LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny93 wrote:Spróbuję w takim razie biogaię też podawać ze snem. A mieszacie z mlekiem? Czy samą?
Osobno. Położna powiedziała, żeby nie dodawać do butelki, bo potem witamina osadza się na ściankach. Lepiej podać bezpośrednio do ust. My dajemy jedno psikniecie.
https://gemini.pl/d-vitum-400-j-m-witamina-d-dla-niemowlat-aerozol-6-ml-0044112Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 12:18
-
nick nieaktualnyczaranna wrote:Obserwuj to, przypomina Ci to okres ? Są skrzepy ? Jaki kolor ma krew ? Zwróc uwagę też na gęstość.
Może to być już okres, u mnie też był szybciutko poprzednim razem , jeżeli Cię to niepokoi ja bym pojechała na Ip i sprawdziła.
Wero jak Ty się czujesz kochana ???
Bez skrzepów. Najpierw żywo czerwona teraz taka ciemniejsza, jak przy okresie plus ból brzucha. -
Niaha wrote:Osobno. Położna powiedziała, żeby nie dodawać do butelki, bo potem witamina osadza się na ściankach. Lepiej podać bezpośrednio do ust. My dajemy jedno psikniecie.
https://gemini.pl/d-vitum-400-j-m-witamina-d-dla-niemowlat-aerozol-6-ml-0044112
Akurat po d-vitum zaczęły się u nas kolki, więc zmieniliśmy na vigantol, a koniec końców wróciliśmy do devicap, którą miał w szpitalu. Nie ma opcji żeby podawać bezpośrednio do ust, bo czasami wylecą dwie trzy krople na raz. Do tej pory wyciskałam trochę mleka na łyżeczkę i na to witaminę D 😅 Nie wiem czy to prawidłowo.Niaha, Bibi24 lubią tę wiadomość
-
Monii - a nie jest Ci słabo, nie masz gorączki, nie kręci się w głowie? Oby to był okres (chociaż współczuję, że tak prędko!)
Czaranna - nic się nie dzieje, poza codziennym odchodzeniem po kawałku czopa. Wczoraj wymyłam łazienkę, płytki, podłogi, armaturę xD zjadłam pół ananasa, herbatę z liści malin piję kubasami. Teraz idziemy do kina z mężem, może przekornie córka będzie chciała w najmniej odpowiednim momencie przyjść na światczaranna, Kofinka, Waflut, Czarna Dalia, Natalia K lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWero0707 wrote:Monii - a nie jest Ci słabo, nie masz gorączki, nie kręci się w głowie? Oby to był okres (chociaż współczuję, że tak prędko!)
Czaranna - nic się nie dzieje, poza codziennym odchodzeniem po kawałku czopa. Wczoraj wymyłam łazienkę, płytki, podłogi, armaturę xD zjadłam pół ananasa, herbatę z liści malin piję kubasami. Teraz idziemy do kina z mężem, może przekornie córka będzie chciała w najmniej odpowiednim momencie przyjść na świat
Nie pozatym nic
Może córka zechce wyjść w kinie?? 😅 -
Czarna Dalia wrote:A od jakiego wieku dziecka można podawać Vivomixx? Też słyszałam sporo dobrego o nim i zastanawiam się nad kupnem.
Czarna Dalia lubi tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Polaaaa wrote:Składałam we wtorek wniosek o 800+.
Od tej pory zero odpowiedzi - czy któraś z Was składała i jest w stanie powiedzieć ile czekała?Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Wero0707 wrote:Monii - a nie jest Ci słabo, nie masz gorączki, nie kręci się w głowie? Oby to był okres (chociaż współczuję, że tak prędko!)
Czaranna - nic się nie dzieje, poza codziennym odchodzeniem po kawałku czopa. Wczoraj wymyłam łazienkę, płytki, podłogi, armaturę xD zjadłam pół ananasa, herbatę z liści malin piję kubasami. Teraz idziemy do kina z mężem, może przekornie córka będzie chciała w najmniej odpowiednim momencie przyjść na świat
Próbowałaś daktyli? 😁 Polecam 6 dziennie z masłem orzechowym i gorzką czekoladą😅 Kupiłam kg, a zdążyłam zjeść 12 sztuk 🤣 -
Niaha wrote:Osobno. Położna powiedziała, żeby nie dodawać do butelki, bo potem witamina osadza się na ściankach. Lepiej podać bezpośrednio do ust. My dajemy jedno psikniecie.
https://gemini.pl/d-vitum-400-j-m-witamina-d-dla-niemowlat-aerozol-6-ml-0044112
Ja mam ja w formie rybki rybek czy jak to tam 🤪 -
Jenny93 wrote:Próbowałaś daktyli? 😁 Polecam 6 dziennie z masłem orzechowym i gorzką czekoladą😅 Kupiłam kg, a zdążyłam zjeść 12 sztuk 🤣
-
Wero0707 wrote:Tak, daktyle też są grane 😅 lekarz zalecał też dużo seksu, ale z takim brzucholem, to ja nie mam siły na takie ilości, które coś zdziałają 😄
U mnie było tak, dzień przed porządki na kolanach, w dzień porodu rano seks, pozniej zakupy, porzadki ciąg dalszy, cieply prysznic, lekarz , wieczorem kebab z ostrym, 2h na piłce, bardzo ciepły prysznic i po 1 skurcze
Wero0707 lubi tę wiadomość
-
czaranna wrote:U mnie było tak, dzień przed porządki na kolanach, w dzień porodu rano seks, pozniej zakupy, porzadki ciąg dalszy, cieply prysznic, lekarz , wieczorem kebab z ostrym, 2h na piłce, bardzo ciepły prysznic i po 1 skurcze
No właśnie, na piłce muszę więcej! To uruchamiam Twój protokół porodowy 😀czaranna, MaggLbn, Niaha, juss92 lubią tę wiadomość
-
@Niaha ile waży teraz Remek?Tez się zastanawiałam nad tym modelem. Nasza Mała nie ma jeszcze 3kg ale juz szukam nosidełka, żeby uwolnić ręce.
Wczoraj miała akcję nie spania od 13 do 4 rano. Przysypiała a przy bezruchu w ryk jakby ją ze skóry obdzierali 😭
Zaparć brak, gazy w normie, już w Biogai zaczęlam szukać problemu ale wątpię, bo podajemy ją ponad 2 tyg.
-
Bruised wrote:Można podawać noworodkom, nawet wcześniakom. U nas po 3 dniach widzę poprawę.
Podeślijcie linka -
Galena wrote:@Niaha ile waży teraz Remek?Tez się zastanawiałam nad tym modelem. Nasza Mała nie ma jeszcze 3kg ale juz szukam nosidełka, żeby uwolnić ręce.
Wczoraj miała akcję nie spania od 13 do 4 rano. Przysypiała a przy bezruchu w ryk jakby ją ze skóry obdzierali 😭
Zaparć brak, gazy w normie, już w Biogai zaczęlam szukać problemu ale wątpię, bo podajemy ją ponad 2 tyg.
W czwartek ważył 3740g
To nosidełko jest przystosowane pod dzieci od rozmiaru 56. Remek nosi ubranka w rozmiarze 50-56 i jest naprawdę ok. A co najważniejsze, to nosidełko jest dużo lżejsze od innych które testowaliśmy.Galena lubi tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:Dziewczyny po CC - po jakim czasie macie kontrolę u ginekologa?
Ja w szpitalu dostałam zalecenie za 3 tygodnie i zastanawiam się czy to nie za szybko..
Mi powiedzieli, że 1 wizyta po 6tyg. Jeszcze się nawet nie zapisałam 🫣