X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    My w zeszłym tygodniu byliśmy załatwić sprawę w konsulacie 2,5-3 godz. w foteliku w jedną stronę. Ala zniosła to świetnie. Koniec kwietnia jedziemy do Polski i planuje 3 godz., przerwa na jakieś zwiedzanie itd., 3 godz., nocowanko i kolejnego dnia to samo bo ciągiem jechalibyśmy 10-11 godzin.

Czyli powiedzmy do Zakopanego mógłby jechać bez przerwy no chyba że przerwa na karnienie?

Chociaż on w samochodzie potrafi długo pospać.. :) Ale wiadomo, jakbyśmy wybrały morze, no to przerwa napewno by musiała być na karmienie i przewijanie.

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Czyli powiedzmy do Zakopanego mógłby jechać bez przerwy no chyba że przerwa na karnienie?

Chociaż on w samochodzie potrafi długo pospać.. :) Ale wiadomo, jakbyśmy wybrały morze, no to przerwa napewno by musiała być na karmienie i przewijanie.

Wiesz, podobno zalecenia to 1,5-2 godz. ale wiadomo, że nie można mieć wszystkiego. Myślę, że 3 godziny przy obserwacji będą mimo to w porządku.

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    https://zapodaj.net/plik-WueqareoWB
    A ja juz z glodu umieraaaam 😂

U mnie tak wygląda każdy dzień. A przy próbie odłożenia oczy jak 5 zł 🤣

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Ile Wasze dzieciaczki mają książeczek? Kontrastowych, np takich ze zwierzątkami, kształtami.

My mamy taką z JollyBaby czarno-biała, z akuku Animal Kingdom też kontrastową, i z Little Dutch kolorowa.

Mnie kusi kupić więcej, ale boję się, że mąż mnie z domu pogoni z tymi książeczkami haha
    Tego typu chyba 5 mamy 🤭

Ja to co chwilę znajduje takie do czytania/z okienkami i zamawiam, mąż mnie jeszcze nie pogonił, a mamy wszystkich ze 30 pewnie. 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 18:06

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    Tego typu chyba 5 mamy 🤭

Ja to co chwilę znajduje takie do czytania/z okienkami i zamawiam, mąż mnie jeszcze nie pogonił, a mamy wszystkich ze 30 pewnie. 🫣

A masz jakieś do polecenia takie do czytania z okienkami?
    Mój jutro kończy 3 miesiące, więc pewnie jeszcze za wcześnie, ale chciałabym mu wprowadzić regularne czytanie.

Bo ja z takich do czytania to mam wszystkie z tej serii wierszyki, jedna co dostałam w niebieskim pudełku w szpitalu, i dwa takie zbiory opowiadań - najpiękniejsze opowiadania dla chłopców i opowiadania z mitów greckich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 19:56

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    U mnie tak wygląda każdy dzień. A przy próbie odłożenia oczy jak 5 zł 🤣
    U nas wraz ze skonczonym 3m się poprzestawiało właśnie 😂 śpi na mnie do 35min odstawiam i do 15min pobudka, polulam na rękach i śpi dalej na mnie kolejną sesję. Mam na to czas i chęci ale co będzie dalej 🫣 regres tuż za rogiem...

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    U nas wraz ze skonczonym 3m się poprzestawiało właśnie 😂 śpi na mnie do 35min odstawiam i do 15min pobudka, polulam na rękach i śpi dalej na mnie kolejną sesję. Mam na to czas i chęci ale co będzie dalej 🫣 regres tuż za rogiem...

Mnie tylko przeraża waga małego, bo waży już 6,5 kg a mi siadają nadgarstki. A co będzie później jak cały czas będzie chciał być taką przylepką 🙈🥹

Edit teraz właśnie lulalłam go do snu. Zasnął jakoś ok 20 i tak go trzymałam. Nie zdążyłam nawet zrobić ruchu do odłożenia tylko o tym pomyślałam i się obudził 🤣🤣🤣 Ja czasami to aż sikam jak on takie rzeczy robi xd czyta mi w myślach xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 20:47

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Mnie tylko przeraża waga małego, bo waży już 6,5 kg a mi siadają nadgarstki. A co będzie później jak cały czas będzie chciał być taką przylepką 🙈🥹

Edit teraz właśnie lulalłam go do snu. Zasnął jakoś ok 20 i tak go trzymałam. Nie zdążyłam nawet zrobić ruchu do odłożenia tylko o tym pomyślałam i się obudził 🤣🤣🤣 Ja czasami to aż sikam jak on takie rzeczy robi xd czyta mi w myślach xd

Haha ale Cię ładnie wyczuł 😂
    Nasz w zeszłym tygodniu juz miał 7.5kg ale szczerze nie czuję jeszcze jego jako ciężkiego. U nas ostatnio na sen nocny zasypia na leżąco ja mu nucę poglaskam po glowie i nosku i odpływa, więc jest nadzieja, że jak będzie już za ciężko to uda się coś wypracować🤞

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u Was wyglądają wieczory? U nas od jakiegoś czasu (trudno powiedzieć ile, może dwa tygodnie) kiepsko i już nie mam pomysłu o co chodzi. Mała jest marudna, płacze i narzeka i wygina się noszona na rękach. Zaczyna się to już na ostatnim oknie aktywności, a po kąpieli rozkręca na dobre. Najpierw podczas wycierania włosów ręcznikiem, ewidentnie tego nie lubi, ale tu jeszcze da się uspokoić. Najgorzej jest podczas ostatniego karmienia i lulania do snu. Fochy przy cycku, zasysanie i puszczanie i tak w kółko, płacze, krzyki, uspokaja się na rękach, za chwilę znowu wygina i jęczy, chwilę possie, nawet wstępnie uśnie przy cycku i zaraz się przebudzi z płaczem. Przykro mi, że moje dziecko zamiast być zrelaksowane przed snem, to się czymś stresuje i denerwuje. Nie sądzę, żeby chodziło o ból, bo za długo to już trwa, jest w tym pewna regularność no i jednak daje się to opanować bez leków. W sumie trwa to może z 40-50 minut, więc z kolei chyba za krótko na kolkę. Jak uśnie, to już ładnie śpi 5-6 godzin. Były fochy też w wannie, ale zmieniliśmy temperaturę wody i już jej się podoba. Ale to usypianie i ostatnie karmienie to dla mnie zagadka

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Haha ale Cię ładnie wyczuł 😂
    Nasz w zeszłym tygodniu juz miał 7.5kg ale szczerze nie czuję jeszcze jego jako ciężkiego. U nas ostatnio na sen nocny zasypia na leżąco ja mu nucę poglaskam po glowie i nosku i odpływa, więc jest nadzieja, że jak będzie już za ciężko to uda się coś wypracować🤞

To ja tak robię czasami w ciągu dnia. Na noc nie przejdzie bo najczęściej wieczorami męczy go brzuszek.

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was wyglądają wieczory? U nas od jakiegoś czasu (trudno powiedzieć ile, może dwa tygodnie) kiepsko i już nie mam pomysłu o co chodzi. Mała jest marudna, płacze i narzeka i wygina się noszona na rękach. Zaczyna się to już na ostatnim oknie aktywności, a po kąpieli rozkręca na dobre. Najpierw podczas wycierania włosów ręcznikiem, ewidentnie tego nie lubi, ale tu jeszcze da się uspokoić. Najgorzej jest podczas ostatniego karmienia i lulania do snu. Fochy przy cycku, zasysanie i puszczanie i tak w kółko, płacze, krzyki, uspokaja się na rękach, za chwilę znowu wygina i jęczy, chwilę possie, nawet wstępnie uśnie przy cycku i zaraz się przebudzi z płaczem. Przykro mi, że moje dziecko zamiast być zrelaksowane przed snem, to się czymś stresuje i denerwuje. Nie sądzę, żeby chodziło o ból, bo za długo to już trwa, jest w tym pewna regularność no i jednak daje się to opanować bez leków. W sumie trwa to może z 40-50 minut, więc z kolei chyba za krótko na kolkę. Jak uśnie, to już ładnie śpi 5-6 godzin. Były fochy też w wannie, ale zmieniliśmy temperaturę wody i już jej się podoba. Ale to usypianie i ostatnie karmienie to dla mnie zagadka

A ulewa? Może refluks? U nas teraz jest ten problem wieczorami. Mieliśmy teleporadę u gastrologa ale taką poradę to ja sobie mogłam z neta wyczytać xd

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

A nie przeciągasz jej? Moja tak ma jak nie zacznę jej usypiać po pierwszym ziewnięciu. Możliwe też, że brakuje jej jednej drzemki więcej

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    A masz jakieś do polecenia takie do czytania z okienkami?
    Mój jutro kończy 3 miesiące, więc pewnie jeszcze za wcześnie, ale chciałabym mu wprowadzić regularne czytanie.

Bo ja z takich do czytania to mam wszystkie z tej serii wierszyki, jedna co dostałam w niebieskim pudełku w szpitalu, i dwa takie zbiory opowiadań - najpiękniejsze opowiadania dla chłopców i opowiadania z mitów greckich.
    Z okienkami mamy z serii Świat Maluszka, tam są bardzo proste krótkie zdania.
    A poza tym to czytamy teraz Rok w lesie: wiewiórka, niedźwiedź, bóbr, borsuk plus Pucio mówi dzień dobry i dobranoc - Gabrysia chętnie je ogląda i pomaga przewracać strony.

👩🏻32
    👨🏻35

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    A nie przeciągasz jej? Moja tak ma jak nie zacznę jej usypiać po pierwszym ziewnięciu. Możliwe też, że brakuje jej jednej drzemki więcej
    U nas też był z tym problem i najczęściej jak nie chciała pójść na ostatnią drzemkę i była przemęczona. A odkąd pilnujemy, żeby koło tej 16:30-17 choć na chwilę się zdrzemnęła to przeszło.
    A był serio dramat, średnio godzina walki, płacz od wejścia do sypialni z łazienki, co próbowałam karmić to krzyki, wyginanie się, jak chwilę pojadła to nawet w trakcie już zaczynała płakać i tak w kółko.

👩🏻32
    👨🏻35

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    U nas też był z tym problem i najczęściej jak nie chciała pójść na ostatnią drzemkę i była przemęczona. A odkąd pilnujemy, żeby koło tej 16:30-17 choć na chwilę się zdrzemnęła to przeszło.
    A był serio dramat, średnio godzina walki, płacz od wejścia do sypialni z łazienki, co próbowałam karmić to krzyki, wyginanie się, jak chwilę pojadła to nawet w trakcie już zaczynała płakać i tak w kółko.

Jakbym o naszych perypetiach czytała 🙈 tak zmęczona, że nie zje nawet jak jest głodna, ulubiona pozycja na rękach też źle, wszystko źle, a spróbuj uspać to już w ogóle syrenę odpali... Od kiedy pilnuje, żeby miała drzemkę to zupełnie inny bobas wieczorami.

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero ja tak miałam jak młody wstawał z ostatniej drzemki 16/17 a szliśmy spać koło 21/22. Teraz zaczęłam chodzić na spacer o 17 żeby się zdrzemnął jeszcze, 19/19:30 kąpiel, cycek i sam pada punkt 20. Wcześniej były takie męki, że potrafił płakać od 21 do 24 i żadne noszenie, lulanie, karmienie nic nie dawały. Prawie rzuciłam KP po jego awanturach na cycku 🫣

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Co do wagi to całkowicie Ciebie rozumiem. Remek jeszcze nie ma skończonych 4 miesięcy a już waży 7100. Nadgarstki bolą cholernie, konsultowałam to z trzema lekarzami, bo ból jest naprawdę silny, ale jedynie co zalecają to ibuprofen do smarowania + ćwiczenia. Ćwiczenia wykonuje, ale nie wiele pomagają, bo bym musiała małego przestać nosić, a to jest niemożliwe .

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Ja Was tu codziennie czytam, ale ciągle nie mogę się przybrać żeby napisać 🤭

Na świeżo widzę że poruszylyscie temat gondoli, my jeszcze się mieścimy ale daję młodemu max miesiąc 🤣
    Co do wagi u nas na liczniku już 6900 i 67cm, ręce mi w tyłek już wchodzą od noszenia.
    Jeszcze jesteśmy przed II szczepieniami, mamy je dopiero na początku marca :)
    Naszczęście maly dalej zasypia o 20 i 3 razy wstaje, ja nie wiem jak Wam dzieciaki śpią pół nocy🙈 w dzień śpi 3 razy po 20 minut i koniec 🤣 za to na spacerze czy w samochodzie śpi i 4h, więc jeżeli tylko pogoda pozwala śmigamy na podwórku.

Poza tym fajnie już mieć takiego kontaktowego maluszka, potrafi się zająć zabawkami, trzyma je już w rączce, śmieje się w głos,gada do wszystkiego, ja śpiewam on ze mną po swojemu 🤣 zupełnie inny level, który daje niesamowite pokłady radosci.

Co do kart i książeczek my mamy z "oczami maluszka " i Czuczu kupiłam karty z wycietymi kołkami i wisza u nas wszędzie na każdym żyrandolu 😁 ale największą furorę robi grający i powtarzający kaktus słuchajcie zabawka za 3 dychy a szał jest nie z tej ziemi 😆
    W niedzielę mamy Chrzest, a ja drżę na samą myśl jak on w miejscu wytrzyma tyle czasu i jak to zniosą nasze ręce🤭 także poproszę o kciuki 🤣
    No i tak a propo polecajka ode mnie kupiłam mu komplet merino do chrztu ze strony sweterkimalgosi gdyby któraś z Was szukała czegoś ładnego i dobrej jakości szczerze polecam :)

Jenny93, Natalia K, Niaha, Elasure lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Co do wagi to całkowicie Ciebie rozumiem. Remek jeszcze nie ma skończonych 4 miesięcy a już waży 7100. Nadgarstki bolą cholernie, konsultowałam to z trzema lekarzami, bo ból jest naprawdę silny, ale jedynie co zalecają to ibuprofen do smarowania + ćwiczenia. Ćwiczenia wykonuje, ale nie wiele pomagają, bo bym musiała małego przestać nosić, a to jest niemożliwe .

Właśnie kupiłam maść z ibuprofenem tylko no nie smaruję regularnie, ale jest odrobinę lepiej. Chodziłam też na krioterapię i ultradźwięki ale nie pomogło kompletnie nic. Ich tekst ,że albo chcę nosić dziecko albo mieć zdrowe ręce mnie rozwalił xd a jakie ćwiczenia robisz?

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też się tak okropnie ślinią? Już nie wiem czy to normalne czy coś się dzieje 🫣 non stop wszystko mokre, jak go położe ja matę piankowa to zaraz kałuża śliny 😂 już myślałam, że może zaczyna ząbkować wcześnie, bo też na potęgę się raczki, ale nic w buzi nie widać.

age.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ