LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Elasure wrote:Ja też już po wizycie, dziś szybka na NFZ po skierowania na badania pierwszego trymestru i podgląd jak tam maleństwo.
Pixel rośnie jak szalony według tego sprzętu ma już 1,66cm, z USG 8+2, czyli 4dni do przodu niż z OM. Serduszko migało nie mierzył doktor jak szybko.
Uff odzyskałam spokój na najbliższe kilka dni 🥰
https://zapodaj.net/plik-EOm5P5uUO6
Gratulacje 🥰🥰🥰
Elasure, Niaha lubią tę wiadomość
-
Lus1a wrote:Co byście zrobiły na moim miejscu? Mam żółte plamienia, do żadnego ginekologa się teraz nie dostanę, a nie wybrałam jeszcze swojego prowadzącego… Najbliższa wizyta za tydzień, a ja nie wiem czy to bezpieczne tyle czekać
Jeśli jesteś bardzo wystraszona to idź wcześniej, bo Twój spokój jest najważniejszy. Prawda jest taka, że lekarz może przepisać tylko progesteron, we wczesnej ciąży nic więcej nie może zrobić. -
Lus1a wrote:Co byście zrobiły na moim miejscu? Mam żółte plamienia, do żadnego ginekologa się teraz nie dostanę, a nie wybrałam jeszcze swojego prowadzącego… Najbliższa wizyta za tydzień, a ja nie wiem czy to bezpieczne tyle czekać
Jeśli Cie to bardzo niepokoi a nie możesz znaleźć wizyty to może na izbie przyjęć pomogą? Mi ostatnio robili posiew jak byłam na samym początku ciazy i wstyd się przyznać ale nawet go nie odebrałam, bo ciągle mi nie po drodze przy tym leżeniu. Później byłam już kilka razy u mojego gina i zawsze zagląda że jest ok więc uznałam że nie tak pilneLus1a lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:A ja bym po prostu obserwowała. Plamienia są normalne we wczesnej ciąży, żółte/brązowe nie powinny znaczyć niczego złego, jeśli zaczęłoby się plamienie krwią to warto się wybrać.
Jeśli jesteś bardzo wystraszona to idź wcześniej, bo Twój spokój jest najważniejszy. Prawda jest taka, że lekarz może przepisać tylko progesteron, we wczesnej ciąży nic więcej nie może zrobić. -
Pati ❤️ czekałam na wiadomość od Ciebie. Ale się cieszę, że wszystko w porządku. Aż zaszkliły mi się oczy 🥹 cudowne wieści. ❤️❤️❤️
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Lus1a wrote:Ja stosuje luteinę 2x dziennie, ale martwię się w to może być jakaś infekcja
Lus1a lubi tę wiadomość
-
Lus1a wrote:Ja stosuje luteinę 2x dziennie, ale martwię się w to może być jakaś infekcja
Podobno przy infekcji jest nieprzyjemny zapach.
Ja mam cyclogest dopochwowo i czasem jest żółta a czasem mleczna wydzielina.Lus1a lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Okazało się, że ten ból to nie jajnik, a jelita 🫣 przez te zaparcia mam jelita rozpulchnione. Wg dr 4 dni bez 💩 to stanowczo za dużo, więc zapisała mi duphalac+ nospa. Dobrze, że poszłam, przynajmniej wiem na czym stoję i co mogę dalej zrobić.
Poza tym, bobo pięknie się rozwija, dzisiaj już mierzy 1.95cm. Nawet mieliśmy możliwość posłuchania serduszka 😭❤️🥰Sisska, Elasure, Jasminum, Takaja12, Pati2804, juss92, zulka lubią tę wiadomość
-
U mnie tak samo jak u Elasure, mam cyclogest dopochwowo 2x dziennie i wydzielina czasem żółta, czasem biała. Myślę że to u Ciebie to również wydzielina po globulkach.Elasure lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Okazało się, że ten ból to nie jajnik, a jelita 🫣 przez te zaparcia mam jelita rozpulchnione. Wg dr 4 dni bez 💩 to stanowczo za dużo, więc zapisała mi duphalac+ nospa. Dobrze, że poszłam, przynajmniej wiem na czym stoję i co mogę dalej zrobić.
Poza tym, bobo pięknie się rozwija, dzisiaj już mierzy 1.95cm. Nawet mieliśmy możliwość posłuchania serduszka 😭❤️🥰
No to ładnie z tymi jelitami, mam nadzieję że co lekarz przepisał to pomoże 🤞
I bobo jakie duże i serducho usłyszane 😍 ciekawe kiedy u nas doktor puści do posłuchania 😀
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:No to ładnie z tymi jelitami, mam nadzieję że co lekarz przepisał to pomoże 🤞
I bobo jakie duże i serducho usłyszane 😍 ciekawe kiedy u nas doktor puści do posłuchania 😀
Niespodziewaliśmy się tego, że puści. Nagle porostu usłyszeliśmy ten bit box 😁, ładna niespodzianka❤️
wzrusz totalny 🥰Elasure, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Udało mi się coś załatwić tylko przez telefon😒 lekarz przepisał mi krem pimafucin, z tego co czytam to niby jest to bezpieczne w ciąży. Czy któraś z was tego używała i mogłaby się wypowiedzieć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 18:22
-
Niaha wrote:Okazało się, że ten ból to nie jajnik, a jelita 🫣 przez te zaparcia mam jelita rozpulchnione. Wg dr 4 dni bez 💩 to stanowczo za dużo, więc zapisała mi duphalac+ nospa. Dobrze, że poszłam, przynajmniej wiem na czym stoję i co mogę dalej zrobić.
Poza tym, bobo pięknie się rozwija, dzisiaj już mierzy 1.95cm. Nawet mieliśmy możliwość posłuchania serduszka 😭❤️🥰
Cudnie, że słuchaliście serduszka ❤️
Co do zaparć, z całego serca polecam jakikolwiek schodek pod nóżki w trakcie toalety.
Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych sposobów.
😉 -
Paima wrote:Cudnie, że słuchaliście serduszka ❤️
Co do zaparć, z całego serca polecam jakikolwiek schodek pod nóżki w trakcie toalety.
Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych sposobów.
😉
U mnie podnóżek w toalecie jest już kilka lat. Niestety nie pomaga -
Ja już po wizycie. Też tak macie, że gdy pójdziecie do innego gina niż Wasz, czujecie się jakbyście go zdradzały? 😉
W każdym razie, lekarz uprzedził mnie że na zarodek może być jeszcze, po czym jednak zobaczył maleństwo 0,26cm 🩷
A potem naszym oczom ukazał się pulsujący pikselek-102ud/min 🩷
Wszystko rozwija się prawidłowo i chyba nie wytrzymam i dziś powiem Mamie. Niech ma prezent 🐇🐣MaggLbn, Elasure, Takaja12, MonReve96, Evey, Niaha, Sisska, Pati2804, juss92, Jasminum, zulka lubią tę wiadomość
-
Wczoraj miałam do Was pisać, że już mam ciążowy kryzys, aż mi się już odechciewało wszystkiego.
Mdłości nie do wytrzymania bóle głowy piersi itd. Dziś jak ręką odjąć, praktycznie minimalne dolegliwości - można by rzec, że góry mogłabym przenosić. 🫣
Ale proszę Was o radę 🙏🏼- mam okropny problem z połykaniem tabletek czy znacie jakieś sprawdzone witaminy dla kobiet w ciąży do rozpuszczania ?
Dupek jest mały więc idzie gładko - zastrzyki też nie problem ale te witaminy to mnie katorgaPrzedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
Ja stosowałam pimafucin i nie pomogło. Ale może u ciebie będzie inaczej, życzę żeby szybko przeszło. Dopiero jak przepisali mi gliobulki clotrimazolum to przeszli jak ręką odjal ale ja miałam nasiolome objawy swędzenie, uplawy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 19:54
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Bibi24 wrote:Wczoraj miałam do Was pisać, że już mam ciążowy kryzys, aż mi się już odechciewało wszystkiego.
Mdłości nie do wytrzymania bóle głowy piersi itd. Dziś jak ręką odjąć, praktycznie minimalne dolegliwości - można by rzec, że góry mogłabym przenosić. 🫣
Ale proszę Was o radę 🙏🏼- mam okropny problem z połykaniem tabletek czy znacie jakieś sprawdzone witaminy dla kobiet w ciąży do rozpuszczania ?
Dupek jest mały więc idzie gładko - zastrzyki też nie problem ale te witaminy to mnie katorga
Podepnę się do pytania. Też mam problem z tabletkami. Szczególnie z DHA.Bibi24 lubi tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Ja już po wizycie. Też tak macie, że gdy pójdziecie do innego gina niż Wasz, czujecie się jakbyście go zdradzały? 😉
W każdym razie, lekarz uprzedził mnie że na zarodek może być jeszcze, po czym jednak zobaczył maleństwo 0,26cm 🩷
A potem naszym oczom ukazał się pulsujący pikselek-102ud/min 🩷
Wszystko rozwija się prawidłowo i chyba nie wytrzymam i dziś powiem Mamie. Niech ma prezent 🐇🐣
Cudne wieści ❤️
Gusta Blu lubi tę wiadomość