👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez 3 ale przynajmniej jedna zmiana pampow musi byc. Dzisiaj myslamm ze bedzie jeszcze jedna pobudka i olalam temat, no i była ale z obszczania i obsrania 😀
Czy którejś dziecko tez ma jakieś takie suche plamy na nóżkach? Zastanawiam sie czy to nie powikłanie po prevenar 20, bo bmk na bank nie ma. azs w rodzinie nie mamy -
Fabregasowa u nas takie suche plamy na rękach są ale trzeba przejechać żeby wyczuć ,tak jakby od przodu na ręce ,nie na łokciu i jeszcze na czole od włosów
-
Melusia też nosi pampersy 3 jki huggis. Na dodatek nosi ubranka duze 62 albo małe 68. Czy kogoś dzidziuś nosi jeszcze takie ubranka? Jak się urodziła miała 53 cm długości
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Młoda też ma takie suche plamy, trochę jakby miała miejscowo gęsią skórkę- na nogach i rękach, brzuszek jest ok.
My już nosimy 74 a najluzniej i najweselej nam w 74/80 z Lidla
też urodzeniową 54cm
Kładę czasem młoda w pół leżeniu z podparciem i się bawimy, a ona mi zaczyna już siadać! Ledwo co głowę się nauczyła dłużej trzymać, obrotów brak a ona pcha się do siadania małpica jedna🥰🥰
flowery lubi tę wiadomość
-
U nas pampersy trójki i rozmiar 68. Mam wrażenie, że Ala jest taka duża, gdzie się podział mój mały dzidziuś?
Ogarniam jej album, żeby miała fajną pamiątkę, od zdjęć z USG, przez te zaraz po porodzie i za każdym razem się rozklejam, jaki to mały gagatek był 🙈
Fabregasowa, Zumi, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
U nas przy urodzeniu 55cm i 3200, a teraz rozmiar ubranek jeszcze 74 w stronę już 80 i Dady 5 🤪 jeśli waga mnie wczoraj nie okłamała, to pokazała wczoraj u młodego 8kg, ale ku mojemu przerażeniu jeszcze sprawdzę drugi raz dla pewności 😂
Powiedzcie mi lepiej co potem? 5-6 będą pasować już do końca przygody z pieluchami, czy trzeba się zaopatrzyć w worki na śmieci? 😂😂😂 bo chyba już nie ma większych…Chyba że te dla seniorów 🤪😂
Mmagda389, flowery lubią tę wiadomość
-
Hej. Wpadam po dluższej nieobecności, poczytałam ostatnie parę stron. U nas jest KP i od początku kupki raz na tydzień nawet raz była raz na dwa tygodnie. Ale mała jest pogodna, nie marudzi więc i my się tym nie martwimy. Pampersy, u nas nadal 2 😱 pewnie w przyszłym tygodniu wejdziemy w 3. Uzywamy Pampers premium care i nam np. Ani razu nie przeciekły. Rozmiary ubranek w większości 62, zdarzają się nawet niektóre leginsy 56 (smyk), ale powoli wchodzimy też w 68. Newbie 68 jest zdecydowanie za duże (one chyba odpowiadają rozmiar wyżej). Tydzień temu mieliśmy drugie szczpienia, corka mierzy 61 cm i waży 6100. Po szczepieniu była temperatura, 38.2 , bolał brzuszek i dzisiaj dopiero pierwsza nocka kiedy nie płakała w nocy podczas rozbierania do zmiany pampersa. Pierwszej nocy miała nieutulony płacz i spala na mnie 🫣
Też myślę o okularach przeciwsłonecznych bo widzę że słonko jednak razi te listopadowe dziecię
-
Foksik 🦊 wrote:U nas przy urodzeniu 55cm i 3200, a teraz rozmiar ubranek jeszcze 74 w stronę już 80 i Dady 5 🤪 jeśli waga mnie wczoraj nie okłamała, to pokazała wczoraj u młodego 8kg, ale ku mojemu przerażeniu jeszcze sprawdzę drugi raz dla pewności 😂
Powiedzcie mi lepiej co potem? 5-6 będą pasować już do końca przygody z pieluchami, czy trzeba się zaopatrzyć w worki na śmieci? 😂😂😂 bo chyba już nie ma większych…Chyba że te dla seniorów 🤪😂
Potem to juz szyte na zamowenie, moja 3 latka chodzila teraz w 6. 😆
A tak serio to te dzieci kiedys w koncu stopuja z waga i wzrostem. 😛
U nas w dzien pieluchy 3, ale na noc 4. A ubrania 68 z HM/ 74 z Zary.
Kanola dzieciaki maja taki etap, ze chca sie dzwigac, ale lepiej do tego specjalnie nie zachecac, bo prawidlowy wzorzec siadu jest z czworakow albo amfibii.
Foksik 🦊, Kanola, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/plik-p56TNrEkTw
My wagowo też coś koło 8 kg
Dzwoniłam umówić wizytę kontrolną termin na poniedziałek 🙈
flowery, Foxy96, edka85, Foksik 🦊, Bećka, Zumi, Kropka89, Opheliac lubią tę wiadomość
-
My po kolejnym szczepieniu 😅
Róża przekroczyła dopiero 6 kg i nadal nosi ubranka na 56 a Huggies wchodzą 3-ki 🤣
Zaczęła od trzech dni wciągać 200 ml MM.
Może przykoksi troszkę 😅
Lekarka dała nam zielone światło na rozszerzanie diety jeśli zechcemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 09:59
izzou97, Zumi lubią tę wiadomość
-
Też nosimy Huggies 3, ubranka 68, a jak się urodziła miała 54 cm długości. Teraz leci 5 miesiąc.Ania 89 wrote:Melusia też nosi pampersy 3 jki huggis. Na dodatek nosi ubranka duze 62 albo małe 68. Czy kogoś dzidziuś nosi jeszcze takie ubranka? Jak się urodziła miała 53 cm długości
-
Wojtek dzisiaj równo 4 miesiące i dzien zaczęliśmy od łapania moczu i wizyty w przychodni na pobranie krwi. Dzielni byliśmy i on i ja 😉
Pieluszki nosi 3 ale jak tylko się skończą to zmieniamy na 4, ubranka 68.
Zumi lubi tę wiadomość
-
Ooo, super. Mnie mocno kusi, żeby coś Ali dać. Już się nie mogę doczekać rd.nnaciaa wrote:My po kolejnym szczepieniu 😅
Róża przekroczyła dopiero 6 kg i nadal nosi ubranka na 56 a Huggies wchodzą 3-ki 🤣
Zaczęła od trzech dni wciągać 200 ml MM.
Może przykoksi troszkę 😅
Lekarka dała nam zielone światło na rozszerzanie diety jeśli zechcemy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 10:30
nnaciaa lubi tę wiadomość
-
No to ogromny rozstrzał jest między wielkością i waga Naszych dzieci. 8 kg wow to na prawdę duże bobasy 😆
-
U nas tez juz 6kg pewnie, rozmiar 68 ale niektóre pajace 62 tez wchodzą, hm 62 tez okej 🙂 niektóre ubranka sa totalnie na styk ale nie mogę sie z nimi rozstać i czasem zakładam 😅 cały czas sobie wmawiam ze na te większe jest czas a na male to juz ostatni moment
Ja liczę ze to nie azs😐 zmiany sa tylko na nóżkach. Ostatnio prałam w hipoalergicznym proszku lidla ale nie dzieciowym, nic nie zmieniłam. Zamówiłam z powrotem lovele, ciekawe czy sie uspokoi
Kasiek7 lubi tę wiadomość