X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    My w zeszłym tygodniu byliśmy załatwić sprawę w konsulacie 2,5-3 godz. w foteliku w jedną stronę. Ala zniosła to świetnie. Koniec kwietnia jedziemy do Polski i planuje 3 godz., przerwa na jakieś zwiedzanie itd., 3 godz., nocowanko i kolejnego dnia to samo bo ciągiem jechalibyśmy 10-11 godzin.

Czyli powiedzmy do Zakopanego mógłby jechać bez przerwy no chyba że przerwa na karnienie?

Chociaż on w samochodzie potrafi długo pospać.. :) Ale wiadomo, jakbyśmy wybrały morze, no to przerwa napewno by musiała być na karmienie i przewijanie.

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Czyli powiedzmy do Zakopanego mógłby jechać bez przerwy no chyba że przerwa na karnienie?

Chociaż on w samochodzie potrafi długo pospać.. :) Ale wiadomo, jakbyśmy wybrały morze, no to przerwa napewno by musiała być na karmienie i przewijanie.

Wiesz, podobno zalecenia to 1,5-2 godz. ale wiadomo, że nie można mieć wszystkiego. Myślę, że 3 godziny przy obserwacji będą mimo to w porządku.

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    https://zapodaj.net/plik-WueqareoWB
    A ja juz z glodu umieraaaam 😂

U mnie tak wygląda każdy dzień. A przy próbie odłożenia oczy jak 5 zł 🤣

• juss92 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Ile Wasze dzieciaczki mają książeczek? Kontrastowych, np takich ze zwierzątkami, kształtami.

My mamy taką z JollyBaby czarno-biała, z akuku Animal Kingdom też kontrastową, i z Little Dutch kolorowa.

Mnie kusi kupić więcej, ale boję się, że mąż mnie z domu pogoni z tymi książeczkami haha
    Tego typu chyba 5 mamy 🤭

Ja to co chwilę znajduje takie do czytania/z okienkami i zamawiam, mąż mnie jeszcze nie pogonił, a mamy wszystkich ze 30 pewnie. 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 18:06

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    Tego typu chyba 5 mamy 🤭

Ja to co chwilę znajduje takie do czytania/z okienkami i zamawiam, mąż mnie jeszcze nie pogonił, a mamy wszystkich ze 30 pewnie. 🫣

A masz jakieś do polecenia takie do czytania z okienkami?
    Mój jutro kończy 3 miesiące, więc pewnie jeszcze za wcześnie, ale chciałabym mu wprowadzić regularne czytanie.

Bo ja z takich do czytania to mam wszystkie z tej serii wierszyki, jedna co dostałam w niebieskim pudełku w szpitalu, i dwa takie zbiory opowiadań - najpiękniejsze opowiadania dla chłopców i opowiadania z mitów greckich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 19:56

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    U mnie tak wygląda każdy dzień. A przy próbie odłożenia oczy jak 5 zł 🤣
    U nas wraz ze skonczonym 3m się poprzestawiało właśnie 😂 śpi na mnie do 35min odstawiam i do 15min pobudka, polulam na rękach i śpi dalej na mnie kolejną sesję. Mam na to czas i chęci ale co będzie dalej 🫣 regres tuż za rogiem...

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    U nas wraz ze skonczonym 3m się poprzestawiało właśnie 😂 śpi na mnie do 35min odstawiam i do 15min pobudka, polulam na rękach i śpi dalej na mnie kolejną sesję. Mam na to czas i chęci ale co będzie dalej 🫣 regres tuż za rogiem...

Mnie tylko przeraża waga małego, bo waży już 6,5 kg a mi siadają nadgarstki. A co będzie później jak cały czas będzie chciał być taką przylepką 🙈🥹

Edit teraz właśnie lulalłam go do snu. Zasnął jakoś ok 20 i tak go trzymałam. Nie zdążyłam nawet zrobić ruchu do odłożenia tylko o tym pomyślałam i się obudził 🤣🤣🤣 Ja czasami to aż sikam jak on takie rzeczy robi xd czyta mi w myślach xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 20:47

• Elasure Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Mnie tylko przeraża waga małego, bo waży już 6,5 kg a mi siadają nadgarstki. A co będzie później jak cały czas będzie chciał być taką przylepką 🙈🥹

Edit teraz właśnie lulalłam go do snu. Zasnął jakoś ok 20 i tak go trzymałam. Nie zdążyłam nawet zrobić ruchu do odłożenia tylko o tym pomyślałam i się obudził 🤣🤣🤣 Ja czasami to aż sikam jak on takie rzeczy robi xd czyta mi w myślach xd

Haha ale Cię ładnie wyczuł 😂
    Nasz w zeszłym tygodniu juz miał 7.5kg ale szczerze nie czuję jeszcze jego jako ciężkiego. U nas ostatnio na sen nocny zasypia na leżąco ja mu nucę poglaskam po glowie i nosku i odpływa, więc jest nadzieja, że jak będzie już za ciężko to uda się coś wypracować🤞

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u Was wyglądają wieczory? U nas od jakiegoś czasu (trudno powiedzieć ile, może dwa tygodnie) kiepsko i już nie mam pomysłu o co chodzi. Mała jest marudna, płacze i narzeka i wygina się noszona na rękach. Zaczyna się to już na ostatnim oknie aktywności, a po kąpieli rozkręca na dobre. Najpierw podczas wycierania włosów ręcznikiem, ewidentnie tego nie lubi, ale tu jeszcze da się uspokoić. Najgorzej jest podczas ostatniego karmienia i lulania do snu. Fochy przy cycku, zasysanie i puszczanie i tak w kółko, płacze, krzyki, uspokaja się na rękach, za chwilę znowu wygina i jęczy, chwilę possie, nawet wstępnie uśnie przy cycku i zaraz się przebudzi z płaczem. Przykro mi, że moje dziecko zamiast być zrelaksowane przed snem, to się czymś stresuje i denerwuje. Nie sądzę, żeby chodziło o ból, bo za długo to już trwa, jest w tym pewna regularność no i jednak daje się to opanować bez leków. W sumie trwa to może z 40-50 minut, więc z kolei chyba za krótko na kolkę. Jak uśnie, to już ładnie śpi 5-6 godzin. Były fochy też w wannie, ale zmieniliśmy temperaturę wody i już jej się podoba. Ale to usypianie i ostatnie karmienie to dla mnie zagadka

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Haha ale Cię ładnie wyczuł 😂
    Nasz w zeszłym tygodniu juz miał 7.5kg ale szczerze nie czuję jeszcze jego jako ciężkiego. U nas ostatnio na sen nocny zasypia na leżąco ja mu nucę poglaskam po glowie i nosku i odpływa, więc jest nadzieja, że jak będzie już za ciężko to uda się coś wypracować🤞

To ja tak robię czasami w ciągu dnia. Na noc nie przejdzie bo najczęściej wieczorami męczy go brzuszek.

Elasure lubi tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was wyglądają wieczory? U nas od jakiegoś czasu (trudno powiedzieć ile, może dwa tygodnie) kiepsko i już nie mam pomysłu o co chodzi. Mała jest marudna, płacze i narzeka i wygina się noszona na rękach. Zaczyna się to już na ostatnim oknie aktywności, a po kąpieli rozkręca na dobre. Najpierw podczas wycierania włosów ręcznikiem, ewidentnie tego nie lubi, ale tu jeszcze da się uspokoić. Najgorzej jest podczas ostatniego karmienia i lulania do snu. Fochy przy cycku, zasysanie i puszczanie i tak w kółko, płacze, krzyki, uspokaja się na rękach, za chwilę znowu wygina i jęczy, chwilę possie, nawet wstępnie uśnie przy cycku i zaraz się przebudzi z płaczem. Przykro mi, że moje dziecko zamiast być zrelaksowane przed snem, to się czymś stresuje i denerwuje. Nie sądzę, żeby chodziło o ból, bo za długo to już trwa, jest w tym pewna regularność no i jednak daje się to opanować bez leków. W sumie trwa to może z 40-50 minut, więc z kolei chyba za krótko na kolkę. Jak uśnie, to już ładnie śpi 5-6 godzin. Były fochy też w wannie, ale zmieniliśmy temperaturę wody i już jej się podoba. Ale to usypianie i ostatnie karmienie to dla mnie zagadka

A ulewa? Może refluks? U nas teraz jest ten problem wieczorami. Mieliśmy teleporadę u gastrologa ale taką poradę to ja sobie mogłam z neta wyczytać xd

• Natalia K Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

A nie przeciągasz jej? Moja tak ma jak nie zacznę jej usypiać po pierwszym ziewnięciu. Możliwe też, że brakuje jej jednej drzemki więcej

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    A masz jakieś do polecenia takie do czytania z okienkami?
    Mój jutro kończy 3 miesiące, więc pewnie jeszcze za wcześnie, ale chciałabym mu wprowadzić regularne czytanie.

Bo ja z takich do czytania to mam wszystkie z tej serii wierszyki, jedna co dostałam w niebieskim pudełku w szpitalu, i dwa takie zbiory opowiadań - najpiękniejsze opowiadania dla chłopców i opowiadania z mitów greckich.
    Z okienkami mamy z serii Świat Maluszka, tam są bardzo proste krótkie zdania.
    A poza tym to czytamy teraz Rok w lesie: wiewiórka, niedźwiedź, bóbr, borsuk plus Pucio mówi dzień dobry i dobranoc - Gabrysia chętnie je ogląda i pomaga przewracać strony.

👩🏻32
    👨🏻35

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    A nie przeciągasz jej? Moja tak ma jak nie zacznę jej usypiać po pierwszym ziewnięciu. Możliwe też, że brakuje jej jednej drzemki więcej
    U nas też był z tym problem i najczęściej jak nie chciała pójść na ostatnią drzemkę i była przemęczona. A odkąd pilnujemy, żeby koło tej 16:30-17 choć na chwilę się zdrzemnęła to przeszło.
    A był serio dramat, średnio godzina walki, płacz od wejścia do sypialni z łazienki, co próbowałam karmić to krzyki, wyginanie się, jak chwilę pojadła to nawet w trakcie już zaczynała płakać i tak w kółko.

👩🏻32
    👨🏻35

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    U nas też był z tym problem i najczęściej jak nie chciała pójść na ostatnią drzemkę i była przemęczona. A odkąd pilnujemy, żeby koło tej 16:30-17 choć na chwilę się zdrzemnęła to przeszło.
    A był serio dramat, średnio godzina walki, płacz od wejścia do sypialni z łazienki, co próbowałam karmić to krzyki, wyginanie się, jak chwilę pojadła to nawet w trakcie już zaczynała płakać i tak w kółko.

Jakbym o naszych perypetiach czytała 🙈 tak zmęczona, że nie zje nawet jak jest głodna, ulubiona pozycja na rękach też źle, wszystko źle, a spróbuj uspać to już w ogóle syrenę odpali... Od kiedy pilnuje, żeby miała drzemkę to zupełnie inny bobas wieczorami.

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero ja tak miałam jak młody wstawał z ostatniej drzemki 16/17 a szliśmy spać koło 21/22. Teraz zaczęłam chodzić na spacer o 17 żeby się zdrzemnął jeszcze, 19/19:30 kąpiel, cycek i sam pada punkt 20. Wcześniej były takie męki, że potrafił płakać od 21 do 24 i żadne noszenie, lulanie, karmienie nic nie dawały. Prawie rzuciłam KP po jego awanturach na cycku 🫣

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Co do wagi to całkowicie Ciebie rozumiem. Remek jeszcze nie ma skończonych 4 miesięcy a już waży 7100. Nadgarstki bolą cholernie, konsultowałam to z trzema lekarzami, bo ból jest naprawdę silny, ale jedynie co zalecają to ibuprofen do smarowania + ćwiczenia. Ćwiczenia wykonuje, ale nie wiele pomagają, bo bym musiała małego przestać nosić, a to jest niemożliwe .

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Ja Was tu codziennie czytam, ale ciągle nie mogę się przybrać żeby napisać 🤭

Na świeżo widzę że poruszylyscie temat gondoli, my jeszcze się mieścimy ale daję młodemu max miesiąc 🤣
    Co do wagi u nas na liczniku już 6900 i 67cm, ręce mi w tyłek już wchodzą od noszenia.
    Jeszcze jesteśmy przed II szczepieniami, mamy je dopiero na początku marca :)
    Naszczęście maly dalej zasypia o 20 i 3 razy wstaje, ja nie wiem jak Wam dzieciaki śpią pół nocy🙈 w dzień śpi 3 razy po 20 minut i koniec 🤣 za to na spacerze czy w samochodzie śpi i 4h, więc jeżeli tylko pogoda pozwala śmigamy na podwórku.

Poza tym fajnie już mieć takiego kontaktowego maluszka, potrafi się zająć zabawkami, trzyma je już w rączce, śmieje się w głos,gada do wszystkiego, ja śpiewam on ze mną po swojemu 🤣 zupełnie inny level, który daje niesamowite pokłady radosci.

Co do kart i książeczek my mamy z "oczami maluszka " i Czuczu kupiłam karty z wycietymi kołkami i wisza u nas wszędzie na każdym żyrandolu 😁 ale największą furorę robi grający i powtarzający kaktus słuchajcie zabawka za 3 dychy a szał jest nie z tej ziemi 😆
    W niedzielę mamy Chrzest, a ja drżę na samą myśl jak on w miejscu wytrzyma tyle czasu i jak to zniosą nasze ręce🤭 także poproszę o kciuki 🤣
    No i tak a propo polecajka ode mnie kupiłam mu komplet merino do chrztu ze strony sweterkimalgosi gdyby któraś z Was szukała czegoś ładnego i dobrej jakości szczerze polecam :)

Jenny93, Natalia K, Niaha, Elasure lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Co do wagi to całkowicie Ciebie rozumiem. Remek jeszcze nie ma skończonych 4 miesięcy a już waży 7100. Nadgarstki bolą cholernie, konsultowałam to z trzema lekarzami, bo ból jest naprawdę silny, ale jedynie co zalecają to ibuprofen do smarowania + ćwiczenia. Ćwiczenia wykonuje, ale nie wiele pomagają, bo bym musiała małego przestać nosić, a to jest niemożliwe .

Właśnie kupiłam maść z ibuprofenem tylko no nie smaruję regularnie, ale jest odrobinę lepiej. Chodziłam też na krioterapię i ultradźwięki ale nie pomogło kompletnie nic. Ich tekst ,że albo chcę nosić dziecko albo mieć zdrowe ręce mnie rozwalił xd a jakie ćwiczenia robisz?

• Waflut Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też się tak okropnie ślinią? Już nie wiem czy to normalne czy coś się dzieje 🫣 non stop wszystko mokre, jak go położe ja matę piankowa to zaraz kałuża śliny 😂 już myślałam, że może zaczyna ząbkować wcześnie, bo też na potęgę się raczki, ale nic w buzi nie widać.

age.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ