X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny przyznajcie się co Wam się kompletnie nie sprawdziło. U mnie to pluszowy kombinezon 😅 nie wiem jaki zamysł miał autor tego pomysłu ani ja w glowie go kupując. Plus organizacja mojej szuflady z ubrankami. Cały czas wyjmuje te same kilka rzeczy na krzyż 🙈 reszta leży i nawet nie chce mi się tego przejrzeć. Może któraś chce się pochwalić zdjęciem jeżeli ma dobrą organizacje?

My dzisiaj po USG bioderek, wczoraj miałyśmy kontrolę u lekarza. Bioderka piękne ale i tak zalecił dwa pampersy i chustę/nosidełko. Miałyście tak?

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ubrań wszystkie opcje się sprawdziły.

Nie sprawdza kocyk bambusowy 😂 najlepsze to te ciepłe puchate z poliestru lub zwykle bawełniane narzutki typu rożek 🫣

A z innych rzeczy:
    Bez kokonu u nas ani rusz
    Torby filcowe ekstra mamy przy łóżku, na parterze i jedną mobilną do teściów. Wsadzamy tam pampersy, podklad, maść, ubranko na zmianę, ulewajki, zapasowy smoczek etc.
    Kamera w łóżeczku fajna opcja
    Aqua neno bez tego ani rusz nawet na weekend u teściów zabieramy 😂
    Śpiworek zimowy w wózku dla mnie wielki ułatwiacz
    Zamykany kosz na pieluchy
    Pojemniki do segregacji ubranek w komodzie
    Więcej grzechów mi do głowy nie przychodzi

Pozdrawiamy forumowe ciotki z drzemki
    36486763a98ec.jpghttps://zapodaj.net/plik-7TnQURqVxA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 14:56

Natalia K, MaggLbn, Fania017, Niaha lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    A dziewczyny przyznajcie się co Wam się kompletnie nie sprawdziło. U mnie to pluszowy kombinezon 😅 nie wiem jaki zamysł miał autor tego pomysłu ani ja w glowie go kupując. Plus organizacja mojej szuflady z ubrankami. Cały czas wyjmuje te same kilka rzeczy na krzyż 🙈 reszta leży i nawet nie chce mi się tego przejrzeć. Może któraś chce się pochwalić zdjęciem jeżeli ma dobrą organizacje?

My dzisiaj po USG bioderek, wczoraj miałyśmy kontrolę u lekarza. Bioderka piękne ale i tak zalecił dwa pampersy i chustę/nosidełko. Miałyście tak?

Komplety spodenki+sweterek lub bluza 🙈 kompletnie nie widzę u nas zastosowania tego i żałuję że tyle tego kupiłam w rozmiarze 56/62. W domu młody nosi samo body i spodenki, pod kombinezon jeszcze nakładać sweter albo bluzę to też za dużo. Wisi to wszystko w szafie i czeka na nowy dom 😂 myślę że na wiosnę takie komplety będą spoko, ale nie na zimę w naszym przypadku.

Co do organizacji to jestem mega zadowolona z tego jak sobie ułożyłam wszystko w szufladzie. Wszystko ma swoje miejsc, widzę co gdzie jest i dzięki temu używamy wszystkich ubranek a nie tylko kilku które leżą z przodu.
    c5dbf85188771.jpghttps://zapodaj.net/plik-FtKJAlvNud

Elasure Gabi przybija piątkę Olafkowi z drzemki 😁
    2276c6ee872a3.jpghttps://zapodaj.net/plik-DScOtp11i0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 15:04

Natalia K, Elasure, MaggLbn, czaranna, Fania017, Niaha lubią tę wiadomość

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze śpiochy 🥰🥰🥰

Waflut lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• czaranna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:

U nas śpiworki do spania, ani razu nie chciał w nich spać tak samo rożek ( rozłozony robi nam za podkladke na łóżko do leżenia)
    Kokon - mu ma być twardo 😄
    Czapeczki a kupiłam chyba z 15 🙈🤣
    Miękki przewijak.
    Najlepiej trafiony kocyk to ten z lullalove z wełny pod innymi okropnie się poci.

My byliśmy dziś u fizjo z rozejsciem mięśnia prostego brzuszka naszczescie nie trzeba tejpować, za to mamy nakaz leżenia na brzuchu bo leniuch polubił tylko jedną stronę jak podnosi główkę i musimy ćwiczyć żeby obracał się w drugą, a to leżenie to dramat jak za karę nie wiem jak go zachęcić 😆
    To my pozdrawiamy Gabrysia, Olafka i ciocie po kąpieli po ćwiczeniach 😘
    c59503e2cbeca.jpghttps://zapodaj.net/plik-IwR2SKAEqu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 18:26

Waflut, Natalia K, Jenny93, Elasure, MaggLbn, Fania017, Niaha lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow czara na jakie oczy ma Miłoszek 😍 jak Ty mu czegokolwiek odmówisz?! 🤭

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• czaranna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Wow czara na jakie oczy ma Miłoszek 😍 jak Ty mu czegokolwiek odmówisz?! 🤭

Nie odmawiam, nie dam rady 🙈 na szczęście narazie to tylko cycek lub rączki, ale matkę i tak "pozbadł " z resztą naszą całą czwórkę łacznie z kotem 🤣🤣

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) trochę mnie macierzyństwo pochłonęło. Nadrobiłam i widzę, że na czasie szczepionki. My mamy 15 dopiero, ale jesteśmy już po USG bioderek i wszystko ok 🤗 ja jestem też po wizycie ginekologicznej, jak na moje obrażenia ponoć nie jest źle 😅 ładnie się wszystko goi, miałam w tym wszystkim ogromne szczęście i trafiłam na dobrego lekarza.

My na noc zawsze przebieramy w pajacyk. Rano przy porannej toalecie zmieniam ubranko na body+spodnie.

MaggLbn, czaranna, Elasure, Jenny93, Niaha lubią tę wiadomość

❤️

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia również pozdrawia (tu zachwycona pustą scianą 😅)

IMG-20250109-083320.jpg

czaranna, Natalia K, Waflut, MaggLbn, Elasure, Jenny93, Fania017, Przedszkolanka123, Niaha lubią tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-6736.jpg

Pozdrawiamy! :) Testujemy matę 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 18:36

czaranna, Waflut, Elasure, Natalia K, Jenny93, Fania017, Przedszkolanka123, Niaha lubią tę wiadomość

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też pozdrawiamy ☺️

20250109-103617.jpg

MaggLbn mamy taką samą mate. Helenka bardzo lubi pogadać sobie do tych maskotek 😅

Waflut, Elasure, czaranna, MaggLbn, Natalia K, Jenny93, Fania017, Przedszkolanka123, Niaha lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:

Nie przydał mi się
    podgrzewacz do chusteczek nawilżanych (bo nie używam tych chusteczek),
    szumiś (Remek nie reaguje na to),
    kaftaniki i bluzki (założyłam max 3 razy),
    patyczki dla niemowląt (równie dobrze na początku mogły być te zwykłe),
    Rajstopy,
    Termofor z pestek wiśni (ani razu nie użyłam, nawet chyba nie wiem jak miałby działać)

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • An_veherzhynska Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie,
    Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.

Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są w trakcie pierwszej ciąży lub są po urodzeniu pierwszego dziecka (dziecko ma nie więcej niż rok).
    Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 15 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.

W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u

W razie pytań lub uwag proszę o kontakt na adres mailowy - [email protected]
    Z wyrazami szacunku,
    Anastasiia Veherzhynska

• Kofinka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z postów wynika że macie sytuację opanowaną czego wam gratuluję 💪dzieciaczki super, już takie kontaktowe 😍u mnie niestety kumulacja kolek - błagam niech któraś powie kiedy to się skończy. Nic nie pomaga , wiem że muszę przeczekać…tylko ile jeszcze? Za parę dni kończymy 7 tygodni .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 20:50

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Nie przydał mi się
    podgrzewacz do chusteczek nawilżanych (bo nie używam tych chusteczek),
    szumiś (Remek nie reaguje na to),
    kaftaniki i bluzki (założyłam max 3 razy),
    patyczki dla niemowląt (równie dobrze na początku mogły być te zwykłe),
    Rajstopy,
    Termofor z pestek wiśni (ani razu nie użyłam, nawet chyba nie wiem jak miałby działać)

To się ciesz 😁 To znaczy, że nie walczysz całą noc z kolkami. U nas termoforek jest zbawienny przy kolce. Wkładam go między swój i synka brzuszek i tak się tulimy 🥰

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Z postów wynika że macie sytuację opanowaną czego wam gratuluję 💪dzieciaczki super, już takie kontaktowe 😍u mnie niestety kumulacja kolek - błagam niech któraś powie kiedy to się skończy. Nic nie pomaga , wiem że muszę przeczekać…tylko ile jeszcze? Za parę dni kończymy 7 tygodni .

Pocieszę, że u nas już było super. Teraz jak jesteśmy na butli to kolki niestety wróciły, ale na szczęście już są krótsze i nie kończą się użyciem rurki 🙏🏼

Kofinka lubi tę wiadomość

age.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wy to robicie ze dzieci śpią na boku? Moja tylko na pleckach a według fizjo ma leżeć dużo na brzuszku (czego tez nie lubi) I na obu boczkach. Jak ja zachęcić?

22.02.2024 transfer

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:
    A jak wy to robicie ze dzieci śpią na boku? Moja tylko na pleckach a według fizjo ma leżeć dużo na brzuszku (czego tez nie lubi) I na obu boczkach. Jak ja zachęcić?

Nie doradzę bo mój od urodzenia na boczkach, na plecach ma mocny odruch moro który go budzi więc za długo tak nie pośpi. Jedynym wyjątkiem jest spanie w wózku. Ja z kolei nie umiem go ułożyć na spanie na brzuszku. Fizjo mamy pod koniec miesiąca może wtedy coś się uda opanować.

Jakie piękne te dzieciaczki już takie 'rozumne' oczka mają.

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie te Wasze maluchy!

U nas nie ma spania na brzuchu, Gabrysia nienawidzi tej pozycji. Na obu boczkach i na plecach bardzo proszę, ale nie w ciągu ostatniej doby. Powiem Wam, że już chciałam do szpitala jechać. Wczoraj od godziny 9 rano do 1 w nocy mała przespała może w sumie 3-4 godziny w takich drzemkach po 20 minut (głównie na mnie). Była marudna, dużo płakała. Byłam wykończona i martwiłam się strasznie, z 8 razy mierzyłam jej gorączkę (była temperatura w normie). Potem w nocy udało się ciągiem 3 godziny, a potem 1,5. Nadal niewiele. Jakoś bez sensu wisiała na cycku, jadła dosłownie 4 minuty, za chwilę znowu chciała. Dziś już inne dziecko. Normalnie spała w dzień jak wcześniej, udało się też pójść na długi spacer, było mniej płaczków i więcej uśmiechu, jadła konkretne posiłki. Nie wiem czy to był skok czy coś ją męczyło. Jak mantrę powtarzałam sobie „minie” i to mnie chyba utrzymało przy zdrowych zmysłach. Mega mi to macierzyństwo pokazuje jak bardzo życia nie znam 🤦🏼‍♀️

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie na boku z układaniem nie ma problemu od początku. Na szkole rodzenia mówili, żeby ewentualnie dziecku między nogi wkładać taką poduszkę rogala jak się do samolotu bierze, żeby trochę podpierała z przodu i trochę z tyłu.

Z rzeczy, których dotychczas nie użyłam to śpiworki, ale zaraz się będziemy na nie przerzucać, bo rożki robią się za male. Zobaczymy czy Gabi je przyjmie z entuzjazmem. Oczywiście bluzy, t-shirty i sweterki. Kupiłam też buciki z koziej skorki, nie wiem co sobie myśląc xD Rajstopek nie miała na sobie ani razu, a też mam 3 pary.

age.png
‹‹ 716 717 718 719 720
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ