X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    Dziewczyny,
    Czy zauważyłyście, że rozmiarówka w ogóle nie ma zastosowania do odzienia wierzchniego? Ala nosi teraz rozmiar 62, a kombinezon 56 wciąż jest za duży 😅 i mówię o rozmiarówce z tej samej firmy. Ostatnio kupiłam jej z mango 62, żeby miała do fotelika i to chyba 68

Tak to prawda. Do tego jest jeszcze inny problem w tych kombinezonach, jak już rozmiarowo pasuje, to wyjścia na dłonie są za ciasne i trzeba siła wpychać rączkę, a później i tak są odciski. Przez to ostatnio w ogóle nie zakładamy kombinezonów tylko kurtki.

Natalia K lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

I czy Wasze maluchy też tak śmiesznie zasysają dolna wargę?

Tak 😅
    Zgaduje, że swędzi go dziąsło bo ząbki niedługo się pokażą

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Tak 😅

Mi jak na spacerze ostatnio zassał to aż nie mogłam wyciągnąć haha

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Tak 😅

Tak, ale my dostaliśmy na to plasterki od neurologopedy

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    Dziewczyny,
    Czy zauważyłyście, że rozmiarówka w ogóle nie ma zastosowania do odzienia wierzchniego? Ala nosi teraz rozmiar 62, a kombinezon 56 wciąż jest za duży 😅 i mówię o rozmiarówce z tej samej firmy. Ostatnio kupiłam jej z mango 62, żeby miała do fotelika i to chyba 68
    Oj tak, my mamy teraz kombinezon z c&a w rozmiarze 56 i jeszcze jest miejsce, starczy do wiosny 😅
    A reszta ubranek, w tym też c&a to 62/68 z przewagą już 68.

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zamówiłam na wiosnę też w rozmiarze 62, a ubranka nosi 68/74

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u nas lecimy w wieksze rozmiary bo Oli jest szeroki w barkach i obwód głowy też ma duży. Rozmiar 68 to już ostatnie rzuty i idziemy w 74. Jak kupuje bodziaki to muszą byc elastyczne i rozciagliwe. Wielu sweterkow nie zalozyl bo przez głowę nie weszły 🫣

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze lecimy na 62 ale głównie mamy z H&M, ale powoli mentalnie się szykuję już na pranie 68.

Pajacyki 68 już wyprane i noszone :D
    Młody ma wysokich rodziców, dziadków ze strony mojej więc nic dziwnego że szybko rośnie :D

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie przyszły okularki dla młodej. Zamówiłam dwie pary - jedne Kietla Diabola i drugie od Suavinex. Na pierwszy rzut oka bardziej podobają mi się te drugie. Przy KiETLA miałam chwilowy mętlik z ogarnięciem gdzie jest góra gdzie dół. Plus mam wrażenie, że przez to jak są wyprofilowane będą bardziej uciskać malucha. Plusem jest gumka, chociaż jej mocowanie też może się wbijać. Później mogę Wam wstawić zdjęcia.

Niaha, juss92 lubią tę wiadomość

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Tak, ale my dostaliśmy na to plasterki od neurologopedy
    A co to za plasterki? Na brodę się je przykleja?

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A co to za plasterki? Na brodę się je przykleja?

My przyklejamy pod dolną wargą i też pod brodą żeby wymusić prawidłową pozycję języka. Nie powiem Ci, bo to logopeda nam zawsze daje. Ucina z rolki i on jest taki elastyczny, że przed przyklejeniem trzeba mocno naciągnąć.

Później sprawdzę co jest na nich napisane, bo jesteśmy po szczepieniu i dzidziutek już drugą godzinę na mnie śpi 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 16:06

Niaha lubi tę wiadomość

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, te od KiETLA można nosić dowolną stroną 😅
    wstawiam zdjęcia:
    https://zapodaj.net/plik-uOEM81q7V9
    https://zapodaj.net/plik-iJNWZfBwbM
    https://zapodaj.net/plik-XJcQHkKizC
    https://zapodaj.net/plik-1JDr2Gqcs1
    https://zapodaj.net/plik-625AeyLrbe

MaggLbn, Niaha lubią tę wiadomość

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam powód mojego zepsucia dziecka... Dziś 4 miesiące i pierwszy ząbek 😅 chyba się nie mógł przebić, nie zauważyłam wcześniej bo to nie jedynka a dwójka. Dziś wrócił mój Aniołeczek🩵

MaggLbn, Elasure, Jenny93, Niaha, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

• Elasure Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Znam powód mojego zepsucia dziecka... Dziś 4 miesiące i pierwszy ząbek 😅 chyba się nie mógł przebić, nie zauważyłam wcześniej bo to nie jedynka a dwójka. Dziś wrócił mój Aniołeczek🩵

Ooo super! u nas był szatan bo młody się nie wyspał po 3h drzemce też wrócił aniołek 😂

Fania017, Jenny93, Niaha, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodko ❤️ Ja cały czas zaglądam ale nic nie widać 😁 Wgl nasza neurologopeda na kolejną wizytę kazała nam już przynieść produkty do rozszerzania diety i tak się waham bo synek będzie miał 5,5 miesiąca wtedy i tak myślę czy będzie gotowy. Niby to jeszcze 1,5 miesiąca, więc przepaść ale no nie wiem. Muszę zacząć wgl się orientować w temacie talerzyków, sztućców, krzesełek. Krzesełko widziałam, że niektóre z Was już mają. A macie jakieś właśnie miseczki itp do polecenia?

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cisnęliśmy kombinezon Reima 50/56 jeszcze do weekendu, teraz merino też 50/56. One były tak wielkie, że moim zdaniem dopiero teraz są dobre. Mam nadzieję w tym merino jeszcze miesiąc pociągnąć, a potem już jakieś bluzy wjadą. Co myślicie? Czy kupować jednak jakiś kombinezon większy? Trochę mi szkoda na parę tygodni…Inne ciuszki to 62 na ten moment (choć też zależy jakiej firmy, bo niektóre 56 nadal dobre na styk, a niektore juz 68). Ogólnie ja z ciuszkami mam problem, za dużo tego bym chciała, na vinted to obserwuję milion rzeczy 🤦🏼‍♀️ Pajace to nie wiem czy niektóre zdąża się wyprać po jednorazowym założeniu.

Ciekawe co piszesz Jenny o tych usteczkach. No ja chyba też się wybiorę z małą do neurologopedy, ale fizjo jeszcze powiedziała, żeby z tydzień poczekać. Gabi też ze dwa razy miała wessaną tę dolną wargę i czasem ma otwartą buzię, zauważyłam, że to zależy od ułożenia głowy…rzadko, ale jednak robi to. No i po stronie, gdzie wyrównujemy asymetrię ma ten policzek bardziej spięty. Wszystko to w sumie taką kosmetyka, ale ja się mega przejmuje.

O karmieniu prawdziwym jedzeniem 😅 jeszcze nie myślę, ale podobają mi się akcesoria z liewood

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    My cisnęliśmy kombinezon Reima 50/56 jeszcze do weekendu, teraz merino też 50/56. One były tak wielkie, że moim zdaniem dopiero teraz są dobre. Mam nadzieję w tym merino jeszcze miesiąc pociągnąć, a potem już jakieś bluzy wjadą. Co myślicie? Czy kupować jednak jakiś kombinezon większy? Trochę mi szkoda na parę tygodni…Inne ciuszki to 62 na ten moment (choć też zależy jakiej firmy, bo niektóre 56 nadal dobre na styk, a niektore juz 68). Ogólnie ja z ciuszkami mam problem, za dużo tego bym chciała, na vinted to obserwuję milion rzeczy 🤦🏼‍♀️ Pajace to nie wiem czy niektóre zdąża się wyprać po jednorazowym założeniu.

Ciekawe co piszesz Jenny o tych usteczkach. No ja chyba też się wybiorę z małą do neurologopedy, ale fizjo jeszcze powiedziała, żeby z tydzień poczekać. Gabi też ze dwa razy miała wessaną tę dolną wargę i czasem ma otwartą buzię, zauważyłam, że to zależy od ułożenia głowy…rzadko, ale jednak robi to. No i po stronie, gdzie wyrównujemy asymetrię ma ten policzek bardziej spięty. Wszystko to w sumie taką kosmetyka, ale ja się mega przejmuje.

O karmieniu prawdziwym jedzeniem 😅 jeszcze nie myślę, ale podobają mi się akcesoria z liewood

Jeżeli chodzi o policzki to też masujemy. Od wewnętrznej strony ruchem z góry na dół. Po 10 razy każdy policzek. A jak z ułożeniem języka podczas snu? Bo jeżeli śpi z otwartą buzią to też prawdopodobne, że język trzyma na dole zamiar na podniebieniu

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

O co chodzi z tymi usteczkami, bo nie mogę znaleźć tego wpisu Jenny 🙈
    Ja gdybym wiedziała, że rozmiarówka jest tak szalona to bym się zdecydowała na merino. A tak myślałam, że szkoda mi kasy na coś w czym pochodzi 2 tygodnie 🤣 a chodziłaby 3 miesiące! No ale trudno... co by było gdyby :P

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o zasysanie dolnej wargi:)

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Chodzi o zasysanie dolnej wargi:)

Trzeba to korygować? Nie jest to etap rozwoju typu przejdzie za 2 tygodnie? Pytam, bo tutaj w DE jest całkowicie inne podejście.

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ