LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
czaranna wrote:U nas na gazy i brzuszek pomaga probiotyk Biogaia poleciła nam je położna, może do tanich to nie należy, ale po 2h od podania widać ulgę i maluszek się nie męczy. Świetne opinie ma również co do kolek z tym naszczescie nie mamy doświadczenia ..
U nas niestety nie działa a bierzemy już prawie miesiąc 😭 Z tym że ja podaję rano. Ty dajesz dopiero jak przychodzi kolka? -
Waflut wrote:Nam położna na brzuszek zaleciła espumisan i dicoflor. Do tego masaże, dociskanie nóżek, termofor i dużo leżenia na brzuszku. Jak nie chce w łóżeczku to układamy go sobie na klatce piersiowej i się w miarę uspokaja, chociaż największą robotę robi jednak u nas espumisan. W kryzysowych sytuacjach używamy też rurek windi jak już nic nie działa.
My na problemy brzuszkowe dajemy małemu sab simplex (u nas działa lepiej niż Espumisan) i do tego probiotyk biogaia. -
Bruised wrote:U nas co prawda nie kolki, tylko zwykłe gazy Zuzkę męczą i położna poleciła nam Vivomixx. Zobaczymy czy jej to ulży.
A, no i według naszej położnej dzieciaki, które szybko nabierają masę bardziej odczuwają te problemy brzuszkowe i wtedy probiotyk może pomóc. A Zuza od wyjścia ze szpitala robi średnio +45g dziennie.
A od jakiego wieku dziecka można podawać Vivomixx? Też słyszałam sporo dobrego o nim i zastanawiam się nad kupnem. -
Bruised wrote:U nas co prawda nie kolki, tylko zwykłe gazy Zuzkę męczą i położna poleciła nam Vivomixx. Zobaczymy czy jej to ulży.
A, no i według naszej położnej dzieciaki, które szybko nabierają masę bardziej odczuwają te problemy brzuszkowe i wtedy probiotyk może pomóc. A Zuza od wyjścia ze szpitala robi średnio +45g dziennie.
Coś w tym jest. Mieliśmy takie 3 dni że przyrost wychodził max 20g i wszystko było w porządku. Potem coś zaskoczyło i następne 3-4 dni przyrost +60g dziennie i zaczęła się jazda bez trzymanki z brzuchem… -
nick nieaktualnyHelp 😢
Jeszcze nie skończyło mi się połogowe czyszczenie. Leciało na brązowo. Nad ranem dostałam silnego krwawienia i co 20min zmieniam podpaski i sie przebieram. Czy to okres czy coś innego może być?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 08:25
-
Polaaaa wrote:Składałam we wtorek wniosek o 800+.
Od tej pory zero odpowiedzi - czy któraś z Was składała i jest w stanie powiedzieć ile czekała?
Ja nadal czekam na odpowiedź, a składałam z 8dni temu może więcej:) -
Ja dzisiaj też podałam młodemu biogaję. Cała noc się meczyl, tzn nie płakał ale stekanie i machanie nóżkami, mnie umeczyło a co dopiero jego
Jak podajecie espumisan/Sab simplex to np rano biogaja a w południe espumisan? Czy jak to u was wygląda?
Chyba też dzisiaj dorzucę espumisan
Sab simplex do Nas jedzie z DE -
nick nieaktualny
-
KarolinaAnastazja wrote:Ja dzisiaj też podałam młodemu biogaję. Cała noc się meczyl, tzn nie płakał ale stekanie i machanie nóżkami, mnie umeczyło a co dopiero jego
Jak podajecie espumisan/Sab simplex to np rano biogaja a w południe espumisan? Czy jak to u was wygląda?
Sab simplex do Nas jedzie z DE
Espumisan ma ogólnie więcej simeticonu niż sab simplex. Podawałam 4*6 kropli. Biogaia tylko rano 5 kropli, razem z D i pierwszą dawką espunisanu. Efektów brak
Ta noc wyglądała u nas identycznie. Bardziej to wygląda na zaparcia niż typowa kolkaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 09:59
-
KarolinaAnastazja wrote:Ja dzisiaj też podałam młodemu biogaję. Cała noc się meczyl, tzn nie płakał ale stekanie i machanie nóżkami, mnie umeczyło a co dopiero jego
Ja podaje espumisan 3 x dziennie po kilka kropli, położna kazała kombinować od 5 do 15 kropli na raz, i probiotyk raz dziennie. Staram się zachować jakiś odstęp czasu między nimi, ale póki co nie są to regularne pory. Staram się podawać jak widzę, że mały się męczy. Jak dostaniemy receptę na dobrą Wit d to będziemy dawać ją rano, probiotyk wieczorem, a espumisan 3 x dziennie rano popołudniu i przed spaniem. Jedyne co mówiła, że jest ważne to żeby nie podawać Wit d i probiotyku razem tylko z odstępem czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 10:10
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Ja probiotyk podaję na noc. Sama też zawsze tak biorę, trawienie zwalnia w nocy i jest wiecej czasu na kolonizację bakterii, witamina D do południa. Espumissan odstawiliśmy bo u nas za bardzo nie pomagał.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Polaaaa wrote:Składałam we wtorek wniosek o 800+.
Od tej pory zero odpowiedzi - czy któraś z Was składała i jest w stanie powiedzieć ile czekała? -
monii wrote:Help 😢
Jeszcze nie skończyło mi się połogowe czyszczenie. Leciało na brązowo. Nad ranem dostałam silnego krwawienia i co 20min zmieniam podpaski i sie przebieram. Czy to okres czy coś innego może być?
A krew jest żywo czerwona? Brzmi dość niepokojąco -
Przed snem biogaja, a sab simplex przed mleczkiem (gdy jest dłuższy odstęp pomiędzy karmieniami). Biogai daję 5 kropelek, sab simplex od 3 do 5 i robi robotę.
A witaminę D podajemy rano.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 12:10
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Ja nadal czekam na odpowiedź, a składałam z 8dni temu może więcej:)
Też nie dostałam od odpowiedzi, a złożyłam wniosek tydzień temu. -
monii wrote:Help 😢
Jeszcze nie skończyło mi się połogowe czyszczenie. Leciało na brązowo. Nad ranem dostałam silnego krwawienia i co 20min zmieniam podpaski i sie przebieram. Czy to okres czy coś innego może być?
Obserwuj to, przypomina Ci to okres ? Są skrzepy ? Jaki kolor ma krew ? Zwróc uwagę też na gęstość.
Może to być już okres, u mnie też był szybciutko poprzednim razem , jeżeli Cię to niepokoi ja bym pojechała na Ip i sprawdziła.
Wero jak Ty się czujesz kochana ??? -
W czwartek miałam spotkanie z doradczynią chustonoszenia (
Jest też położną, cdl i doradza w nosidełkach).
Ostatecznie zdecydowaliśmy się na nosidełko z qusy (wersja mini). Wczoraj doszły (kupiliśmy osobno dla mnie i męża).
Powiem Wam, że to jest game changer. W końcu ręce wolne, młody jest wtulony (a więc jego potrzeba bliskości jest zaspokojona) a my możemy bardziej funkcjonować z nim.
Na chusty się nie zdecydowaliśmy, bo za długo trwa wiązanie, potrzebowaliśmy czegoś, żeby założenie nie trwało dłużej niż minutę i było proste.
W domu piętrowym mega się sprawdza, nie muszę się już tak bać schodzenia z nim po schodach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 12:16
Elasure, Wero0707, Galena lubią tę wiadomość