X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za Wasze podpowiedzi, będziemy kombinować z tymi wieczorami.

Waflut - u nas sporo śliny, piany, ale przeczytałam, że jedną z umiejętności po skoku 11-12 tygodnia jest puszczanie baniek ze śliny… No sluchajcie, warto się pomęczyć dla takiej umiejętności xD

Z książeczek i zabawek to mamy na ten moment przede wszystkim kontrastowe. Dużo z mom’s care i jolly baby i balibazoo i canpola. Generalnie sporo tego podostawalam w spadku od innych i nie wszystko mi się podoba, ale mam jakiś opór żeby to wywalić i kupić sobie takie jak chce. Wiecie,taka myśl, że to zbytek i szkoda kasy skoro mam

Natalia K, Galena lubią tę wiadomość

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure Ty chyba pisałaś jakiś czas temu że Olafek wyciąga głowę mocno do przodu i robi żółwika? Gabi zaczął nam wczoraj tak robić i to jest ewidentnie próba podciągania się do siadu 🫣 jak mu tylko palca dam do złapania to się podnosi do góry i śmieje, że się udało. Zaczynam już powoli planować zmianę dostawki na łóżeczko drewniane 😂 teściowa mówiła, że mąż miał 4 miesiące jak weszła do pokoju a on jak gdyby nigdy nic siedział w łóżeczku 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 09:47

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dużo śliny, matę piankowa to przecieram non stop 🫣

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie czym myjecie maty? Mam płyn do dezynfekcji przewijaka ale jakoś mam opory żeby umyć tym matę bo czasami też dotyka buzią jak już się złości:/ a samą wodą czy chusteczkami to też tak średnio

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Właśnie kupiłam maść z ibuprofenem tylko no nie smaruję regularnie, ale jest odrobinę lepiej. Chodziłam też na krioterapię i ultradźwięki ale nie pomogło kompletnie nic. Ich tekst ,że albo chcę nosić dziecko albo mieć zdrowe ręce mnie rozwalił xd a jakie ćwiczenia robisz?

Z tego linku
    https://youtu.be/L_ZACAxjeVc?si=yRzEK0eq0Wn4POHG
    Takie same proponował ortopeda do tego rozciąganie dłoni na ścianie.

Jenny93 lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też się tak okropnie ślinią? Już nie wiem czy to normalne czy coś się dzieje 🫣 non stop wszystko mokre, jak go położe ja matę piankowa to zaraz kałuża śliny 😂 już myślałam, że może zaczyna ząbkować wcześnie, bo też na potęgę się raczki, ale nic w buzi nie widać.

O tak, wszystko w ślinie. Babcia twierdzi, że ząbki się pokażą niedługo 😅

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was wyglądają wieczory? U nas od jakiegoś czasu (trudno powiedzieć ile, może dwa tygodnie) kiepsko i już nie mam pomysłu o co chodzi. Mała jest marudna, płacze i narzeka i wygina się noszona na rękach. Zaczyna się to już na ostatnim oknie aktywności, a po kąpieli rozkręca na dobre. Najpierw podczas wycierania włosów ręcznikiem, ewidentnie tego nie lubi, ale tu jeszcze da się uspokoić. Najgorzej jest podczas ostatniego karmienia i lulania do snu. Fochy przy cycku, zasysanie i puszczanie i tak w kółko, płacze, krzyki, uspokaja się na rękach, za chwilę znowu wygina i jęczy, chwilę possie, nawet wstępnie uśnie przy cycku i zaraz się przebudzi z płaczem. Przykro mi, że moje dziecko zamiast być zrelaksowane przed snem, to się czymś stresuje i denerwuje. Nie sądzę, żeby chodziło o ból, bo za długo to już trwa, jest w tym pewna regularność no i jednak daje się to opanować bez leków. W sumie trwa to może z 40-50 minut, więc z kolei chyba za krótko na kolkę. Jak uśnie, to już ładnie śpi 5-6 godzin. Były fochy też w wannie, ale zmieniliśmy temperaturę wody i już jej się podoba. Ale to usypianie i ostatnie karmienie to dla mnie zagadka

Opisz popołudnie od godziny 13, może coś wylapiemy :)

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sprzątanie to Frosch ma linie baby i tam jest spray do czyszczenia właśnie różnych akcesoriów dziecięcych, a Dettol ma chusteczki, którymi można nawet deski do krojenia wycierać

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam ten z froscha. Zobaczę w takim razie te chusteczki. Dzięki:)

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś ma taką matę?

https://neno.pl/produkt/mondo-piankowa-mata-edukacyjna-dla-dzieci/

Czy lepiej taką z Nukido?

https://nukido.pl/p1,mata-piankowa-edukacyjna-skladana-200-x-180-x-1-cm-nukido-nk-340.html

Dzisiaj młody kombinował obrotu na brzuch, więc czas na większą matę :D

Raz się przewrócił na brzuch ale biedny się przestraszył i zaczął płakać 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 15:50

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy po przewróceniu przez Was na brzuch wyciągają rączki same przed siebie żeby podrożeć na łokciach czy musicie Wy?

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Czy ktoś ma taką matę?

https://neno.pl/produkt/mondo-piankowa-mata-edukacyjna-dla-dzieci/

Czy lepiej taką z Nukido?

https://nukido.pl/p1,mata-piankowa-edukacyjna-skladana-200-x-180-x-1-cm-nukido-nk-340.html

Dzisiaj młody kombinował obrotu na brzuch, więc czas na większą matę :D

Raz się przewrócił na brzuch ale biedny się przestraszył
    L i zaczął płakać 😆

Ja mam taką jak ta z nukido tylko z innej firmy i polecam. Rozgląda się i ogląda te czarno białe obrazki. Z drugiej jest beżowa z misiami, ale nią się nie interesuje.

Co do rączek, ja muszę Gabiemu je wyciągnąć i podeprzeć, sam nie umie jeszcze. W ogóle ciągle muszę mu poprawiać i przytrzymywać bo robi non stop samolot na brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 17:32

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Czy Wasze maluchy po przewróceniu przez Was na brzuch wyciągają rączki same przed siebie żeby podrożeć na łokciach czy musicie Wy?
    Różnie, czasem wyciąga sama, czasem poprawiam tylko jedna rączkę a czasem obie. Ale potem już sobie radzi sama z podporem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 17:58

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Elasure Ty chyba pisałaś jakiś czas temu że Olafek wyciąga głowę mocno do przodu i robi żółwika? Gabi zaczął nam wczoraj tak robić i to jest ewidentnie próba podciągania się do siadu 🫣 jak mu tylko palca dam do złapania to się podnosi do góry i śmieje, że się udało. Zaczynam już powoli planować zmianę dostawki na łóżeczko drewniane 😂 teściowa mówiła, że mąż miał 4 miesiące jak weszła do pokoju a on jak gdyby nigdy nic siedział w łóżeczku 🙈

Tak, dalej tak robi. Doczytałam, że cwiczy brzuch, kark i obręcz barkową do siadu właśnie.
    Wow 4 miesiące to mega szybko. Ja myślę, że nasz jak przejdzie na spacerówkę na płasko to też się porwie na siad bo będzie za co złapać po bokach 😄 także byle do wiosny. Mąż już się nie może doczekać wspólnych kąpieli w wannie bo chce flotyllę wojenną sobie sprawić 😂😂😂

Waflut lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Ja mam taką jak ta z nukido tylko z innej firmy i polecam. Rozgląda się i ogląda te czarno białe obrazki. Z drugiej jest beżowa z misiami, ale nią się nie interesuje.

Co do rączek, ja muszę Gabiemu je wyciągnąć i podeprzeć, sam nie umie jeszcze. W ogóle ciągle muszę mu poprawiać i przytrzymywać bo robi non stop samolot na brzuszku.

Mi ta z nukido srednio pasuje przez te wgięcia, nie wiem czy młodemu wygodnie z nimi.

A co do rączek to Olli ma identycznie jak Gabi. Nie ukrywam, że trochę mi lżej, że nie tylko on tego nie łapie bo miałam wrażenie, że coś zaniedbałam 🙄

Waflut lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam temat kolek? Czy jeszcze kogoś trzymają oprócz mojego synka? Gazy nadal są i to duże, ataki wieczorami ale w nocy też, można zwariować … ktoś coś pocieszy? :) miało być 3 miesiące a tu nie zapowiada się na razie na rychły koniec …

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może Wy mi doradzicie co robię źle :(

Młody ma wieczory lepsze i gorsze, raz zaśnie ładnie o 20, a na następny wieczór nie chce spać aż do 23.

Nasze dni przeważnie wyglądają tak samo, wiadomo trochę inaczej jak gdzieś wychodzimy, ale to raczej sporadycznie.

Przykładowo:

7:30 pobudka + OA w łóżku przeważnie + pielęgnacja
    9:30-10:30 drzemka
    11:30 - 13:00 spacer
    13:30-15:30 OA
    16:00-17:30 drzemka
    18:00-19:00 OA
    20:00 próba położenia spać i tu bywa różnie

Jeszcze dwa razy w tygodniu około 19 jest kąpiel.

Może to ostatnie okno aktywności jest za późno?

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co robicie w tym ostatnim oknie?

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A co robicie w tym ostatnim oknie?

Głównie młody się bawi sam ze sobą na macie, gada do sufitu, próbuje chwytać zabawkę wiszącą, coś tam z nim gadamy, ratę leżenia na brzuchu zrobimy.

I tak jak pisałam 1 czy 2 razy o tej 19 jest kąpiel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 08:14

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie do polecenia jakieś nożyczki/obcinaczki do paznokci, z którymi dobrze wam się współpracuje przy obcinaniu paznokci bobasom?
    My jesteśmy tak nieumiejętni, albo sprzęt taki słaby, ale nasz bobas jest ciągle podrapany. Zostają ostre krawędzie:/

❤️

age.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ