LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha wrote:A ja się powoli zastanawiam nad krzesełkiem do karmienia. Myślałam, nad KinderKraft Enock, ale ma średnie opinie. Nie chcę też jakoś super dużo kasy wydawać na nie, myślę, że max 500zł, bo po moim bratanku widzę, że na długo dziecko nie chce w nim siedzieć i wybiera krzesła dla dorosłych.
Może jakieś polecacie?
Tez myslalam o tym krzesełku. Szczerze to nie znalazlam poki co żadnego z idealnymi opiniami więc nie wiem z jakin skonczymy
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
U nas super się sprawdza Antilop z Ikei, tylko koniecznie trzeba do niego dokupić podnóżek na allegro. Super pozycja dziecka, są dedykowane poduszki dla maluchów. Nie ma trudnych do czyszczenia zakamarków. Starszak jeszcze korzysta z niego. Jak dla mnie jedyny minus to to, że się nie składa. Zwróćcie uwagę na zakamarki, serio 😜 I raczej unikajcie krzesełek z tkaninowym obiciem. Korzystaliśmy kiedyś z takiego u teściowej i to był absolutny koszmar 🥵
-
Dziewczyny...u nas RSV...
Jestem w szoku wielkim..młody ma tylko katar i lekki kaszel mokry..myślałam, że id kataru..a tu dzisiaj u lekarza RSV wyszło
Jutro ponownie di kontroli
Mamy też skierowanie do szpitala, gdyby nas coś niepokoiło
W niedzielę mieliśmy mieć chrzest..
-
Waflut wrote:Jakiś czas temu polecałyście zabawki, to teraz moja kolej. Aktualnie w PEPCO jest ten fidget spinner za 10zł. Dzięki niemu Gabi w końcu wyciąga rączki do zabawki i zaczyna się przekręcać na boki 🙈 przy innych zabawkach tego nie robił a to już nauczył się sam kręcić nawet. Mega polecam!! Tylko trzeba mieć powierzchnię żeby to przyssać, ale jak widać da się do innej zabawki 😅
https://zapodaj.net/plik-hKpTzsmzZZ
Też go mam od tygodniaogólnie polecam fidget spinnery. Co prawda ja wolę dawać mojej te wcześniej kupione z Amazona bo są całe silikonowe a moja wali w nie rękami z całą parą 😅
-
Polaaaa wrote:A zasypiają Wasze maluchy 'same' czy tylko przy cycu/butelce?
Bo u nas tylko ja usypiam, bo młody tylko przy cycku usypia.
No ale nie może wiecznie na cycku tylko usypiać.
Uczymy zasypiania samemu w łóżeczku
Czasami na drzemkę jest tak, że je i zasypia, czasami trzeba go ponosić żeby zasnął 😊 -
Niaha wrote:A ja się powoli zastanawiam nad krzesełkiem do karmienia. Myślałam, nad KinderKraft Enock, ale ma średnie opinie. Nie chcę też jakoś super dużo kasy wydawać na nie, myślę, że max 500zł, bo po moim bratanku widzę, że na długo dziecko nie chce w nim siedzieć i wybiera krzesła dla dorosłych.
Może jakieś polecacie?
My zamówiliśmy Stokke Tripp Trapp, bo sama widzę u mojej przyjaciółki, że mimo że dziewczyny są już duże, to te krzesełka ciągle im służą. Stoi w piwnicy już tydzień, bo nie ma bawet kiedy go rozpakować…
Oby się sprawdziło, bo Mąż mocno kręcił nosem na ten zakup 🙃 -
Gusta Blu wrote:My zamówiliśmy Stokke Tripp Trapp, bo sama widzę u mojej przyjaciółki, że mimo że dziewczyny są już duże, to te krzesełka ciągle im służą. Stoi w piwnicy już tydzień, bo nie ma bawet kiedy go rozpakować…
Oby się sprawdziło, bo Mąż mocno kręcił nosem na ten zakup 🙃
A czym to krzesełko się różni od tego KinderKraft enock? Wyglądają podobnie 🤔 -
Waflut wrote:Jak już jesteśmy przy polecajkach to czy macie jakieś fajne karuzele na łóżeczko? Zależy mi żeby była neutralna, spokojna. Żeby nie brzęczała tak, że nawet ja świra dodaję jak niektóre 😂 tylko faktycznie żeby miała delikatną i uspokajającą melodię
Delikatną uspokajającą melodie ma krazuela Chicco next2dreams.
Ja nie jestem z niej zadowolona, bo dla nas jest aż za spokojna 😅 -
KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny...u nas RSV...
Jestem w szoku wielkim..młody ma tylko katar i lekki kaszel mokry..myślałam, że id kataru..a tu dzisiaj u lekarza RSV wyszło
Jutro ponownie di kontroli
Mamy też skierowanie do szpitala, gdyby nas coś niepokoiło
W niedzielę mieliśmy mieć chrzest..
O nieeee trzymajcie się mocno💪KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Chyba wolałabym żeby młody jeszcze tak nie fikał na ten brzuch 😅 non stop chce sie obracać najczęściej ulewa, mazia się w tym, rąk nie trzyma więc nerwy no padam już 😂 No i nauczył się pokrzykiwać🫣
Jakie nowości u Waszych szkrabów?
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Elasure wrote:Chyba wolałabym żeby młody jeszcze tak nie fikał na ten brzuch 😅 non stop chce sie obracać najczęściej ulewa, mazia się w tym, rąk nie trzyma więc nerwy no padam już 😂 No i nauczył się pokrzykiwać🫣
Gabi pięknie chwyta już zabawki i wyciąga do nich rączki, szykuje się do obrotów, ale jeszcze ich nie robi. Raz tylko się tak mało stabilnie na boczek przekręcił, ale teraz cisza. Ale nie spieszy mi się do tego, bo potem to już oczy dookoła głowy jak zacznie się kręcić 😂 ciężko to tej zadowolić, wszystkie zabawki go nudzą po kilku minutach więc ciągle muszę improwizować. -
Elasure wrote:Chyba wolałabym żeby młody jeszcze tak nie fikał na ten brzuch 😅 non stop chce sie obracać najczęściej ulewa, mazia się w tym, rąk nie trzyma więc nerwy no padam już 😂 No i nauczył się pokrzykiwać🫣
Kurcze już kupujecie krzesełka do karmienia :o ja dopiero co przecież urodziłam, ledwo się ogarnęłam w tej rzeczywistości a tu zaraz rozszerzenie diety wejdzie :o ja jeszcze na żadne krzesełka nie patrzyłam, znajomi tylko mówili że takie zwykłe z Ikea było lepsze od jakiegoś ładnego drogiego,bo to 2 było trudne w utrzymaniu czystości.
My się szykujemy na regres snu, kupiłam polecanego tu e-booka od cień wiatru, na drzemkach małego czytam.
Poza tym u nas też przeziębienie, ktoś pisał że katar i kaszel i rsv - u nas to samov(lekki kaszel, wodnisty katar) i u lekarza nie robili żadnego testu:/ powiedzieli że jak bez gorączki to wszystko ok, zwykłe przeziębienie. W zasadzie to mnie zjechali, że niepotrzebnie przyszłam bardziej narażając małego, że coś złapie w przychodni. Teraz zaczelam się bać, że może to coś poważniejszego -
Niaha wrote:Delikatną uspokajającą melodie ma krazuela Chicco next2dreams.
Ja nie jestem z niej zadowolona, bo dla nas jest aż za spokojna 😅
Też ją mam i mały jest nią bardzo zainteresowany, rano gada do niej 30 minut a ja przynajmniej ściągam w spokoju mleko i piję kawę 🤭
Powoli już kończę z kp mały niestety całkiem odrzuca pierś czasami w nocy tylko je, w dzień nie ma mowy, narazie ciągnę kpi ale to pochłania mi tyle czasu że wysiadam, strasznie mi ciężko się z tym pogodzić ale niestety nie mam na to wpływu.
@Elasure u nas pojawił się śmiech w głos na wygłupy mamy i wymuszanie wzięcia na ręce, jak chce żeby go wziąć robi taką awanturę macha rękami, nogami i dosłownie na nas krzyczy 🤣 mały komediant 😆
My Chrzest mieliśmy w niedzielę przeleciało nam jak 5 minut i całe szczęście Miłosz był tak grzeczny po prostu jak nie on 🤪 mieliśmy 60 osób więc było bardzo głosno a on na zmianę w tym hałasie spał i się bawiłz kolei w kościele całą mszę śpiewał z księdzem 🤣
Zamówiłam dziś kombiaka wiosennego w rozmiarze 74 🙄 ja po prostu nie mogę uwierzyć jak te moje maleństwo rośnie w tempie błyskawicy ..
@KarolinaAnastazja dużo zdrówka! Mam nadzieję że szpital nie będzie Wam potrzebny ..
@Miska mam nadzieję że u Was już lepiej
-
Moja ma od kilku dni obsesję na punkcie rolowania się na brzuszek. Nie da się jej normalnie ubrać, ani przewinąć, bo od razu turla się na brzuch. U was maluchy robią to na dwie strony? Moja wyłącznie przez prawy boczek.
Póki co jakoś nie wyciąga łapek po zabawki. Mocno trzyma, gdy coś wsadzi się jej w rączkę, lub w zasięgu paluszków znajduje się coś lekkiego, ale intencjonalnego wyciągania po coś rąk póki co nie zaobserwowałam.
Dam znać jak z krzesełkiem jak tylko je ogarnę. Nie wiem czym konkretnym różni się od Kinderkrafta, bo prawdę mówiąc nie robiłam zbyt wnikliwego researchu. Skusiły mnie opinie koleżanki i (co tu kryć) fakt, że kolor nam idealnie pasuje do nowej kuchni 😐 -
Dziewczyny,
Czy zauważyłyście, że rozmiarówka w ogóle nie ma zastosowania do odzienia wierzchniego? Ala nosi teraz rozmiar 62, a kombinezon 56 wciąż jest za duży 😅 i mówię o rozmiarówce z tej samej firmy. Ostatnio kupiłam jej z mango 62, żeby miała do fotelika i to chyba 68 -
Natalia K wrote:Dziewczyny,
Czy zauważyłyście, że rozmiarówka w ogóle nie ma zastosowania do odzienia wierzchniego? Ala nosi teraz rozmiar 62, a kombinezon 56 wciąż jest za duży 😅 i mówię o rozmiarówce z tej samej firmy. Ostatnio kupiłam jej z mango 62, żeby miała do fotelika i to chyba 68
Chyba to też jest tak, że każda firma ma swoją rozmiarówkę.
Ja zamówiłam właśnie 4 kombiak z Zyzio&Zuzia i u nich faktycznie kazdy rozmiar się zgadza z wymiarami małego mieliśmy 56 ( ten wydawał sie duży ale wiadomo dziecko po urodzeniu jest "podkurczone "),62 ,68 i teraz 74 przyjdzie to zobaczę czy faktycznie będzie duży u mojego 68 jest " na styk " ale on i w szerz nadrabia 🤣 -
Mój przypomniał sobie, że lubi leżeć na brzuchu, mamy sesję 3x dziennie po około 10 minut. Podnosi klatę z podłogi i próbuje wyciągać rączki ale traci równowagę wtedy 😂
Zaczął się interesować kostką która wisi nad nim na macie i wyciąga do niej ręce ale nie chwyta jeszcze, ale widzę, że kombinuje co z tym można zrobić.
Gada strasznie dużo, dostał jakieś nowe oprogramowanie na dźwięki, śmieje się, nie wiem czy to już można uznać, że w głos. Podąża ładnie za obrazkami.
Ostatnio próbował się odwracać z pleców na brzuch i włączyłam kamerę, bo mówię a nóż się przewróci, to w momencie jak wyłączyłam się przewrócił, tylko się biedny przestraszył co się stało i zaczął płakać i wrócił na plecy 😂
Więc chyba umie wszystko co na trzy miesięcznika przystało
Jedynie z tym dźwiękiem mamy problem.. ale reaguje na głośniejsze dźwięki, więc jakaś reakcja tam jestale tymi etapami rozwoju już dałam na luz, bo wiem, że każde dziecko idzie swoim tempem. Nie musi umieć dokładnie tych samych rzeczy co inne dzieciaczki
No i rączki oczywiście wsadzamy namiętnie do buzi.
Ale widzę, że często ląduje sam kciuk - macie na to jakieś sposoby? Ja mu wtedy poprostu wyciągam tą rączkę, ale nie zawsze zauważę. Chcę tego uniknąć, bo wiem, że ja jako dziecko miałam ogromny problem z ssaniem kciuka, żeby przestać.
I czy Wasze maluchy też tak śmiesznie zasysają dolna wargę? -
Młody nauczył się wytykać język do tego mnóstwo śliny, to same sobie wyobraźcie jak to wygląda 🫣
Ostatnio zaczął przerwać się sam na bok, ale jeszcze nie jest to przewrót na brzuszek.
Piszczy bardziej i głośniej 😅 no i częściej i na dłużej jest zainteresowany książeczkami.