👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko po wizycie w przychodni chyba zostało podmienione. Byliśmy chwilę na spacerze, zasnął na nim i po powrocie do domu rozpięłam go i zostawiłam w wózku żeby dospał sobie ile tam chce… a on już śpi 3h 😅
flowery lubi tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:Foksik, bephanten sensiderm czy który? U mnie tez ta łuska żółta, czuje sie jakbym zapuściła dziecko🫣
Moja Myszka jest po szczepieniach, pneumo i hib, spi właśnie trzecia godzinę 🤡 nie wiem co ze soba zrobić 😂 a cycki juz mrowią 🫣
Czy któraś z was miala moze ubranka z jukki? Wiecie czy ta rozmiarówka jest standardowa?
Bepanthen baby po prostu
wpadłam na to po tym jak mojemu Czarkowi zrobiła się też ciemieniucha między brwiami (szok) i bałam się że mu oliwka do oka ścieknie
Co do uczucia zapuszczenia to ja już 3 wizytę u pediatry przychodzę z tą ciemieniuchą i było mi wstyd… bo już się zaczęły na wcześniejszej wizycie dopytywać czy mu to wyczesuję… niech ona się już skończy raz na zawsze 😩
5.11- 💙👩🏻🍼 -
Apropo szczepień i wizyt… Wczoraj Czaro miał drugą dawkę 6w1 i był dramat. Jak po pierwszym nic specjalnego się nie działo, to wczoraj bardzo długo płakał po samym ukłuciu, nawet personel zaczął po sobie i po mnie patrzeć co on tak „histeryzuje”, później zasnął jak kamień w drodze powrotnej na pół godzinki. A potem był taki płacz, że myślałam że na boso pobiegnę do szpitala 20km… To był taki płacz, pisk, że sama zaczęłam szlochać z nim na rękach, bo spanikowałam 🥺 już się bałam że to NOP albo krzyk mózgowy, ale trwało to max pół godziny i od tamtego czasu już wszystko jest w najlepszym porządku. Przysięgam, że wczoraj prawie zostałam antyszczepem, ale staram się walczyć nad zdrowym rozsądkiem. Jak myślałam, że pokonałam lęk przed szczepieniami małego bo mi go szkoda, to teraz jest gorzej niż było 😩5.11- 💙👩🏻🍼
-
My dzisiaj też po drugiej dawce 6w1, pneumo i rota. Oli też strasznie płakał po wkłuciach ale udało mi się go uspokoić po jakiś 10minutach a potem usnął i spał prawie 3h. Już się martwiłam, sprawdzałam czy oddycha i czy mu rośnie gorączka ale obudził się przed chwilą i właśnie się karmimy, wygląda na nieco mniej pogodnego niż zwykle. Mam nadzieję że nie będzie takich biegunek jak po pierwszej dawce.
Foksik myślę że to stres, jednak to dla dziecka duże przeżycie, ale trzymam kciuki żeby Czarek już tak nie płakał bo wiem że nam matkom wtedy serce pęka 😓
Za dwa tygodnie mamy pierwszy raz bexsero i nimenrix, nasza pediatra mówiła żeby to zrobić razem, a jak wasze dzieci po tych szczepieniach? Z tego co czytam to gorączka występuje dosyć często
Foksik 🦊 lubi tę wiadomość
-
U nas też ostatnio był taki okropny płacz i pisk, wcześniej tego nie byłoFoksik 🦊 wrote:Apropo szczepień i wizyt… Wczoraj Czaro miał drugą dawkę 6w1 i był dramat. Jak po pierwszym nic specjalnego się nie działo, to wczoraj bardzo długo płakał po samym ukłuciu, nawet personel zaczął po sobie i po mnie patrzeć co on tak „histeryzuje”, później zasnął jak kamień w drodze powrotnej na pół godzinki. A potem był taki płacz, że myślałam że na boso pobiegnę do szpitala 20km… To był taki płacz, pisk, że sama zaczęłam szlochać z nim na rękach, bo spanikowałam 🥺 już się bałam że to NOP albo krzyk mózgowy, ale trwało to max pół godziny i od tamtego czasu już wszystko jest w najlepszym porządku. Przysięgam, że wczoraj prawie zostałam antyszczepem, ale staram się walczyć nad zdrowym rozsądkiem. Jak myślałam, że pokonałam lęk przed szczepieniami małego bo mi go szkoda, to teraz jest gorzej niż było 😩
Ja sama miałam łzy w oczach już przez to. Odechciewa się szczepić
Mam nadzieję, że to było po ostatniej dawce rota, bo już więcej tego świństwa nie będzie na szczęście. A kolejne dwa ukłucia za tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 16:01
Foksik 🦊 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dość dzisiejszego dnia od wczoraj Ignaś ma takie humorki że ja wymiękam a dzisiaj na spacerze płakał szłam i płakałam też. Jeszcze mąż mnie dobił dzisiaj i poinformował że nie będzie go cały maj bo ma wyjazdy ALE za to dostał 6 dni urlopu. Aż nie wiem co z tymi dniami ma zrobić i chyba wyjadę na Teneryfę i zostawię starego w domu z dzieckiem niech sobie odpocznie 🤯 A i w marcu ma jakieś szkolenie 2 tygodnie. Więc Z A J E B I S C I E ...🤡🤡
A z dobrych informacji tego dnia to nie ma takich.
Nawet jak była moja siostra cioteczna to Ignaś pokazał swoją mroczną stronę i płakał non stop aż biedna wyszła bo mówi że to chyba przez nią.. 😩
Koniec żal postu. -
Dobra informacja dnia jest taka, że w marcu Ignaś będzie starszy i wiele zachowań zmieni się prawdopodobnie na lepszeAsia091 wrote:Ja mam dość dzisiejszego dnia od wczoraj Ignaś ma takie humorki że ja wymiękam a dzisiaj na spacerze płakał szłam i płakałam też. Jeszcze mąż mnie dobił dzisiaj i poinformował że nie będzie go cały maj bo ma wyjazdy ALE za to dostał 6 dni urlopu. Aż nie wiem co z tymi dniami ma zrobić i chyba wyjadę na Teneryfę i zostawię starego w domu z dzieckiem niech sobie odpocznie 🤯 A i w marcu ma jakieś szkolenie 2 tygodnie. Więc Z A J E B I S C I E ...🤡🤡
Nawet jak była moja siostra cioteczna to Ignaś pokazał swoją mroczną stronę i płakał non stop aż biedna wyszła bo mówi że to chyba przez nią.. 😩
Koniec żal postu.
Fabregasowa, Asia091 lubią tę wiadomość
-
kalinok wrote:My dzisiaj też po drugiej dawce 6w1, pneumo i rota. Oli też strasznie płakał po wkłuciach ale udało mi się go uspokoić po jakiś 10minutach a potem usnął i spał prawie 3h. Już się martwiłam, sprawdzałam czy oddycha i czy mu rośnie gorączka ale obudził się przed chwilą i właśnie się karmimy, wygląda na nieco mniej pogodnego niż zwykle. Mam nadzieję że nie będzie takich biegunek jak po pierwszej dawce.
Foksik myślę że to stres, jednak to dla dziecka duże przeżycie, ale trzymam kciuki żeby Czarek już tak nie płakał bo wiem że nam matkom wtedy serce pęka 😓
Za dwa tygodnie mamy pierwszy raz bexsero i nimenrix, nasza pediatra mówiła żeby to zrobić razem, a jak wasze dzieci po tych szczepieniach? Z tego co czytam to gorączka występuje dosyć często
Przed nami jeszcze też są meningokoki, myślę że zaszczepimy już po ostatniej jak narazie dawce 6w1 za 2msc (o ile dobrze się orientuję) i nie wiem czy słyszałyście, że producent zaleca już przed szczepieniem na meningo dowalić przeciwbólowe.
Ja nauczona doświadczeniem ostatniego 6w1 dawałam czopek z paracetamolem w domu (nie wiem czy to mądre, ale ostatnio strasznie go bolały nóżki więc tak zdecydowałam)
A jeśli będziemy szczepić meningo to chyba zrobię tak jak slyszlam i dam przed
I nie wiem czy słyszałyście, jeśli przeciwbóle po szczepieniu to paracetamol, bo ibuprofen usuwa stan zapalny który jest „porządany” po szczepionce, bo jest związany z działaniem tych osłabionych wirusów - taka ciekawostka
kalinok lubi tę wiadomość
5.11- 💙👩🏻🍼 -
Asia091 wrote:Ja mam dość dzisiejszego dnia od wczoraj Ignaś ma takie humorki że ja wymiękam a dzisiaj na spacerze płakał szłam i płakałam też. Jeszcze mąż mnie dobił dzisiaj i poinformował że nie będzie go cały maj bo ma wyjazdy ALE za to dostał 6 dni urlopu. Aż nie wiem co z tymi dniami ma zrobić i chyba wyjadę na Teneryfę i zostawię starego w domu z dzieckiem niech sobie odpocznie 🤯 A i w marcu ma jakieś szkolenie 2 tygodnie. Więc Z A J E B I S C I E ...🤡🤡
Koniec żal postu.
Po tym co te dzieciaczki wyprawiają przy skokach (o ile u was to skok) to powinny conajmniej po wszystkim umieć ugotować nam obiad i zrobić pranie 💁♀️
Moja mama tak ostatnio uciekła jak jej cudowny wnuk zaczął koncert i wysłała mi wiadomość, że to chyba przez nią 😂😂
Trzymaj się tam, dużo siły!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 16:14
flowery, Asia091, AnaPyza lubią tę wiadomość
5.11- 💙👩🏻🍼 -
Asia trzymaj się 🫂
A miałam się was już kiedyś pytać, czy wy wiecie jaką grupę krwi mają wasze maluchy? Niby nie potrzebuje teraz tej wiedzy, ale byłam mocno zdziwiona jak zobaczyłam że nie ma tego ani na wypisie ani w książęczce zdrowia, a przecież w szpitalu pobierali krew i robili badania codziennie, myślałam że to będzie standardowe badanie 🙄 -
kalinok wrote:Asia trzymaj się 🫂
A miałam się was już kiedyś pytać, czy wy wiecie jaką grupę krwi mają wasze maluchy? Niby nie potrzebuje teraz tej wiedzy, ale byłam mocno zdziwiona jak zobaczyłam że nie ma tego ani na wypisie ani w książęczce zdrowia, a przecież w szpitalu pobierali krew i robili badania codziennie, myślałam że to będzie standardowe badanie 🙄
No właśnie u nas też nie było i jestem tym faktem niepocieszona 🤷🏻♀️ Ale szkoda mi dziecko specjalnie kłuć póki nie ma takiej potrzeby ani okazji5.11- 💙👩🏻🍼 -
Jeeezus ja jestem taka przestraszona tymi szczepieniami zawsze 🫣 my mamy naprawdopodobniej w poniedziałek lub wtorek. Z polecenia z forum zaczęłam mu dawać Dicoflor, może przynajmniej ten rotawirus go nie będzie męczył.
Trzymam kciuki, żeby Wasze bobasy już były ok po szczepieniu i nie było żadnych przygód.
Oby u nas to jakoś dobrze przeszło 🤞🏻🤞🏻 -
Jesli chodzi o grupe krwi to mi w szpitalu powiedzieli jaka ma ale wlasnie do ksiazeczki juz tego nie wpisali. Zapytalam o to polozna jak byla na ostatniej wizycie (bo byla ze szpitala w ktorym rodzilam) i powiedziala ze nie wpisuja grupy krwi bo niby jakies „podgrupy” jeszcze moga sie zmienic? xDD cos w ten desen, ale nie ogarniam.
-
Kalinok u nas te meningokoki całkiem ok przeszły, kilka razy wleciał paracetamol ale to raczej profilaktycznie - najwyższa temperatura 37.6 bodajże. Nie było źle, jutro mamy kolejną dawkę tych pierwszych szczepień i zobaczymy jak będzie, jestem trochę przerażona, bo regres snu i tak wjechał na pełnej 🤡 jak się obudził o 5.30 tak zasnął 16.45 nie licząc jakichś mikro drzemek. Wózek nie pomógł, dopiero chustowanie i jakieś 40 min bujania 🙃 teraz to ja jestem zbyt zmęczona żeby zasnąć
Klekotka oni chyba tylko czynnik Rh u dziecka badają jeśli matka jest Rh minus, żeby zobaczyć czy trzeba immunoglobulinę podać, ale lepiej tak niż jak u mojej starszej siostry - miała wpisaną grupę w książeczce, a po 30 latach okazało się, że ma inną 😅
Kasiek ja miałam opryszczkę jak Młody miał 3 albo 4 tygodnie. Karmiłam i nosiłam go w maseczce, oczywiście bez całusów. A surfowałam hascovir w maści, plasterki i heviran, Młody na szczęście się nie zaraził
Wow, listopad 2026, trochę chce mi się płakać na myśl, jak czas szybko leci, przy dziecku to 100x szybciej mam wrażenie -
Ja miałam maść taką ziołową super pomogło. Jak dojadę do domu to Ci wyśle nazwę.Kasiek7 wrote:Dziewczyny któreś z was miały opryszczkę co stosowalyscie ? Jestem przerażona mojemu mężowi się dziś pojawiła 😭😭😭
-
TONISAN H żel na opryszczkę.Kasiek7 wrote:Dziewczyny któreś z was miały opryszczkę co stosowalyscie ? Jestem przerażona mojemu mężowi się dziś pojawiła 😭😭😭
Kasiek7 lubi tę wiadomość