👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też została 1 ósemka która wyszła tylko w połowie i się zatrzymała... na kilka lat. Chirurg przy wyrywaniu pozostałych powiedział że ona już nie wyjdzie, tymczasem akurat teraz w trakcie ciąży skubana przebudziła się ze snu 😂😂 Łącze się bólu, mam nadzieję że jakoś dotrwamy i nas nie wykończą 😅💁♀️27 💁♂️28
19.08.2024 - II (1cs)
11.09.2024 - bicie ❤️🥹
30.09.2024 - 10tc 💔🕊
13.03.2025 - II (2cs) 🥰
18.03 - 15 dpo - beta 861, prog 23
20.03 - 17dpo - beta 2200
21.03. - pierwsze usg 4+3
08.04. - jest ❤️ 1,1 cm, 7+0
29.04 - 3,7cm 10+0
14.05 - prenatalne 6,9cm 12+1
27.05 - chyba 💙🥹
24.06 - wizyta
09.07- połówkowe
-
Iga Kwietniowa wrote:I co polecasz z takiej aptecznej wyprawki? Ja z pewnością znów kupię różowe majtki i podkłady poporodowe Belli i kompresy włókninowe medicomp pakowane 2x25 , bo miałam różne, ale te mi się najbardziej sprawdziły. Zastanawiam się jednak co jeszcze ciekawego polecasz, może pojawiły się jakieś nowości dla mam i noworodków?
W aptece, w której pracowałam miałam bardzo słaby asortyment dla mam, dzieci i kobiet w ciąży, u nas raczej byli sami pacjenci geriatryczni. Ale od koleżanek z pracy dowiedziałam się, że ich zdaniem najlepsze majtki poporodowe są z firmy Canpol. Jeśli chodzi o leki na gorączkę to wiem od innej mamy farmaceutki, że z ibuprofenów najlepiej sprawdził im się Ibufen, ze względu na smak, dzieci nie wypluwały 😊. Inhalatory polecam z firmy Novama, ja już mam zakupiony ten zielony Familino, ma najlepsze parametry do takiego podstawowego użytkowania przy dziecku czyli sól fizjologiczna/hipertoniczna, kwas hialuronowy, leki z budezonidem, krople berodual. Jak dziecko ma astmę i musi inhalować leki codziennie to z tej firmy są jeszcze bardziej zaawansowane inhalatory, które są w stanie wytworzyć mniejsze cząstki. Pod pieluszkę mamy najczęściej kupowały linomag zielony do codzinnego stosowania i bepanthen na zaczerwienienia i odparzenia. Dla seniorów, którzy noszą pieluchomajtki też pacjenci kupowali te produkty. O dziwo sudocrem coraz mniej osób kupowało w ostatnim czasie. Ale wiecie jak to jest z tymi rzeczami do smarowania, trzeba próbować, bo co innego się u każdego sprawdzi. Z takich ciekawostek to kiedyś na szkoleniu z firmy Tena dowiedziałam się, że mokre chusteczki do higieny osób starszych też świetnie nadają się do wytarcia dziecka, te chusteczki są zazwyczaj większe i jak jest "kupa po pachy" to łatwiej to zebrać. Pytałam się ich to czemu w takim razie nie ma informacji na opakowaniu, że ich produkt nadaje się dla dzieci, to odpowiedzieli, że takie deklaracje kosztują 🙃. Ja używam takich chusteczek bardzo często (przy tej luteinie to już w ogóle), nawet zabierałam je kiedyś na rower żeby po 25 km w upale trochę się umyć 😅. Ja lubię chusteczki z Seni te niebieskie, z Inteno też są fajne, w rossmannie są z firmy Tami bardzo dobre, są mega mokre. Ostatnio jechaliśmy na weekend za miasto i po drodze do auta wynosiliśmy śmieci i mąż uwalił sobie ręce kartoflanką z worka na śmieci i zamiast wracać do domu myć ręce to wyciągnęłam z torby te chusteczki xD. Czyszczą bardzo dobrze, akurat miałam te z Tami. Pewnie z czasem coś mi się przypomni z aptecznych ciekawostek to będę Wam pisać na bieżąco 😊.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 11:08
Nana11, Domisiek, Bećka, kalinok, Asia091, psaj91, Klekotka, Anilorak88, Apatheia lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Iga Kwietniowa wrote:Myślę że powinnaś napisać do swoich koleżanek z pracy żeby porozmawiały z tą pielęgniarką, bo może ma jakieś problemy z zajściem albo utrzymaniem ciąży, ale nie może swoich osobistych problemów przenosić na inne ciężarne, bo to nieprofesjonalne.
Ona już raczej nie myśli o dzieciach (ma koło 60lat), ma dwójkę dorosłych, więc to raczej nie kwestia problemów z zajściem w ciążę obecnie. Myślę, że jak pisały dziewczyny - po prostu ludzka jakaś zazdrość, albo taki typ człowieka - kupisz sobie nowe auto to Ci powie, że beznadziejne bo jej koleżanka miała i się psuło 🤷♀️
Współczuję Wam ogromnie tych teściowych, ja z moją może nie jestem na poziomie wielkiej miłości, ale też nie mogę złego słowa powiedzieć. Lubimy się, nigdy żadnej przykrości mi nie zrobiła, mamy po prostu odmienne zdanie na tematy życiowe, ale obie swoje zdanie szanujemy. Teraz też zachowuje się bardzo w porządku, martwi się tylko czy na pewno jem teraz regularnie, bo ja jestem z tych co mogły żyć na samej kofeinie przez cały dzień 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 11:12
Zumi, Lavenda, wellwellwell, Asia091, Klekotka lubią tę wiadomość
-
Ja myślami uciekam od kupowania aptecznej wyprawki na ten moment. Powiem Wam, że jak zaczęłam przeglądać, oglądać tik toki, czytać poradniki, posty to po jednej stronie skrajny minimalizm, nic nie jest potrzebne, a po drugiej walizka jak na 2 tygodniowy wyjazd na wakacje. Ja serio czuję się coraz głupsza z każdą informacją jaką czytam na ten temat 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 11:17
kalinok lubi tę wiadomość
-
Przestaje mnie dziwić bardzo niska dzietność w Polsce jak tacy życzliwi wszyscy są: rodzina, przyjaciele, pracownicy przychodni, ludzie w kolejce do punktu pobrań, współpracownicy i szefostwo w wielu miejscach pracy 🥲 już niedługo będzie nam pięknie widać brzuszki, czekam na historie z kolejek w sklepie i z komunikacji miejskiej...
Domisiek, psaj91, Klekotka lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Mi z aptecznych rzeczy do porodu sprawdzil sie Tantum Rosa, do plukania i podmywania krocza i pianka Ginexid do mycia - chociaz ta pianke jedno kochaja a inni nienawidza, dla niektorych ten mentol jest za mocny i daje nieprzyjemne uczucie. Mi ona pasowala akurat. 😁
Aleee… mysle, ze do wyprawki porodowej to jeszcze daleko i wrocimy do tych tematow. 🤪Zumi, Fabregasowa lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Mi z aptecznych rzeczy do porodu sprawdzil sie Tantum Rosa, do plukania i podmywania krocza i pianka Ginexid do mycia - chociaz ta pianke jedno kochaja a inni nienawidza, dla niektorych ten mentol jest za mocny i daje nieprzyjemne uczucie. Mi ona pasowala akurat. 😁
Aleee… mysle, ze do wyprawki porodowej to jeszcze daleko i wrocimy do tych tematow. 🤪
Też mi się wydaje, że mamy na to jeszcze kupę czasu, apteki są wszędzie, większość zamówi się z internetowej, można szybko wszystko dostać 😁. Chociaż w moim ostatnim tygodniu pracy przed L4 był jakiś szał na suplement Milanella na nawał pokarmu i tylko dwie apteki w mieście to miały i panowie biedni jeździli po całym mieście. Nikt wcześniej o to nie pytał więc nie mieliśmy na stanie, a potem nagle było boom to zamówiliśmy na następny dzień.👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
-
Zumi wrote:Przestaje mnie dziwić bardzo niska dzietność w Polsce jak tacy życzliwi wszyscy są: rodzina, przyjaciele, pracownicy przychodni, ludzie w kolejce do punktu pobrań, współpracownicy i szefostwo w wielu miejscach pracy 🥲 już niedługo będzie nam pięknie widać brzuszki, czekam na historie z kolejek w sklepie i z komunikacji miejskiej...
Meh, nieżyczliwych ludzi jest mnóstwo, niezależnie od stanu ciazy lub jej braku, tego bym akurat nie łączyła z niska dzietnością 🙃👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
19.05 prenatalne - niskie ryzyka
16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
21.07 2prenatalne 🩷
30 07 -> wizyta
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan
-
Wellwellwell w razie czego służę fizjo pomocą na tyle na ile się da internetowo
kocham moją pracę, ale też psuje ona trochę głowę kiedy jest się samemu w ciąży 😅 na codzień widzę tyle ludzkich dramatów, że ciężko się nie stresować w ciąży. Dlatego też robiłam Sanco, bo dla mnie spokój nie ma ceny, ale moja lekarka mówiła, że z tego kręgu zawodowego, wszystkie Panie robią te badania 😅 ja pracowałam w szpitalu klinicznym i w hospicjum, także naooglądalam się j świadomość też mam przez to dużo większą niż inne mamy. Teraz jestem spokojna, kolejny ogromny stres przyjdzie przed połówkowymi, a potem już byleby dotrwać do 37 tygodnia 😁
wellwellwell, Zumi, Fabregasowa lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Ania 89 widziałam na internecie tabelę z wartościami progesteronu w danym tygodniu ciąży, może tak sobie zobacz. Co do tsh, to ja bym jeszcze obniżyła tak do 1,5, ft4 też sobie sprawdź (niech będzie w drugiej połowie normy).
Asia091 zazdro trochę takiej otwartości w wyrażaniu swojego zdania 👍. Ja jestem zodiakalną wagą, typowym analizatorem, przekminiaczem i wrażliwcem 😆
Zumi mi po obiedzie już widać spory brzuszek 🤣 ale jakoś nie afiszuję się z tym, wolę luźne rzeczy, chociaż mąż mówi, że i tak widać. Ostatnio mierzyłam letnie spodenki i spódnice, w większość się nie mieszczę 🫣86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy
17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊 -
A co do teściowych, to ja nie mogę narzekać. Mamy bardzo dobry kontakt. Wiadomo, czasem mnie czymś zdenerwuje, ale no nie czarujmy się, każdy czasem jest denerwujący 😁 gorzej z teściem, tzn. On jest dla mnie bardzo dobry, wszystko by dla mnie zrobił, ale ma irytujący charakter i nieraz ciężko mu coś przegadać. Mieszkamy bardzo blisko, więc widujemy się dość często, oprócz tego teściowa dzwoni pytać jak się czuję czy czegoś nie potrzebuję. Obiady chcą mi gotować, mówią, że jak coś to zakupy zrobią. Jak miałam na początku okropny odrzut od mięsa to jak w urodziny teściowej przyjechaliśmy na obiad to zrobiła specjalnie dla mnie wersję bez mięsa. Są naprawdę kochani i myślę, że jakby się trafił duży kryzys w połogu, to będziemy mogli na nich zawsze liczyć ❤️
wellwellwell, kalinok, Bećka, Asia091, Zumi lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
A ja mam pytanie trochę z czapy, biorąc pod uwagę że dopiero się zaczął czerwiec, ale mamy poruszony temat apteki i połogu i tak się zastanawiam - czy myślicie że na święta Bożego Narodzenia mogę się nastawiać na wyjazd do rodziny (3h autem)? Ile czasu wam zajęło takie dojście do siebie po porodzie na tyle żeby się czuć komfortowo i odwiedzić kogoś? Ja mam termin na 27.11 którego nie mogę przekroczyć więc w Święta będę mniej więcej miesiąc po porodzie.👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
28.04 - CRL 2.27cm ❤️
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
09.07 - 🩺 połówkowe, 315g ruchliwego malucha 💙
-
Nadzieja32 wrote:Wellwellwell w razie czego służę fizjo pomocą na tyle na ile się da internetowo
kocham moją pracę, ale też psuje ona trochę głowę kiedy jest się samemu w ciąży 😅 na codzień widzę tyle ludzkich dramatów, że ciężko się nie stresować w ciąży. Dlatego też robiłam Sanco, bo dla mnie spokój nie ma ceny, ale moja lekarka mówiła, że z tego kręgu zawodowego, wszystkie Panie robią te badania 😅 ja pracowałam w szpitalu klinicznym i w hospicjum, także naooglądalam się j świadomość też mam przez to dużo większą niż inne mamy. Teraz jestem spokojna, kolejny ogromny stres przyjdzie przed połówkowymi, a potem już byleby dotrwać do 37 tygodnia 😁
Wierzę, na pewno nie jest to łatwa praca kiedy trzeba patrzeć na ludzkie dramaty i cierpienie… ale na pewno jest tez satysfakcja, kiedy pacjenci robia postepy i masz realny wplyw na poprawe jakosci ich zycia.
A jak po zmianie magnezu, odczulas jakas poprawe czy na razie bez zmian?
@kalinaok ciezko powiedziec jednoznacznie, bo zalezy jak sie potoczy porod, czy nie bedzie zadnych komplikacji. Standardowo polog trwa 6-8 tygodni, ale najgorsze sa pierwsze 1-2 tygodnie.
Raczej do jazdy autem nie bedzie zadnych przeciwwskazan, grunt zeby sie fizycznie nie przemeczac, nie dzwigac i dac cialu dojsc do siebie, zeby sie moglo zagoic.
kalinok lubi tę wiadomość
-
Zumi - jestem fanką twoich recenzji, poruszasz takie tematy, co ja nawet nie mam w głowie takiej myśli żeby takie kwestie sprawdzić albo o nie dopytywać 😁
Mnie też wkurza takie gadanie, żeby się z niczego nie cieszyć, nic nie mówić i nic nie kupować bo się coś może stać. Zawsze się może coś stać - znam osobę która miała wzorową, książkową ciąże i urodziła martwą dziewczynkę 2 dni przed terminem, czy to znaczy że kobiety w 40 tygodniu ciąży gdy rozwiązanie jest na dniach, mają się nie cieszyć i mieć pustą torbe dla dziecka bo może coś pójdzie źle?
Ja jeszcze nie usłyszałam takich tekstów bezpośrednio do mnie, ale często widzę to w internecie pod jakimiś filmikami, gdzie ktoś np ogłasza ciąże, opowiada o jakiś wyprawkowych zakupach itd i ZAWSZE jest przynajmniej kilka komentarzy typu „no ja bym się tak nie spieszyła z tymi ubrankami, moja sąsiadka też tak robiła i straciła ciąże w 27tyg”, „to dopiero 20tc, jeszcze się tak nie ciesz, ja straciłam ciąże w 25tc”, „jesteś w 18tc i ogłaszasz ciąże??? Przecież to jeszcze nic pewnego” - szlag mnie trafia jak to widzę, nie jestem bardzo kłótliwa i na takich social mediach mało sie udzielam, ale odrazu mi przeskakuje w głowie wtedy jakaś sprężynka i muszę się do tego komentarza odezwać bo nie wytrzymam…psaj91, Nadzieja32, Klekotka, kalinok, Zumi, Justa877, Domisiek lubią tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g chłopaczka ✨
07.08. następna wizyta 🩺
-
kalinok wrote:A ja mam pytanie trochę z czapy, biorąc pod uwagę że dopiero się zaczął czerwiec, ale mamy poruszony temat apteki i połogu i tak się zastanawiam - czy myślicie że na święta Bożego Narodzenia mogę się nastawiać na wyjazd do rodziny (3h autem)? Ile czasu wam zajęło takie dojście do siebie po porodzie na tyle żeby się czuć komfortowo i odwiedzić kogoś? Ja mam termin na 27.11 którego nie mogę przekroczyć więc w Święta będę mniej więcej miesiąc po porodzie.
Myślałam o tym też, czy w ogóle wyjść z Bejbisiem z domu na święta czy to do rodziców czy do teściów, u mnie mają być goście zza granicy z 3 dzieci i boję się różnych infekcji itp (zaczynam świrować-chyba:)) ale jeśli będę się dobrze czuła a przede wszystkim Bejbiś to czemu nie.
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Asia091 wrote:Myślałam o tym też, czy w ogóle wyjść z Bejbisiem z domu na święta czy to do rodziców czy do teściów, u mnie mają być goście zza granicy z 3 dzieci i boję się różnych infekcji itp (zaczynam świrować-chyba:)) ale jeśli będę się dobrze czuła a przede wszystkim Bejbiś to czemu nie.
Nie swirujesz jak dla mnie xD
ja w tym roku raczej planuje odpuscic swieta, bo moja mama pracuje w przedszkolu, a od strony rodziny meza szwagierka ma mala corke w przedszkolu, ktora zima jest ciaaaaaagle chora. Po kazdym switach zawsze wszyscy sa chory, dlatego chyba wole nie narazac takiego maluszka, przerazaja mnie pobyty w szpitalu z takimi dziecmi.
Oczywiscie nie strasze, kazdy ma inna sytuacje i inaczej do tego podchodzi. Ale jak ktos ma obawy to nie uwazam, ze to go czyni swirem czy ze przesadza.Asia091, kalinok lubią tę wiadomość
-
kalinok wrote:A ja mam pytanie trochę z czapy, biorąc pod uwagę że dopiero się zaczął czerwiec, ale mamy poruszony temat apteki i połogu i tak się zastanawiam - czy myślicie że na święta Bożego Narodzenia mogę się nastawiać na wyjazd do rodziny (3h autem)? Ile czasu wam zajęło takie dojście do siebie po porodzie na tyle żeby się czuć komfortowo i odwiedzić kogoś? Ja mam termin na 27.11 którego nie mogę przekroczyć więc w Święta będę mniej więcej miesiąc po porodzie.
Ze swojego doświadczenia nie powiem, ale w zeszłym roku na naszym weselu były u nas dwie matki z właśnie jakoś tak około miesiąca po porodzie ze swoimi dziećmi, aż 3 godzin trasy nie miały co prawda, bo ta co dalej to ok. 2 h samochodem, ale przynajmniej z wyglądu wydawały się czuć w porządku (tyle że nie były to pierwsze ich dzieci). Wesele co prawda mało typowe, bo było w dzień, koniec o 22, częściowo na zewnątrz i dosyć na luzie, ale mimo wszystko warunki trudniejsze niż w domu u rodziny myślę, gdzie w razie czego możesz się gdzieś położyć na łóżku i zamknąć w pokoju. Wydaje mi się, że o ile nie będzie jakiś komplikacji, to tak właśnie miesiąc po można się już porwać na taką wizytękalinok lubi tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2
14.06. ➡️ połówkowe -
A ja wrócę jeszcze na chwilę do tematu kontroli L4 przez ZUS. I tak się zastanawiam... Jak udowodnić, że akurat w chwili kontroli było się pod prysznicem/spało się/siedziało na toalecie? 😂 Albo co jak ktoś ma niesprawny dzwonek czy w ogóle dzwonka nie ma, bo takiego obowiązku nie ma? Trochę z czapy taka sytuacja 😂
Nana11 lubi tę wiadomość
-
Domisiek wrote:Ona już raczej nie myśli o dzieciach (ma koło 60lat), ma dwójkę dorosłych, więc to raczej nie kwestia problemów z zajściem w ciążę obecnie. Myślę, że jak pisały dziewczyny - po prostu ludzka jakaś zazdrość, albo taki typ człowieka - kupisz sobie nowe auto to Ci powie, że beznadziejne bo jej koleżanka miała i się psuło 🤷♀️
Współczuję Wam ogromnie tych teściowych, ja z moją może nie jestem na poziomie wielkiej miłości, ale też nie mogę złego słowa powiedzieć. Lubimy się, nigdy żadnej przykrości mi nie zrobiła, mamy po prostu odmienne zdanie na tematy życiowe, ale obie swoje zdanie szanujemy. Teraz też zachowuje się bardzo w porządku, martwi się tylko czy na pewno jem teraz regularnie, bo ja jestem z tych co mogły żyć na samej kofeinie przez cały dzień 😂
To niech idzie na emeryturę jak już jest w wieku emerytalnym i nie potrafi się profesjonalnie zachować, bo w przychodni takie teksty, od pielęgniarki to naprawdę bym się zastanowiła czy nie ma jakiegoś alzheimera czy coś w tym stylu.