LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Sparky wrote:Wczoraj pisałam o swoich obawach dotyczących samodzielnej opieki nad dwójką, a dziś nadszedł ten dzień 🙃 Synek mocno kaszlał w nocy od spływającego kataru i postanowiliśmy, że zostanie dziś w domu. Powiem Wam, że strach ma wielkie oczy 😊 Daliśmy radę! Laura miała dwie drzemki w chuście, poza tym jadła i się rozglądała, a Oli jak nigdy zajął się klockami 😉 Oczywiście syf był straszny, zabawki wszędzie, ale każdy był najedzony, przewinięty i zaopiekowany. A po obiedzie wybrałam się sama do apteki i biedry i to było mi bardzo potrzebne 🤣
Ja jak jestem z moim 3,5 latkiem to ogarniamy się ładnie nawet. Jestem po takim dniu wymęczona, ale starszak naprawdę się ze mną stara - taki kreatywny jak był jedynakiem na pewno nie był. Ale wystarczy że tata wróci z pracy to zaczyna szaleć także myślę że dla budowania samodzielności u obydwojga takie chwile są w sumie cenne - mama gotuje obiad a wy jakoś się ogarnijcie;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 13:43
Sparky lubi tę wiadomość
-
Powiem wam że niby przesypiam jakoś te nocki , niby jakos ciągnę ale mózg mam totalnie wyłączony. Koncentracja na poziomie zero … też tak macie?
Dzisiaj nawet pomyliłam się i zamiast na forum listopadowek2024 weszłam na lipiec i czytam i czytam historię i sobie myślę ale co to za dzieci, o co tu chodzi 🤪 ale to dopiero po jakiejś dłuższej chwili , naprawdę -
Ja ostatnio zamiast posolić wode na makaron to nasypałam bułki tartej 🫣
U nas rsv dopadł niestety małego. Było już wzywanie pogotowia, wizyta na sor i teraz inhalujemy w domu. 3 doba prawie za nami ale lekarz powiedział że najgorsza 4-5. Trzymajcie kciuki za mojego maluszka 🙏Kofinka, Waflut, juss92 lubią tę wiadomość
-
@Kofinka tak ćwiczę praktycznie zaczęłam 2 tygodnie po porodzie, różnica jest niewielka, mimo że robię to porządnie.
Po 3 porodzie sn niestety ale to obniżenie jest na tyle duże że tu ćwiczenia raczej nie pomogą, lekarz mnie oświecił mówiąc że właśnie po porodzie z ochrona krocza to się często zdarza no i masz poprzednie 2 były z nacięciem ten bez, ja miałam do 7 tygodnia wrażenie że mi tam w kroku dosłownie coś " siedzi " okazało się że to szyjka ..
@Takaja12, bardzo współczuję i trzymam mocno kciuki za maleństwo ❤️ mam nadzieję że wszystko będzie okej.Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Takaja, dacie radę, trzymamy kciuki.
Ja jestem prawe 7 tygodni po porodzie i po dłuższej pionizacji bolą mnie wargi sromowe, czuję w nich takie napięcie, nadal też plamię. W tym tygodniu będę mieć wizytę u ginekologa, trochę się obawiam. Któraś miała jakieś tego typu dolegliwości? To mój pierwszy poród…
U nas chyba skok zbiegł się ze szczepieniami i nawet miałam wątpliwości czy lekarka nam da zielone światło, bo ostatnie dni były okropne - mała pluła mlekiem, jakby oduczyła się ssać i połykać, jakos dużo się wiła, machała rękami i nogami, jęczała przez sen. Po szczenieniu wczorajszy wieczór pod znakiem płaczków i Gabi ciągle chciała być na rękach. Bardzo się martwiłam. A dzisiaj już inne dziecko. Nawet spojrzenie ma bardziej rozumne, dużo więcej głuży, uśmiecha się, reaguje na zabawki kontrastowe i dźwięk. Niby człowiek wie, że za każdym razem ta reorganizacja mózgu jest dla dziecka trudna, ale jak każdy skok ma być okupiony taką ilością emocji, to ja wysiądę 😅Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:U nas chyba skok zbiegł się ze szczepieniami i nawet miałam wątpliwości czy lekarka nam da zielone światło, bo ostatnie dni były okropne - mała pluła mlekiem, jakby oduczyła się ssać i połykać, jakos dużo się wiła, machała rękami i nogami, jęczała przez sen. Po szczenieniu wczorajszy wieczór pod znakiem płaczków i Gabi ciągle chciała być na rękach. Bardzo się martwiłam. A dzisiaj już inne dziecko. Nawet spojrzenie ma bardziej rozumne, dużo więcej głuży, uśmiecha się, reaguje na zabawki kontrastowe i dźwięk. Niby człowiek wie, że za każdym razem ta reorganizacja mózgu jest dla dziecka trudna, ale jak każdy skok ma być okupiony taką ilością emocji, to ja wysiądę 😅
Ja się ciągle zastanawiam jak ja przeżyję ząbkowanie, jak ja wysiadam przy problemach ze zrobieniem kupy 😂 wczoraj cały dzień młody się wił, stękał i jęczał, jak normalne robi 💩 kilka razy dziennie to wczoraj zrobił dopiero po 19 z taką męką, że i ja się zmęczyłam ulga po wszystkim na twarzy dziecka nie do opisania. -
Dziewczyny jakby któraś z Was potrzebowała jeszcze dobrego motywatora do leżenia na brzuszku 🙈
Gabi jest totalnie niezabawkowy, ale W KOŃCU trafiliśmy coś co go zainteresowało i przedłużyło leżenie
https://zapodaj.net/plik-XUJAyOj73o
To akwarium jest genialne ♥️MaggLbn, Takaja12, KarolinaAnastazja, Fania017, Niaha, juss92 lubią tę wiadomość
-
Waflut, ale super wygląda to akwarium!
Dziewczyny, nie martwcie się na zapas, ząbkowanie nie musi być wcale straszne 😉 Mój Oli też miał problemy ze zrobieniem kupy, za to ząbki wychodziły jak gdyby nigdy nic. Kilka razy dostał paracetamol i tyle. Niedawno wyszły mu piątki to zorientowaliśmy się dopiero po czasie, że coś dużo mu się zrobiło tych zębów nagle 😂 -
Waflut wrote:Dziewczyny jakby któraś z Was potrzebowała jeszcze dobrego motywatora do leżenia na brzuszku 🙈
Gabi jest totalnie niezabawkowy, ale W KOŃCU trafiliśmy coś co go zainteresowało i przedłużyło leżenie
https://zapodaj.net/plik-XUJAyOj73o
To akwarium jest genialne ♥️
Ale ekstra ! Gdzie można je kupić? -
Takaja12 wrote:Ale ekstra ! Gdzie można je kupić?
Ja zamawiałam na allegro, jak sobie wpiszesz Baby Einstein akwarium albo Sea dreams to powinno wyskoczyć na amazonie też są napewno.
Fajne to jest, bo ma opcję zamocowania na szczebelkach łóżeczka. Można puszczać jako samą lampkę, rybki się ruszają, jest też szum wody i muzyczka, ale wszystko oddzielnie można włączać.Takaja12, Niaha lubią tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was borykała się z zapaleniem piersi? Walczę już 3 dzień i zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić i kiedy jest już ten czas żeby zdecydować się jednak na antybiotyk?
Ja bym po 3 dniach już poszła do lekarza po antybiotyk. -
Waflut wrote:Ja zamawiałam na allegro, jak sobie wpiszesz Baby Einstein akwarium albo Sea dreams to powinno wyskoczyć na amazonie też są napewno.
Fajne to jest, bo ma opcję zamocowania na szczebelkach łóżeczka. Można puszczać jako samą lampkę, rybki się ruszają, jest też szum wody i muzyczka, ale wszystko oddzielnie można włączać.
Super🥰 dzięki -
Jenny93 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was borykała się z zapaleniem piersi? Walczę już 3 dzień i zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić i kiedy jest już ten czas żeby zdecydować się jednak na antybiotyk?
-
Dziewczyny jak jeszcze nie macie do gili to must have
Bajka! Łatwo się myje mozna raz na jakiś czas jak się uzbiera więcej. Cieche rozne moce ssania (ma 9 ny uzywany 6 lub 7). Muzyczka lampeczka. Bez tego nie wiem jak byśmy przetrwali ta chorobę bo odciaganie co 5-10 minut jest.
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/aspiratory-do-nosa/aspirator-do-nosa-mesmed-happinosek-mm-127?utm_medium=e-mail&utm_campaign=produkt&utm_source=Mail-potwierdzenie
Waflut, Jenny93, Niaha lubią tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Dziewczyny jak jeszcze nie macie do gili to must have
Bajka! Łatwo się myje mozna raz na jakiś czas jak się uzbiera więcej. Cieche rozne moce ssania (ma 9 ny uzywany 6 lub 7). Muzyczka lampeczka. Bez tego nie wiem jak byśmy przetrwali ta chorobę bo odciaganie co 5-10 minut jest.
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/aspiratory-do-nosa/aspirator-do-nosa-mesmed-happinosek-mm-127?utm_medium=e-mail&utm_campaign=produkt&utm_source=Mail-potwierdzenie
Ooo! Dobrze, że piszesz. Rozglądałam się za czymś, bo na nosiboo ciągle mi szkoda kasy, a przez refluks musimy codziennie nosek czyścić. Przy takiej częstotliwości katarek do odkurzacza to udręka 🫣 zamówię i wypróbuję.
-
Waflut wrote:Ooo! Dobrze, że piszesz. Rozglądałam się za czymś, bo na nosiboo ciągle mi szkoda kasy, a przez refluks musimy codziennie nosek czyścić. Przy takiej częstotliwości katarek do odkurzacza to udręka 🫣 zamówię i wypróbuję.
No ja zamówiłam po poranku kiedy zaatakował go wirus jak nie nadążałam już ustnym a odkurzaczem jakoś nie dość że hałas potworny to jakoś miałam mieszane uczucia że brudny odkurzacz podłączam do noska. Ekstra jest ten sprzęt opinie w necie nie klamia moja jest 10 na 5 gwiazdek.
Co do opinii o koncowce że duza to ja myślę że ok bo jest sylikonowa mięciutka i ja wpycham koniec do noska i ładnie odciąga bardzo. Nie trzeba wcale gleboko wkladac. Może gdyby była plastikowa to bym się bała a taka jest superWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 16:03
Waflut lubi tę wiadomość