LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Sparky wrote:Miska, synek miał plagiocefalię. Teraz nie ma po tym śladu na szczęście 🙏🏼😊
Boję się że i mój będzie miał, tak sobie upodobał jeden bok do spania...zamowilam poduszkę z headcare -
Polaaaa wrote:Macie jakiś pomysł jak zachęcić dziecko do leżenia na brzuchu?
Mój ma prawie 12 tygodni, od urodzenia nie było problemu z leżeniem na brzuchu, głowę dźwigał, teraz nagle mu się odwidziało, wytrzyma 3-4 minuty i ryk straszny 😞
Nie wiem czy go denerwuje sam fakt leżenia, czy to, że próbuje pełzać i mu nie wychodzi 😞 bo widzę jak się odpycha nóżkami
Nie mieliście szczepienia? Często wraca wzmożone napięcie:( -
A jak wasze dzieciaki zapatruja sie na okulary? Ja mam czarne grubw oprawki i ostatnio jak ich nie zdejme to młody się do mnie nie uśmiechnie za nic. A bez nich z kolei za bardzo nie idzie mi funkcjonować.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Niaha wrote:Dzisiaj byliśmy na szczepieniu (druga dawka 6w1 + pneumokoki 20) i powiem Wam, że jest dramat. Płacz od kilku godzin, podaliśmy pedicetamol, ale nie pomógł 😭 jest zdecydowanie gorzej niż przy pierwszej dawce 😞
Jeju NIAHA może to ten płacz nieutulony?
Daj znać wieczorkiem ;( -
Nasza tylko chwyta randomowe rzeczy jak się wkurzy, typu ulewajke albo moją bluzkę albo włosy (praktycznie już nie chodzę w rozpuszczonych). Dziś chyba pierwszy raz bardziej świadomie wyciągnęła rączki do zabawki, tak to tylko wzrokiem wodzi. No i jak się jej włoży lekki przedmiot do rączki to też potrzyma chwilę. Na dźwięk odwraca się jak jej się podoba, a jak zegar na ścianie ją zaciekawi, to za Chiny się nie odwróci. W leżeniu nadal łokcie pod barkami i dłonie z przodu w piąstkach lub złączone na profesorka/polityka😅 Wszystko póki co takie niezborne jeszcze. My dziś po kontroli u fizjo dostaliśmy jednak zalecenie, żeby pochodzić regularnie na masaże, asymetria się ładnie wyrównuje, ale Gabi z tej jednej strony jest wciąż mocniej pospinana i ta mobilność mniejsza. Podłamałam się 😔
-
Czy u któregoś z Waszych maluszków też występuje płacz przez sen? To są dosłownie sekundy. Wystarczy, że go dotknę albo poszyszam i się uspokaja. On nawet nie otwiera oczu tylko zaczyna płakać na śpiocha. Czytałam, że tak może być przy ząbkowaniu i zastanawiam się na ile to prawda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 21:27
-
Jenny93 wrote:Czy u któregoś z Waszych maluszków też występuje płacz przez sen? To są dosłownie sekundy. Wystarczy, że go dotknę albo poszyszam i się uspokaja. On nawet nie otwiera oczu tylko zaczyna płakać na śpiocha. Czytałam, że tak może być przy ząbkowaniu i zastanawiam się na ile to prawda.
Gabi tak ma od urodzenia. Śpi, śpi i nagle zaczyna płakać tak piskliwie z zamkniętymi oczami. Nie robię nic, max 5 sekund mija a on śpi dalej. Czytałam o tym, bo bałam się, że może coś go boli, ale wyczytałam, że to prawdopodobnie niedojrzałość układu nerwowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 21:33
-
Jenny93 wrote:Czy u któregoś z Waszych maluszków też występuje płacz przez sen? To są dosłownie sekundy. Wystarczy, że go dotknę albo poszyszam i się uspokaja. On nawet nie otwiera oczu tylko zaczyna płakać na śpiocha. Czytałam, że tak może być przy ząbkowaniu i zastanawiam się na ile to prawda.
Mojej zdarza się piszczeć przez sen 🤔 a dokładnie to takie pojedyńcze popiskiwanie. -
KarolinaAnastazja wrote:Mi lekarka kazała dawać małemu WItamine C żeby "poluznić" napięcie po szczepieniu
A na jakiej zasadzie to ma działać?
My mieliśmy dla synka poduszkę Mimos, kupiliśmy z zalecenia fizjo, spał niej dopóki nie zaczął się kręcić przez sen i z niej uciekać 🤭 -
KarolinaAnastazja wrote:Jeju NIAHA może to ten płacz nieutulony?
Daj znać wieczorkiem ;(
Dzisiaj było już zdecydowanie lepiej, chociaż nadal był niespokojny w każdym oa.
Nie spodziewałam się, że tak go to poskłada 🥺 -
Czasami był niby płacz a czasami przerażający śmiech. Myślałam, że po prostu coś mi się śni i to była reakcja na to 🤔 -
Tak zdarza się ale dość rzadko, tyle że u nas nie szybko znika. Uspokoi się na sekundę i znowu za chwilę to samo. Czasem musi się wybudzić bo nie może się z tego wyplątać.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Hmm u nas pojawiło się kilka dni temu i wczoraj właśnie miał tak dwa razy pod rząd, że się uspokoił i znowu...
Co do poduszki my też mieliśmy mimos, ale nie polecam. Kupiliśmy z zalecenia osteopaty. Droga jak cholera. Jeszcze dokupiłam poszewki, a spał na niej kilka dni, bo ciągle się wybudzał i rzucał główką na lewo i prawo przez co zaginał uszka i daliśmy sobie z nią spokój. Kładę po prostu częściej na boczkach. Mam nadzieję, że to coś pomoże -
Sparky wrote:A na jakiej zasadzie to ma działać?
My mieliśmy dla synka poduszkę Mimos, kupiliśmy z zalecenia fizjo, spał niej dopóki nie zaczął się kręcić przez sen i z niej uciekać 🤭
Witamina C wprowadza w organizm równowagę kwasowo-zasadową, która powoduje rozluźnienie ściągnięć i napięć
Pani Doktor twierdzi, że to jest typowy NOP o którym oczywiście nikt nie mówi i warto odroczyć drugie szczepienie dopóki to nie przejdzie, bo się nasili przy najbliższym szczepieniu..I wszystkie ćwiczenia i ewentualne wizyty u fizjo są daremne jeżeli organizm się z tego nie oczyści a tu potrzeba czasu, w zależności od organizmu
A poduszka to ma podobne działanie, na noc też stosowaliście?😊 -
Jenny93 wrote:Hmm u nas pojawiło się kilka dni temu i wczoraj właśnie miał tak dwa razy pod rząd, że się uspokoił i znowu...
Co do poduszki my też mieliśmy mimos, ale nie polecam. Kupiliśmy z zalecenia osteopaty. Droga jak cholera. Jeszcze dokupiłam poszewki, a spał na niej kilka dni, bo ciągle się wybudzał i rzucał główką na lewo i prawo przez co zaginał uszka i daliśmy sobie z nią spokój. Kładę po prostu częściej na boczkach. Mam nadzieję, że to coś pomoże
My tą headcare mieliśmy rozmiar S, teraz zamowiłam M
I w ciągu dnia i jedna drzemkę staram się aby spał na niej/leżał na nic się trochę dygam, że mu ta wolnos na noc snu zakłócę i tez klade na boczkach ale moj urwis przeklada sie na plecy😅