X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, przestawili mi usg bioderek. Małam mieć jutro (7t i 3 d), a będzie w przyszły piątek (8t i 3 dzień). Nie za późno?

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:
    A jak wy to robicie ze dzieci śpią na boku? Moja tylko na pleckach a według fizjo ma leżeć dużo na brzuszku (czego tez nie lubi) I na obu boczkach. Jak ja zachęcić?

Mój na boczku tak długo dziobie w łóżko aż w końcu się obróci na plecki 🙈

• Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Cholera, przestawili mi usg bioderek. Małam mieć jutro (7t i 3 d), a będzie w przyszły piątek (8t i 3 dzień). Nie za późno?
    Mieliśmy teraz w środę i mała miała równo 9 tygodni. Lekarz nic nie mówił, że za późno.

Gusta Blu lubi tę wiadomość

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

U mnie z kolei pediatra mówiła żeby zrobić po 8tyg. Mamy termin w 8+6.

Gusta Blu lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było zalecenie żeby bioderka sprawdzić pierwszy raz do 4 tygodnia. Kolejna wizyta 8-9 tygodni, ale było przesunięcie ze względu na okres świąteczny i teraz ostatnia znowu po miesiącu

• czaranna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Spokojnie jeżeli skierowanie nie było na cito nie ma się czym przejmować.

Nowa nam fizjo z kolei mówiła z resztą lekarka na bioderkach też że dziecko powinno spać na wprost i tak też leżeć, nie przekladać dziecka, chyba że ewidentnie wybiera tylko jedną stronę. My ćwiczymy kołyskę przygotowując się już do obrotów, i widzę że maly teraz częściej sobie przekłada główkę i chętniej leży na boczku.
    Spanie na brzuszku nie sprzyja niczemu oprócz problemów brzuszkowych, dziecko podczas leżenia ma ćwiczyć głównie grzbiet, bioderka i kark przygotowując się do siedzenia i raczkowania więc maluch ma być aktywny.
    U nas też jest problem z leżeniem na brzuszku, leżymy na macie, wyciągam wszystko co gra, miga, i jest oczojebne i jakoś idzie. Noszę go też i kołysze w takiej pozycji jak leży na brzuszku i robię z tego zabawę i tak po domu kładę go wszędzie gdzie mogę prosto z rąk i tym staram się przyzwyczajać u nas młody ma problem z przekladaniem głowy na drugą stronę bo trzyma głowę dobrze, za tydzień mamy kontrolę i zobaczymy co nam z tego wyjdzie :)

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po USG bioderek. Wszystko w porządku, mamy dużo nosić na żabkę, ale mały ma śladowy kręcz szyjny 😢 musimy dużo kłaść na lewym boku i kontrola za dwa miesiące. Niby to tylko śladowe i mamy się niczym nie martwić, a jednak siedzi mi to z tyłu głowy…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 09:11

Elasure, Niaha lubią tę wiadomość

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj nie było szczepienia, Laura nie została dopuszczona ze względu na katar (z tym by jeszcze przeszło, bo osłuchowo była czysta i gardło było ok) i rzekomą gorączkę - na termometrze w przychodni wyszło jej 38 stopni, chociaż w domu jeszcze nawet przed wyjściem miała 36,2 🤷🏼‍♀️ Poczułam się jak najgorsza matka co przyprowadza chore dziecko na szczepienie i myślałam, że coś jest nie tak z moim termometrem. Po powrocie zmierzyłam jej innym termometrem temperaturę pod pachą i wyszło 36,5 🤦🏼‍♀️ W bezdotykowym wymieniłam baterie, skalibrowalam na nowo, ale temperatura nadal była ok. Także cóż, nie udało nam się załatwić. Teraz tylko się boje, żeby nie złapała czegoś gorszego od brata zanim doczekamy nowego terminu (jeszcze muszę ją umówić).

Co do ubranek, Laura nosi rozmiary 62 i 68 zależnie od firmy. Najwięcej mamy h&m, trochę sinsaya i jakieś pojedyncze smyki, Pepco, perełki z mamas &papas (cudne sukienki, których nie ma gdzie nosić 😅).

Niewypałów raczej nie mamy, przy drugim jakoś rozsądniej podeszłam do wyprawki. U nas butelki leżą i się kurzą tylko, bo mała nie umie i nie chce z nich pić 🤦🏼‍♀️

Też wyjęłam już matę edukacyjną po starszym bracie i jest zachwyt ☺️

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    U nas wczoraj nie było szczepienia, Laura nie została dopuszczona ze względu na katar (z tym by jeszcze przeszło, bo osłuchowo była czysta i gardło było ok) i rzekomą gorączkę - na termometrze w przychodni wyszło jej 38 stopni, chociaż w domu jeszcze nawet przed wyjściem miała 36,2 🤷🏼‍♀️ Poczułam się jak najgorsza matka co przyprowadza chore dziecko na szczepienie i myślałam, że coś jest nie tak z moim termometrem. Po powrocie zmierzyłam jej innym termometrem temperaturę pod pachą i wyszło 36,5 🤦🏼‍♀️ W bezdotykowym wymieniłam baterie, skalibrowalam na nowo, ale temperatura nadal była ok. Także cóż, nie udało nam się załatwić. Teraz tylko się boje, żeby nie złapała czegoś gorszego od brata zanim doczekamy nowego terminu (jeszcze muszę ją umówić).

Co do ubranek, Laura nosi rozmiary 62 i 68 zależnie od firmy. Najwięcej mamy h&m, trochę sinsaya i jakieś pojedyncze smyki, Pepco, perełki z mamas &papas (cudne sukienki, których nie ma gdzie nosić 😅).

Niewypałów raczej nie mamy, przy drugim jakoś rozsądniej podeszłam do wyprawki. U nas butelki leżą i się kurzą tylko, bo mała nie umie i nie chce z nich pić 🤦🏼‍♀️

Też wyjęłam już matę edukacyjną po starszym bracie i jest zachwyt ☺️

A gde jej mierzyli w przychodni? Może była dopiero co rozebrana z czapeczki itd?

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was ma lub miała przy poprzednim maluchu ta słynną matę z pianinkiem? Sprawdzała się? Dużo osób chwali i zastanawiam się nad zakupem, tylko myślę czy nie będzie młody od niej przebodźcowany

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Jesteśmy po USG bioderek. Wszystko w porządku, mamy dużo nosić na żabkę, ale mały ma śladowy kręcz szyjny 😢 musimy dużo kłaść na lewym boku i kontrola za dwa miesiące. Niby to tylko śladowe i mamy się niczym nie martwić, a jednak siedzi mi to z tyłu głowy…

Polubiłam za bioderka. Musiałam wygooglować ten kręcz szyjny, każdemu pewnie siedziałoby to w głowie 🫂

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    A gde jej mierzyli w przychodni? Może była dopiero co rozebrana z czapeczki itd?
    Spędziłyśmy ok. 15 minut w poczekalni, od razu po przyjściu rozebrałam małą do bodziaka i spodni. Pomiar był w gabinecie na sam koniec badania.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was ma lub miała przy poprzednim maluchu ta słynną matę z pianinkiem? Sprawdzała się? Dużo osób chwali i zastanawiam się nad zakupem, tylko myślę czy nie będzie młody od niej przebodźcowany

Ja mam, używałam ze starszym bo tylko to pozwalało m na leżenie na brzuchu, ale miał już 4 miesiące jak używałam

Waflut lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam maty z pianinkiem ale matę wodną z rybkami - u nas się sprawdziła , ale mały też był już zdecydowanie większy - jakieś 4 miesiące

Waflut lubi tę wiadomość

• Waflut Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Matę wodną już mam I czeka aż Gabryś podrośnie, W takim razie z Pianinkiem też jeszcze zaczekam. Siedzę i myślę jak zachęcić go do leżenia na brzuszku dłużej niż minutę 🙈 zazwyczaj poleży, popodnosi główkę, poogląda dookoła I po chwili już jest wrzask. Mam tą zabawkę pingwinka, książeczkę kontrastową, ale nie widzę zbytnio zainteresowania.

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i my przyłączamy się do maty do Cioć MonReve96 i MaggLbn i pozdrawiamy resztę forum😊

1000036955-01.jpg 1000033143-01.jpg 20241222-104501.jpg IMG-20250101-WA0019.jpg

MaggLbn, Natalia K, Fania017, bambari, czaranna, juss92, Niaha, Elasure, MonReve96, Jenny93, Przedszkolanka123, Gusta Blu, Bibi24 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dzięki dziewczyny. Matę wodną już mam I czeka aż Gabryś podrośnie, W takim razie z Pianinkiem też jeszcze zaczekam. Siedzę i myślę jak zachęcić go do leżenia na brzuszku dłużej niż minutę 🙈 zazwyczaj poleży, popodnosi główkę, poogląda dookoła I po chwili już jest wrzask. Mam tą zabawkę pingwinka, książeczkę kontrastową, ale nie widzę zbytnio zainteresowania.

Nie znałam maty z pianinkiem 😅

U nas świetnie się sprawdza karuzela Tiny Love czas dla brzuszka, Laura patrzy się na nią jak zaczarowana, nawet jak włączę bez muzyczki i światełek ☺️ Lubi też lusterko krówkę Yookidoo. Ale fakt faktem, wszystko zależy od dziecka, synek tak nienawidził leżenia na brzuszku, że nic go nie przekonywało 🙈 Chociaż wtedy byłam zafiksowana na czarno białe zabawki bez dźwięków itp., więc nie miałam takich gadżetów jak teraz 😀

IMG-20250103-084233.jpg

Waflut, MaggLbn, czaranna, Elasure, Niaha, Jenny93, KarolinaAnastazja, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:

Mojego brata synek miał i nie był nią zainteresowany, więc co dzieciak to inaczej.

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:

U nas świetnie się sprawdza karuzela Tiny Love czas dla brzuszka, Laura patrzy się na nią jak zaczarowana, nawet jak włączę bez muzyczki i światełek ☺️ Lubi też lusterko krówkę Yookidoo. Ale fakt faktem, wszystko zależy od dziecka, synek tak nienawidził leżenia na brzuszku, że nic go nie przekonywało 🙈 Chociaż wtedy byłam zafiksowana na czarno białe zabawki bez dźwięków itp., więc nie miałam takich gadżetów jak teraz 😀

IMG-20250103-084233.jpg

Dzięki za polecajkez wypróbuję ❤️

Macie jeszcze jakieś fajne zabawki, żeby uatrakcyjnić czas aktywności?

Sparky lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:

IMG-20250103-084233.jpg

Ale super karuzelka. Chyba też się na nią skusze. Na początku mała lubiła leżeć na brzuszku a ostatnio coraz więcej frustracji się pojawia przez co bardzo mało leżymy aktywnie na brzuszku. Może taka zabawka pomoże

Sparky lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ