X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Dziewczyny, na badaniu bioderek trzeba malucha rozbierać “do rosołu”, czy wystarczy podwinąć bodziaka?

Myśmy musieli podwinąć body, i pampersa rozpinaliśmy po boku gdzie było biodro badane.

Bibi24 lubi tę wiadomość

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najpierw była konsultacja chirurga i wtedy do golasa, a potem od razu usg i tylko spodenki zdejmowaliśmy, rozpinaliśmy body i pampersa jeden rzep, a potem drugi.

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Myśmy musieli podwinąć body, i pampersa rozpinaliśmy po boku gdzie było biodro badane.

U nas tak samo

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas do rosołu, ale leżała pod lampą i przykryta od góry kocykiem

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny macie jakiś pomysł lub patent żeby dziecko nie było tak płasko w gondoli? Odkąd nasilił się małemu refluks to nie chce mi jeździć w wózku, a jest tak ślisko ostatnio i boję się, że się z nosidłem przewrócę… dwa razy było już blisko 🫣 próbowałam zawijać kaptur śpiworka i robić z niego ala poduszeczkę żeby głowa była ciut wyżej, ale niewiele to daje. Już miałam myśli żeby wyjąć spacerówkę i rozkładać ją na półleżąco, ale boję się mu zaszkodzić, bo wiem że to jeszcze za wcześnie 😢
    Na internecie są kliny typowo do gondoli pod materac😉

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Fajnie że cały to forum jest aktywne :) zawsze jak czytam dowiaduje się czegoś nowego. Byłam ostatnio u ginekologa po połogu i powiedział że mam dolne obniżenie ścian pochwy / trochę mnie to zmartwiło. Ponoć pojawia się u wielorudek - któraś też to ma? Ćwiczy? Muszę iść koniecznie do urofizjoterapeuty z tym :(

• czaranna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Cześć! Fajnie że cały to forum jest aktywne :) zawsze jak czytam dowiaduje się czegoś nowego. Byłam ostatnio u ginekologa po połogu i powiedział że mam dolne obniżenie ścian pochwy / trochę mnie to zmartwiło. Ponoć pojawia się u wielorudek - któraś też to ma? Ćwiczy? Muszę iść koniecznie do urofizjoterapeuty z tym :(

Niestety ja mam, u mnie obniżenie jest łącznie z szyjką macicy, czekam w kolejce do uro, mnie niestety czeka zabieg🙈

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używające butelek avent, czy dla 3 miesięcznego dziecka nada się smoczek nr 2 lub nawet 1? W przyszłym miejscu wymieniam butelki i potrzebuje smoczka z małym przepływem. Teraz mam avent natural response air free 120ml i nie wiem jaki tam jest nr smoczka :( będę kupować te większe, 260ml i zależy mi żeby przepływ był w niej taki sam lub nawet mniejszy niż w tej aktualnej, bo mimo że rzadko daje małemu butle to z niej tak łapczywie pije, ze mu cieknie broda i czasem się zakrztusi.

age.png

Wysłany: 17 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny używające butelek avent, czy dla 3 miesięcznego dziecka nada się smoczek nr 2 lub nawet 1? W przyszłym miejscu wymieniam butelki i potrzebuje smoczka z małym przepływem. Teraz mam avent natural response air free 120ml i nie wiem jaki tam jest nr smoczka :( będę kupować te większe, 260ml i zależy mi żeby przepływ był w niej taki sam lub nawet mniejszy niż w tej aktualnej, bo mimo że rzadko daje małemu butle to z niej tak łapczywie pije, ze mu cieknie broda i czasem się zakrztusi.

Numer smoczka jest na smoczku, na pewno dostrzerzesz numerek :) zapewne jest wstawiona tam 3ka jak mu cieknie po brodzie. My mamy 2ke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 12:31

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Numer smoczka jest na smoczku, na pewno dostrzerzesz numerek :) zapewne jest wstawiona tam 3ka jak mu cieknie po brodzie. My mamy 2ke

Ja to jednak ślepa jestem… Człowiek uczy się całe życie 😂 2 mamy, więc kupuję 1 jednak 🙈 dziękuję 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 12:37

age.png

Wysłany: 17 stycznia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Ja to jednak ślepa jestem… Człowiek uczy się całe życie 😂 2 mamy, więc kupuję 1 jednak 🙈 dziękuję 😀

Hehe nie ma za coo😁😁

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:

Tak. My cały czas używany smoczka 2 pomimo, że w tych dużych butelkach są już 3. Z 1 synek się męczył kilkadziesiąt minut, więc uznałam że bez sensu

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my po szczepieniu. Wjechało 6w1, pneumokoki i rotawirus. Póki co Gabi marudna nie bardziej niż zwykle. Myślicie, że można iść na spacer z nią?

age.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dziewczyny, my po szczepieniu. Wjechało 6w1, pneumokoki i rotawirus. Póki co Gabi marudna nie bardziej niż zwykle. Myślicie, że można iść na spacer z nią?

No pewnie! Poprzednio z córką a teraz z synem zawsze po szczepieniu 1-2h spaceru. Wydaje mi się, że to dobrze mu robi. Do przychodni mamy blisko na piechotę więc zawsze idziemy potem na spacer.

• Sparky Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    My po wczorajszym szczepieniu też byłyśmy na długim spacerze☺️

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszliśmy, ale powiem Wam, że jest grubo 😅 natomiast nie dziwi mnie, bo dorosły jakby dostał taki koktajl, to też pewnie by byl nie do życia

age.png
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:

Moja Mała mając niecały miesiąc piła z 3 i pije nadal, 1 i 2 ją mega wkurzały, była zmęczona i zjadała za mało.

• Sparky Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pisałam o swoich obawach dotyczących samodzielnej opieki nad dwójką, a dziś nadszedł ten dzień 🙃 Synek mocno kaszlał w nocy od spływającego kataru i postanowiliśmy, że zostanie dziś w domu. Powiem Wam, że strach ma wielkie oczy 😊 Daliśmy radę! Laura miała dwie drzemki w chuście, poza tym jadła i się rozglądała, a Oli jak nigdy zajął się klockami 😉 Oczywiście syf był straszny, zabawki wszędzie, ale każdy był najedzony, przewinięty i zaopiekowany. A po obiedzie wybrałam się sama do apteki i biedry i to było mi bardzo potrzebne 🤣

Natalia K, Wero0707, MonReve96, KarolinaAnastazja, juss92, Kofinka, Jenny93, MaggLbn, Niaha, miska122, Galena lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    A przytrzymujesz rączki w podparciu? U nas to był game changer. Bez tego młody nie dźwigał zbytnio główki, A jak mu przytrzymam rączki to podnosi już bardzo wysoko i potrafi ją utrzymać.

Waflut, mała powoli robi postępy. Dziękuję za pomoc ❤️

Waflut lubi tę wiadomość

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Niestety ja mam, u mnie obniżenie jest łącznie z szyjką macicy, czekam w kolejce do uro, mnie niestety czeka zabieg🙈
    A ćwiczysz mięśnie kegla? Jak mi dr o tym powiedział to faktycznie klocki się poukładały - ja cały czas tam na dole nie czułam się całkiem normalnie, mimo że rana wygojona.

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ