LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Paima, kopytko, Julia1234 🤞🍀 dzisiaj jesteśmy z Wami ❤️❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 09:37
Elasure, Paima, MaggLbn, Jasminum, Sparky, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Julia1234 wrote:Czy któraś z Was dziewczyny będzie robiła nifty pro lub jakieś inne badanie genetyczne ?
Ja zrobię niedługo nifty pro, rozważałam też inne ale chyba nifty jest najlepsze. -
bambari wrote:Czy do lekarza wchodzicie z mężem/partnerem? To nasza pierwsza ciąża i mój mąż bardzo chce iść ze mną na 1 wizytę. Po prostu wychodzimy razem czy powinnam zapytać lekarza o zgodę? Albo najpierw sama a męża poprosić na badanie 🤔Czytalam, że jako pacjent mam prawo być z osobą towarzyszącą, ale prawo a zwyczaje to może być co innego...
@Julia1234 ka planuję nifty pro
Od ostatniej wizyty mam w planach wchodzić tylko z mężem.
Ostatnio było tak, że najpierw ja weszłam, zapytałam się czy mąż może również wejść, dr zgodziła się i zawołałam go. -
Takaja12 wrote:Ja chyba poczekam do usg i pappy i jeśli będzie ok to nie będę robić nifty, a jeśli tam by coś wyszło to wtedy.
Widzicie już po brzuchu jakas różnice ? Mi czasem się wydaje bardziej okrągły czasem płaski. Narazie ciężko stwierdzić.
Miłego dnia ! 🌻
Nie patrzę na swój brzuch bo mam okrooopne zaparcia, wzdęcia, gazy. I mój duży brzuch to raczej są jelita niż bobo 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 10:00
-
Niaha wrote:Paima, kopytko, Julia1234 🤞🍀 dzisiaj jesteśmy z Wami ❤️❤️❤️
Dziękuję, jeszcze jedna osoba przede mną 🙈
Stres mnie pożera ale wiem, że będzie dobrze ☺️☺️Niaha, Elasure, Jasminum lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! Trzymam kciuki za wizyty. 🍀🤞
Ja dzisiaj odsypiałam wczorajszą nieprzespaną noc. Aż nie chciało się wstawać do pracy 🙈 -
miska122 wrote:Ale ta beta musi się skądś brać. Przy takiej wysokiej powinno być widać cokolwiek. Lekarz sprawdził jajowody, jajniki? Ja taką sytuację (ale z dużo niższą betą) miałam tylko w ciąży pozamacicznej. Nie chcę Cię straszyć, ale lepiej trzymać rękę na pulsie. Koniecznie idź w piątek na betę - trzeba taką opcję też wykluczyć. I jeśli w piątek beta będzie rosła to koniecznie przyciśnj lekarza o USG. Czy lekarz u którego byłaś ma bardzo dobry sprzęt?
Sprzęt jest najlepszy - to klinika niepłodności gdzie się liczyliśmy.
Sprawdził wszystko - podejrzewa, że tak naprawdę już jest po poronieniu - ale organizm jeszcze się przystosowuje.🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty -
Pati, jak się czujesz? Wysyłam same dobre myśli ❤️❤️❤️
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Okej więc jest maleńki zarodek ale nic poza tym.
Więc nie wiem.
Wg miesiączki to 6+6.
Idę na wizytę 17.04 wtedy pewne już będę miała 100% pewności.
Podświadomość mi mówi, że to niemożliwe aby było źle.
Że jest wcześniej, bo test wyszedł 31 dniu cyklu.
No ale zobaczymy.
Jeszcze spina z mężem bo on twierdzi, że trochę się sama nakręcam i doszukuję.
Trzeba czekać i tyle. Nic nie zrobię w tym momencie.
-
Paima wrote:Okej więc jest maleńki zarodek ale nic poza tym.
Więc nie wiem.
Wg miesiączki to 6+6.
No ale zobaczymy.
Super że zarodek się pojawił, trzymam kciuki i życzę cierpliwości do następnej wizyty ☺️🍀💚Paima lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Emfanka wrote:Sprzęt jest najlepszy - to klinika niepłodności gdzie się liczyliśmy.
Sprawdził wszystko - podejrzewa, że tak naprawdę już jest po poronieniu - ale organizm jeszcze się przystosowuje.
Rozumiem, niemniej jednak beta powinna po poronieniu spadać, a nie rosnąć... dlatego ważne jest żebyś przypilnowała kolejnej bety, bo jeśli okaże się, że nadal rośnie to będzie oznaczać, że wcale nie jest po poronieniu, a gdzieś ta ciąża musi być umiejscowiona. W żadnym wypadku nie chcę podważać opinii Twojego lekarza, ani pouczać Cię, ale w moim przypadku też nic nie widzieli, a beta rosła. Jak zrobili operację (na ślepo, bo przecież nic nie widzieli na USG, a robili je pół godziny żeby coś znaleźć) to okazało się, że jajowód był już tak zniszczony, że musieli go usunąć. Miałaś jakieś krwawienie, jak się czujesz? -
Więc nie wiem.
Wg miesiączki to 6+6.
No ale zobaczymy.
Najważniejsze, że jest zarodek! Wiem, że łatwo się mówi, ale postaraj się skupić właśnie na tym!
Ja się modlę, żeby o 18.00 usłyszeć podobne wieści.
Zazdroszczę Ci strasznie tej pozytywnej intuicji (jestem pewna, że słusznej!). Ja jako urodzona pesymistka, zawsze martwię się bardziej niż przewiduje ustawa 😉Paima lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Rozumiem, niemniej jednak beta powinna po poronieniu spadać, a nie rosnąć... dlatego ważne jest żebyś przypilnowała kolejnej bety, bo jeśli okaże się, że nadal rośnie to będzie oznaczać, że wcale nie jest po poronieniu, a gdzieś ta ciąża musi być umiejscowiona. W żadnym wypadku nie chcę podważać opinii Twojego lekarza, ani pouczać Cię, ale w moim przypadku też nic nie widzieli, a beta rosła. Jak zrobili operację (na ślepo, bo przecież nic nie widzieli na USG, a robili je pół godziny żeby coś znaleźć) to okazało się, że jajowód był już tak zniszczony, że musieli go usunąć. Miałaś jakieś krwawienie, jak się czujesz?
Zero krwawień/ plamień. Dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu - mnóstwo energii. Tylko mam ciągle mdłości i jak normalnie jestem łakomczuchem - mimo, że jestem głodna - ledwo co mogę przełknąć. I nie mogę spać w nocy - ale to już od kilku tygodni.
Zobaczymy jutro - jeżeli znów urośnie - to mam przyjść w środę na wizytę.
Dziękuję za rady🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty -
Więc nie wiem.
Wg miesiączki to 6+6.
No ale zobaczymy.
Pewnie miałaś późniejszą owulację. Za tydzień pewnie już byłoby serduszko ❤️Paima lubi tę wiadomość