X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Wczoraj pisałam o swoich obawach dotyczących samodzielnej opieki nad dwójką, a dziś nadszedł ten dzień 🙃 Synek mocno kaszlał w nocy od spływającego kataru i postanowiliśmy, że zostanie dziś w domu. Powiem Wam, że strach ma wielkie oczy 😊 Daliśmy radę! Laura miała dwie drzemki w chuście, poza tym jadła i się rozglądała, a Oli jak nigdy zajął się klockami 😉 Oczywiście syf był straszny, zabawki wszędzie, ale każdy był najedzony, przewinięty i zaopiekowany. A po obiedzie wybrałam się sama do apteki i biedry i to było mi bardzo potrzebne 🤣
    No gratulacje! Ty masz jednak dwulatka na pokładzie , nie wiem jak dałabym radę.
    Ja jak jestem z moim 3,5 latkiem to ogarniamy się ładnie nawet. Jestem po takim dniu wymęczona, ale starszak naprawdę się ze mną stara - taki kreatywny jak był jedynakiem na pewno nie był. Ale wystarczy że tata wróci z pracy to zaczyna szaleć ;) także myślę że dla budowania samodzielności u obydwojga takie chwile są w sumie cenne - mama gotuje obiad a wy jakoś się ogarnijcie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 13:43

Sparky lubi tę wiadomość

• Kofinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że niby przesypiam jakoś te nocki , niby jakos ciągnę ale mózg mam totalnie wyłączony. Koncentracja na poziomie zero … też tak macie?
    Dzisiaj nawet pomyliłam się i zamiast na forum listopadowek2024 weszłam na lipiec i czytam i czytam historię i sobie myślę ale co to za dzieci, o co tu chodzi 🤪 ale to dopiero po jakiejś dłuższej chwili , naprawdę

• Takaja12 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zamiast posolić wode na makaron to nasypałam bułki tartej 🫣
    U nas rsv dopadł niestety małego. Było już wzywanie pogotowia, wizyta na sor i teraz inhalujemy w domu. 3 doba prawie za nami ale lekarz powiedział że najgorsza 4-5. Trzymajcie kciuki za mojego maluszka 🙏

Kofinka, Waflut, juss92 lubią tę wiadomość

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kofinka tak ćwiczę praktycznie zaczęłam 2 tygodnie po porodzie, różnica jest niewielka, mimo że robię to porządnie.
    Po 3 porodzie sn niestety ale to obniżenie jest na tyle duże że tu ćwiczenia raczej nie pomogą, lekarz mnie oświecił mówiąc że właśnie po porodzie z ochrona krocza to się często zdarza no i masz poprzednie 2 były z nacięciem ten bez, ja miałam do 7 tygodnia wrażenie że mi tam w kroku dosłownie coś " siedzi " okazało się że to szyjka ..

@Takaja12, bardzo współczuję i trzymam mocno kciuki za maleństwo ❤️ mam nadzieję że wszystko będzie okej.

Takaja12 lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja, dacie radę, trzymamy kciuki.

Ja jestem prawe 7 tygodni po porodzie i po dłuższej pionizacji bolą mnie wargi sromowe, czuję w nich takie napięcie, nadal też plamię. W tym tygodniu będę mieć wizytę u ginekologa, trochę się obawiam. Któraś miała jakieś tego typu dolegliwości? To mój pierwszy poród…

U nas chyba skok zbiegł się ze szczepieniami i nawet miałam wątpliwości czy lekarka nam da zielone światło, bo ostatnie dni były okropne - mała pluła mlekiem, jakby oduczyła się ssać i połykać, jakos dużo się wiła, machała rękami i nogami, jęczała przez sen. Po szczenieniu wczorajszy wieczór pod znakiem płaczków i Gabi ciągle chciała być na rękach. Bardzo się martwiłam. A dzisiaj już inne dziecko. Nawet spojrzenie ma bardziej rozumne, dużo więcej głuży, uśmiecha się, reaguje na zabawki kontrastowe i dźwięk. Niby człowiek wie, że za każdym razem ta reorganizacja mózgu jest dla dziecka trudna, ale jak każdy skok ma być okupiony taką ilością emocji, to ja wysiądę 😅

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja trzymam za Was mocno kciuki! Bądźcie silni ♥️ dawaj koniecznie znać jak sytuacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 08:15

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    U nas chyba skok zbiegł się ze szczepieniami i nawet miałam wątpliwości czy lekarka nam da zielone światło, bo ostatnie dni były okropne - mała pluła mlekiem, jakby oduczyła się ssać i połykać, jakos dużo się wiła, machała rękami i nogami, jęczała przez sen. Po szczenieniu wczorajszy wieczór pod znakiem płaczków i Gabi ciągle chciała być na rękach. Bardzo się martwiłam. A dzisiaj już inne dziecko. Nawet spojrzenie ma bardziej rozumne, dużo więcej głuży, uśmiecha się, reaguje na zabawki kontrastowe i dźwięk. Niby człowiek wie, że za każdym razem ta reorganizacja mózgu jest dla dziecka trudna, ale jak każdy skok ma być okupiony taką ilością emocji, to ja wysiądę 😅

Ja się ciągle zastanawiam jak ja przeżyję ząbkowanie, jak ja wysiadam przy problemach ze zrobieniem kupy 😂 wczoraj cały dzień młody się wił, stękał i jęczał, jak normalne robi 💩 kilka razy dziennie to wczoraj zrobił dopiero po 19 z taką męką, że i ja się zmęczyłam XD ulga po wszystkim na twarzy dziecka nie do opisania.

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut - o tak, o ząbkowaniu nawet nie chce myśleć… i o pierwszej infekcji

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś z Was potrzebowała jeszcze dobrego motywatora do leżenia na brzuszku 🙈

Gabi jest totalnie niezabawkowy, ale W KOŃCU trafiliśmy coś co go zainteresowało i przedłużyło leżenie

4ce2def21d2b9.jpghttps://zapodaj.net/plik-XUJAyOj73o

To akwarium jest genialne ♥️

MaggLbn, Takaja12, KarolinaAnastazja, Fania017, Niaha, juss92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut, ale super wygląda to akwarium!

Dziewczyny, nie martwcie się na zapas, ząbkowanie nie musi być wcale straszne 😉 Mój Oli też miał problemy ze zrobieniem kupy, za to ząbki wychodziły jak gdyby nigdy nic. Kilka razy dostał paracetamol i tyle. Niedawno wyszły mu piątki to zorientowaliśmy się dopiero po czasie, że coś dużo mu się zrobiło tych zębów nagle 😂

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was borykała się z zapaleniem piersi? Walczę już 3 dzień i zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić i kiedy jest już ten czas żeby zdecydować się jednak na antybiotyk?

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny jakby któraś z Was potrzebowała jeszcze dobrego motywatora do leżenia na brzuszku 🙈

Gabi jest totalnie niezabawkowy, ale W KOŃCU trafiliśmy coś co go zainteresowało i przedłużyło leżenie

4ce2def21d2b9.jpghttps://zapodaj.net/plik-XUJAyOj73o

To akwarium jest genialne ♥️

Ale ekstra ! Gdzie można je kupić?

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Ale ekstra ! Gdzie można je kupić?

Ja zamawiałam na allegro, jak sobie wpiszesz Baby Einstein akwarium albo Sea dreams to powinno wyskoczyć :) na amazonie też są napewno.
    Fajne to jest, bo ma opcję zamocowania na szczebelkach łóżeczka. Można puszczać jako samą lampkę, rybki się ruszają, jest też szum wody i muzyczka, ale wszystko oddzielnie można włączać.

Takaja12, Niaha lubią tę wiadomość

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was borykała się z zapaleniem piersi? Walczę już 3 dzień i zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić i kiedy jest już ten czas żeby zdecydować się jednak na antybiotyk?

Ja bym po 3 dniach już poszła do lekarza po antybiotyk.

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Ja zamawiałam na allegro, jak sobie wpiszesz Baby Einstein akwarium albo Sea dreams to powinno wyskoczyć :) na amazonie też są napewno.
    Fajne to jest, bo ma opcję zamocowania na szczebelkach łóżeczka. Można puszczać jako samą lampkę, rybki się ruszają, jest też szum wody i muzyczka, ale wszystko oddzielnie można włączać.

Super🥰 dzięki

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Musisz ściągnąć zastój, czujesz w której piersi jest? Najlepiej przystawiać dziecko jak najczęściej aż ściągnie

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jeszcze nie macie do gili to must have
    Bajka! Łatwo się myje mozna raz na jakiś czas jak się uzbiera więcej. Cieche rozne moce ssania (ma 9 ny uzywany 6 lub 7). Muzyczka lampeczka. Bez tego nie wiem jak byśmy przetrwali ta chorobę bo odciaganie co 5-10 minut jest.

https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/aspiratory-do-nosa/aspirator-do-nosa-mesmed-happinosek-mm-127?utm_medium=e-mail&utm_campaign=produkt&utm_source=Mail-potwierdzenie

Waflut, Jenny93, Niaha lubią tę wiadomość

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Dziewczyny jak jeszcze nie macie do gili to must have
    Bajka! Łatwo się myje mozna raz na jakiś czas jak się uzbiera więcej. Cieche rozne moce ssania (ma 9 ny uzywany 6 lub 7). Muzyczka lampeczka. Bez tego nie wiem jak byśmy przetrwali ta chorobę bo odciaganie co 5-10 minut jest.

https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/aspiratory-do-nosa/aspirator-do-nosa-mesmed-happinosek-mm-127?utm_medium=e-mail&utm_campaign=produkt&utm_source=Mail-potwierdzenie

Ooo! Dobrze, że piszesz. Rozglądałam się za czymś, bo na nosiboo ciągle mi szkoda kasy, a przez refluks musimy codziennie nosek czyścić. Przy takiej częstotliwości katarek do odkurzacza to udręka 🫣 zamówię i wypróbuję.

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Ooo! Dobrze, że piszesz. Rozglądałam się za czymś, bo na nosiboo ciągle mi szkoda kasy, a przez refluks musimy codziennie nosek czyścić. Przy takiej częstotliwości katarek do odkurzacza to udręka 🫣 zamówię i wypróbuję.

No ja zamówiłam po poranku kiedy zaatakował go wirus jak nie nadążałam już ustnym a odkurzaczem jakoś nie dość że hałas potworny to jakoś miałam mieszane uczucia że brudny odkurzacz podłączam do noska. Ekstra jest ten sprzęt opinie w necie nie klamia moja jest 10 na 5 gwiazdek.
    Co do opinii o koncowce że duza to ja myślę że ok bo jest sylikonowa mięciutka i ja wpycham koniec do noska i ładnie odciąga bardzo. Nie trzeba wcale gleboko wkladac. Może gdyby była plastikowa to bym się bała a taka jest super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 16:03

Waflut lubi tę wiadomość

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Ja bym po 3 dniach już poszła do lekarza po antybiotyk.

No właśnie już miałam teleporadę. Jak do jutra nie przejdzie to zacznę brać

age.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ