LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
zulka wrote:Dziewczyny ale żeście się rozpisały. Przeczytałam wszystko i cieszę się , że jest tyle dobrych informacji.
Na zaparcia są czopki Eva qu, używałam je w poprzedniej ciąży i się sprawdzały.
Ja dzisiaj zrobiłam badania z krwi i zobaczymy co tam wyjdzie. Do zwykłego gabinetu była kolejka a ja okazało się że miałam pobranie u położnej i weszłam wczesniej bo nikogo nie było.
Wczoraj miałam przegląd stomatologiczny w luxmedzie . Pani powiedziała, że wszystko ok i na sam koniec zauważyła dziurkę w 4 i tak pozbyłam się 360 zł.
Dostałaś znieczulenie do naprawy tej dziurki? -
Moja głowa, po wczorajszym zobaczeniu serduszka, chyba odblokowała możliwość dopuszczenia do siebie myśli o ciąży, bo od rana ruszyły zachcianki - obsesyjnie zajadam kiszonki! Szklanka za szklanką soku z kapusty, ogórki kiszone, wszystko co wykrzywia ryjek! Do tego doszedł tępy ból głowy. Jak sobie z tym radzicie?
Bibi24 lubi tę wiadomość
-
zulka wrote:Tak i to dużo bo się nie chciał znieczulić.
Ja jak byłam na przeglądzie dentystycznym to mi robiła małą dziurkę w ząbku bez znieczulenia,
ale że wyszło, że mam jeszcze jednego zęba do zrobienia to dostałam info, że ze znieczuleniem to najlepiej w drugim trymestrze ze względu na bezpieczeństwo -
Mi udało się kanałówkę zrobić przed ciążą, mam jeszcze dwa zęby do zrobienia, ale lekarz mówił że jak nic pilnego to żeby poczekać do IIgo trymestru właśnie.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Mamy zarodeczek i serduszko 🥰
CRL 0,31
Serduszko 112 uderzeń
Wg usg jest 5+6 i wg apki tak samo mi wychodzi.
Delikatnie odklejona kosmówka, stąd prawdopodobnie brązowe plamienie.
Na 🩺16 kwietnia mam kolejna wizytę już u swojego gina i będziemy zakładać kartę ciąży 🥰
Nie wiem dlaczego, ginekolog była trochę zdziwiona, że już jest serce, dziś 23dpt. No ale, ważne że jest wszystko okej 😊Bibi24, Niaha, Elasure, Takaja12, MaggLbn, Gusta Blu, Makija, Złota2024, Pati2804, miska122, Evey, Paima, MonReve96, juss92, Kofinka, Jasminum, Przedszkolanka123, zulka lubią tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Moja głowa, po wczorajszym zobaczeniu serduszka, chyba odblokowała możliwość dopuszczenia do siebie myśli o ciąży, bo od rana ruszyły zachcianki - obsesyjnie zajadam kiszonki! Szklanka za szklanką soku z kapusty, ogórki kiszone, wszystko co wykrzywia ryjek! Do tego doszedł tępy ból głowy. Jak sobie z tym radzicie?
Co do bólu głowy przychodzi mi do głowy tylko zwiększenie ilości wody 😔
Zazdroszczę smaka na kwaśne, wolałabym to niż ciągłe myślenie o nutelli 😅
Sisska wrote:Mamy zarodeczek i serduszko 🥰
CRL 0,31
Serduszko 112 uderzeń
Na 🩺16 kwietnia mam kolejna wizytę już u swojego gina i będziemy zakładać kartę ciąży 🥰
Nie wiem dlaczego, ginekolog była trochę zdziwiona, że już jest serce, dziś 23dpt. No ale, ważne że jest wszystko okej 😊
Ogromne gratulacje 🥰🥰🥰Sisska, Gusta Blu, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Sisska wrote:Mamy zarodeczek i serduszko 🥰
CRL 0,31
Serduszko 112 uderzeń
Nie wiem dlaczego, ginekolog była trochę zdziwiona, że już jest serce, dziś 23dpt. No ale, ważne że jest wszystko okej 😊
Super nowina! 💚
Czy przez kosmówkę masz się oszczędzać?Sisska lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:Super nowina! 💚
Czy przez kosmówkę masz się oszczędzać?
Właśnie nic takiego lekarka nie mówiła, a ja jakoś sama nie zapytałam🫣 ale będę starała się właśnie oszczędzać, na tyle ile to możliwe przy żywiołowym dwulatku w domu🤭Elasure, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam w końcu wszystkie nieprzeczytane strony
Wszystkim Wam gratuluje tych pozytywnych wizyt, czekam z niecierpliwością na następne
Mi się trafiła w środę niespodziewana wizyta. Mimo, że bardzo wcześnie to było widać pęcherzyk 0,37cm na razie bez niczego następna wizyta 10.04 i wtedy Pani dr zleci mi wszystkie badania. Na razie czekamy do tego terminu. Wiek ciąży zgadza się co do dnia z terminem ostatniej miesiączki w środę było 5+1 Szczerze mówiąc to nie wiem czy wytrzymam do 10.04 prędzej pójdę na wizytę do luxmedu (i tak chcę tam robić wszystkie badania to może chociaż kartę ciąży mi założą).
Co do mdłości to jeszcze nie mam, ale jak będzie jak poprzednio to od 8go tygodnia mi się zaczną i taki mój sprawdzony sposób na mdłości to miętowa guma do żucia (życie mi ratowała).
Trzymam kciuki za następne wizyty!!!
Niaha, Gusta Blu, Pati2804, Sisska lubią tę wiadomość
-
Hej byłam u lekarza, dobrze myślałam że mam infekcję ale dostałam leki to mam nadzieję że będzie wszystko ok. Pęcherzyk ma 16 mm, mam pęcherzyk żółtkowy, ale zarodka brak. Teraz jestem 5t+3dni. Myślicie że mam się martwić, że nie widać jeszcze zarodka przy takich rozmiarach pęcherzyka? Bo niby w internecie pisze, że od 11mm powinno być widać no ale wiadomo różnie bywa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 09:14
-
MonReve96 wrote:To ja poproszę te zdjęcia jakbyś mogła 🙈
Ciemna to omega d3+k2
Biała to magnez
A ta kremowy to healthlabs 1 trymestr Little me
Każda z nich sama wpada gładko, nie są ostre ani tępe, takie kapsułki dobrze się łyka nawet mi a ja boję się dużych tabletek i tępych 😬
Przepraszam że tak późno ale zapomniałam całkiem 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 22:50
MonReve96, Liliowa, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Gratulacje udanych wizyt 🥰🍀
Jeśli chodzi o bo głowy to mi też przychodzi tylko większą ilość wody, noś ze sobą butelkę z wodą i popijając cały czas 🙂 chociaż ostatni mnie 1 dzień głowa bolała i okazało się że jak wyszłam na spacer to było lepiej , więc to pewnie od leżenia cały dzień w łóżku 😅
Lus1a to dobrze ze poszłaś i masz coś na infekcje , może ja też powinnam 🤔 chociaż dwóch lekarzy mnie widziało i mówi że wszystko okej..
Jeśli chodzi o kwestie braku zarodka to ciężko powiedzieć, ja słyszałam że jak żółtkowy jest to 2/3dni i pojawia się zarodek także myślę że wszystko będzie dobrze, pamiętaj też że każda ciąża jest inna i czasem nie ma sie co porównywać bo może to stresu przysporzyć więcej nie potrzebnie 😘 mówię to z doświadczenia ..🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 22:56
Niaha, Lus1a, Sisska lubią tę wiadomość
-
Wesołych i zdrowych Świąt 😊🐣🐇🌞
Takaja12, juss92, Gusta Blu, Jasminum, Niaha, Lus1a, Makija lubią tę wiadomość
-
Lus1a wrote:Hej byłam u lekarza, dobrze myślałam że mam infekcję ale dostałam leki to mam nadzieję że będzie wszystko ok. Pęcherzyk ma 16 mm, mam ciałko żółte, ale zarodka brak. Teraz jestem 5t+3dni. Myślicie że mam się martwić, że nie widać jeszcze zarodka przy takich rozmiarach pęcherzyka? Bo niby w internecie pisze, że od 11mm powinno być widać no ale wiadomo różnie bywa.
Lusia przeżywam to samo co Ty 🙄
Było po prostu jeszcze za wcześnie.
Wg miesiączki 5+3 ale może jest dopiero 5+0.
Lekarz kazał przyjść za 2tygodnie?Lus1a lubi tę wiadomość
-
Lus1a wrote:Hej byłam u lekarza, dobrze myślałam że mam infekcję ale dostałam leki to mam nadzieję że będzie wszystko ok. Pęcherzyk ma 16 mm, mam ciałko żółte, ale zarodka brak. Teraz jestem 5t+3dni. Myślicie że mam się martwić, że nie widać jeszcze zarodka przy takich rozmiarach pęcherzyka? Bo niby w internecie pisze, że od 11mm powinno być widać no ale wiadomo różnie bywa.
Czwartek to był u mnie 5t+4d a mino to lekarz uprzedzał mnie, że może być jeszcze za wcześnie na zarodek.
Spokojnie, pewnie pojawi się na dniach!Lus1a lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:
Dziękuję ❤️ -
Wesołych świąt kochane ☺️ mam nadzieję, że uda wam się odpocząć i spędzić miło ten czas ❤️
Takaja12, juss92, Pati2804, Niaha, Lus1a, Makija lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy też macie biorąc luteinę takie wodniste uplawy razem z tym bialym ? Ja mam aż majtki mokre od wczoraj i się martwię czy wszystko ok. Wcześniej tez się zdarzało, ale napewno mniej. Też od kilku dni pojawiają się grudki takiej zbitej galaretowatej wydzieliny. Do tego jakoś piersi przestają bolec brzuch zrobił się wklęsły...ehh złapałam doła 😔