X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Kurczę a u nas rutyną jest brak rutyny 🙈 Ja po prostu widzę kiedy jest zmęczony to go tulę. Zje, odpoczywamy i na brzuszek. Ale jak nie chce to też ok. U nas każdy dzień wygląda inaczej. Jedynie pory karmienia są +- pół godziny 😅

Ja też mam wrażenie, że u nas rutyna jest brak rutyny xd

Chociaż staram się, żeby dzień wyglądał podobnie ale to różnie bywa - a tu coś wypadnie, a tu zły humorek.

Najgorsze jest teraz to, że widzę; że młody zmęczony a śpi po 15-20 minut, i jak próbuje go uśpić na sobie to jest dramat i krzyk.

A potem nie chce wieczorem zasnąć z tego zmęczenia.. :(

Chyba wyciągnę chustę spowrotem, chociaż 7kg to już nie jest prosta sprawa haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 13:36

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie może gdzie można by było kupić taki pałąk na zabawki? Kupuję większą matę i chciałabym mieć gdzie powiesić zabawki.

Wydawać 300 zl na baby gym trochę głupi pomysł.

Jak nie da się kupić czegoś takiego to najwyżej położę tą miękką matę co mam na dużą i tam będą wisieć a na dużej będzie robił akrobacje :)

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też teraz brak wyraźniej rutyny, drzemki rozjechane, apetyt też. Raz idzie spać o 20 raz o 21 albo 22. Na zakupy idziemy jak młody już jest najedzony i po kupce. Chyba, że jesteśmy w drogerii dm to tam już dwa razy kupkę przebieraliśmy 😂 wczoraj 2h na zakupach a on sobie drzemkę uciął i ogólnie dopóki koła wózka się kręcą to jest spokojny.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    U nas też teraz brak wyraźniej rutyny, drzemki rozjechane, apetyt też. Raz idzie spać o 20 raz o 21 albo 22. Na zakupy idziemy jak młody już jest najedzony i po kupce. Chyba, że jesteśmy w drogerii dm to tam już dwa razy kupkę przebieraliśmy 😂 wczoraj 2h na zakupach a on sobie drzemkę uciął i ogólnie dopóki koła wózka się kręcą to jest spokojny.

U nas jest jakaś czujka, że na spacerze sobie ładnie śpi, jak tylko wejdziemy do klatki momentalnie oczy jak pięć złoty ;)

To w sumie cieszę się, że nie tylko u mnie jest taki misz-masz haha

Czasami zaśnie bez problemu o 20, a czasami zaśnie na godzinę i siedzi z nami do 23 i wtedy zaśnie.. ;)

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zasypiają Wasze maluchy 'same' czy tylko przy cycu/butelce?

Bo u nas tylko ja usypiam, bo młody tylko przy cycku usypia.
    No ale nie może wiecznie na cycku tylko usypiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 16:38

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    U nas jest jakaś czujka, że na spacerze sobie ładnie śpi, jak tylko wejdziemy do klatki momentalnie oczy jak pięć złoty ;)

To w sumie cieszę się, że nie tylko u mnie jest taki misz-masz haha

Czasami zaśnie bez problemu o 20, a czasami zaśnie na godzinę i siedzi z nami do 23 i wtedy zaśnie.. ;)

Mój często dosypia w domu ale dziś sie obudził jak mu czapkę ścigałam 😂 no i nie dał się nabrać na jazdę wózkiem po domu.

Nasz zasypia głównie lulany, i często teraz leży i go myziamy i nucimy to też uśnie. W nocy je na leżąco i od razu śpi jak skończy.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Mój często dosypia w domu ale dziś sie obudził jak mu czapkę ścigałam 😂 no i nie dał się nabrać na jazdę wózkiem po domu.

Nasz zasypia głównie lulany, i często teraz leży i go myziamy i nucimy to też uśnie. W nocy je na leżąco i od razu śpi jak skończy.

To w nocy u nas jest tak samo, ja go ogólnie w 95% karmię na leżąco, no chyba, że gdzieś wychodzimy ;)

Jak mój nie zaśnie przy karmieniu, to też z nim leżę, robię mu biały szum ustami, szumiś też działa, ale raczej nie zasypia haha
    Więc muszę go wziąć na klatę do siebie - i tu są dwie opcje - albo zaśnie bez problemu, albo jest ryk, wrzask, krzyk, pisk w jednym i dopiero potem zaśnie.

Podejrzewam, że to ze zmęczenia, bo przecież jest po jedzeniu. A nie zabieram mu, nawet jak już memła, tylko czekam aż sam puści.

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Generalnie to tylko pierś, czasem butelka, ale mam wrażenie że ten sen jest płytszy wtedy.

Jak była malutka to zasypiała czasem w wózku, kilka razy zasnęła ze smoczkiem bujana na rękach, ale teraz to już raczej rzadko.

W tym tygodniu w ciągu dnia tylko jedna drzemka była w łóżeczku, reszta tylko na rękach, ledwo się ruszę to się wybudza.

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • An_veherzhynska Znajoma

Wysłany: 23 lutego, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie,

Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.

Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są w trakcie pierwszej ciąży lub są po urodzeniu pierwszego dziecka.

Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 15 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.

W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u

W razie pytań lub uwag proszę o kontakt na adres mailowy - [email protected]

Z wyrazami szacunku,
    Anastasiia Veherzhynska❤️

• Waflut Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Gabi zasypia przy cycku i w ogóle mi to nie przeszkadza 😅 usypianie na sen nocny nie istnieje, zasypia od razu jak się naje. Odkładam go na łóżko i słodko śpi. Nocne karmienia wyglądają tak samo. W dzień też zazwyczaj-€ usypia na cycku, ale tu już różnie jest z odłożeniem. Zazwyczaj na pierwszą poranną drzemkę daje się odłożyć do kokonu, na późniejsze już niezbyt. Raz na jakiś czas muszę go w dzień pobujać chwilę jak ma problem z zaśnięciem. Będę się martwić jak będę go odstawiać od cycka 🙈 narazie taka sytuacja mi bardzo pasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 20:06

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zasypianie jest poprzez lulanie na rękach lub malutka sama zasypia podczas jedzenia przy piersi, w dzień też bujanie w kołysce przechodzi. Ogólnie w dzień takie drzemki 20-50 minut (loteria), jedynie na spacerze mam zagwarantowane, że pośpi dłużej. W nocy ładnie ok. 6 h, później 3 h i 3 h. Jak czytałam, że u niektórych z Was dziecko do śpiworka i zasypia samo, to zaczęłam się martwić, że będę do osiemnastki na rękach nosić 🤦🏼‍♀️ Ale póki co mi pasują te chwile bliskości.

Miałam opisać nasz dzień, żebyście coś poradziły odnośnie wieczorów, ale od dwóch dni chyba skok wjechał na grubo. Do tego stopnia, że wczoraj nie było kąpieli (kąpiemy codziennie), bo mała padła o 18. Teraz znowu nam padła o 19.00 i chyba już nie zamierza wstać…gorączki brak

age.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Czy wiecie może gdzie można by było kupić taki pałąk na zabawki? Kupuję większą matę i chciałabym mieć gdzie powiesić zabawki.

Wydawać 300 zl na baby gym trochę głupi pomysł.

Jak nie da się kupić czegoś takiego to najwyżej położę tą miękką matę co mam na dużą i tam będą wisieć a na dużej będzie robił akrobacje :)
    Nie wiem czy o to właśnie Ci chodzi, my mamy z allegro. Jakość wykonania bardzo dobra.

https://allegro.pl/oferta/stojak-edukacyjny-gimnastyczny-drewniany-baby-gym-dla-dzieci-i-niemowlat-16745050692

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Gabi zasypia przy cycku i w ogóle mi to nie przeszkadza 😅 usypianie na sen nocny nie istnieje, zasypia od razu jak się naje. Odkładam go na łóżko i słodko śpi. Nocne karmienia wyglądają tak samo. W dzień też zazwyczaj-€ usypia na cycku, ale tu już różnie jest z odłożeniem. Zazwyczaj na pierwszą poranną drzemkę daje się odłożyć do kokonu, na późniejsze już niezbyt. Raz na jakiś czas muszę go w dzień pobujać chwilę jak ma problem z zaśnięciem. Będę się martwić jak będę go odstawiać od cycka 🙈 narazie taka sytuacja mi bardzo pasuje.

U nas identycznie!!! Choć od tygodnia jest jakiś kryzys, w dzień nie chce spać, pochwaliłam go i się zepsul na drugi dzień..🙈 jak zasnie w dzień to tylko przy piersi i nie ma najmniejszych szans na odłożenie.. a ze prócz niego mam córkę i obowiazki w domu, wiec w dzień nie śpi...🤦

Jedyne spanie ma po spacerze,bo potrafi po nim spc jeszcze 2,5h

A w nocy jak się przebudzi to wystarczy że złapie jego rączkę i odpływa.😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 22:08

• Waflut Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu polecałyście zabawki, to teraz moja kolej. Aktualnie w PEPCO jest ten fidget spinner za 10zł. Dzięki niemu Gabi w końcu wyciąga rączki do zabawki i zaczyna się przekręcać na boki 🙈 przy innych zabawkach tego nie robił a to już nauczył się sam kręcić nawet. Mega polecam!! Tylko trzeba mieć powierzchnię żeby to przyssać, ale jak widać da się do innej zabawki 😅

966a3b3d474aa.jpghttps://zapodaj.net/plik-hKpTzsmzZZ

Sparky, Niaha, KarolinaAnastazja, Natalia K lubią tę wiadomość

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    U nas identycznie!!! Choć od tygodnia jest jakiś kryzys, w dzień nie chce spać, pochwaliłam go i się zepsul na drugi dzień..🙈 jak zasnie w dzień to tylko przy piersi i nie ma najmniejszych szans na odłożenie.. a ze prócz niego mam córkę i obowiazki w domu, wiec w dzień nie śpi...🤦

Jedyne spanie ma po spacerze,bo potrafi po nim spc jeszcze 2,5h

A w nocy jak się przebudzi to wystarczy że złapie jego rączkę i odpływa.😍

A próbowałaś może chusty? U mnie drzemka w chuście to jedyna opcja jak jestem sama z dwójką.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymierzam się do kupienia już drewnianego łóżeczka i materaca - i tu mam dylemat. Musze wybrać między FizjoMax a Rucken i kompletnie nie wiem na co się zdecydować. Macie te materace? Możecie coś polecić albo może odradzić?

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy Ruckena tego od fizjomommy i mała śpi od samego początku w swoim łóżeczku, w nocy ładnie przesypia parę godzin. Może to jej urok, może to materac xD

Waflut lubi tę wiadomość

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rucken od fizjomommy dla starszaka, jest super 🩷 Mam też z tej serii materac do łóżeczka turystycznego i serio dzięki niemu synek chciał w ogóle spać w tym łóżeczku jak musieliśmy wyjeżdżać na weekendy podczas remontu mieszkania ☺️ Dla małej nie kupowałam nowego, bo w łóżeczku zostal materac po bracie, też bardzo dobry - Hilding Dobranocka ☺️ Ale gdyby nie to, to zapewne brałabym tez ruckena 😁

Waflut lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się powoli zastanawiam nad krzesełkiem do karmienia. Myślałam, nad KinderKraft Enock, ale ma średnie opinie. Nie chcę też jakoś super dużo kasy wydawać na nie, myślę, że max 500zł, bo po moim bratanku widzę, że na długo dziecko nie chce w nim siedzieć i wybiera krzesła dla dorosłych.
    Może jakieś polecacie?

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A ja się powoli zastanawiam nad krzesełkiem do karmienia. Myślałam, nad KinderKraft Enock, ale ma średnie opinie. Nie chcę też jakoś super dużo kasy wydawać na nie, myślę, że max 500zł, bo po moim bratanku widzę, że na długo dziecko nie chce w nim siedzieć i wybiera krzesła dla dorosłych.
    Może jakieś polecacie?

Moja bratanica ma aktualnie 20 miesięcy i nadal korzysta czasem z krzesełka, brat mówił że za 2-3 miesiące będą mieli już do oddania, ale narazie faktycznie zdarza się im jeszcze go używać. Oni mają akurat Chicco Polly Easy, ale ich córka jest też malutka, więc nie doszła jeszcze do maksymalnego obciążenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 13:43

age.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ