X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    Trzeba to korygować? Nie jest to etap rozwoju typu przejdzie za 2 tygodnie? Pytam, bo tutaj w DE jest całkowicie inne podejście.

Nam neurologopeda kazała korygować. Z tym, że u nas był też problem ze szczękościskiem i mamy delikatnie cofniętą żuchwę. Może każdy przypadek rozpatrywany jest indywidualnie. Ciężko mi powiedzieć. Ogólnie jak ma plasterek to tak jej nie wciąga

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak było u Was po 2giej dawce rota? Jeszcze mieliśmy dzis drugą dawkę hexacime.
    Nie wiem na co się szykować dalej póki co bardzo płaczliwy, niby kręci trzecią drzemkę ale nie spokojnie i wybudza się płaczem. I mam wrażenie, że przed tą drzemką teraz brzuszek go pobolewał 😕

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po drugiej było całkiem ok ale teraz jesteśmy po trzeciej i albo śpi, albo płacze. I słyszę jak mu się tam w brzuszku przelewa

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Nie wiem na co się szykować dalej póki co bardzo płaczliwy, niby kręci trzecią drzemkę ale nie spokojnie i wybudza się płaczem. I mam wrażenie, że przed tą drzemką teraz brzuszek go pobolewał 😕

U nas po rota jest koszmar, już się boję trzeciej dawki. Po obu dawkach mocne bóle brzucha, problem ze spaniem, płacz do późnych godzin nocnych :( ale na szczęście zawsze się to utrzymywało jeden dzień tylko.

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Rota bez problemu - dostaliśmy Rotateq, teraz mamy trzecią we wtorek.

Dziewczyny, a jak wygląda kwestia USG piersi przy kp? Można bez problemu?

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Można. Z tego co czytałam dobrze jest opróżnić piersi przed badaniem. Sama idę w przyszłym tygodniu

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Można. Z tego co czytałam dobrze jest opróżnić piersi przed badaniem. Sama idę w przyszłym tygodniu

No właśnie też tak słyszałam - ja mam gdzieś 30 minut dojazdu - jak nakarmię przed wyjściem z domu, powinno być okej chyba?

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:

Dwa dni płaczu + zero kupy przez tydzień.

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Można 👍
    Miałam i bez problemu wszystko sprawdzili.

Edit. Ściągnęłam mleko przed wyjazdem. Droga do szpitala zajęła 30 minut + było opóźnienie godzinne, sieć i tak miałam piersi pełne mleko, a było to jeszcze przed stabilizacja pokarmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 16:49

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Dwa dni płaczu + zero kupy przez tydzień.

O kurcze to dość intensywnie. U nas po 4 drzemkach wrócił uśmiech mam nadzieję, że z kupą będzie lepiej. Probowałaś jakoś mu pomóc np. wlewką melilax albo coś?

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    O kurcze to dość intensywnie. U nas po 4 drzemkach wrócił uśmiech mam nadzieję, że z kupą będzie lepiej. Probowałaś jakoś mu pomóc np. wlewką melilax albo coś?

Po tygodniu dałam mu 1/5 czopka glicerynowego, dosłownie sam czubek. Puściło po około 5 minutach od podania i od tego czasu jest ok.

Po tej szczepionce była masakra, boję się kolejny raz przez to przechodzić 🫣

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami dwie dawki rotawirusów, obie bez żadnych skutków ubocznych. Jutro idziemy na meningokoki wreszcie 🙈

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po obu dawkach Rota rzadkie kupy i przelewanie w brzuszku.

Dziewczyny, które odciągają mleko - jak je przechowujecie w lodówce? Czy mogę świeże mleko (wykorzystywane zgodnie z zaleceniami do 96 h od odciągnięcia) trzymać w butelce ze smoczkiem, z której dziecko będzie karmione? Tak, że po prostu później wkładam całą butelkę do podgrzewacza i już się nie bawię w jakieś przelewanie itp.? Wiem, że najlepiej na tyle lodówki. Mrożę w woreczkach, ale takie na bieżąco to chętnie trzymałabym w butelce po prostu.

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będę jechać z mamą i małym w kwietniu nad morze. Mały będzie miał skończone wtedy 5 miesięcy.

Rozszerzanie diety czytam od około 6 miesiąca, ale patrzę, że są jakieś słoiczki już od 4 miesiąca czy 5.

Myślicie, że warto się zaopatrzyć czy lepiej porozmawiać z pediatrą bliżej wyjazdu? Czy poprostu jechać na cycku i poczekać spokojnie na te pół roczku?

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola - a jak Ci będzie wygodniej?

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Pola - a jak Ci będzie wygodniej?

Szczerze to chyba karmić normalnie piersią. Nie sądzę żeby już była potrzeba mu rozszerzać dietę.

Wszędzie mówią od 6 miesiava

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Dziewczyny, które odciągają mleko - jak je przechowujecie w lodówce? Czy mogę świeże mleko (wykorzystywane zgodnie z zaleceniami do 96 h od odciągnięcia) trzymać w butelce ze smoczkiem, z której dziecko będzie karmione? Tak, że po prostu później wkładam całą butelkę do podgrzewacza i już się nie bawię w jakieś przelewanie itp.? Wiem, że najlepiej na tyle lodówki. Mrożę w woreczkach, ale takie na bieżąco to chętnie trzymałabym w butelce po prostu.

Kilka razy tak zrobiłam i nie widziałam różnicy. Tylko smoczek zakrywalam dodatkowo nakrywką.

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Ja kupiłam specjalne szklane butelki. W tej ze smoczkiem raczej bym nie przechowywała ze względu na to że smoczek ma dziurki i to nie jest szczelne zamknięcie. Tak na chwilę ok ale na pewno nie aż 96 h.

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy naprawdę leżą na brzuszku ciągiem 10 minut? Bez przerwy? Moja ciągiem wytrzymuje 4 minutki...

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - u nas ciągiem z reguły ok. 6 minut z zegarkiem w ręku, jakiś rekord padł kiedyś chyba 12 🫣

Polaaa - to ja bym została przy cycku. Jest multum przesłanek, które dziecko ma spełniać jeśli chodzi o gotowość do rozszerzania diety i mało które chyba spełnia je w 4-5 miesiącu życia. Te kaszki i słoiczki robią na wcześniej niż 6 miesiecy, ale w moim otoczeniu rzadko ktoś podaje

age.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ