X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Miska, synek miał plagiocefalię. Teraz nie ma po tym śladu na szczęście 🙏🏼😊

Boję się że i mój będzie miał, tak sobie upodobał jeden bok do spania...zamowilam poduszkę z headcare :/

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 13 lutego, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Macie jakiś pomysł jak zachęcić dziecko do leżenia na brzuchu?

Mój ma prawie 12 tygodni, od urodzenia nie było problemu z leżeniem na brzuchu, głowę dźwigał, teraz nagle mu się odwidziało, wytrzyma 3-4 minuty i ryk straszny 😞

Nie wiem czy go denerwuje sam fakt leżenia, czy to, że próbuje pełzać i mu nie wychodzi 😞 bo widzę jak się odpycha nóżkami

Nie mieliście szczepienia? Często wraca wzmożone napięcie:(

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze dzieciaki zapatruja sie na okulary? Ja mam czarne grubw oprawki i ostatnio jak ich nie zdejme to młody się do mnie nie uśmiechnie za nic. A bez nich z kolei za bardzo nie idzie mi funkcjonować.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙

Wysłany: 13 lutego, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Dzisiaj byliśmy na szczepieniu (druga dawka 6w1 + pneumokoki 20) i powiem Wam, że jest dramat. Płacz od kilku godzin, podaliśmy pedicetamol, ale nie pomógł 😭 jest zdecydowanie gorzej niż przy pierwszej dawce 😞

Jeju NIAHA może to ten płacz nieutulony?

Daj znać wieczorkiem ;(

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Nie mieliście szczepienia? Często wraca wzmożone napięcie:(

Mieliśmy tydzień temu rotą drugą dawkę i meningokoki pierwsze.

age.png

Wysłany: 13 lutego, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Mieliśmy tydzień temu rotą drugą dawkę i meningokoki pierwsze.

Mi lekarka kazała dawać małemu WItamine C żeby "poluznić" napięcie po szczepieniu :)

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tylko chwyta randomowe rzeczy jak się wkurzy, typu ulewajke albo moją bluzkę albo włosy (praktycznie już nie chodzę w rozpuszczonych). Dziś chyba pierwszy raz bardziej świadomie wyciągnęła rączki do zabawki, tak to tylko wzrokiem wodzi. No i jak się jej włoży lekki przedmiot do rączki to też potrzyma chwilę. Na dźwięk odwraca się jak jej się podoba, a jak zegar na ścianie ją zaciekawi, to za Chiny się nie odwróci. W leżeniu nadal łokcie pod barkami i dłonie z przodu w piąstkach lub złączone na profesorka/polityka😅 Wszystko póki co takie niezborne jeszcze. My dziś po kontroli u fizjo dostaliśmy jednak zalecenie, żeby pochodzić regularnie na masaże, asymetria się ładnie wyrównuje, ale Gabi z tej jednej strony jest wciąż mocniej pospinana i ta mobilność mniejsza. Podłamałam się 😔

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Mi lekarka kazała dawać małemu WItamine C żeby "poluznić" napięcie po szczepieniu :)

A masz jakąś do polecenia?

age.png

Wysłany: 13 lutego, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    A masz jakąś do polecenia?
    My stosowaliśmy Cebion krople :)

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u któregoś z Waszych maluszków też występuje płacz przez sen? To są dosłownie sekundy. Wystarczy, że go dotknę albo poszyszam i się uspokaja. On nawet nie otwiera oczu tylko zaczyna płakać na śpiocha. Czytałam, że tak może być przy ząbkowaniu i zastanawiam się na ile to prawda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 21:27

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Czy u któregoś z Waszych maluszków też występuje płacz przez sen? To są dosłownie sekundy. Wystarczy, że go dotknę albo poszyszam i się uspokaja. On nawet nie otwiera oczu tylko zaczyna płakać na śpiocha. Czytałam, że tak może być przy ząbkowaniu i zastanawiam się na ile to prawda.

Gabi tak ma od urodzenia. Śpi, śpi i nagle zaczyna płakać tak piskliwie z zamkniętymi oczami. Nie robię nic, max 5 sekund mija a on śpi dalej. Czytałam o tym, bo bałam się, że może coś go boli, ale wyczytałam, że to prawdopodobnie niedojrzałość układu nerwowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 21:33

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Mojej zdarza się piszczeć przez sen 🤔 a dokładnie to takie pojedyńcze popiskiwanie.

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

A na jakiej zasadzie to ma działać?

My mieliśmy dla synka poduszkę Mimos, kupiliśmy z zalecenia fizjo, spał niej dopóki nie zaczął się kręcić przez sen i z niej uciekać 🤭

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Jeju NIAHA może to ten płacz nieutulony?

Daj znać wieczorkiem ;(

Dzisiaj było już zdecydowanie lepiej, chociaż nadal był niespokojny w każdym oa.
    Nie spodziewałam się, że tak go to poskłada 🥺

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Czasami był niby płacz a czasami przerażający śmiech. Myślałam, że po prostu coś mi się śni i to była reakcja na to 🤔

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Tak zdarza się ale dość rzadko, tyle że u nas nie szybko znika. Uspokoi się na sekundę i znowu za chwilę to samo. Czasem musi się wybudzić bo nie może się z tego wyplątać.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm u nas pojawiło się kilka dni temu i wczoraj właśnie miał tak dwa razy pod rząd, że się uspokoił i znowu...

Co do poduszki my też mieliśmy mimos, ale nie polecam. Kupiliśmy z zalecenia osteopaty. Droga jak cholera. Jeszcze dokupiłam poszewki, a spał na niej kilka dni, bo ciągle się wybudzał i rzucał główką na lewo i prawo przez co zaginał uszka i daliśmy sobie z nią spokój. Kładę po prostu częściej na boczkach. Mam nadzieję, że to coś pomoże

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha przyszło Ci już akwarium? Wkurzyłam się, bo właśnie zobaczyłam w aplikacji, że paczka wraca do nadawcy... A dzisiaj miała być doręczona.

age.png

Wysłany: 14 lutego, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    A na jakiej zasadzie to ma działać?

My mieliśmy dla synka poduszkę Mimos, kupiliśmy z zalecenia fizjo, spał niej dopóki nie zaczął się kręcić przez sen i z niej uciekać 🤭

Witamina C wprowadza w organizm równowagę kwasowo-zasadową, która powoduje rozluźnienie ściągnięć i napięć

Pani Doktor twierdzi, że to jest typowy NOP o którym oczywiście nikt nie mówi i warto odroczyć drugie szczepienie dopóki to nie przejdzie, bo się nasili przy najbliższym szczepieniu..I wszystkie ćwiczenia i ewentualne wizyty u fizjo są daremne jeżeli organizm się z tego nie oczyści a tu potrzeba czasu, w zależności od organizmu

A poduszka to ma podobne działanie, na noc też stosowaliście?😊

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 14 lutego, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Hmm u nas pojawiło się kilka dni temu i wczoraj właśnie miał tak dwa razy pod rząd, że się uspokoił i znowu...

Co do poduszki my też mieliśmy mimos, ale nie polecam. Kupiliśmy z zalecenia osteopaty. Droga jak cholera. Jeszcze dokupiłam poszewki, a spał na niej kilka dni, bo ciągle się wybudzał i rzucał główką na lewo i prawo przez co zaginał uszka i daliśmy sobie z nią spokój. Kładę po prostu częściej na boczkach. Mam nadzieję, że to coś pomoże

My tą headcare mieliśmy rozmiar S, teraz zamowiłam M
    I w ciągu dnia i jedna drzemkę staram się aby spał na niej/leżał na nic się trochę dygam, że mu ta wolnos na noc snu zakłócę i tez klade na boczkach ale moj urwis przeklada sie na plecy😅

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ