X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Miska, synek miał plagiocefalię. Teraz nie ma po tym śladu na szczęście 🙏🏼😊

Boję się że i mój będzie miał, tak sobie upodobał jeden bok do spania...zamowilam poduszkę z headcare :/

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 13 lutego, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Macie jakiś pomysł jak zachęcić dziecko do leżenia na brzuchu?

Mój ma prawie 12 tygodni, od urodzenia nie było problemu z leżeniem na brzuchu, głowę dźwigał, teraz nagle mu się odwidziało, wytrzyma 3-4 minuty i ryk straszny 😞

Nie wiem czy go denerwuje sam fakt leżenia, czy to, że próbuje pełzać i mu nie wychodzi 😞 bo widzę jak się odpycha nóżkami

Nie mieliście szczepienia? Często wraca wzmożone napięcie:(

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze dzieciaki zapatruja sie na okulary? Ja mam czarne grubw oprawki i ostatnio jak ich nie zdejme to młody się do mnie nie uśmiechnie za nic. A bez nich z kolei za bardzo nie idzie mi funkcjonować.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙

Wysłany: 13 lutego, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Dzisiaj byliśmy na szczepieniu (druga dawka 6w1 + pneumokoki 20) i powiem Wam, że jest dramat. Płacz od kilku godzin, podaliśmy pedicetamol, ale nie pomógł 😭 jest zdecydowanie gorzej niż przy pierwszej dawce 😞

Jeju NIAHA może to ten płacz nieutulony?

Daj znać wieczorkiem ;(

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Nie mieliście szczepienia? Często wraca wzmożone napięcie:(

Mieliśmy tydzień temu rotą drugą dawkę i meningokoki pierwsze.

age.png

Wysłany: 13 lutego, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Mieliśmy tydzień temu rotą drugą dawkę i meningokoki pierwsze.

Mi lekarka kazała dawać małemu WItamine C żeby "poluznić" napięcie po szczepieniu :)

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tylko chwyta randomowe rzeczy jak się wkurzy, typu ulewajke albo moją bluzkę albo włosy (praktycznie już nie chodzę w rozpuszczonych). Dziś chyba pierwszy raz bardziej świadomie wyciągnęła rączki do zabawki, tak to tylko wzrokiem wodzi. No i jak się jej włoży lekki przedmiot do rączki to też potrzyma chwilę. Na dźwięk odwraca się jak jej się podoba, a jak zegar na ścianie ją zaciekawi, to za Chiny się nie odwróci. W leżeniu nadal łokcie pod barkami i dłonie z przodu w piąstkach lub złączone na profesorka/polityka😅 Wszystko póki co takie niezborne jeszcze. My dziś po kontroli u fizjo dostaliśmy jednak zalecenie, żeby pochodzić regularnie na masaże, asymetria się ładnie wyrównuje, ale Gabi z tej jednej strony jest wciąż mocniej pospinana i ta mobilność mniejsza. Podłamałam się 😔

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Mi lekarka kazała dawać małemu WItamine C żeby "poluznić" napięcie po szczepieniu :)

A masz jakąś do polecenia?

age.png

Wysłany: 13 lutego, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    A masz jakąś do polecenia?
    My stosowaliśmy Cebion krople :)

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u któregoś z Waszych maluszków też występuje płacz przez sen? To są dosłownie sekundy. Wystarczy, że go dotknę albo poszyszam i się uspokaja. On nawet nie otwiera oczu tylko zaczyna płakać na śpiocha. Czytałam, że tak może być przy ząbkowaniu i zastanawiam się na ile to prawda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 21:27

• Waflut Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Czy u któregoś z Waszych maluszków też występuje płacz przez sen? To są dosłownie sekundy. Wystarczy, że go dotknę albo poszyszam i się uspokaja. On nawet nie otwiera oczu tylko zaczyna płakać na śpiocha. Czytałam, że tak może być przy ząbkowaniu i zastanawiam się na ile to prawda.

Gabi tak ma od urodzenia. Śpi, śpi i nagle zaczyna płakać tak piskliwie z zamkniętymi oczami. Nie robię nic, max 5 sekund mija a on śpi dalej. Czytałam o tym, bo bałam się, że może coś go boli, ale wyczytałam, że to prawdopodobnie niedojrzałość układu nerwowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 21:33

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Mojej zdarza się piszczeć przez sen 🤔 a dokładnie to takie pojedyńcze popiskiwanie.

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

A na jakiej zasadzie to ma działać?

My mieliśmy dla synka poduszkę Mimos, kupiliśmy z zalecenia fizjo, spał niej dopóki nie zaczął się kręcić przez sen i z niej uciekać 🤭

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Jeju NIAHA może to ten płacz nieutulony?

Daj znać wieczorkiem ;(

Dzisiaj było już zdecydowanie lepiej, chociaż nadal był niespokojny w każdym oa.
    Nie spodziewałam się, że tak go to poskłada 🥺

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Czasami był niby płacz a czasami przerażający śmiech. Myślałam, że po prostu coś mi się śni i to była reakcja na to 🤔

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Tak zdarza się ale dość rzadko, tyle że u nas nie szybko znika. Uspokoi się na sekundę i znowu za chwilę to samo. Czasem musi się wybudzić bo nie może się z tego wyplątać.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm u nas pojawiło się kilka dni temu i wczoraj właśnie miał tak dwa razy pod rząd, że się uspokoił i znowu...

Co do poduszki my też mieliśmy mimos, ale nie polecam. Kupiliśmy z zalecenia osteopaty. Droga jak cholera. Jeszcze dokupiłam poszewki, a spał na niej kilka dni, bo ciągle się wybudzał i rzucał główką na lewo i prawo przez co zaginał uszka i daliśmy sobie z nią spokój. Kładę po prostu częściej na boczkach. Mam nadzieję, że to coś pomoże

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha przyszło Ci już akwarium? Wkurzyłam się, bo właśnie zobaczyłam w aplikacji, że paczka wraca do nadawcy... A dzisiaj miała być doręczona.

Wysłany: 14 lutego, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    A na jakiej zasadzie to ma działać?

My mieliśmy dla synka poduszkę Mimos, kupiliśmy z zalecenia fizjo, spał niej dopóki nie zaczął się kręcić przez sen i z niej uciekać 🤭

Witamina C wprowadza w organizm równowagę kwasowo-zasadową, która powoduje rozluźnienie ściągnięć i napięć

Pani Doktor twierdzi, że to jest typowy NOP o którym oczywiście nikt nie mówi i warto odroczyć drugie szczepienie dopóki to nie przejdzie, bo się nasili przy najbliższym szczepieniu..I wszystkie ćwiczenia i ewentualne wizyty u fizjo są daremne jeżeli organizm się z tego nie oczyści a tu potrzeba czasu, w zależności od organizmu

A poduszka to ma podobne działanie, na noc też stosowaliście?😊

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 14 lutego, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Hmm u nas pojawiło się kilka dni temu i wczoraj właśnie miał tak dwa razy pod rząd, że się uspokoił i znowu...

Co do poduszki my też mieliśmy mimos, ale nie polecam. Kupiliśmy z zalecenia osteopaty. Droga jak cholera. Jeszcze dokupiłam poszewki, a spał na niej kilka dni, bo ciągle się wybudzał i rzucał główką na lewo i prawo przez co zaginał uszka i daliśmy sobie z nią spokój. Kładę po prostu częściej na boczkach. Mam nadzieję, że to coś pomoże

My tą headcare mieliśmy rozmiar S, teraz zamowiłam M
    I w ciągu dnia i jedna drzemkę staram się aby spał na niej/leżał na nic się trochę dygam, że mu ta wolnos na noc snu zakłócę i tez klade na boczkach ale moj urwis przeklada sie na plecy😅

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ