Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za Wasze podpowiedzi, będziemy kombinować z tymi wieczorami.

Waflut - u nas sporo śliny, piany, ale przeczytałam, że jedną z umiejętności po skoku 11-12 tygodnia jest puszczanie baniek ze śliny… No sluchajcie, warto się pomęczyć dla takiej umiejętności xD

Z książeczek i zabawek to mamy na ten moment przede wszystkim kontrastowe. Dużo z mom’s care i jolly baby i balibazoo i canpola. Generalnie sporo tego podostawalam w spadku od innych i nie wszystko mi się podoba, ale mam jakiś opór żeby to wywalić i kupić sobie takie jak chce. Wiecie,taka myśl, że to zbytek i szkoda kasy skoro mam

Natalia K, Galena lubią tę wiadomość

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure Ty chyba pisałaś jakiś czas temu że Olafek wyciąga głowę mocno do przodu i robi żółwika? Gabi zaczął nam wczoraj tak robić i to jest ewidentnie próba podciągania się do siadu 🫣 jak mu tylko palca dam do złapania to się podnosi do góry i śmieje, że się udało. Zaczynam już powoli planować zmianę dostawki na łóżeczko drewniane 😂 teściowa mówiła, że mąż miał 4 miesiące jak weszła do pokoju a on jak gdyby nigdy nic siedział w łóżeczku 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2025, 09:47

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dużo śliny, matę piankowa to przecieram non stop 🫣

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie czym myjecie maty? Mam płyn do dezynfekcji przewijaka ale jakoś mam opory żeby umyć tym matę bo czasami też dotyka buzią jak już się złości:/ a samą wodą czy chusteczkami to też tak średnio

• Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Właśnie kupiłam maść z ibuprofenem tylko no nie smaruję regularnie, ale jest odrobinę lepiej. Chodziłam też na krioterapię i ultradźwięki ale nie pomogło kompletnie nic. Ich tekst ,że albo chcę nosić dziecko albo mieć zdrowe ręce mnie rozwalił xd a jakie ćwiczenia robisz?

Z tego linku
    https://youtu.be/L_ZACAxjeVc?si=yRzEK0eq0Wn4POHG
    Takie same proponował ortopeda do tego rozciąganie dłoni na ścianie.

Jenny93 lubi tę wiadomość

👩 34 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 1 lat ❤️ 🐶 12 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też się tak okropnie ślinią? Już nie wiem czy to normalne czy coś się dzieje 🫣 non stop wszystko mokre, jak go położe ja matę piankowa to zaraz kałuża śliny 😂 już myślałam, że może zaczyna ząbkować wcześnie, bo też na potęgę się raczki, ale nic w buzi nie widać.

O tak, wszystko w ślinie. Babcia twierdzi, że ząbki się pokażą niedługo 😅

👩 34 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 1 lat ❤️ 🐶 12 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was wyglądają wieczory? U nas od jakiegoś czasu (trudno powiedzieć ile, może dwa tygodnie) kiepsko i już nie mam pomysłu o co chodzi. Mała jest marudna, płacze i narzeka i wygina się noszona na rękach. Zaczyna się to już na ostatnim oknie aktywności, a po kąpieli rozkręca na dobre. Najpierw podczas wycierania włosów ręcznikiem, ewidentnie tego nie lubi, ale tu jeszcze da się uspokoić. Najgorzej jest podczas ostatniego karmienia i lulania do snu. Fochy przy cycku, zasysanie i puszczanie i tak w kółko, płacze, krzyki, uspokaja się na rękach, za chwilę znowu wygina i jęczy, chwilę possie, nawet wstępnie uśnie przy cycku i zaraz się przebudzi z płaczem. Przykro mi, że moje dziecko zamiast być zrelaksowane przed snem, to się czymś stresuje i denerwuje. Nie sądzę, żeby chodziło o ból, bo za długo to już trwa, jest w tym pewna regularność no i jednak daje się to opanować bez leków. W sumie trwa to może z 40-50 minut, więc z kolei chyba za krótko na kolkę. Jak uśnie, to już ładnie śpi 5-6 godzin. Były fochy też w wannie, ale zmieniliśmy temperaturę wody i już jej się podoba. Ale to usypianie i ostatnie karmienie to dla mnie zagadka

Opisz popołudnie od godziny 13, może coś wylapiemy :)

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sprzątanie to Frosch ma linie baby i tam jest spray do czyszczenia właśnie różnych akcesoriów dziecięcych, a Dettol ma chusteczki, którymi można nawet deski do krojenia wycierać

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam ten z froscha. Zobaczę w takim razie te chusteczki. Dzięki:)

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś ma taką matę?

https://neno.pl/produkt/mondo-piankowa-mata-edukacyjna-dla-dzieci/

Czy lepiej taką z Nukido?

https://nukido.pl/p1,mata-piankowa-edukacyjna-skladana-200-x-180-x-1-cm-nukido-nk-340.html

Dzisiaj młody kombinował obrotu na brzuch, więc czas na większą matę :D

Raz się przewrócił na brzuch ale biedny się przestraszył i zaczął płakać 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2025, 15:50

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy po przewróceniu przez Was na brzuch wyciągają rączki same przed siebie żeby podrożeć na łokciach czy musicie Wy?

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Czy ktoś ma taką matę?

https://neno.pl/produkt/mondo-piankowa-mata-edukacyjna-dla-dzieci/

Czy lepiej taką z Nukido?

https://nukido.pl/p1,mata-piankowa-edukacyjna-skladana-200-x-180-x-1-cm-nukido-nk-340.html

Dzisiaj młody kombinował obrotu na brzuch, więc czas na większą matę :D

Raz się przewrócił na brzuch ale biedny się przestraszył
    L i zaczął płakać 😆

Ja mam taką jak ta z nukido tylko z innej firmy i polecam. Rozgląda się i ogląda te czarno białe obrazki. Z drugiej jest beżowa z misiami, ale nią się nie interesuje.

Co do rączek, ja muszę Gabiemu je wyciągnąć i podeprzeć, sam nie umie jeszcze. W ogóle ciągle muszę mu poprawiać i przytrzymywać bo robi non stop samolot na brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2025, 17:32

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Czy Wasze maluchy po przewróceniu przez Was na brzuch wyciągają rączki same przed siebie żeby podrożeć na łokciach czy musicie Wy?
    Różnie, czasem wyciąga sama, czasem poprawiam tylko jedna rączkę a czasem obie. Ale potem już sobie radzi sama z podporem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2025, 17:58

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Elasure Ty chyba pisałaś jakiś czas temu że Olafek wyciąga głowę mocno do przodu i robi żółwika? Gabi zaczął nam wczoraj tak robić i to jest ewidentnie próba podciągania się do siadu 🫣 jak mu tylko palca dam do złapania to się podnosi do góry i śmieje, że się udało. Zaczynam już powoli planować zmianę dostawki na łóżeczko drewniane 😂 teściowa mówiła, że mąż miał 4 miesiące jak weszła do pokoju a on jak gdyby nigdy nic siedział w łóżeczku 🙈

Tak, dalej tak robi. Doczytałam, że cwiczy brzuch, kark i obręcz barkową do siadu właśnie.
    Wow 4 miesiące to mega szybko. Ja myślę, że nasz jak przejdzie na spacerówkę na płasko to też się porwie na siad bo będzie za co złapać po bokach 😄 także byle do wiosny. Mąż już się nie może doczekać wspólnych kąpieli w wannie bo chce flotyllę wojenną sobie sprawić 😂😂😂

Waflut lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Ja mam taką jak ta z nukido tylko z innej firmy i polecam. Rozgląda się i ogląda te czarno białe obrazki. Z drugiej jest beżowa z misiami, ale nią się nie interesuje.

Co do rączek, ja muszę Gabiemu je wyciągnąć i podeprzeć, sam nie umie jeszcze. W ogóle ciągle muszę mu poprawiać i przytrzymywać bo robi non stop samolot na brzuszku.

Mi ta z nukido srednio pasuje przez te wgięcia, nie wiem czy młodemu wygodnie z nimi.

A co do rączek to Olli ma identycznie jak Gabi. Nie ukrywam, że trochę mi lżej, że nie tylko on tego nie łapie bo miałam wrażenie, że coś zaniedbałam 🙄

Waflut lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam temat kolek? Czy jeszcze kogoś trzymają oprócz mojego synka? Gazy nadal są i to duże, ataki wieczorami ale w nocy też, można zwariować … ktoś coś pocieszy? :) miało być 3 miesiące a tu nie zapowiada się na razie na rychły koniec …

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2025, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może Wy mi doradzicie co robię źle :(

Młody ma wieczory lepsze i gorsze, raz zaśnie ładnie o 20, a na następny wieczór nie chce spać aż do 23.

Nasze dni przeważnie wyglądają tak samo, wiadomo trochę inaczej jak gdzieś wychodzimy, ale to raczej sporadycznie.

Przykładowo:

7:30 pobudka + OA w łóżku przeważnie + pielęgnacja
    9:30-10:30 drzemka
    11:30 - 13:00 spacer
    13:30-15:30 OA
    16:00-17:30 drzemka
    18:00-19:00 OA
    20:00 próba położenia spać i tu bywa różnie

Jeszcze dwa razy w tygodniu około 19 jest kąpiel.

Może to ostatnie okno aktywności jest za późno?

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2025, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co robicie w tym ostatnim oknie?

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2025, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A co robicie w tym ostatnim oknie?

Głównie młody się bawi sam ze sobą na macie, gada do sufitu, próbuje chwytać zabawkę wiszącą, coś tam z nim gadamy, ratę leżenia na brzuchu zrobimy.

I tak jak pisałam 1 czy 2 razy o tej 19 jest kąpiel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2025, 08:14

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2025, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie do polecenia jakieś nożyczki/obcinaczki do paznokci, z którymi dobrze wam się współpracuje przy obcinaniu paznokci bobasom?
    My jesteśmy tak nieumiejętni, albo sprzęt taki słaby, ale nasz bobas jest ciągle podrapany. Zostają ostre krawędzie:/

❤️

age.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ