X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    Trzeba to korygować? Nie jest to etap rozwoju typu przejdzie za 2 tygodnie? Pytam, bo tutaj w DE jest całkowicie inne podejście.

Nam neurologopeda kazała korygować. Z tym, że u nas był też problem ze szczękościskiem i mamy delikatnie cofniętą żuchwę. Może każdy przypadek rozpatrywany jest indywidualnie. Ciężko mi powiedzieć. Ogólnie jak ma plasterek to tak jej nie wciąga

• Elasure Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak było u Was po 2giej dawce rota? Jeszcze mieliśmy dzis drugą dawkę hexacime.
    Nie wiem na co się szykować dalej póki co bardzo płaczliwy, niby kręci trzecią drzemkę ale nie spokojnie i wybudza się płaczem. I mam wrażenie, że przed tą drzemką teraz brzuszek go pobolewał 😕

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po drugiej było całkiem ok ale teraz jesteśmy po trzeciej i albo śpi, albo płacze. I słyszę jak mu się tam w brzuszku przelewa

• Waflut Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Nie wiem na co się szykować dalej póki co bardzo płaczliwy, niby kręci trzecią drzemkę ale nie spokojnie i wybudza się płaczem. I mam wrażenie, że przed tą drzemką teraz brzuszek go pobolewał 😕

U nas po rota jest koszmar, już się boję trzeciej dawki. Po obu dawkach mocne bóle brzucha, problem ze spaniem, płacz do późnych godzin nocnych :( ale na szczęście zawsze się to utrzymywało jeden dzień tylko.

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Rota bez problemu - dostaliśmy Rotateq, teraz mamy trzecią we wtorek.

Dziewczyny, a jak wygląda kwestia USG piersi przy kp? Można bez problemu?

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Można. Z tego co czytałam dobrze jest opróżnić piersi przed badaniem. Sama idę w przyszłym tygodniu

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Można. Z tego co czytałam dobrze jest opróżnić piersi przed badaniem. Sama idę w przyszłym tygodniu

No właśnie też tak słyszałam - ja mam gdzieś 30 minut dojazdu - jak nakarmię przed wyjściem z domu, powinno być okej chyba?

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:

Dwa dni płaczu + zero kupy przez tydzień.

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Można 👍
    Miałam i bez problemu wszystko sprawdzili.

Edit. Ściągnęłam mleko przed wyjazdem. Droga do szpitala zajęła 30 minut + było opóźnienie godzinne, sieć i tak miałam piersi pełne mleko, a było to jeszcze przed stabilizacja pokarmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 16:49

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Dwa dni płaczu + zero kupy przez tydzień.

O kurcze to dość intensywnie. U nas po 4 drzemkach wrócił uśmiech mam nadzieję, że z kupą będzie lepiej. Probowałaś jakoś mu pomóc np. wlewką melilax albo coś?

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    O kurcze to dość intensywnie. U nas po 4 drzemkach wrócił uśmiech mam nadzieję, że z kupą będzie lepiej. Probowałaś jakoś mu pomóc np. wlewką melilax albo coś?

Po tygodniu dałam mu 1/5 czopka glicerynowego, dosłownie sam czubek. Puściło po około 5 minutach od podania i od tego czasu jest ok.

Po tej szczepionce była masakra, boję się kolejny raz przez to przechodzić 🫣

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami dwie dawki rotawirusów, obie bez żadnych skutków ubocznych. Jutro idziemy na meningokoki wreszcie 🙈

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po obu dawkach Rota rzadkie kupy i przelewanie w brzuszku.

Dziewczyny, które odciągają mleko - jak je przechowujecie w lodówce? Czy mogę świeże mleko (wykorzystywane zgodnie z zaleceniami do 96 h od odciągnięcia) trzymać w butelce ze smoczkiem, z której dziecko będzie karmione? Tak, że po prostu później wkładam całą butelkę do podgrzewacza i już się nie bawię w jakieś przelewanie itp.? Wiem, że najlepiej na tyle lodówki. Mrożę w woreczkach, ale takie na bieżąco to chętnie trzymałabym w butelce po prostu.

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będę jechać z mamą i małym w kwietniu nad morze. Mały będzie miał skończone wtedy 5 miesięcy.

Rozszerzanie diety czytam od około 6 miesiąca, ale patrzę, że są jakieś słoiczki już od 4 miesiąca czy 5.

Myślicie, że warto się zaopatrzyć czy lepiej porozmawiać z pediatrą bliżej wyjazdu? Czy poprostu jechać na cycku i poczekać spokojnie na te pół roczku?

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola - a jak Ci będzie wygodniej?

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Pola - a jak Ci będzie wygodniej?

Szczerze to chyba karmić normalnie piersią. Nie sądzę żeby już była potrzeba mu rozszerzać dietę.

Wszędzie mówią od 6 miesiava

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Dziewczyny, które odciągają mleko - jak je przechowujecie w lodówce? Czy mogę świeże mleko (wykorzystywane zgodnie z zaleceniami do 96 h od odciągnięcia) trzymać w butelce ze smoczkiem, z której dziecko będzie karmione? Tak, że po prostu później wkładam całą butelkę do podgrzewacza i już się nie bawię w jakieś przelewanie itp.? Wiem, że najlepiej na tyle lodówki. Mrożę w woreczkach, ale takie na bieżąco to chętnie trzymałabym w butelce po prostu.

Kilka razy tak zrobiłam i nie widziałam różnicy. Tylko smoczek zakrywalam dodatkowo nakrywką.

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Ja kupiłam specjalne szklane butelki. W tej ze smoczkiem raczej bym nie przechowywała ze względu na to że smoczek ma dziurki i to nie jest szczelne zamknięcie. Tak na chwilę ok ale na pewno nie aż 96 h.

• Natalia K Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy naprawdę leżą na brzuszku ciągiem 10 minut? Bez przerwy? Moja ciągiem wytrzymuje 4 minutki...

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - u nas ciągiem z reguły ok. 6 minut z zegarkiem w ręku, jakiś rekord padł kiedyś chyba 12 🫣

Polaaa - to ja bym została przy cycku. Jest multum przesłanek, które dziecko ma spełniać jeśli chodzi o gotowość do rozszerzania diety i mało które chyba spełnia je w 4-5 miesiącu życia. Te kaszki i słoiczki robią na wcześniej niż 6 miesiecy, ale w moim otoczeniu rzadko ktoś podaje

age.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ