LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Waflut wrote:Monii ja bym się na cito umówiła do ginekologa. Nie wygląda to na normalny okres 😢
Dziewczyny ile wasze dzieci śpią w ciągu dnia? Mojemu małemu włączyła się maruda. Brzuszek juz opanowany, głodny nie jest, bo nie chce się dostawić, pielucha sucha a ten brzdąc ma problemy z zaśnięciem na drzemkę 😭 do tej pory ciągle jadł i spał i nie wiem czy coś mu się dzieje, czy to jednak już normalne, że nie chce tyle drzemać w ciągu dnia.
Może okna aktywności mu się wyciągają. Kładź go wtedy na brzuszek, pokazuje kontrastowe bajeczki...ja tak mojego "mecze" to wtedy do lozeczka i sam zasypia (jak nie ma dolegliwości brzuszkowych)😊 -
Waflut wrote:Też mieliśmy ze dwa takie dni 😭 serce się kraje. Pomogło podawanie 5 kropli dicoflor, do tego espumisan 3 x dziennie po 10 kropli, masaże i termofor z pestek wiśni. Teraz już widać, że jest lepiej.
U nas też masaże
Termoforek ile się da
Tulaski (już mi kij, że przyzwyczaję na rekach, najważniejsze, żeby nie cierpiał)
Podczas kąpieli w wodzie troszkę dłużej leżymy
Espumisan -
Aa i jeszcze dodam, że umówiłam nas na sesję zdjęciową świąteczną, młodego do fizjo i osteopaty 2w1 wizyta 😊
Niaha lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Niaha czekamy na fotkę Remka 🤩
Mi też się nie wydaje, ale czad tak zapierdziela...jak szalony...Wam też w macierzyństwie?
My jutro skończymy 3 tygodnie 🙈
Kiedy???🥹
Miałyście już wizyty w przychodniach? Co na takiej wizycie?
Nasza przychodnia chyba o Nas zapomniała 🤣
I mamy też odparzenie, czym smarujecie?
Wczoraj wjechała termentiol
KarolinaAnastazja Gabryś dostał odparzeń od pieluszek dada złotych 🫣 nic nie pomagało, więc też wjechał tormentiol i do tego krem taki treściwy pod pieluszkę z mustela i zeszło szybko wszystko. My pierwszą wizytę w przychodni u pediatry mamy w czwartek dopiero, też jestem ciekawa co na takiej wizycie się dzieje 😁
Ja jestem w szoku przez płynący czas! Porównałam zdjęcia małego aktualne i te ze szpitala i widzę jak mu się buźka zmieniła 🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 15:42
-
Mi też się nie wydaje, ale czad tak zapierdziela...jak szalony...Wam też w macierzyństwie?
Kiedy???🥹
My wizytę mamy teraz w czwartek, czyli równo dwa tygodnie po, tak jest u Nas.
Musiałam sama podejść się umówić.
-
Waflut wrote:Monii ja bym się na cito umówiła do ginekologa. Nie wygląda to na normalny okres 😢
Dziewczyny ile wasze dzieci śpią w ciągu dnia? Mojemu małemu włączyła się maruda. Brzuszek juz opanowany, głodny nie jest, bo nie chce się dostawić, pielucha sucha a ten brzdąc ma problemy z zaśnięciem na drzemkę 😭 do tej pory ciągle jadł i spał i nie wiem czy coś mu się dzieje, czy to jednak już normalne, że nie chce tyle drzemać w ciągu dnia.
Jakbym czytała o Olafku 🙈 A wczoraj jestem prawie pewna, że dorwała nas godzina czarownic...Waflut lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
KarolinaAnastazja wrote:
Mi też się nie wydaje, ale czad tak zapierdziela...jak szalony...Wam też w
Mąż umówił wizytę jak rejestrował młodego. Chcieli książeczkę zdrowia i wypis że szpitala.
Zważyli, zmierzyli, oglądnęli ciałko, buźkę, ciemieniuchę, odruchy rąk i nóg. Omówili też jakie szczepienia i kiedy i chyba tyle.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Kiedy???🥹
A jeśli chodzi o wizytę w przychodni to lekarz czytała wypis ze szpitala, pytała o karmienie, dolegliwości. Potem było ważenie i oglądanie Małej - w książeczce zdrowia ma formularz na wizytę patronazowa do wypełnienia - skóra, oczy, uszy, jama ustna itp, wszystko sprawdzała.
Potem mówiła o szczepieniach. -
juss92 wrote:
A jeśli chodzi o wizytę w przychodni to lekarz czytała wypis ze szpitala, pytała o karmienie, dolegliwości. Potem było ważenie i oglądanie Małej - w książeczce zdrowia ma formularz na wizytę patronazowa do wypełnienia - skóra, oczy, uszy, jama ustna itp, wszystko sprawdzała.
Potem mówiła o szczepieniach.
U nas to samo -
nick nieaktualnyMartynka na szczęście nie ma odparzeń. Używamy DADA ale białe. Odparzeń nie ma dzięki starszej pielęgniarce, która doradziła nam w czasie pobytu w szpitalu żeby smarować grubo kremem po każdym przebraniu. Ja używam kremiu z ziaja z żłówkiem i ochronnych z nive z misiem i z ziaja z barankiem. Po kąpieli oliwkę. Osobiście polecam, ale każde dziecko jest inne i każde reaguje indywidualnie
Co do spania to mam z malutką to samo. W dzień zjada fajnie, ale nie śpi tylko chce się nosić i patrzeć jak rodzeństwo jej buja grzechotkami 😂Za to idzie spać o 20 i wstaje o 5 rano. Także noc przespana. Może to jakaś aura pogody spadła na nasze dzieci? Albo czekają na Mikołaja 😂 -
nick nieaktualnyPolaaaa wrote:My wizytę mamy teraz w czwartek, czyli równo dwa tygodnie po, tak jest u Nas.
Musiałam sama podejść się umówić.
Ja też sama sie umawiałam. Chyba nie dzwonią już. Wtedy przy okazji dowiedziałam się o szczepeniu 5latka. Nie wiedziałam, że przesuneli o rok ze względu na zachorowania. Szczepnie było na krztusiec.
My teraz mamy w czwartek pierwsze szczepienie. Już kupiłam pedicytamol w razie w. -
U nas ze spaniem też podobnie, mały potrafi nie spać i 3h w ciągu dnia tak po prostu, a nie marudzi tylko na rączkach u mamy. Mieliśmy problem na początku z nocami, i okazało się że po prostu chce spać z mamą, i jak śpię z nim to wstajemy co 3-4h jemy i śpimy dalej także bardzo nam wygodnie we troje w łóżku tata wisi jak małpa na gałęzi 🤣🙈 plecy mi wysiadają już momentami od tych rączek, ale powiem Wam że ten okres jest tak cudowny i tak szybko przeleci że chcę dać mu tyle bliskości ile tylko chce 🥰
Dziś przyszła mi waga bo spać nie dałam rady czy on odpowiednio przybiera i mamy prawie 3800 wychodząc w 2 dobie spadł do 3340 także ufff moje cycki dają radę, czasami jeszcze raz dziennie go dokarmie ale to już sporadycznie🤭
No i najlepsze, czekam dziś jak głupia aż chlop do domu wróci i pędzę na zakupy 🤣 normalnie taka atrakcja że cały dzień czekam, żeby chociaż na chwilę wyjść z domu i przeprosić się ze szczotka i malowidlem 🙈
Miska jak u Was sytuacja ? Mam nadzieję że juz jesteście w domku.
Wero0707 haloooo czyżby coś już bp coś zamilkłaś ???
Trzymam mocno kciuki ❤️ -
Kiedy???🥹
A proszę https://ibb.co/bWGCkn0, z wczoraj tuż po kąpieli.
Miałam wizytę patronażową jakoś tydzień temu. Dr zbadała małego, dała skierowanie na USG bioderek, opowiadała o szczepieniach i była otwarta na wszystkie pytania jakie mieliśmy.Galena lubi tę wiadomość
-
Waflut wrote:KarolinaAnastazja Gabryś dostał odparzeń od pieluszek dada złotych 🫣 nic nie pomagało, więc też wjechał tormentiol i do tego krem taki treściwy pod pieluszkę z mustela i zeszło szybko wszystko. My pierwszą wizytę w przychodni u pediatry mamy w czwartek dopiero, też jestem ciekawa co na takiej wizycie się dzieje 😁
Ja jestem w szoku przez płynący czas! Porównałam zdjęcia małego aktualne i te ze szpitala i widzę jak mu się buźka zmieniła 🥹
Remek też miał już pierwsze odparzenia. Pozbyliśmy się tego całkowicie odstawiając na pewien czas chusteczki nawilżane (przebywaliśmy go średnimi wacikami z kindii i ciepłą wodą), do tego sudokrem. Dwa dni i po kłopocie. -
Czaranna, tak jesteśmy w domu, dzisiaj wyszliśmy ☺️ crp z dzisiaj 0,78 😍
Byliśmy w sumie 12 dni, młody przyjął 60 dawek antybiotyku, okazało się że ma silny organizm. Jestem trochę wykończona psychicznie, teraz cieszę się z czasu ze starszakiem i staram się już nie przejmować.
U nas też kolki. Espumisan, leżenie na brzuchu itd, ale kupiłam też windi, jak się będzie bardzo męczył to będę używaćMaggLbn, czaranna, Elasure, Waflut, Niaha, Galena, Bruised lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Czaranna, tak jesteśmy w domu, dzisiaj wyszliśmy ☺️ crp z dzisiaj 0,78 😍
Byliśmy w sumie 12 dni, młody przyjął 60 dawek antybiotyku, okazało się że ma silny organizm. Jestem trochę wykończona psychicznie, teraz cieszę się z czasu ze starszakiem i staram się już nie przejmować.
U nas też kolki. Espumisan, leżenie na brzuchu itd, ale kupiłam też windi, jak się będzie bardzo męczył to będę używać
To super ! Najważniejsze że już wszystko dobrze i jesteście wszyscy razem 😊
miska122 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ile kup robiły Wasze maluchy w okolicy 6 tygodnia? Do tej pory mieliśmy co najmniej 3-4. Od dwóch dni jest bardzo niespokojny. płacze dosłownie cały dzień, pręży się, wygina, nie może się skupić na jedzeniu. Ewidentnie coś go boli. Od początku walczymy z kolkami ale tu w ostateczności zawsze rurka ratowała sytuację. Teraz nie pomaga. Puszcza bąki ale cały dzień była tylko jedna kupa z rana a tak to albo sam śluz albo jakiś malutki kawałeczek. Myślicie, że rozkeniwilam mu jelita tymi rurkami? 😭😭😭
-
Urodziłam 02.12 o 23.15. Trwało to od 6 rano, jestem trochę zmasakrowana całym procesem, niestety musiała wjechać oksytocyna i myślałam, że umrę z bólu. Więcej opiszę jak odeśpię. Gabi jest cudowna 🥰
Nowa1992, Galena, Przedszkolanka123, Wojcinka, Waflut, czaranna, miska122, Bruised, Sparky, Gusta Blu, monii, Niaha, Czarna Dalia, Jenny93, Kofinka, Pati2804, redken, MaggLbn, MonReve96, juss92, Elasure, Makija, Bibi24, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:Urodziłam 02.12 o 23.15. Trwało to od 6 rano, jestem trochę zmasakrowana całym procesem, niestety musiała wjechać oksytocyna i myślałam, że umrę z bólu. Więcej opiszę jak odeśpię. Gabi jest cudowna 🥰
-
nick nieaktualnyJenny93 wrote:Dziewczyny ile kup robiły Wasze maluchy w okolicy 6 tygodnia? Do tej pory mieliśmy co najmniej 3-4. Od dwóch dni jest bardzo niespokojny. płacze dosłownie cały dzień, pręży się, wygina, nie może się skupić na jedzeniu. Ewidentnie coś go boli. Od początku walczymy z kolkami ale tu w ostateczności zawsze rurka ratowała sytuację. Teraz nie pomaga. Puszcza bąki ale cały dzień była tylko jedna kupa z rana a tak to albo sam śluz albo jakiś malutki kawałeczek. Myślicie, że rozkeniwilam mu jelita tymi rurkami? 😭😭😭
Daj malutkiemu wodę powinno pomóc i rozluźnić stolec. Tak jest po mleku mm właśnie. Jakie podajesz? Chyba że karmisz kp to może coś zjadłaś nie takiego? Po wodzie powinno pomóc.
Ja daje wodę i herbatke przy mm bo ona by jadła we świat 😅
A i można jeszcze zrobić tzw rowerek nóżkami i delikatnie nóżki docisnąć do brzuszka kilka razy. Też możesz tak pomoc maluszkowiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 06:49