‹‹ 632 633 634 635 636
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ