X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Juss, może coś w tym jest, bo przecież do tej pory to była ciemna noc, a teraz o 7 już jasno. Dzieci chyba jakoś lepiej rezonują z naturą.

A kiedy planujecie jakiś lot samolotem z dzieckiem? A może mamy, które już mają starszaki, powiedzą jak było u nich z podróżami? Mam szanse na tani wyjazd do Hiszpanii w maju, mała będzie miała 5 miesięcy, prawie 6. Ludzie mówią, że to super wiek na podróż, a ja jakoś się obawiam…

My lecimy po połowie marca, bilety juz kupione 😜 bobas będzie miał ponad 4 miesiące.

U nas chyba tez juz zeby, wydaje mi sie ze widzę dwie małe plamki. Malutka wczoraj bardziej płakała, bardziej niż ostatnio czyli bardzo bardzo. Dałam jej na noc paracetamol bo to był taki płacz jak na jakis bol.. zasnęła po 20 minutach. Od kilku dni mocno pcha raczki do buzi, slini sie nie bardzo chce jesc, płacze, pupka tez czerwona do tego zmiany odczynowe na skórze. Dermatolog twierdzi że to wszystko jest czesto zwiazane z zebami, powiedziala ze daje jej max 2 tyg i będą zeby 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:04

22.02.2024 transfer

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość naszych dzieciaczków zrobiła się rannymi ptaszkami 🙈 u nas od kilku dni już o 6 najchętniej by się bawiła. Ale zostawiam ją w łóżeczku tak do 7 póki nie płacze. Sama się wtedy zabawia a ja próbuje dospać jeszcze parę minut.
    Te górne zęby dużo bardziej ją męczą niestety. Martwię się o jej apetyt bo je mniej i bardziej się denerwuje przy piersi. Wiem, że to minie ale i tak robię sobie wyrzuty że może nie umiem jej pomóc kiedy cierpi. Mam nadzieję że już niedługo się przebiją i nie będą jej męczyć.

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96 wrote:
    Widzę, że większość naszych dzieciaczków zrobiła się rannymi ptaszkami 🙈 u nas od kilku dni już o 6 najchętniej by się bawiła. Ale zostawiam ją w łóżeczku tak do 7 póki nie płacze. Sama się wtedy zabawia a ja próbuje dospać jeszcze parę minut.
    Te górne zęby dużo bardziej ją męczą niestety. Martwię się o jej apetyt bo je mniej i bardziej się denerwuje przy piersi. Wiem, że to minie ale i tak robię sobie wyrzuty że może nie umiem jej pomóc kiedy cierpi. Mam nadzieję że już niedługo się przebiją i nie będą jej męczyć.

A używasz jakiegoś żelu?

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A używasz jakiegoś żelu?

Używamy dentinox n

Jenny93 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:
    My lecimy po połowie marca, bilety juz kupione 😜 bobas będzie miał ponad 4 miesiące.

U nas chyba tez juz zeby, wydaje mi sie ze widzę dwie małe plamki. Malutka wczoraj bardziej płakała, bardziej niż ostatnio czyli bardzo bardzo. Dałam jej na noc paracetamol bo to był taki płacz jak na jakis bol.. zasnęła po 20 minutach. Od kilku dni mocno pcha raczki do buzi, slini sie nie bardzo chce jesc, płacze, pupka tez czerwona do tego zmiany odczynowe na skórze. Dermatolog twierdzi że to wszystko jest czesto zwiazane z zebami, powiedziala ze daje jej max 2 tyg i będą zeby 😱

Po podróży daj koniecznie znać jak poszło i przy okazji jakieś tipy! My w maju lecimy do Rzymu, a we wrześniu do Reykjaviku i tego lotu się już obawiam, mimo że Młoda będzie większa. Mam wrażenie, że strasznie wzrósł poziom takiej pasywnej agresji w stosunku do matek i dzieci w miejscach publicznych

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • bambari Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Tak, moja znajoma jest świetnym fizjo, oglądała małego, nie miała zastrzeżeń. On jest po prostu szalenie silny (i ogólnie jest duży). Lekarze w szpitalu i przychodni byli w szoku że tak dobrze sobie radzi (też zdrowotnie, bo wszyscy byli pewni, że będzie miał sepsę i stwierdzili, że jest fenomenem). Przy obrotach warto patrzeć czy dziecko robi obrót prawidłowo. Najpierw musi się nauczyć łączyć rączki w linii środkowej ciała, przekraczać ją (np prawą ręką sięgnąć po zabawkę z lewej strony), obracać się na boki, nauczyć się wydłużania i skracanie ciała. Bez tego obrót będzie przypadkowy, a nie zamierzony.
    I całkowicie zgadzam się, że jeśli coś jest szybko nie musi oznaczać, że jest dobrze. Mojej znajomej dziecko zaczęło szybko chodzić, ale okazało się , że "wszystko jest źle".

U nas akurat jest wzmożone napięcie, jesteśmy pod opieką osteopaty. Mówił bardziej o przypadkowych obrotach z brzucha na plecy a te z pleców na brzuch u nas wyglądały na celowe 🤔Wcześniej obracal się na boki, łączy ręce w linii środkowej, ale jak będziemy na wizycie u ostro to powiem o tym. Robimy ćwiczenia i ogólnie widać już sporą poprawę, to może obroty robi dobrze. Póki co tylko w jedną stronę robił

❤️

age.png
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Tak, tak, to żaden wyścig. Mnie bardziej chodziło o to, że mój syn nie trzymał główki, miał asymetrię itd i przez to nie potrafił, bo jak tylko zaczęliśmy ćwiczyć i chodzić do osteopaty to nadrobił. Możliwe, że gdyby nie mogę błędy matki pierwszego dziecka to nie miałby tych problemów. Ale nie będę sobie też wyrzucać, starałam się jak umiałam 🤷🏻‍♀️
    Wiem co czujesz :) U mnie dokładnie taka sama historia - Starszy miał wszystko co możliwe i zawsze coś było …- asymetrie, za dużą głowę, osłabione napięcie itp-, i zaczął wszystko robić w ostatnim możliwym momencie albo nawet po widełkach . Początki były bardzo trudne a moja nieznajomość pielęgnacji nie pomagała. A Młodszy wszystko mega szybko robi i ogólnie super się rozwija - nikt nie ma zastrzeżeń i to jest ogromna ulga… ogromna … można mieć normalne dziecko :) mam wrażenie że inni nie rozumieli przez co przechodziłam tylko zawsze było że jestem przewrażliwiona …

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:50

miska122 lubi tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Wiem co czujesz :) U mnie dokładnie taka sama historia - Starszy miał wszystko co możliwe i zawsze coś było …- asymetrie, za dużą głowę, osłabione napięcie itp-, i zaczął wszystko robić w ostatnim możliwym momencie albo nawet po widełkach . Początki były bardzo trudne a moja nieznajomość pielęgnacji nie pomagała. A Młodszy wszystko mega szybko robi i ogólnie super się rozwija - nikt nie ma zastrzeżeń i to jest ogromna ulga… ogromna … można mieć normalne dziecko :) mam wrażenie że inni nie rozumieli przez co przechodziłam tylko zawsze było że jestem przewrażliwiona …

I ja przybijam piątkę 🙋🏼‍♀️ Moje pierwsze dziecko miało asymetrię, nierównomierny rozkład napięcia mięśniowego, spłaszczoną główkę, podcinane wędzidełko 🥴 Też wszystko robił w górnych widełkach normy. Ale po roczku wszystko się jakoś ustabilizowało i teraz nic mu nie brakuje 😊 Jak pierwszy raz wzięłam na ręce córeczkę, to nie mogłam uwierzyć, że noworodek może być taki niepospinany 🙈 No i na szczęście nie miała problemów z wedzidelkiem i pięknie rozkręciła laktację. Uwielbia leżeć na brzuszku 🥰🤭 Duża ulga, że nie musimy zmagać się znów z tymi samymi problemami 🙏🏼

miska122, Kofinka lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • miska122 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mamy to samo. Super, ja uważam że każda mama z wymagającym pierwszym dzieckiem zasługuje na dużo "łatwiejsze" drugie. Moja mama dzisiaj stwierdziła, że takich dzieci jak Maks to można mieć dziesiątkę, bo jest spokojny, polezy sam oglądając karuzele, śmieje się ciągle i gada i ogólnie jest "wyluzowany". Z pierwszym było zupełnie inaczej, ale to nawet nie kwestia dziecka, a chociażby refluksu.

Sparky jakie spłaszczenie główki miał synek? Ma dalej trochę nierówną czy wróciło do normalności całkowicie?

Kofinka lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
‹‹ 751 752 753 754 755
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ