👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam mleczko z hippa, ale nie zawsze nim smaruje09.2021 Angelius - GM
12.2021 laparoskopia - endometrioza II stopnia
2022 - 3 X IUI - ❌️
1. IVF
04.2023 - punkcja - mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
1 transfer - beta 0
2 transfer - coś drgnęło - brak rozwoju...
3 transfer - beta 0
4 transfer - beta 0
5 transfer - 8 tydz. - puste jajo płodowe.
2. IVF
09.2024 - mamy ❄️❄️
6 transfer - beta 0
7 transfer - beta 0
3. IVF - badanie PGT
01.2025 - punkcja - ❄️❄️❄️ zdrowe na zimowisku🥹
Natural 🫣- Cudzie trwaj ❤️❤️❤️
🩷🩷🩷 zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
Termin: 3 listopad 2025 ❤️❤️ jest

-
Anilorak88 wrote:Dziewczyny a czym smarujecie Wasze dzieci po kąpieli? Ja mam oliwke z linomagu ale nie jestem z niej zadowolona.
Jak nie ma suchej skóry to niczym w sumie. Dajemy mu zazwyczaj tylko trochę oliwki, ale to bardziej dla zapachu/rytuału bo on lubi jak go tak głaskany tym, ale to dosłownie 2 krople.
Jak ma suchą skórę to używam La Roche Posey Cicaplast B5 albo „krem nawilżający do twarzy i ciała” Mustela Bio. -
Dziewczyny, to może ja się podzielę wiedzą, którą nabyłam podczas tych naszych wycieczek po szpitalach. Jeżeli chodzi o problemy z anemią u maluchów, to między 2 a 3 miesiącem mają fizjologiczny "dołek" jeżeli chodzi o hemoglobinę. Moja najniżej miała 9,7 przy normie od 10 i wtedy zalecili Ferrum. Mimo to, wstrzymałam się z podawaniem i na ostatniej kontroli hemoglobina zaczęła sama powolutku odbijać. Natomiast nie zauważyłam u niej sinienia, jedynie lekarz zwrócił uwagę na bladość skóry.
Co do włosów, to moja dermatolog ostrzegała właśnie przed 2 miesiącem po porodzie - że wtedy zaczynają się włosy sypać. I faktycznie u mnie zaczęły w tym czasie wypadać, znowu się przetluszczać i wrócił świąd głowy i suchy łupież 🙄 I też rozważam mocniejsze cięcie, bo mnie denerwują i Mała już je łapie i w gratisie wyrywa 😂
@Bećka Te karuzele mają wgrane chyba 4/5 utworów, takich typowo pozytywkowych. Nawet przyjemne dla ucha - mi ciągle chodzą te melodie po głowie 😂
@Anilorak Ja mam Cetaphil Pro Icht Control. Smaruję zawsze po kąpieli i w dni bez kąpieli przy porannej pielęgnacji. Chirurg nam zalecał codziennie nawilżanie. Miałam Derma Eco Baby, ale był jakiś taki tłusty i miałam wrażenie, że Małej coś nie pasował.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:50
Asia091 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 3820g 😱🩷
40+2 tc - ➡️ indukcja
40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍 -
Ja używam do kąpieli olejek Bioderma Atoderm, po kąpieli niczym nie smakuje, mi akurat nie zalecali w szpitalu nawilżania oliwką bo to zapycha skórę.
Dziewczyny przypomniałam sobie jaką miałam sraczke jak mi w nocy wody odeszły, że zamiast ogarniać się do szpitala to ja za telefon i do Was napisałam 🤣🤣
Kropka89, Kasiek7 lubią tę wiadomość
-
Co do główki to Stasio leży po kilka razy dziennie czasem na 5 min czasem na chwilkę tylko ale generalnie bardzo to lubi, nienawidzi za to czasu po 🤣😅 więc zawsze po jest tragedia i trzeba przytulić ❤️🥰
Nie smaruje niczym po kąpieli.
-
Hahahaha Asia 🤣🤣🤣a ja jak miałam skierowanie na ostatniej wizycie do szpitala że za mało wód to buczalam cały dzień i rano w trakcie jazdy do szpitala i robiłam sobie foty na pamiątkę że za parę dni będę się z tego śmiać 🤣
Kropka moja też tak leży po 5 min i mniej i też po płacz 😭
Dziewczyny mm ile wasze bejbiki jedzą ,już po 150ml?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:43
-