X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też jestem dość sceptycznie nastawiona do tego uczulenia. Nie jem aż tyle nabiału że mogłabym to podejrzewać. Pomyślałam, że spróbuję się pilnować w tym temacie przez jakiś czas i zobaczę czy będzie poprawa. Właśnie nie ulewa mi jakoś dużo i zawsze staram się domywać te miejsca. Samej ciężko mi powiedzieć co to może być. Może to nic takiego i minie za kilka dnia a ja panikuje 🫣

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Waflut- dziękuję :) ściągnęłam tik toka, poćwiczę z małą :)

U mnie też nabiał odstawiony na dwa tygodnie, tylko z innej przyczyny. U Emi pojawiły się pieniste, strzelające kupy. Ale ja jadłam mnóstwo nabiału. Serki, jogurty, kawka z mleczkiem itp. Dostałam zalecenie podawania Dicofloru i Delicolu ale na razie się wstrzymuje bo po trzech dniach „nabiałowego detoksu” kupki się poprawiły. Nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiście swoją dieta zaszkodziłam małej. Będę obserwować.

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    @Waflut- dziękuję :) ściągnęłam tik toka, poćwiczę z małą :)

U mnie też nabiał odstawiony na dwa tygodnie, tylko z innej przyczyny. U Emi pojawiły się pieniste, strzelające kupy. Ale ja jadłam mnóstwo nabiału. Serki, jogurty, kawka z mleczkiem itp. Dostałam zalecenie podawania Dicofloru i Delicolu ale na razie się wstrzymuje bo po trzech dniach „nabiałowego detoksu” kupki się poprawiły. Nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiście swoją dieta zaszkodziłam małej. Będę obserwować.

Delicol niektórym dzieciom pogarsza sprawę. Jakbyś chciała coś wprowadzić to zobacz MamaLac, to też jest lataza, ale skład jest duuuuuzo lepszy. U nas po Delicolu było gorzej niż bez niego.

age.png
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podczytuje Was cały czas. Piękne macie dzieciaczki i pieknie rosną ❤️
    U nas ogolnie lepiej, Mała jest bardziej kontaktowa i chyba mniej więcej ogarnęłam jej "instrukcje obslugi". Ze spaniem jest różnie, generalnie jeśli czasem rozrabia w nocy to w dzień spi więc da się przeżyć ;) W najgorszych momentach dalej pomaga tulik, choć wolałabym już tylko spiworek.
    Jestesmy już po bioderkach (ok) a przed szczepieniem.
    Okres dostałam 2 mce po porodzie (jestesmy na mm), obfitszy, jakieś skrzepy i paskudztwa leciały 😐

• czaranna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MonReve96 - No ja bym się też zastanowiła odnośnie tego uczulenia.
    Mój syn miał uczulenie, wysypalo go jak skonczył 1msc i 1 dzień czyli teoretycznie wtedy kiedy takie rzeczy się objawiają. Ale tu nie było wątpliwości bo krostki były wszędzie tam gdzie występuje alergia buzia, brzuszek, uda, ramionka, on miał nawet na główce łącznie z opuchlizną i skończyliśmy na mleku z apteki które faktycznie pomogło i kąpielach w emolientach.
    Jakieś pojedyńcze krostki i to w jednym miejscu może to być wszystko i potówki i podrażnienie i otarcie i reakcja na buziaki, krem mamy, brode taty i cokolwiek no ale do takiej poważnej alergii chyba bym tego nie kwalifikowała.
    U nas na wszelkie krostki pomaga bepanthen sensiderm spróbuj może też pomoże :) a przede wszystkim 3 wdechy i spokojnie 😊

My szczepienia mamy dopiero na koniec stycznia ze względu na nie wygojone szczepienie po gruźlicy w zasadzie też 1 raz mi się zdarzyło żeby tak późno ono wyszło u pozostałej 2 nawet sladu po tym nie było.

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Sparky ja się akurat nie szczepiłam. Chłopcy byli szczepieni. Mam nadzieję że to nie to, ale wiadomo warto dmuchać na zimne. Mój mąż też dzisiaj był u lekarza - angina, więc sezon chorobowy w pełni.
    Ja zostaję z chłopcami sama codziennie na ok 1,5h, bo ok 15 odbieram starszego z przedszkola, a mąż wraca ok 16:30. Nigdy jednak nie byłabym z nimi sama przez cały dzień. Skończy się na bajkach cały dzień 🙈 dobrze, że starszy już potrafi się sam bawić, jakoś damy radę 😊

Mój starszak jeszcze nie ogląda bajek, sam się trochę pobawi, ale narobi przy tym mnóstwo chaosu 🫣 No ale jednak dwulatek a trzylatek to duża różnica w ogarnianiu rzeczywistości 😉 U nas jeszcze dochodzi to, że nie mogę młodej spuścić z oka, bo synek zaraz do niej przybiega, najpierw pogłaszcze i da buziaczka w główkę, a jak tylko stracimy czujność to pacnie ją w czoło albo podrapie po głowie 🤦🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 08:22

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Mój starszak jeszcze nie ogląda bajek, sam się trochę pobawi, ale narobi przy tym mnóstwo chaosu 🫣 No ale jednak dwulatek a trzylatek to duża różnica w ogarnianiu rzeczywistości 😉 U nas jeszcze dochodzi to, że nie mogę młodej spuścić z oka, bo synek zaraz do niej przybiega, najpierw pogłaszcze i da buziaczka w główkę, a jak tylko stracimy czujność to pacnie ją w czoło albo podrapie po głowie 🤦🏼‍♀️
    Mój starszy też chcę okazywać czułość zbyt ekspresyjnie 😂 byle jakoś dotrzymać do poniedziałku i wróci wszystko do normy 😊

Sparky, MaggLbn lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że udało nam się dzisiaj zaszczepić na rotawirusy i 6w1 🥳 Pneumokoków nie było akurat ani 20 ani 13 (chciałam Prevenar 20), pielęgniarka zamówi i mamy kolejną wizytę za tydzień. Oby do niej bez problemu doszło, bo w żłobku młodego pojawił się przypadek mykoplazmy 🤡

Co do krostek na buzi, tym razem doktor uznała, że to zmiany łojotokowe 🫠

Laura waży już równe 5 kg ☺️

Natalia K, Przedszkolanka123, juss92, Elasure, Galena, KarolinaAnastazja, bambari lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to odczyn po szczepieniu na gruźlicę jest przeciwwskazaniem do szczepienia? Mamy jutro zaplanowana kwalifikacje, ale odczyn jest i teraz nie wiem czy ma sens małą ciągnąć do Przychodni…

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    A to odczyn po szczepieniu na gruźlicę jest przeciwwskazaniem do szczepienia? Mamy jutro zaplanowana kwalifikacje, ale odczyn jest i teraz nie wiem czy ma sens małą ciągnąć do Przychodni…

Gabri ma jeszcze krostkę na ramieniu, a normalnie szczepienia miał zrobione. U nas się tego nie czepili w ogóle, a pediatra dokładnie go zbadała i obejrzała zanim zakwalifikowała.

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Musi po prostu minąć 6 tygodni od szczepienia na bcg.

• czaranna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

U nas tak powiedzieli mały ma dosłownie niewielką krostkę ale delikatnie wypełniona ropą ( podobno to normalne ) jeżeli nie wygoi mu się do końca to i tak już go zaszczepią ze wzgledu na to żeby nie rozjechał się mu kalendarz szczepień.

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś pomysł lub patent żeby dziecko nie było tak płasko w gondoli? Odkąd nasilił się małemu refluks to nie chce mi jeździć w wózku, a jest tak ślisko ostatnio i boję się, że się z nosidłem przewrócę… dwa razy było już blisko 🫣 próbowałam zawijać kaptur śpiworka i robić z niego ala poduszeczkę żeby głowa była ciut wyżej, ale niewiele to daje. Już miałam myśli żeby wyjąć spacerówkę i rozkładać ją na półleżąco, ale boję się mu zaszkodzić, bo wiem że to jeszcze za wcześnie 😢

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny macie jakiś pomysł lub patent żeby dziecko nie było tak płasko w gondoli? Odkąd nasilił się małemu refluks to nie chce mi jeździć w wózku, a jest tak ślisko ostatnio i boję się, że się z nosidłem przewrócę… dwa razy było już blisko 🫣 próbowałam zawijać kaptur śpiworka i robić z niego ala poduszeczkę żeby głowa była ciut wyżej, ale niewiele to daje. Już miałam myśli żeby wyjąć spacerówkę i rozkładać ją na półleżąco, ale boję się mu zaszkodzić, bo wiem że to jeszcze za wcześnie 😢

Poduszka antywstrząsowa?

Kurczę, to jestem ciekawa co lekarka jutro powie na widok tego ramienia. Dzisiaj kąpiel w moim mleku, to może jeszcze się uda trochę załagodzić

age.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trochę mnie życie przygniotło z dwójką i mało czasu mam na forum 🙈
    U nas też jeszcze jest odczyn po gruźlicy a normalnie Hania była zaszczepiona.

Walfut, my mamy taką poduszkę klin do gondoli. Wkładam ją pod materacyk. Są różnej wysokości. Może coś dla siebie wybierzesz.

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG bioderek wszystko miód malina👌nie powiem ulga dla mnie. 26go mamy fizjo ale tu podejrzewam, że już coś się znajdzie...

Za to ja umieram, dostałam kolejną miesiączkę i nie dość, że obfita to jeszcze mega bolesna jak nigdy! Wzięłam buscopan bo tylko to miałam ale nie czuję żeby coś zelżało. Chyba zwinę się w kłębek a młodego zostawię z tatą i babcią.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Hej dziewczyny. Trochę mnie życie przygniotło z dwójką i mało czasu mam na forum 🙈
    U nas też jeszcze jest odczyn po gruźlicy a normalnie Hania była zaszczepiona.

Walfut, my mamy taką poduszkę klin do gondoli. Wkładam ją pod materacyk. Są różnej wysokości. Może coś dla siebie wybierzesz.

Nie wiedziałam, że są kliny do wózka 🫣 dzięki! Zamówiony już ♥️

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na badaniu bioderek trzeba malucha rozbierać “do rosołu”, czy wystarczy podwinąć bodziaka?

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Dziewczyny, na badaniu bioderek trzeba malucha rozbierać “do rosołu”, czy wystarczy podwinąć bodziaka?

My na pierwszym badaniu mieliśmy rozebrać do rosolu a dziś już na kontrolu tylko podcinać body i zdjąć pieluszke. U nas już bioderka ładnie ale IB i jeszcze kontrola za 6 tyg żeby już na 100% powiedział że ok

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

My musieliśmy zdjąć wszystkie ubranka i rozpiąć pampersa po bokach. Lekarz sprawdzał też plecki i ramiona. Myslalam, że body będzie mogło zostać i nałożyłam takie przez głowę 😂 nie polecam

Gusta Blu lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ