LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Polaaaa wrote:Myśmy musieli podwinąć body, i pampersa rozpinaliśmy po boku gdzie było biodro badane.
U nas tak samo
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Waflut wrote:Dziewczyny macie jakiś pomysł lub patent żeby dziecko nie było tak płasko w gondoli? Odkąd nasilił się małemu refluks to nie chce mi jeździć w wózku, a jest tak ślisko ostatnio i boję się, że się z nosidłem przewrócę… dwa razy było już blisko 🫣 próbowałam zawijać kaptur śpiworka i robić z niego ala poduszeczkę żeby głowa była ciut wyżej, ale niewiele to daje. Już miałam myśli żeby wyjąć spacerówkę i rozkładać ją na półleżąco, ale boję się mu zaszkodzić, bo wiem że to jeszcze za wcześnie 😢
-
Cześć! Fajnie że cały to forum jest aktywne zawsze jak czytam dowiaduje się czegoś nowego. Byłam ostatnio u ginekologa po połogu i powiedział że mam dolne obniżenie ścian pochwy / trochę mnie to zmartwiło. Ponoć pojawia się u wielorudek - któraś też to ma? Ćwiczy? Muszę iść koniecznie do urofizjoterapeuty z tym
-
Kofinka wrote:Cześć! Fajnie że cały to forum jest aktywne zawsze jak czytam dowiaduje się czegoś nowego. Byłam ostatnio u ginekologa po połogu i powiedział że mam dolne obniżenie ścian pochwy / trochę mnie to zmartwiło. Ponoć pojawia się u wielorudek - któraś też to ma? Ćwiczy? Muszę iść koniecznie do urofizjoterapeuty z tym
Niestety ja mam, u mnie obniżenie jest łącznie z szyjką macicy, czekam w kolejce do uro, mnie niestety czeka zabieg🙈 -
Dziewczyny używające butelek avent, czy dla 3 miesięcznego dziecka nada się smoczek nr 2 lub nawet 1? W przyszłym miejscu wymieniam butelki i potrzebuje smoczka z małym przepływem. Teraz mam avent natural response air free 120ml i nie wiem jaki tam jest nr smoczka będę kupować te większe, 260ml i zależy mi żeby przepływ był w niej taki sam lub nawet mniejszy niż w tej aktualnej, bo mimo że rzadko daje małemu butle to z niej tak łapczywie pije, ze mu cieknie broda i czasem się zakrztusi.
-
Waflut wrote:Dziewczyny używające butelek avent, czy dla 3 miesięcznego dziecka nada się smoczek nr 2 lub nawet 1? W przyszłym miejscu wymieniam butelki i potrzebuje smoczka z małym przepływem. Teraz mam avent natural response air free 120ml i nie wiem jaki tam jest nr smoczka będę kupować te większe, 260ml i zależy mi żeby przepływ był w niej taki sam lub nawet mniejszy niż w tej aktualnej, bo mimo że rzadko daje małemu butle to z niej tak łapczywie pije, ze mu cieknie broda i czasem się zakrztusi.
Numer smoczka jest na smoczku, na pewno dostrzerzesz numerek zapewne jest wstawiona tam 3ka jak mu cieknie po brodzie. My mamy 2keWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 12:31
-
KarolinaAnastazja wrote:Numer smoczka jest na smoczku, na pewno dostrzerzesz numerek zapewne jest wstawiona tam 3ka jak mu cieknie po brodzie. My mamy 2ke
Ja to jednak ślepa jestem… Człowiek uczy się całe życie 😂 2 mamy, więc kupuję 1 jednak 🙈 dziękuję 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 12:37
-
Waflut wrote:Ja to jednak ślepa jestem… Człowiek uczy się całe życie 😂 2 mamy, więc kupuję 1 jednak 🙈 dziękuję 😀
Hehe nie ma za coo😁😁 -
Waflut wrote:Dziewczyny używające butelek avent, czy dla 3 miesięcznego dziecka nada się smoczek nr 2 lub nawet 1? W przyszłym miejscu wymieniam butelki i potrzebuje smoczka z małym przepływem. Teraz mam avent natural response air free 120ml i nie wiem jaki tam jest nr smoczka będę kupować te większe, 260ml i zależy mi żeby przepływ był w niej taki sam lub nawet mniejszy niż w tej aktualnej, bo mimo że rzadko daje małemu butle to z niej tak łapczywie pije, ze mu cieknie broda i czasem się zakrztusi.
Tak. My cały czas używany smoczka 2 pomimo, że w tych dużych butelkach są już 3. Z 1 synek się męczył kilkadziesiąt minut, więc uznałam że bez sensu -
Wero0707 wrote:Dziewczyny, my po szczepieniu. Wjechało 6w1, pneumokoki i rotawirus. Póki co Gabi marudna nie bardziej niż zwykle. Myślicie, że można iść na spacer z nią?
No pewnie! Poprzednio z córką a teraz z synem zawsze po szczepieniu 1-2h spaceru. Wydaje mi się, że to dobrze mu robi. Do przychodni mamy blisko na piechotę więc zawsze idziemy potem na spacer. -
Wero0707 wrote:Dziewczyny, my po szczepieniu. Wjechało 6w1, pneumokoki i rotawirus. Póki co Gabi marudna nie bardziej niż zwykle. Myślicie, że można iść na spacer z nią?
-
Moja Mała mając niecały miesiąc piła z 3 i pije nadal, 1 i 2 ją mega wkurzały, była zmęczona i zjadała za mało. -
Wczoraj pisałam o swoich obawach dotyczących samodzielnej opieki nad dwójką, a dziś nadszedł ten dzień 🙃 Synek mocno kaszlał w nocy od spływającego kataru i postanowiliśmy, że zostanie dziś w domu. Powiem Wam, że strach ma wielkie oczy 😊 Daliśmy radę! Laura miała dwie drzemki w chuście, poza tym jadła i się rozglądała, a Oli jak nigdy zajął się klockami 😉 Oczywiście syf był straszny, zabawki wszędzie, ale każdy był najedzony, przewinięty i zaopiekowany. A po obiedzie wybrałam się sama do apteki i biedry i to było mi bardzo potrzebne 🤣
Natalia K, Wero0707, MonReve96, KarolinaAnastazja, juss92, Kofinka, Jenny93, MaggLbn, Niaha, miska122, Galena lubią tę wiadomość
-
Waflut wrote:A przytrzymujesz rączki w podparciu? U nas to był game changer. Bez tego młody nie dźwigał zbytnio główki, A jak mu przytrzymam rączki to podnosi już bardzo wysoko i potrafi ją utrzymać.
Waflut, mała powoli robi postępy. Dziękuję za pomoc ❤️Waflut lubi tę wiadomość
-
czaranna wrote:Niestety ja mam, u mnie obniżenie jest łącznie z szyjką macicy, czekam w kolejce do uro, mnie niestety czeka zabieg🙈