X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Musisz ściągnąć zastój, czujesz w której piersi jest? Najlepiej przystawiać dziecko jak najczęściej aż ściągnie
    .
    Tak, tak. Czuję i widzę, bo są czerwone plamy w tych miejscach. Jestem kpi. Mój synek ma problemy z napięciem, więc tym razem mi nie pomoże. Jak byłam kp i zdarzył mi się zastój to rzeczywiście szybko się z nim uporał. Teraz muszę sobie radzić sama

age.png
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was borykała się z zapaleniem piersi? Walczę już 3 dzień i zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić i kiedy jest już ten czas żeby zdecydować się jednak na antybiotyk?
    Ja miałam. Współczuję okropny ból. Miałam do tego wysoką gorączkę i dreszcze. Dostałam od razu antybiotyk.

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Ja miałam. Współczuję okropny ból. Miałam do tego wysoką gorączkę i dreszcze. Dostałam od razu antybiotyk.

Wzięłam już pierwszą dawkę. Nie czekam do jutra, bo jak nie przeszło przez trzy dni to i czwartego samo nie przejdzie. Po jakim czasie pomogło? Co robiłaś oprócz antybiotyku? Oprócz przystawiania dziecka bo u mnie to niestety nie jest możliwe 😭

age.png

Wysłany: 19 stycznia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Wzięłam już pierwszą dawkę. Nie czekam do jutra, bo jak nie przeszło przez trzy dni to i czwartego samo nie przejdzie. Po jakim czasie pomogło? Co robiłaś oprócz antybiotyku? Oprócz przystawiania dziecka bo u mnie to niestety nie jest możliwe 😭
    Też jestem kpi. Laktator, ciepłe okłady przed odciąganie, później zimny okład. Pomogło też masowanie piersi podczas odciągania, mąż pomagał( okropny ból). Przeszło po 3 dniach.

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Też jestem kpi. Laktator, ciepłe okłady przed odciąganie, później zimny okład. Pomogło też masowanie piersi podczas odciągania, mąż pomagał( okropny ból). Przeszło po 3 dniach.

No właśnie mi już ten ból zaczął wędrować pod pachę i już się przestraszyłam. Zimne okłady robię. Ciepłych nie robiłam, ale w takim razie zacznę. I ten zastój wyciągnęłaś laktarorem? Bo czytałam, że niektóre dziewczyny ściągnęły go w postaci glutka, albo takiej grudki twarogu. Chyba, że już powstał ropień to nawet może być krew w mleku 🙈

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    No właśnie mi już ten ból zaczął wędrować pod pachę i już się przestraszyłam. Zimne okłady robię. Ciepłych nie robiłam, ale w takim razie zacznę. I ten zastój wyciągnęłaś laktarorem? Bo czytałam, że niektóre dziewczyny ściągnęły go w postaci glutka, albo takiej grudki twarogu. Chyba, że już powstał ropień to nawet może być krew w mleku 🙈
    Ja tylko powiem, że jak masujesz pierś to ruchami w stronę brodawki

Powodzenia!

Przedszkolanka123, Jenny93 lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 19 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Tak wyciągnęłam go, ale tym ręcznym laktatorem. Mam wrażenie, że te muszlowe nie ściągają dobrze mleka, za każdym razem jak ich używam mam problem z zastojem. 🫣

Jenny93 lubi tę wiadomość

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórym dziewczynom mężowie ściągali zastój 🙈 też mam wrażenie że ręczny czasem lepiej ściąga niż elektryczne, wiadomo na dłuższą metę to nie da rady, ale przy zastoju warto spróbować.
    Przed odciaganiem rozgrzewaj pierś, po schładzaj. Możesz też spróbować okładać kapustą

Jenny93 lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie zabawki są teraz top u waszych maluszków? Dajecie już gryzaki?

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co głównie czytamy Tuwima i Brzechwę, bo odgrywanie głosów robi furorę. Z zabawek to tak naprawdę dopiero różne kontrastowe szelesciki i maskotki weszły

MaggLbn lubi tę wiadomość

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, współczuję 😢 Ja od wczoraj walczę z zastojem, mam nadzieję, że nie przerodzi się w zapalenie 🙏🏼 Biorę Ibuprom i milanella complex, robię zimne okłady po karmieniu i dzisiaj nawet okleilam się tejpami - to ostatnie chyba przynosi największe pozytywne skutki. Mała coś nie może mi tego wyssać 🥵

MaggLbn, z gryzakami mogłoby być trudno przy dwumiesięcznych dzieciach. Nie dość, że do gryzaka trzeba umieć utrzymać go w ręce, to jeszcze trafić w nim do buzi, a to nie są umiejętności adekwatne do wieku naszych maluchów. U nas póki co jest karuzela w łóżeczku (montuje tylko na czas "zabawy", a później ściągam, bo starszak dostaje świra na jej punkcie), karuzela czas dla brzuszka Tiny love, książeczki i karty kontrastowe. Najchętniej mała wodzi wzrokiem za kontrastową ośmiornica z oczami 😀 Lubi leżeć na macie edukacyjnej. Na dniach wyjmę jeszcze baby gym po bracie i zobaczymy jaka będzie reakcja ☺️

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:

Pogaduchy z mamą i własne rączki 😅

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Jenny, współczuję 😢 Ja od wczoraj walczę z zastojem, mam nadzieję, że nie przerodzi się w zapalenie 🙏🏼 Biorę Ibuprom i milanella complex, robię zimne okłady po karmieniu i dzisiaj nawet okleilam się tejpami - to ostatnie chyba przynosi największe pozytywne skutki. Mała coś nie może mi tego wyssać 🥵

MaggLbn, z gryzakami mogłoby być trudno przy dwumiesięcznych dzieciach. Nie dość, że do gryzaka trzeba umieć utrzymać go w ręce, to jeszcze trafić w nim do buzi, a to nie są umiejętności adekwatne do wieku naszych maluchów. U nas póki co jest karuzela w łóżeczku (montuje tylko na czas "zabawy", a później ściągam, bo starszak dostaje świra na jej punkcie), karuzela czas dla brzuszka Tiny love, książeczki i karty kontrastowe. Najchętniej mała wodzi wzrokiem za kontrastową ośmiornica z oczami 😀 Lubi leżeć na macie edukacyjnej. Na dniach wyjmę jeszcze baby gym po bracie i zobaczymy jaka będzie reakcja ☺️

Spróbuj przystawiać w różnych pozycjach. Niby najlepiej spod pachy

Sparky, MaggLbn lubią tę wiadomość

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Tak wyciągnęłam go, ale tym ręcznym laktatorem. Mam wrażenie, że te muszlowe nie ściągają dobrze mleka, za każdym razem jak ich używam mam problem z zastojem. 🫣

Kurczę, nawet nie mam ręcznego. Szczerze to kupiłam momcozy i użyłam go raz 🙈 cały czas jadę na butelkowej medeli. Nie dość że za tym pierwszym razem mi przeciekł to jakoś nie mogę się do niego przekonać.

Miska mój mąż pomyśli, że oszalałam 🤣 On się już dzisiaj pytał czy na pewno mi skisłe mleko nie leci bo synek coś ostatnio strasznie się pręży i wygina przy butli. Myślałam, że się posikam xd ale w sumie jak nie ma pewności czy nie jest skisłe to niech próbuje 🤣

age.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mamy to akwarium, robi furorę, chociaż babcie nie moga przeżyć zr dziecko ma telewizor 🤣

Wiem że jakiś czas temu któraś pytala o długa przerwę od karmienia w nocy i nawet sama pisałam żeby się cieszyła ale dziś moja mała przespała ponad 7h (8,5h bez jedzenie) I sama się zastanawiam czy to ok..? Wlasnie wstala zjadła i dalej spi. Gorączki nie ma. Uśmiecha się po jedzeniu.

22.02.2024 transfer

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Kurczę, nawet nie mam ręcznego. Szczerze to kupiłam momcozy i użyłam go raz 🙈 cały czas jadę na butelkowej medeli. Nie dość że za tym pierwszym razem mi przeciekł to jakoś nie mogę się do niego przekonać.

Miska mój mąż pomyśli, że oszalałam 🤣 On się już dzisiaj pytał czy na pewno mi skisłe mleko nie leci bo synek coś ostatnio strasznie się pręży i wygina przy butli. Myślałam, że się posikam xd ale w sumie jak nie ma pewności czy nie jest skisłe to niech próbuje 🤣

Ja przy pierwszym synu miałam taki zastój, że powiedziałam mężowi, że jak w ciągu 24h nie zejdzie to będzie musiał mi on ściągnąć, to był blady jak ściana 😂 na szczęście się udało, ale moja ciocia miała takie problemy, że położna przychodziła i wyciskała jej z piersi przez 2 dni (ale to było ,30 lat temu).

Co do zabawek to mały lubi oglądać kontrastowe i siebie w lusterku. Gada wtedy do siebie i się uśmiecha, coś w stylu "co to za przystojniak" 😂😂
    Myślę że dokupię jeszcze kraba z Pepco, bo starszak swojego zepsuł.
    Ogólnie dopóki dzieciaki nie zaczną łapać zabawek to żadne nie są potrzebne. Ja już czekam na ten etap. I kiedy ładnie będzie sam trzymał główkę żebym mogła zarzucić go na biodro i drugą ręką ogarniać życie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 03:20

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpada opcja z mężem, oboje na myśl o tym mamy ciarki 🙈😂

Dziewczyny po cukrzycy ciążowej, robiłyście już kontrolną krzywą? Ja właśnie siedzę w labie, już jestem po pierwszym pobraniu i napoju 🤢 Mam nadzieję, że młoda jakoś zniesie tą rozłąkę z cyckiem, rano ma długą drzemkę, to może się nawet nie zorientuje 🤔

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! :) Znajoma mówiła, że już daje gryzak (mamy dzieci w tym samym wieku) i tak się zaczęłam zastanawiać 😂 Na ten moment u nas jest szał na jedzenie piąstek. Idę dzisiaj w końcu na kontrolę po porodzie, zobaczymy co tam słychać 😀

Raz miałam zastój i bolało mocno, karmiłam w pozycji spod pachy i zeszło ładnie :)

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:

Aktualnie top zabawką jest ta rękawiczka https://allegro.pl/oferta/fehn-74604-rekawiczka-do-zabawy-z-dziecmi-w-motyw-safari-20-x-5-x-33-cm-15848597603

Do leżenia na brzuszku służy ta karuzela
    https://allegro.pl/oferta/karuzela-czas-dla-brzuszka-zabawka-interaktywna-decor-czarno-biala-17052084557

A ta grzechotka (w lewym dolnym rogu) jest pierwsza która Remek był w stanie chwycić i potrząsać
    https://allegro.pl/oferta/canpol-grzechotka-gryzak-0m-4szt-79-401-16223826620
    Tu niżej widać jak sobie radzi
    https://www.dropbox.com/t/NNJlNfqAEKue5hjI

I ta kostka też bardzo ciekawi młodego
    https://allegro.pl/oferta/pluszowa-kostka-edukacyjna-dla-niemowlaka-17150867522 (my mamy pomarańczową)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 11:05

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha zazdroszczę, że Remek już taki zainteresowany zabawkami 😍
    U nas przechodzi tylko akwarium od baby Einstein i pingwinek z Fisher-Price, ale to też nie zawsze. Zależy od humoru 😂 do niedawna jeszcze go interesowała książeczka kontrastowa, ale teraz już nie bardzo. Próbowałam grzechotki, piłeczki sensoryczne (tutaj to jest wręcz płacz jak tylko go dotknę nią 🙈), takie opaski na nadgarstki z grzechotką i ze zwierzątkami, mata do leżenia z zawieszkami, pluszaczki do ściskania z piszczałką, maskotki ala kocyk z metkami. Totalnie nic go nie interesuje. Najciekawszy jest żyrandol, czarne kable pod szafką i matka która wydaje z siebie głupie dźwięki 😂

age.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ