LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny93 wrote:Rozpakowane mamy, jakie zabawki, gadżety byście wpisały w liście do mikołaja? 😁 Takie top top co Wam się przydało np. przy pierwszym dzieciątku?
Ja jeszcze nierozpakowana (w czwartek już będę) mam listę mikołajkowo-świąteczną:
- Alilo
- Mata interaktywna Dino Nukido
- Baby Gym
- Ubranka 68 albo większe (body,spodnie,bluzy bez kaptura, sweterki, kurtka wiosenna, pajacyki bez nóżek do spania)
- Książeczki
- Piłeczki sensoryczne
- Kombinezon merino H&M
- Żyrafa Sophie
- https://natuli.pl/pl/p/Rabat-18-Wierszyki-Paluszkowe-Wierszyki-bliskosciowe-Wierszyki-na-dobranoc-Wierszyki-logopedyczne-Wierszyki-swiateczne/23295
I dopiszę jeszcze może tą maskotkę Mr B
To będą głównie prezenty na przyszłość, ale pewnie będą pytać wszyscy to już pracuję nad taką przyszłościową listąWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:54
Niaha lubi tę wiadomość
-
My już po badaniu. Wszystko jest wporzątku. Jeszcze dwie kontrole. Następna 14 stycznia.
To badanie trwa 3minuty, a najgorsze jest ubieranie i rozbieranie to trwa najdłużej 😅
Planuje iść na kontrole po CC w pierwszym tygodniu grudnia, ale jeśli nie przestane krwawić i odczówać bólu i zdrętwienia brzucha to pójdę w przyszłym tygodniu.
A noi pieresze szczepienie w przyszłym tygodniu o ile katar się zakończy.
Ja osobiście polecam karuzelki z melodyjkami i baranka, który śpiewa kołysanki.Wero0707 lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze też nie rozpakowana, a już mam listę 😅
-Seria z Canpola BabiesBoo - tam są różne rzeczy kontrastowe w różnych przedziałach cenowych, podoba mi się mata i książeczka o dniu pandy 🐼 ale są też inne fajne gadżety
- Trójkąt edukacyjny, kostki edukacyjne lub inne zabawki z lusterkami i przywieszkami Little Dutch lub Sebra lub Done by Deer (to już bardziej takie Montessori, pastele 🤪 )
- Książeczki z serii Pucio, Niuniuś, Ulica Czereśniowa - Króliczek Moonie
-Baby Gym -
Ja raczej Maksowi nic na święta kupować nie będę (chociaż może jakieś sensoryczne zabawki), bardziej skupie się na starszaku. Większość tego co piszecie już w domu mamy, Alilo co prawda straszy nie miał, ale Maksowi kupiłam jak ogarnialam wyprawkę.
-
Polaaaa wrote:Dziewczyny, a jak to jest z herbatami po porodzie? Można je już pić 'bez ograniczeń'?
Bardziej mi chodzi o jakieś typu owocowe, zielona - chciałam coś zabrać już do szpitala.
Zgodnie z myślą, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej powiedziałabym, że poza alkoholem można już pić wszystko. Chociaż jak wczoraj zapytałam ginekolog o picie kolagenu, to zrobiła wielkie oczy, zapytała po co i powiedziała, że lepiej nie 🫣 Tu w sumie pytanie do Was czy zamierzacie pić kolagen, a może nawet piłyście w ciąży? Mi on bardzo dobrze robi na włosy, skórę, paznokcie. Przydałby się w okresie laktacji. Położna powiedziała, że ok, a lekarka mnie trochę zbiła z tropu -
Ja po przygodach zostałam przyjęta na obserwację w szpitalu.
W pierwszym szpitalu mnie nie przyjęli, ze względu na brak miejsc. Dostałam od nich zalecenie pilnego stawienia się w dniu dzisiejszym do innego szpitala.
W szpitalu nr 2 zostałam przyjęta, ale kręcili nosem, że wcale tych wód nie jest tak mało na badaniu z 1 szpitala.
Po drugie tutaj przyjmują za datę porodu termin z miesiączki czyli 24.11 (z USG wychodziło 19 i tak mi podkreślili w karcie ciąży i do tej pory każdy lekarz bral tą datę, na prenatalnych jak byłam u innego niż prowadzący też przyjmował 19.11). No a wg tego jestem 39+2 dopiero.
Zrobili swoje badania i wychodzi, że mam poziom wód całkiem w porządku, wszystko ok, no ale jak już mnie przyjęli to zostaje na obserwacji. Bez indukcji.
Reasumując miałam wczoraj u prowadzącego afi 3,8: w pierwszym szpitalu 5,5; w drugim szpitalu u jednej lekarki 12 a wg drugiej 9 🤣 -