X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Monii ja bym się na cito umówiła do ginekologa. Nie wygląda to na normalny okres 😢

Dziewczyny ile wasze dzieci śpią w ciągu dnia? Mojemu małemu włączyła się maruda. Brzuszek juz opanowany, głodny nie jest, bo nie chce się dostawić, pielucha sucha a ten brzdąc ma problemy z zaśnięciem na drzemkę 😭 do tej pory ciągle jadł i spał i nie wiem czy coś mu się dzieje, czy to jednak już normalne, że nie chce tyle drzemać w ciągu dnia.

Może okna aktywności mu się wyciągają. Kładź go wtedy na brzuszek, pokazuje kontrastowe bajeczki...ja tak mojego "mecze" to wtedy do lozeczka i sam zasypia (jak nie ma dolegliwości brzuszkowych)😊

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Też mieliśmy ze dwa takie dni 😭 serce się kraje. Pomogło podawanie 5 kropli dicoflor, do tego espumisan 3 x dziennie po 10 kropli, masaże i termofor z pestek wiśni. Teraz już widać, że jest lepiej.

U nas też masaże
    Termoforek ile się da
    Tulaski (już mi kij, że przyzwyczaję na rekach, najważniejsze, żeby nie cierpiał)
    Podczas kąpieli w wodzie troszkę dłużej leżymy
    Espumisan

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i jeszcze dodam, że umówiłam nas na sesję zdjęciową świąteczną, młodego do fizjo i osteopaty 2w1 wizyta 😊

Niaha lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Niaha czekamy na fotkę Remka 🤩

Mi też się nie wydaje, ale czad tak zapierdziela...jak szalony...Wam też w macierzyństwie?

My jutro skończymy 3 tygodnie 🙈
    Kiedy???🥹

Miałyście już wizyty w przychodniach? Co na takiej wizycie?

Nasza przychodnia chyba o Nas zapomniała 🤣

I mamy też odparzenie, czym smarujecie?
    Wczoraj wjechała termentiol

KarolinaAnastazja Gabryś dostał odparzeń od pieluszek dada złotych 🫣 nic nie pomagało, więc też wjechał tormentiol i do tego krem taki treściwy pod pieluszkę z mustela i zeszło szybko wszystko. My pierwszą wizytę w przychodni u pediatry mamy w czwartek dopiero, też jestem ciekawa co na takiej wizycie się dzieje 😁

Ja jestem w szoku przez płynący czas! Porównałam zdjęcia małego aktualne i te ze szpitala i widzę jak mu się buźka zmieniła 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 15:42

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

Mi też się nie wydaje, ale czad tak zapierdziela...jak szalony...Wam też w macierzyństwie?

Kiedy???🥹

My wizytę mamy teraz w czwartek, czyli równo dwa tygodnie po, tak jest u Nas.

Musiałam sama podejść się umówić.

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Monii ja bym się na cito umówiła do ginekologa. Nie wygląda to na normalny okres 😢

Dziewczyny ile wasze dzieci śpią w ciągu dnia? Mojemu małemu włączyła się maruda. Brzuszek juz opanowany, głodny nie jest, bo nie chce się dostawić, pielucha sucha a ten brzdąc ma problemy z zaśnięciem na drzemkę 😭 do tej pory ciągle jadł i spał i nie wiem czy coś mu się dzieje, czy to jednak już normalne, że nie chce tyle drzemać w ciągu dnia.

Jakbym czytała o Olafku 🙈 A wczoraj jestem prawie pewna, że dorwała nas godzina czarownic...

Waflut lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

Mi też się nie wydaje, ale czad tak zapierdziela...jak szalony...Wam też w

Mąż umówił wizytę jak rejestrował młodego. Chcieli książeczkę zdrowia i wypis że szpitala.
    Zważyli, zmierzyli, oglądnęli ciałko, buźkę, ciemieniuchę, odruchy rąk i nóg. Omówili też jakie szczepienia i kiedy i chyba tyle.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

Kiedy???🥹

My na odparzenia używaliśmy Bepanthen na zmianę z Tormentile Baby, wszystko ładnie zeszło.

A jeśli chodzi o wizytę w przychodni to lekarz czytała wypis ze szpitala, pytała o karmienie, dolegliwości. Potem było ważenie i oglądanie Małej - w książeczce zdrowia ma formularz na wizytę patronazowa do wypełnienia - skóra, oczy, uszy, jama ustna itp, wszystko sprawdzała.
    Potem mówiła o szczepieniach.

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:

A jeśli chodzi o wizytę w przychodni to lekarz czytała wypis ze szpitala, pytała o karmienie, dolegliwości. Potem było ważenie i oglądanie Małej - w książeczce zdrowia ma formularz na wizytę patronazowa do wypełnienia - skóra, oczy, uszy, jama ustna itp, wszystko sprawdzała.
    Potem mówiła o szczepieniach.

U nas to samo :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka na szczęście nie ma odparzeń. Używamy DADA ale białe. Odparzeń nie ma dzięki starszej pielęgniarce, która doradziła nam w czasie pobytu w szpitalu żeby smarować grubo kremem po każdym przebraniu. Ja używam kremiu z ziaja z żłówkiem i ochronnych z nive z misiem i z ziaja z barankiem. Po kąpieli oliwkę. Osobiście polecam, ale każde dziecko jest inne i każde reaguje indywidualnie :)

Co do spania to mam z malutką to samo. W dzień zjada fajnie, ale nie śpi tylko chce się nosić i patrzeć jak rodzeństwo jej buja grzechotkami 😂Za to idzie spać o 20 i wstaje o 5 rano. Także noc przespana. Może to jakaś aura pogody spadła na nasze dzieci? Albo czekają na Mikołaja 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    My wizytę mamy teraz w czwartek, czyli równo dwa tygodnie po, tak jest u Nas.

Musiałam sama podejść się umówić.

Ja też sama sie umawiałam. Chyba nie dzwonią już. Wtedy przy okazji dowiedziałam się o szczepeniu 5latka. Nie wiedziałam, że przesuneli o rok ze względu na zachorowania. Szczepnie było na krztusiec.

My teraz mamy w czwartek pierwsze szczepienie. Już kupiłam pedicytamol w razie w.

• czaranna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem też podobnie, mały potrafi nie spać i 3h w ciągu dnia tak po prostu, a nie marudzi tylko na rączkach u mamy. Mieliśmy problem na początku z nocami, i okazało się że po prostu chce spać z mamą, i jak śpię z nim to wstajemy co 3-4h jemy i śpimy dalej także bardzo nam wygodnie we troje w łóżku tata wisi jak małpa na gałęzi 🤣🙈 plecy mi wysiadają już momentami od tych rączek, ale powiem Wam że ten okres jest tak cudowny i tak szybko przeleci że chcę dać mu tyle bliskości ile tylko chce 🥰
    Dziś przyszła mi waga bo spać nie dałam rady czy on odpowiednio przybiera i mamy prawie 3800 wychodząc w 2 dobie spadł do 3340 także ufff moje cycki dają radę, czasami jeszcze raz dziennie go dokarmie ale to już sporadycznie🤭
    No i najlepsze, czekam dziś jak głupia aż chlop do domu wróci i pędzę na zakupy 🤣 normalnie taka atrakcja że cały dzień czekam, żeby chociaż na chwilę wyjść z domu i przeprosić się ze szczotka i malowidlem 🙈

Miska jak u Was sytuacja ? Mam nadzieję że juz jesteście w domku.

Wero0707 haloooo czyżby coś już bp coś zamilkłaś ???
    Trzymam mocno kciuki ❤️

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

Kiedy???🥹

A proszę https://ibb.co/bWGCkn0, z wczoraj tuż po kąpieli.

Miałam wizytę patronażową jakoś tydzień temu. Dr zbadała małego, dała skierowanie na USG bioderek, opowiadała o szczepieniach i była otwarta na wszystkie pytania jakie mieliśmy.

Galena lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    KarolinaAnastazja Gabryś dostał odparzeń od pieluszek dada złotych 🫣 nic nie pomagało, więc też wjechał tormentiol i do tego krem taki treściwy pod pieluszkę z mustela i zeszło szybko wszystko. My pierwszą wizytę w przychodni u pediatry mamy w czwartek dopiero, też jestem ciekawa co na takiej wizycie się dzieje 😁

Ja jestem w szoku przez płynący czas! Porównałam zdjęcia małego aktualne i te ze szpitala i widzę jak mu się buźka zmieniła 🥹

Remek też miał już pierwsze odparzenia. Pozbyliśmy się tego całkowicie odstawiając na pewien czas chusteczki nawilżane (przebywaliśmy go średnimi wacikami z kindii i ciepłą wodą), do tego sudokrem. Dwa dni i po kłopocie.

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czaranna, tak jesteśmy w domu, dzisiaj wyszliśmy ☺️ crp z dzisiaj 0,78 😍
    Byliśmy w sumie 12 dni, młody przyjął 60 dawek antybiotyku, okazało się że ma silny organizm. Jestem trochę wykończona psychicznie, teraz cieszę się z czasu ze starszakiem i staram się już nie przejmować.
    U nas też kolki. Espumisan, leżenie na brzuchu itd, ale kupiłam też windi, jak się będzie bardzo męczył to będę używać

MaggLbn, czaranna, Elasure, Waflut, Niaha, Galena, Bruised lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Czaranna, tak jesteśmy w domu, dzisiaj wyszliśmy ☺️ crp z dzisiaj 0,78 😍
    Byliśmy w sumie 12 dni, młody przyjął 60 dawek antybiotyku, okazało się że ma silny organizm. Jestem trochę wykończona psychicznie, teraz cieszę się z czasu ze starszakiem i staram się już nie przejmować.
    U nas też kolki. Espumisan, leżenie na brzuchu itd, ale kupiłam też windi, jak się będzie bardzo męczył to będę używać

To super ! Najważniejsze że już wszystko dobrze i jesteście wszyscy razem 😊

miska122 lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile kup robiły Wasze maluchy w okolicy 6 tygodnia? Do tej pory mieliśmy co najmniej 3-4. Od dwóch dni jest bardzo niespokojny. płacze dosłownie cały dzień, pręży się, wygina, nie może się skupić na jedzeniu. Ewidentnie coś go boli. Od początku walczymy z kolkami ale tu w ostateczności zawsze rurka ratowała sytuację. Teraz nie pomaga. Puszcza bąki ale cały dzień była tylko jedna kupa z rana a tak to albo sam śluz albo jakiś malutki kawałeczek. Myślicie, że rozkeniwilam mu jelita tymi rurkami? 😭😭😭

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam 02.12 o 23.15. Trwało to od 6 rano, jestem trochę zmasakrowana całym procesem, niestety musiała wjechać oksytocyna i myślałam, że umrę z bólu. Więcej opiszę jak odeśpię. Gabi jest cudowna 🥰

Nowa1992, Galena, Przedszkolanka123, Wojcinka, Waflut, czaranna, miska122, Bruised, Sparky, Gusta Blu, monii, Niaha, Czarna Dalia, Jenny93, Kofinka, Pati2804, redken, MaggLbn, MonReve96, juss92, Elasure, Makija, Bibi24, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

age.png
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Urodziłam 02.12 o 23.15. Trwało to od 6 rano, jestem trochę zmasakrowana całym procesem, niestety musiała wjechać oksytocyna i myślałam, że umrę z bólu. Więcej opiszę jak odeśpię. Gabi jest cudowna 🥰
    Gratulacje! Gabi witaj na świecie! 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2024, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziewczyny ile kup robiły Wasze maluchy w okolicy 6 tygodnia? Do tej pory mieliśmy co najmniej 3-4. Od dwóch dni jest bardzo niespokojny. płacze dosłownie cały dzień, pręży się, wygina, nie może się skupić na jedzeniu. Ewidentnie coś go boli. Od początku walczymy z kolkami ale tu w ostateczności zawsze rurka ratowała sytuację. Teraz nie pomaga. Puszcza bąki ale cały dzień była tylko jedna kupa z rana a tak to albo sam śluz albo jakiś malutki kawałeczek. Myślicie, że rozkeniwilam mu jelita tymi rurkami? 😭😭😭

Daj malutkiemu wodę powinno pomóc i rozluźnić stolec. Tak jest po mleku mm właśnie. Jakie podajesz? Chyba że karmisz kp to może coś zjadłaś nie takiego? Po wodzie powinno pomóc.

Ja daje wodę i herbatke przy mm bo ona by jadła we świat 😅

A i można jeszcze zrobić tzw rowerek nóżkami i delikatnie nóżki docisnąć do brzuszka kilka razy. Też możesz tak pomoc maluszkowi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 06:49

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ