👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Anilorak88 wrote:Dziewczyny a czym smarujecie Wasze dzieci po kąpieli? Ja mam oliwke z linomagu ale nie jestem z niej zadowolona.
Jak nie ma suchej skóry to niczym w sumie. Dajemy mu zazwyczaj tylko trochę oliwki, ale to bardziej dla zapachu/rytuału bo on lubi jak go tak głaskany tym, ale to dosłownie 2 krople.
Jak ma suchą skórę to używam La Roche Posey Cicaplast B5 albo „krem nawilżający do twarzy i ciała” Mustela Bio. -
Dziewczyny, to może ja się podzielę wiedzą, którą nabyłam podczas tych naszych wycieczek po szpitalach. Jeżeli chodzi o problemy z anemią u maluchów, to między 2 a 3 miesiącem mają fizjologiczny "dołek" jeżeli chodzi o hemoglobinę. Moja najniżej miała 9,7 przy normie od 10 i wtedy zalecili Ferrum. Mimo to, wstrzymałam się z podawaniem i na ostatniej kontroli hemoglobina zaczęła sama powolutku odbijać. Natomiast nie zauważyłam u niej sinienia, jedynie lekarz zwrócił uwagę na bladość skóry.
Co do włosów, to moja dermatolog ostrzegała właśnie przed 2 miesiącem po porodzie - że wtedy zaczynają się włosy sypać. I faktycznie u mnie zaczęły w tym czasie wypadać, znowu się przetluszczać i wrócił świąd głowy i suchy łupież 🙄 I też rozważam mocniejsze cięcie, bo mnie denerwują i Mała już je łapie i w gratisie wyrywa 😂
@Bećka Te karuzele mają wgrane chyba 4/5 utworów, takich typowo pozytywkowych. Nawet przyjemne dla ucha - mi ciągle chodzą te melodie po głowie 😂
@Anilorak Ja mam Cetaphil Pro Icht Control. Smaruję zawsze po kąpieli i w dni bez kąpieli przy porannej pielęgnacji. Chirurg nam zalecał codziennie nawilżanie. Miałam Derma Eco Baby, ale był jakiś taki tłusty i miałam wrażenie, że Małej coś nie pasował.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 20:50
Asia091, Anilorak88, Jjkm97, izzou97, Nadzieja32, Bećka, Zumi lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰
11/25 - witaj na świecie 🩷😍 -
Ja używam do kąpieli olejek Bioderma Atoderm, po kąpieli niczym nie smakuje, mi akurat nie zalecali w szpitalu nawilżania oliwką bo to zapycha skórę.
Dziewczyny przypomniałam sobie jaką miałam sraczke jak mi w nocy wody odeszły, że zamiast ogarniać się do szpitala to ja za telefon i do Was napisałam 🤣🤣
Kropka89, Kasiek7, Anilorak88, psaj91, 🐻, Klekotka, Jjkm97, izzou97, kalinok, Bećka, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Co do główki to Stasio leży po kilka razy dziennie czasem na 5 min czasem na chwilkę tylko ale generalnie bardzo to lubi, nienawidzi za to czasu po 🤣😅 więc zawsze po jest tragedia i trzeba przytulić ❤️🥰
Nie smaruje niczym po kąpieli.
-
Hahahaha Asia 🤣🤣🤣a ja jak miałam skierowanie na ostatniej wizycie do szpitala że za mało wód to buczalam cały dzień i rano w trakcie jazdy do szpitala i robiłam sobie foty na pamiątkę że za parę dni będę się z tego śmiać 🤣
Kropka moja też tak leży po 5 min i mniej i też po płacz 😭
Dziewczyny mm ile wasze bejbiki jedzą ,już po 150ml?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:43
Asia091, Paulivvv, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Do tej pory miałam taki krem z apteki szpitalnej który dostaliśmy po porodzie i miał bardzo fajną skórę po tym. Teraz zaczęłam tą oliwkę i robi mu się taka sucha, szorstka skóra.
Kasiek Wojtek przecietnie zjada miedzy 100 a 120ml. Bardzo rzadko się zdarza, ze zje wiecej ale potem bardzo ulewa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:54
Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
Kasiek7 wrote:Dziewczyny mm ile wasze bejbiki jedzą ,już po 150ml?
Moja 80-120 na karmienie, najczęściej ok. 100ml. Sporadczynie 150ml, ale to zazwyczaj rozbija sobie tak, że na raz zje 120ml i po 30min. dojada te 30.
Kasiek7 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰
11/25 - witaj na świecie 🩷😍 -
Max 120 ml 🙂
-
Dziewczyny potrzebuje pomocy.. Czy wasze dzieci też tak bolą brzuszki i prężą się przy robieniu kupy i tak okropnie płaczą? Jesteśmy kp/kpi i malutka praktycznie przy każdej kupie pręży się i płacze 😔nie wiem czy Espumisan pomoże? Pediatra powiedziała że tak ma być i przejdzie samo...😬
-
Belma wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy.. Czy wasze dzieci też tak bolą brzuszki i prężą się przy robieniu kupy i tak okropnie płaczą? Jesteśmy kp/kpi i malutka praktycznie przy każdej kupie pręży się i płacze 😔nie wiem czy Espumisan pomoże? Pediatra powiedziała że tak ma być i przejdzie samo...😬
Moja też tak miała, aż się czerwona robiła. Dawałam jej espumisan, w między czasie zmieniłam witaminę d, i wprowadziłam biogaje. Teraz jest sporadycznie, ale jak ją brzuszek boli i chce zrobić kupe to bardzo jęczy.
Belma lubi tę wiadomość
09.2021 Angelius - GM
12.2021 laparoskopia - endometrioza II stopnia
2022 - 3 X IUI - ❌️
1. IVF
04.2023 - punkcja - mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
1 transfer - beta 0
2 transfer - coś drgnęło - brak rozwoju...
3 transfer - beta 0
4 transfer - beta 0
5 transfer - 8 tydz. - puste jajo płodowe.
2. IVF
09.2024 - mamy ❄️❄️
6 transfer - beta 0
7 transfer - beta 0
3. IVF - badanie PGT
01.2025 - punkcja - ❄️❄️❄️ zdrowe na zimowisku🥹
Natural 🫣- Cudzie trwaj ❤️❤️❤️
🩷🩷🩷 zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
Termin: 3 listopad 2025 ❤️❤️ jest

-
Kasiek7 wrote:Hahahaha Asia 🤣🤣🤣a ja jak miałam skierowanie na ostatniej wizycie do szpitala że za mało wód to buczalam cały dzień i rano w trakcie jazdy do szpitala i robiłam sobie foty na pamiątkę że za parę dni będę się z tego śmiać 🤣
Kropka moja też tak leży po 5 min i mniej i też po płacz 😭
Dziewczyny mm ile wasze bejbiki jedzą ,już po 150ml?
U nas chwilę przed skończeniem 2msc robiliśmy 150ml (w sensie 150ml wody + mm, więc to wychodzi 165/170ml mleka) i tak robimy do tej pory. Nie zawsze zje wszystko, zazwyczaj zjada w przedziale 130-150ml. -
Dziewczyny, czego używacie do prania dla bobasów?
Ja mam od początku Lovela proszek i do tego płyn do płukania też Lovela, ale mam wrażenie że ten zapach podrażnia mi bobasa. Jak jest coś świeżo wyprane i znajdzie się blisko jego twarzy to on automatycznie kicha jak szalony.
Macie coś innego do polecenia? Z jeszcze delikatniejszym zapachem? -
U nas kupy tez były z płaczem i wysiłkiem, ale od jakiegos czasu to minelo może od 2-3 tygodni jest dobrze zdarzy się tylko sporadycznie, że marudzi przed zrobieniem.
Ja dzis ide ba wizyte pi porodzie jakoś tak ciagle odkładałam tą wizytę, że jestem już 11 tygodni po. Od kilku dni mam bóle jelit i zastanawiam sie czy coś mi sie te jelita źle ułożyły na nowo po ciąży i czy to w ogóle możliwe -
Belma wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy.. Czy wasze dzieci też tak bolą brzuszki i prężą się przy robieniu kupy i tak okropnie płaczą? Jesteśmy kp/kpi i malutka praktycznie przy każdej kupie pręży się i płacze 😔nie wiem czy Espumisan pomoże? Pediatra powiedziała że tak ma być i przejdzie samo...😬
U nas nie było jakiś wielkich płaczów itd ale im starszy tym te kupy mu łatwiej przychodzą. Aktualnie to często nie jesteśmy nawet w stanie zauważyć że on robi kupę, orientujemy się w momencie jak zaczyna machać tyłkiem a z tego tyłka zaczyna mu śmierdzieć.
Espumisan to chyba bardziej na problem z gazami się sprawdzi. Może bardziej tutaj coś typu Delicol/Mamalac? Albo jakiś probiotyk ale to z probiotykami to też nie do końca wiadomo co komu posłuży.
Belma lubi tę wiadomość
-
Muszę pochwalić mojego syna bo już którąś noc z kolei przespał mi od 22 do 5 rano (a i tak zawsze o 5/6 rano biorę go do łóżka na cyca i dosypianie). Jak nas dopadnie regres snu to będę płakać z rozpaczy 😅
W ogóle muszę się z wami podzielić sposobem na zajęcie malucha i chwilę spokoju (chociaż nie zdziwię się jak część z was już to robi), mianowicie balon z helem. Ja zrobiłam kilka pętelek na wstążce na różnych wysokościach i zahaczam o coś ciężkiego albo łóżeczko itp, ale w ogóle najlepiej się sprawdza noga dziecka bo co chwilę nią rusza i wprawia balon w ruch 😁 polecam tą zabawę, Oli się może wpatrywać w tego balona pół dnia
https://zapodaj.net/plik-pU8YeYRnbB
Bećka, izzou97, Anilorak88, wellwellwell, Asia091, Jjkm97, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość