X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Wczoraj pisałam o swoich obawach dotyczących samodzielnej opieki nad dwójką, a dziś nadszedł ten dzień 🙃 Synek mocno kaszlał w nocy od spływającego kataru i postanowiliśmy, że zostanie dziś w domu. Powiem Wam, że strach ma wielkie oczy 😊 Daliśmy radę! Laura miała dwie drzemki w chuście, poza tym jadła i się rozglądała, a Oli jak nigdy zajął się klockami 😉 Oczywiście syf był straszny, zabawki wszędzie, ale każdy był najedzony, przewinięty i zaopiekowany. A po obiedzie wybrałam się sama do apteki i biedry i to było mi bardzo potrzebne 🤣
    No gratulacje! Ty masz jednak dwulatka na pokładzie , nie wiem jak dałabym radę.
    Ja jak jestem z moim 3,5 latkiem to ogarniamy się ładnie nawet. Jestem po takim dniu wymęczona, ale starszak naprawdę się ze mną stara - taki kreatywny jak był jedynakiem na pewno nie był. Ale wystarczy że tata wróci z pracy to zaczyna szaleć ;) także myślę że dla budowania samodzielności u obydwojga takie chwile są w sumie cenne - mama gotuje obiad a wy jakoś się ogarnijcie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 13:43

Sparky lubi tę wiadomość

• Kofinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że niby przesypiam jakoś te nocki , niby jakos ciągnę ale mózg mam totalnie wyłączony. Koncentracja na poziomie zero … też tak macie?
    Dzisiaj nawet pomyliłam się i zamiast na forum listopadowek2024 weszłam na lipiec i czytam i czytam historię i sobie myślę ale co to za dzieci, o co tu chodzi 🤪 ale to dopiero po jakiejś dłuższej chwili , naprawdę

• Takaja12 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zamiast posolić wode na makaron to nasypałam bułki tartej 🫣
    U nas rsv dopadł niestety małego. Było już wzywanie pogotowia, wizyta na sor i teraz inhalujemy w domu. 3 doba prawie za nami ale lekarz powiedział że najgorsza 4-5. Trzymajcie kciuki za mojego maluszka 🙏

Kofinka, Waflut, juss92 lubią tę wiadomość

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kofinka tak ćwiczę praktycznie zaczęłam 2 tygodnie po porodzie, różnica jest niewielka, mimo że robię to porządnie.
    Po 3 porodzie sn niestety ale to obniżenie jest na tyle duże że tu ćwiczenia raczej nie pomogą, lekarz mnie oświecił mówiąc że właśnie po porodzie z ochrona krocza to się często zdarza no i masz poprzednie 2 były z nacięciem ten bez, ja miałam do 7 tygodnia wrażenie że mi tam w kroku dosłownie coś " siedzi " okazało się że to szyjka ..

@Takaja12, bardzo współczuję i trzymam mocno kciuki za maleństwo ❤️ mam nadzieję że wszystko będzie okej.

Takaja12 lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja, dacie radę, trzymamy kciuki.

Ja jestem prawe 7 tygodni po porodzie i po dłuższej pionizacji bolą mnie wargi sromowe, czuję w nich takie napięcie, nadal też plamię. W tym tygodniu będę mieć wizytę u ginekologa, trochę się obawiam. Któraś miała jakieś tego typu dolegliwości? To mój pierwszy poród…

U nas chyba skok zbiegł się ze szczepieniami i nawet miałam wątpliwości czy lekarka nam da zielone światło, bo ostatnie dni były okropne - mała pluła mlekiem, jakby oduczyła się ssać i połykać, jakos dużo się wiła, machała rękami i nogami, jęczała przez sen. Po szczenieniu wczorajszy wieczór pod znakiem płaczków i Gabi ciągle chciała być na rękach. Bardzo się martwiłam. A dzisiaj już inne dziecko. Nawet spojrzenie ma bardziej rozumne, dużo więcej głuży, uśmiecha się, reaguje na zabawki kontrastowe i dźwięk. Niby człowiek wie, że za każdym razem ta reorganizacja mózgu jest dla dziecka trudna, ale jak każdy skok ma być okupiony taką ilością emocji, to ja wysiądę 😅

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja trzymam za Was mocno kciuki! Bądźcie silni ♥️ dawaj koniecznie znać jak sytuacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 08:15

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    U nas chyba skok zbiegł się ze szczepieniami i nawet miałam wątpliwości czy lekarka nam da zielone światło, bo ostatnie dni były okropne - mała pluła mlekiem, jakby oduczyła się ssać i połykać, jakos dużo się wiła, machała rękami i nogami, jęczała przez sen. Po szczenieniu wczorajszy wieczór pod znakiem płaczków i Gabi ciągle chciała być na rękach. Bardzo się martwiłam. A dzisiaj już inne dziecko. Nawet spojrzenie ma bardziej rozumne, dużo więcej głuży, uśmiecha się, reaguje na zabawki kontrastowe i dźwięk. Niby człowiek wie, że za każdym razem ta reorganizacja mózgu jest dla dziecka trudna, ale jak każdy skok ma być okupiony taką ilością emocji, to ja wysiądę 😅

Ja się ciągle zastanawiam jak ja przeżyję ząbkowanie, jak ja wysiadam przy problemach ze zrobieniem kupy 😂 wczoraj cały dzień młody się wił, stękał i jęczał, jak normalne robi 💩 kilka razy dziennie to wczoraj zrobił dopiero po 19 z taką męką, że i ja się zmęczyłam XD ulga po wszystkim na twarzy dziecka nie do opisania.

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut - o tak, o ząbkowaniu nawet nie chce myśleć… i o pierwszej infekcji

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś z Was potrzebowała jeszcze dobrego motywatora do leżenia na brzuszku 🙈

Gabi jest totalnie niezabawkowy, ale W KOŃCU trafiliśmy coś co go zainteresowało i przedłużyło leżenie

4ce2def21d2b9.jpghttps://zapodaj.net/plik-XUJAyOj73o

To akwarium jest genialne ♥️

MaggLbn, Takaja12, KarolinaAnastazja, Fania017, Niaha, juss92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut, ale super wygląda to akwarium!

Dziewczyny, nie martwcie się na zapas, ząbkowanie nie musi być wcale straszne 😉 Mój Oli też miał problemy ze zrobieniem kupy, za to ząbki wychodziły jak gdyby nigdy nic. Kilka razy dostał paracetamol i tyle. Niedawno wyszły mu piątki to zorientowaliśmy się dopiero po czasie, że coś dużo mu się zrobiło tych zębów nagle 😂

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was borykała się z zapaleniem piersi? Walczę już 3 dzień i zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić i kiedy jest już ten czas żeby zdecydować się jednak na antybiotyk?

• Takaja12 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny jakby któraś z Was potrzebowała jeszcze dobrego motywatora do leżenia na brzuszku 🙈

Gabi jest totalnie niezabawkowy, ale W KOŃCU trafiliśmy coś co go zainteresowało i przedłużyło leżenie

4ce2def21d2b9.jpghttps://zapodaj.net/plik-XUJAyOj73o

To akwarium jest genialne ♥️

Ale ekstra ! Gdzie można je kupić?

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Ale ekstra ! Gdzie można je kupić?

Ja zamawiałam na allegro, jak sobie wpiszesz Baby Einstein akwarium albo Sea dreams to powinno wyskoczyć :) na amazonie też są napewno.
    Fajne to jest, bo ma opcję zamocowania na szczebelkach łóżeczka. Można puszczać jako samą lampkę, rybki się ruszają, jest też szum wody i muzyczka, ale wszystko oddzielnie można włączać.

Takaja12, Niaha lubią tę wiadomość

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was borykała się z zapaleniem piersi? Walczę już 3 dzień i zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić i kiedy jest już ten czas żeby zdecydować się jednak na antybiotyk?

Ja bym po 3 dniach już poszła do lekarza po antybiotyk.

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Ja zamawiałam na allegro, jak sobie wpiszesz Baby Einstein akwarium albo Sea dreams to powinno wyskoczyć :) na amazonie też są napewno.
    Fajne to jest, bo ma opcję zamocowania na szczebelkach łóżeczka. Można puszczać jako samą lampkę, rybki się ruszają, jest też szum wody i muzyczka, ale wszystko oddzielnie można włączać.

Super🥰 dzięki

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Musisz ściągnąć zastój, czujesz w której piersi jest? Najlepiej przystawiać dziecko jak najczęściej aż ściągnie

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jeszcze nie macie do gili to must have
    Bajka! Łatwo się myje mozna raz na jakiś czas jak się uzbiera więcej. Cieche rozne moce ssania (ma 9 ny uzywany 6 lub 7). Muzyczka lampeczka. Bez tego nie wiem jak byśmy przetrwali ta chorobę bo odciaganie co 5-10 minut jest.

https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/aspiratory-do-nosa/aspirator-do-nosa-mesmed-happinosek-mm-127?utm_medium=e-mail&utm_campaign=produkt&utm_source=Mail-potwierdzenie

Waflut, Jenny93, Niaha lubią tę wiadomość

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Dziewczyny jak jeszcze nie macie do gili to must have
    Bajka! Łatwo się myje mozna raz na jakiś czas jak się uzbiera więcej. Cieche rozne moce ssania (ma 9 ny uzywany 6 lub 7). Muzyczka lampeczka. Bez tego nie wiem jak byśmy przetrwali ta chorobę bo odciaganie co 5-10 minut jest.

https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/aspiratory-do-nosa/aspirator-do-nosa-mesmed-happinosek-mm-127?utm_medium=e-mail&utm_campaign=produkt&utm_source=Mail-potwierdzenie

Ooo! Dobrze, że piszesz. Rozglądałam się za czymś, bo na nosiboo ciągle mi szkoda kasy, a przez refluks musimy codziennie nosek czyścić. Przy takiej częstotliwości katarek do odkurzacza to udręka 🫣 zamówię i wypróbuję.

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Ooo! Dobrze, że piszesz. Rozglądałam się za czymś, bo na nosiboo ciągle mi szkoda kasy, a przez refluks musimy codziennie nosek czyścić. Przy takiej częstotliwości katarek do odkurzacza to udręka 🫣 zamówię i wypróbuję.

No ja zamówiłam po poranku kiedy zaatakował go wirus jak nie nadążałam już ustnym a odkurzaczem jakoś nie dość że hałas potworny to jakoś miałam mieszane uczucia że brudny odkurzacz podłączam do noska. Ekstra jest ten sprzęt opinie w necie nie klamia moja jest 10 na 5 gwiazdek.
    Co do opinii o koncowce że duza to ja myślę że ok bo jest sylikonowa mięciutka i ja wpycham koniec do noska i ładnie odciąga bardzo. Nie trzeba wcale gleboko wkladac. Może gdyby była plastikowa to bym się bała a taka jest super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 16:03

Waflut lubi tę wiadomość

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Ja bym po 3 dniach już poszła do lekarza po antybiotyk.

No właśnie już miałam teleporadę. Jak do jutra nie przejdzie to zacznę brać

‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ